Gość: Gregor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 16:25 Ktore ciagle przylatuja i wszystko obsrywaja?? Macie jakis sposob na to zeby nie przylatywaly na moj balkon?? Bede wdzieczny za dobre rady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isis! Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? 15.04.02, 16:28 Gość portalu: Gregor napisał(a): > Ktore ciagle przylatuja i wszystko obsrywaja?? Macie jakis sposob na to zeby > nie przylatywaly na moj balkon?? Bede wdzieczny za dobre rady! Wystaw na balkon głośnik i puszczaj im piosenki Arki Noego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 16:29 Guano to pół biedy, mozna do użyźniania kwiatow użyć. Najgorsze są obrzeżki. Jakąś zakaźną zarazę roznoszą. Jedyna rada gonić, a broń Boże nie pozwolić gniazdować. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonczek kup kota IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 15.04.02, 16:38 od czasu kiedy kupiłem kota i wypuszczam go na balkon /8 piętro/ żaden ptak nie przylatuje pozdrawiam bonczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: kup kota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 16:46 A ile razy już tapicerkę zmieniłeś na meblach? :))) Ja też mam dachowca /czystej krwi/ i dlatego nie radzę, bo gołębi nie mam ale u tapicera bywam często. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BON Re: kup kota IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 15.04.02, 17:18 Gość portalu: Janek napisał(a): > A ile razy już tapicerkę zmieniłeś na meblach? :))) Ja też mam dachowca > /czystej krwi/ i dlatego nie radzę, bo gołębi nie mam ale u tapicera bywam > często. Pozdrawiam. tapicerkę dawno wyłożyłem papierem ściernym i nie mam już problemów /ten pomysł zresztą zaczerpnąłem od kumpla z kluczborskiej we wrocku/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krist Re: kup kota IP: *.kulczyktradex.com.pl 15.04.02, 18:29 A ja mam niezawodny patent na wszystkie upierdliwe zwierzątka ( i nie tylko ) Wymyślili go Żydzi do przerzucania Arabów na drugą stronę Kanału Sueskiego. Ma tylko jedną wadę - odrzut może pouszkadzac ci stawy w łokciach...Tylko nie krzyczcie za stronniczość w konflikcie bliskowschodnim - to cytat, poza tym Żydzi naprawde wymyślili kilka niezłych maszynek do zabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? 15.04.02, 18:41 np. nabić balustradę gwoźdźmi (oczywiście tą ostrzejszą częścią do góry) albo podłączyć do prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 19:28 Zatrudnij babcię emerytkę do pilnowania balkonu! - Wywiążesz się z obowiązku szacunku dla starszych! (dotyczy wątku na ten temat) - Babcia z braku czasu nie będzie rzucać się na wolne miejsca w środkach zmasowanego transportu! (wątek jak wyżej) - Będziesz bardzo ekologiczny – babcia pokątnie będzie ptaszyska dokarmiać! - Niestety będziesz jednocześnie na bakier z socjalną polityką rządu, który usilnie będzie dążył do zwolnienia starowinki! Najniższe ukłony! Spieszący z cenną (jak mniemam) radą M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? Poważnie.. IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 19:33 A tak poważnie, to poszukaj dobrych rad na forum GW "Ogród i rośliny" Najniższe ukłony! Taki jakiś poważny M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 20:38 Dzieki wszystkim za rady! Niestety na razie zadna mi sie nie przyda, bo niestety kota nie moge miec. Moze jakies dalsze rady. Czy np. wiatraczki, baloniki lub inne latajace bajery moga tu pomoc?? Przeczytalem na forum "ogrod.." ze makieta jakiegos ptaka drapieznego bylaby niezla, ale to dalszy pomysl. Jak ktos juz cos przetestowal i wie ze to dziala to nie krepowac sie tylko chwalic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 15.04.02, 20:47 Wietnamczycy bufetow ze Stadionu X-lecia w glownym miescie Polski skupowali te sympatyczne ptaki. W zeszlym roku placili 0,50-1.00zl za szt.Moglybys sobie dorobic, do i tak sporej pensji.No i przyjemnosc polowania.:))Nie wiem ile placa za szczury?? Tally Ho!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 22:31 kurcze chyba by mi sie bardziej oplacilo samemu otworzyc bar z rosolkiem z golebia, tyle ze te obsraj dachy raczej zbyt czyste nie sa wiec pewnie nikt by nie chcial tego jesc. A co do mojej pensji to raczej spora nie jest, skad ci to wogole do glowy przyszlo ze tutaj mozna sporo zarabiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauser gniazda IP: *.enh.org 15.04.02, 20:48 Wyrzuc gniazdo zanim zdaza zlozyc jajka, inaczej masz przerypane na cale lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: gniazda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 22:34 Wyrzucalem jak juz jajka byly, niestety nie przyuwazylem kiedy te obesrance te swoje patyczki na znosily. Teraz gniazd nie ma ale co jakis czas przylatuja i jeszcze rano wkurzaja mnie wsoim gruchaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: gniazda IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 16.04.02, 01:35 Wynies kompa na balkon w czasie czatu i Forumowania. I obserwuj! Obserwuj! Obserwuj!Zapisuj i dziel sie z nami spostrzezeniami. Po pieciu latach obserwacji i napisaniu doktoratu, wydaj ksiazke nakrec film i napisz kilka poradnikow.Odbije sie to na Twojej, juz nienajgorszej, sytuacji materialnej.Albo dalej daj sobie srac nsaten balkon.