Dodaj do ulubionych

MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 22:27
Zwlaszcza gdy czytam posty nawolujace do jakis propalestynskich akcji...
Dlaczego w konflikcie dwoch roznych cywilizacji (a to jest wlasnie tego typu
wojna!) mam sie opowiadac po stronie wroga? Przyznacie przeciez ze- czego by
nie mowic o Zydach- to blizej im do cywilizacji zachodniej niż tej bandzie
rozwrzeszczanych smierdzacych pastuchow, którzy (jak pisal kiedys Konwicki)
spuszczaja sie na sam widok kobiety. Wielu z was uzna ze w prostacki sposob
obrazam inny narod (zarzuty o rasizm tradycyjnie ignoruje, podobnie jak inne
poprawnopolityczne kneble) ale to wlasnie wasz "wysublimowany humanizm" jest
glownym filarem bezradnosci w rozwiazywaniu konfliktow etnicznych. Poza tym nie
potrafie pisac w inny sposob o barbarzyncach, ktorzy tysiace kilometrow od
palestyny bezczeszcza zydowskie swiatynie. Kto wie, byc moze za kilkadziesiat
lat podpala katedre Notre Damme w walce z "francuskim okupantem Paryza"?
Dlaczego mam bronic ludzi ktorzy za goscine, wolnosc i szerokie poszanowanie
ich odrebnosci odplacaja zachodniemu swiatu nienawiscia, terroryzmem i wzrostem
przestepczosci? Dlaczego mam bronic ludzi ktorzy nawet nie probuja nawet
zrozumiec kultury krajow do ktorych masowo przybywaja i zachowuja sie w nich
jak swinie? Czy mam potepiac Zydow tylko dlatego ze WALKE O ZYCIE przedkladaja
nad glosy intelektualistow plodzacych pacyfistyczne manifesty w swoich
bezpiecznych gabinetach?

p.s.
Moja przyjaciolka zostala ostatnio pobita a nastepnie opluta i zniewazona przez
grupe arabskich "chlopcow" (tak zwykle okresla sie nastolatkow ginacych od
izraelskich kul) tylko za to, ze przypadkiem znalazla sie w arabskiej dzielnicy
jednego z zachodnioeuropejskich miast i nie dosc entuzjastycznie reagowala na
seksualne propozycje jej mieszkancow.

Bawcie sie dobrze obroncy Palestynczykow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 22:57
      A co myślisz o murzynach?
      • Gość: amalka Re: MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 23:35
        Nieuwaznie przeczytales mojego posta. Sprobuj jeszcze raz, ze szczegolnym
        uwzglednieniem siodmego wersu. Pozdrawiam!
        • Gość: Janek Re:Brak konsekwncji? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 23:46
          Proszę odpowiedzieć na moje pytanie. Nie jestem kreolem. Pozdrawiam.
          • Gość: qter Re:Brak konsekwncji? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 23:49
            to jest wojna o czysta wode gupia babo !
            • Gość: Janek Re:Brak konsekwncji? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 23:52
              Frajerów szukają jak zwykle. Ceny ropy idą w górę. Niech żyje USA. Brzezińsky
              się kłania.
              • Gość: doupa Re:Brak konsekwncji? IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 08:08
                ???
    • Gość: Dari "Tylko ofiar nikt nie pytał o zdanie" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 00:52
      amalka napisała:
      [..]

To zdanie jakiegoś pisarza zawsze mi się przypomina w takich sytuacjach.
      A ofiary, w tym niewinne - niestety są po obu stronach.
      Izraelczycy mają prawo do obrony, niestety realizują ją w fatalnym stylu :((

pozdrawiam
      Dari
    • Gość: qwerty Re: MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 14.04.02, 13:32
      Gość portalu: amalka napisał(a):

a ja marze o swiecie bez idiotow, mordercow, gwalcicieli, ksenofobow i calej
      bandy ludzi skalanych nienawiscia do kogokolwiek i czegokolwiek.
      wierze (WIEM!), ze po obu stronach kazdego konfliktu znajduja sie ludzie myslacy
      i czujacy, ktorzy potrafia wzniesc sie ponad prymitywne i atawistyczne podzialy
      typu Arab/Zyd, chrzescijanin/muzulmanin, bialy/sniady/czarny/rozowy/sraczkowaty
      itd, itp. postawa taka jak Twoja niczego nie rozwiazuje - przeciwnie: sankcjonuje
      te bezmyslne i nieludzkie kryteria w mysl ktorych mozna kogos zabic tylko ze
      wzgledu na wyznanie, kolor skory, poglady polityczne, pochodzenie, narodowosc i
      tym podobne gowna, niepotrzebnie wartosciujace ludzi, i jeszcze do tego miec
      czyste sumienie, bo w koncu bronilem(-lam) swojej rasy, cywilizacji, wyznania itp.

> Dlaczego w konflikcie dwoch roznych cywilizacji (a to jest wlasnie tego typu
      > wojna!) mam sie opowiadac po stronie wroga?

a czymze do kurwy nedzy jest ta nasz wspaniala cywilizacja? czy mowiac o
      cywilizacji zachodniej masz na mysli Seneke, Arystotelesa, Leonarda da Vinci,
      Newtona, Einsteina, Luwr, penicyline, podboj kosmosu, tranzystor czy tez Hitlera,
      Stalina, faszyzm, I i II wojne swiatowa, Holocaust, rabunkowa gospodarke zasobami
      naturalnymi Ziemi, kolonizacje, niewolnictwo? z czego tu byc dumnym i dlaczego
      ktos z innej czesci globu ma byc dla mnie wrogiem, tylko dlatego, ze jest z innej
      czesci globu? gdyby Zachod nie wpierdlal wszedzie swoich brudnych paluchow, albo
      robil to z wieksza finezja i w uczciwszych zamiarach to by pewnie mniej nas
      nienawidzili w Trzecim Swiecie. przemoc rodzi przemoc, nienawisc rodzi nienawisc,
      bieda rodzi frustracje. dopoki sami bedziemy sie uwazac za LEPSZYCH, a na
      pozostalych mieszkancow Ziemi patrzec bedziemy z pogarda i nienawiscia, dopoty
      beda mialy miejsca takie wydarzenia jak zamach na WTC, porwania samolotow,
      samobojcze ataki itp. proponuje Ci, zebys w kazdym konflikcie opowiadala sie po
      stronie LUDZKOSCI, moze to cos zmieni.

> Wielu z was uzna ze w prostacki sposob
      > obrazam inny narod (zarzuty o rasizm tradycyjnie ignoruje, podobnie jak inne
      > poprawnopolityczne kneble) ale to wlasnie wasz "wysublimowany humanizm" jest
      > glownym filarem bezradnosci w rozwiazywaniu konfliktow etnicznych.

mam w dupie poprawnopolityczne kneble, sa takim samym przegieciem jak Twoja
      postawa, tylko w druga strone. a czy jesli ktos np w Niemczech (kraj pierwszy
      lepszy z brzegu, rownie dobrze moglby to byc Mozambik), na wiesc o tym, ze jestes
      z Polski, okresliby Cie jak katoliczke-alkoholiczke to jak bys takie zachowanie
      nazwala? moze "prostackim obrazaniem innego narodu"? gdyby nie "wysublimowany
      humanizm" to moze bys do tej pory (a moze - znowu) skakala po drzewach, jesliby
      takie sie jeszcze ostaly. rozumiem, ze najlepszym rozwiazaniem kwestii
      palestynskiej bylaby bomba A w sam srodek Jerozolimy (i pare innych miejsc, gdzie
      zalegly sie brudasy)? gdyby wszyscy 60 lat temu mysleli tak jak Ty, to obecnie
      nie byloby zadnego problemu, bo prawdopodobnie nie byloby juz Zydow. na szczescie
      tak sie nie stalo. i mam nadzieje, ze tak sie rowniez nie stanie z
      Palestynczykami, Czeczenami, Kurdami i innymi, wlasnie dzieki "wysublimowanym
      humanistom".

> Dlaczego mam bronic ludzi ktorzy za goscine, wolnosc i szerokie poszanowanie
      > ich odrebnosci odplacaja zachodniemu swiatu nienawiscia, terroryzmem i wzrostem
      > przestepczosci?

jaka goscine? przeciez oni sa u siebie!!! "szerokie poszanowanie ich odrebnosci" -
      dobre sobie. oni po prostu odplacaja pieknym za nadobne, i wcale im sie nie
      dziwie!

> Dlaczego mam bronic ludzi ktorzy nawet nie probuja nawet
      > zrozumiec kultury krajow do ktorych masowo przybywaja i zachowuja sie w nich
      > jak swinie?

ooooooo, ale polecialas! nie chce mi sie nawet tego komentowac - zajrzyj do
      historii Ameryki Polnocnej i Poludniowej, Afryki, Indii (dla podpowiedzi:
      rozdzial "kolonizacja"). tam sa swietne przyklady zrozumienia kultury krajow do
      ktorych sie przybylo w goscine oraz poszanowania innych kultur i cywilizacji.

> Czy mam potepiac Zydow tylko dlatego ze WALKE O ZYCIE przedkladaja
      > nad glosy intelektualistow plodzacych pacyfistyczne manifesty w swoich
      > bezpiecznych gabinetach?