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombos Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 16.04.02, 01:41 ostatnio wystawiłem na balkon garnek w którym były gołąbki. od tej pory żaden gołąb nie przyleciał. pozdr. życzliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: 212.160.90.* 16.04.02, 08:23 oooooo to mi sie podoba tylko z czym byly te golabki z ryzem, miesem czy moze po trochu tego i tego?? Bo to pewnie wazne dla takiego obsrajdacha czy w takim golabku jest wiecej miesa czy wiecej ryzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ansa Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 09:44 Jak miałam taki problem, to przedewszystkim usunęłam wszelkie sprzęty z balkonu, łącznie ze skrzynkami na kwiaty, one bardzo lubią się chować za jakimś przedmiotem. Dalej pzrylatywały, ale juz nie tak często, bo nie miały kryjówki, więc na dodatek wypuszczałam na balkon (kiedy tam były) owczarka niemieckiego). Wyskoczył na nie ze trzy razy i dały sobie spokój. Zamieszkały na sąsiadującej z blokiem latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terkas Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.tlsa.pl 16.04.02, 16:01 zrobiłam podobnie, tylko zamiast owczarka był to jamnik i też przeganiał. nie siadają już na parapecie, przeniosły się na gzyms. balkon jest odkryty. 2 godziny po sprzątaniu ponownie wygląda jak kurnik. i też szukam rady:((( Odpowiedz Link Zgłoś
lukasmartin Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? 16.04.02, 16:22 wystarczy kieszonkowy strach na wroble zrobiony z szeleszczacej reklamowki (najlepiej z Carr....), powieszonej na sznurku, to dziala!!!mieszkam na starym miescie wiem cos o golebiach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: 212.160.90.* 17.04.02, 12:17 Pielegnuje swoj watek i ciagle szukam dobrych sposobow wiec do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? 21.04.02, 14:18 Gość portalu: Gregor napisał(a): > Pielegnuje swoj watek i ciagle szukam dobrych sposobow wiec do gory! Popielęgnuję razem z tobą, a przy okazji dam wskazówkę: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=309&wid=1210055&aut=robert.m&aid=1210055 Pozdrawiam, isis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: 212.160.90.* 22.04.02, 10:14 Dziki Isis ale ten watek juz przerobilem! Na razie chyba bede stosowal metody reklamowkowe. Zobaczymy czy cos dadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba1 Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.waw.cdp.pl 22.04.02, 17:06 Miałam taki problem jakiś czas temu, pobudka codziennie ok 5-tej, wyrzucenie gniazda, przeganianie nic nia dały. Zauważyłam jednak, że one nie wlatują przez balkon nad barierką, ale lądują na parapecie i przechodzą dołem i tu pomogło zamocowanie plastikowej siatki, którą mozna kupić w ogrodniczym sklepie - nie miały jak przechodzic, miejsce zrobiło się nieciekawe i się wyniosły. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Zamontuj kilkanaście sztucznych ptaków! 22.04.02, 10:27 Gość portalu: Gregor napisał(a): > Ktore ciagle przylatuja i wszystko obsrywaja?? Macie jakis sposob na to zeby > nie przylatywaly na moj balkon?? Bede wdzieczny za dobre rady! Jak to "obsrywają"? Zamontuj tam kilkanaście sztuk sztucznych gołąbków, to te prawdziwe nie będą juz miały gdzie siadać. A te sztuczne to nic Ci przecież nie obsrają... Będziesz miał i piękny, i czysty balkon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: 212.160.90.* 30.04.02, 09:09 Nie bylo mnie pare dni, wracam i znow kolejna parka sie wprowadzila na balkon i jajko zlozyla. Przystapilem ostro do kontrataku!!!! Zamontowalem wszelkiego rodzaju odstraszacze (szeleszczace reklamowki) i nawet lopoczaca mala flage, ale jakos ich to na razie nie przekonuje zeby sobie odleciec i zalozyc gniazdo na drzewie. Co do jajka to dziwnym trafem nagle spadlo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: 212.160.90.* 30.04.02, 09:10 Acha zobaczymy co to wszystko da jak nic to chyba bede musial sie pobawic w ornitologa i jakiegos sztucznego jastrzebia wyrzezbic to podobno na 99,9% pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: GONPRX* / 195.126.69.* 30.04.02, 12:27 To chyba najlepszy pomysl! Mnie tak wkurza to poranne gruchanie... Raz to nawet podszedl do dzwi balkonowych i durnie sie na mnie patrzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
irma.x Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? 30.04.02, 10:43 Gość portalu: Gregor napisał(a): > Ktore ciagle przylatuja i wszystko obsrywaja?? Macie jakis sposob na to zeby > nie przylatywaly na moj balkon?? Bede wdzieczny za dobre rady! zadzwon do sanepidu. pomijajac wzgledy estetyczne, golebie roznosza jakies chorobska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 30.04.02, 10:47 Oddac je postmodernowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Co zrobic z golebiami na balkonie?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 12:31 Gąbka i brytfanna Odpowiedz Link Zgłoś