Zydow walka o zycie byla wojna sueska, wojna szesciodniowa i wojna Jom Kippur.
      teraz nalezy to nazwac krwawa pacyfikacja. czolgi przeciw cywilom. z terrorystami
      nie walczy sie wojskiem, tylko policja i wywiadem, ktory ponoc Izrael ma swietny.
      to co sie tam teraz dzieje jest zbrodnia. zadne panstwo nie moze stosowac metod
      ktorymi dzialaja terrorysci, bo w ten sposob automatycznie sprowadza sie do ich
      poziomu. panstwo takie jak Izrael (w domysle nowoczesne i bogate) ma instrumenty
      zeby takie kwestie rozwiazywac w sposob cywilizowany, a nie rzeznicki! owszem,
      jest to trudniejsze, ale dzieki temu nie gina cywile i zachowuje sie twarz i
      powazanie na swiecie. cala ta akcja zostala rozpetana przez tego kutasa Szarona,
      zeby przypodobac sie wyborcom. pierdolony jastrzab. koles byl swego czasu
      wspolodpowiedzialnym za masakre ludnosci palestynskiej w obozach dla uchodzcow w
      Libanie. to sa jego metody.

> p.s.
      > Moja przyjaciolka zostala ostatnio pobita a nastepnie opluta i zniewazona przez
      > grupe arabskich "chlopcow" (tak zwykle okresla sie nastolatkow ginacych od
      > izraelskich kul) tylko za to, ze przypadkiem znalazla sie w arabskiej dzielnicy
      > jednego z zachodnioeuropejskich miast i nie dosc entuzjastycznie reagowala na
      > seksualne propozycje jej mieszkancow.

a gdyby Twoja kolezanka dostala wpierdol od "grupy polskich chlopcow" we
      Wroclawiu to co? oznaczaloby to ze wszyscy Polacy sa gwalcicielami i
      zbrodniarzami? takie kryteria sa po prostu chore!
      na zakonczenie: to ze Palestynczycy i Zydzi potrafia jednak zyc razem dowiodl
      caly proces pokojowy, prowadzony za czasow Ehuda Baraka i przy wspoludziale
      panstw zachodnich. gdyby nie to, ze po obu stonach do glosu doszli zaslepieni
      nienawiscia idioci (terrorysci z jednej, Szaron i zydowska konserwa z drugiej)
      byc moze dzisiaj nie byloby tego calego gnoju.
      • Gość: bonczek podoba mi się IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 15.04.02, 17:48
        bardzo mądrze to napisałeś/aś naprade nic dodać nic ując.Czy byłbyś/byłąbyś tak miły/a i podał maila do siebie
        na bonczek@astercity.net
        pozdrawiam
        bon
        • Gość: qwerty Re: podoba mi się IP: *.tlsa.pl 16.04.02, 16:22
          -łeś. no, nie wiem...
    • Gość: TIMMY Re: MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 09:45
      Oj niejeden z tych "brudnych pastuchów" ma lepiej poukładane w głowie od
      ciebie dziewczynko. Np. jeden z takich brudasów mnie kiedyś operował w
      szpitalu i jakoś ani nie wysadził się razem ze mną w powietrze ani od niego
      nie śmierdziało. Ja też nie popieram terroryzmu i nikt normalny jego nie
      popiera ale co ci ludzie mogą innego zrobić? Oni chcą mieć tylko swoje państwo
      i są gotowi oddać za nie życie. Palestyna wiadomo bogatym krajem nie jest (bo
      w takiej sytuacji być nie może) a wiadomo że tam gdzie bieda tam rozpacz i
      desperacja. Ty zapewne nie miałabyś nic przeciwko temu jakby do Polski
      wkroczyło obce wojsko i kto inny tobą rządził a na dodatek wyszydzał, poniżał
      i upokarzał i nikogo na świecie by to nie obchodziło. Zapytaj swoich rodziców
      (a raczej dziadków) jak to było w czasie okupacji niemieckiej (no chyba że od
      niedawna jesteś Polką). Co do przypadku twojej koleżanki to masz rzeczywiście
      mocny argument przeciw Arabom bo przecież wśród innych narodowości nie ma
      chamów, prostaków i zboczeńców. Weź się lepiej za naukę dziewczynko to może
      kiedyś nie będziesz takich głupot pisała bo albo jeszcze jesteś jeszcze
      młodziutka i niedokształcona albo poprostu jesteś innego pochodzenia (jakiego
      nie powiem bo będę antysemitą).

PS. Nie jestem ani Arabem ani Żydem.
      • Gość: liga Re: MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 09:55
        Gość portalu: TIMMY napisał(a):

> Oj niejeden z tych "brudnych pastuchów" ma lepiej poukładane w głowie od
        > ciebie dziewczynko. Np. jeden z takich brudasów mnie kiedyś operował w
        > szpitalu i jakoś ani nie wysadził się razem ze mną w powietrze ani od niego
        > nie śmierdziało. Ja też nie popieram terroryzmu i nikt normalny jego nie
        > popiera ale co ci ludzie mogą innego zrobić? Oni chcą mieć tylko swoje państwo
        > i są gotowi oddać za nie życie. Palestyna wiadomo bogatym krajem nie jest (bo
        > w takiej sytuacji być nie może) a wiadomo że tam gdzie bieda tam rozpacz i
        > desperacja. Ty zapewne nie miałabyś nic przeciwko temu jakby do Polski
        > wkroczyło obce wojsko i kto inny tobą rządził a na dodatek wyszydzał, poniżał
        > i upokarzał i nikogo na świecie by to nie obchodziło. Zapytaj swoich rodziców
        > (a raczej dziadków) jak to było w czasie okupacji niemieckiej (no chyba że od
        > niedawna jesteś Polką). Co do przypadku twojej koleżanki to masz rzeczywiście
        > mocny argument przeciw Arabom bo przecież wśród innych narodowości nie ma
        > chamów, prostaków i zboczeńców. Weź się lepiej za naukę dziewczynko to może
        > kiedyś nie będziesz takich głupot pisała bo albo jeszcze jesteś jeszcze
        > młodziutka i niedokształcona albo poprostu jesteś innego pochodzenia (jakiego
        > nie powiem bo będę antysemitą).
        >
        > PS. Nie jestem ani Arabem ani Żydem.

Mądrze piszesz TIMMY !
        Amalka po prostu jeszcze mało w życiu widziała i chyba jest wielką miłośniczką
        Żydów. Każdemu wolno tylko jakim prawem obraża Palestyńczyków. Co to? Gorszy
        naród?

• Gość: Gerd Ge Re: MARZĘ O FORUM BEZ GLUPICH WATKOW IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.02, 13:38
      Liebe Redaktion. Bitte legen Sie diesen WATEK in die OSLA LAWKA

Danke ein Toleranter Spasst Namens GerdGe
      • Gość: amalka Re: MARZĘ O FORUM BEZ GLUPICH WATKOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 01:41
        Gość portalu: Gerd Ge napisał(a):

> Liebe Redaktion. Bitte legen Sie diesen WATEK in die OSLA LAWKA
        >
        > Danke ein Toleranter Spasst Namens GerdGe

Kolego, moze w Niemczech jest juz tak ze kazdy niewygodny temat laduje w
        Waszych "oslich lawkach" przy aplauzie odpowiednio urobionego spoleczenstwa, ale
        jestesmy po prawej stronie Odry - tak wyszlo...
        • Gość: Rex Marzę o świecie bez Amalki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 11:19
          Takie głupoty i brednie jakie wypisuje Amalka mogą się pojawić w głowie
          niewychowanej infantylnej dziewczynki, no chyba, że ona jest Żydówką (tzn.
          pragnie zagłady Palestyńczyków). Niestety Palestyńczycy walczą z okupantem i
          mają prawo do stosowania środków odwetowych w postaci zamachów bombowych. Poza
          tym oni są partyzantami, a nie terrorystami. Polscy partyzanci przeprowadzali
          także zamachy bombowe na Niemcach w Polsce i w NIemczech. Faszyści nazywali ich
          terrorystami. Stosowali odpowiedzialność zbiorową (pacyfikacje wsi, dzielnic
          miast). Teraz taką samą politykę stosują faszystowskie świnie Szarona (ten
          ochydny zbrodniarz wojenny odpowie kiedyś przed trybunałem międzynarodowym za
          swoje czyny). A Amalka to dla mnie faszystka, którą należy zamknąć w gettcie z
          innymi jej podobnymi.
          • Gość: qwerty Re: Marzę o świecie bez Amalki IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 18.04.02, 20:49
            kolejny, kurwa, medrzec. wysadzanie sie w samym srodku dyskoteki pelnej
            gowniarzy jest takim samym skurwysynstwem jak strzelanie z karabinow i czolgow
            do szczeniakow "uzbrojonych" w kamienie.
            ten konflikt jest podsycany przez ludzi, ktorym zalezy na zerwaniu procesu
            pokojowego, a takich kutasow jest wielu, zarowno posrod Palestynczykow jak i
            Zydow. niektorym idiotom marzy sie calkowite unicestwienie przeciwnika, a to
            prowadzi do ciaglej eskalacji przemocy i wzrostu liczby ofiar po obu stronach.
            kolejny bezsensowny konflikt.
    • Gość: Rex Re: MARZE O SWIECIE BEZ ARABOW IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 11:22
      Amalka powinna dostać w twarz !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka