Dodaj do ulubionych

alkomat dla męża

29.10.16, 00:45
Witam serdecznie, proszę o dobrą radę. Wymyśliłam prezent dla męża w postaci alkomatu. Niestety, zostałam ostrzeżona przez pana w jakimś sklepie, żebym nie kupowała tego, ponieważ narobię mu tylko problemów z użytkowaniem, bo to dużo kosztuje, ale nie chciał żadnych szczegółów podać. Może mi ktoś powiedziec o co mu chodziło?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: alkomat dla męża 29.10.16, 10:44
      > Może mi ktoś powiedziec o co mu chodziło?

Tak, on sam, ten pan czyli.

Jaki może być problem i koszty? Jednorazowy zakup i ew. baterie kiedyś.
    • bidon99 Re: alkomat dla męża 29.10.16, 23:38
      skoro nie chciał powiedzieć to raczej nie powinna go poddawać torturom w celu wyciągnięcia zeznać hehe a tak na poważnie to prawdopodobnie byłaś po prostu uciążliwym klientem który nic nie kupi a zajmuje czas ;) a eksploatacja alkomatu to nie taka prosta sprawa poza zakupem i zasilaniem są jeszcze bebeszki których trzeba pilnować żeby dobrze taki sprzęcik działał. To się nazywa tak konkretnie: kalibracja :)
      • mal-ek Re: alkomat dla męża 03.11.16, 19:48
        może kiedyś był to problem, teraz jak ja swój co pół roku kalibruje to noszę go o tutaj www.spyshop.pl/content/kalibracja-alkomatu-wroclaw-85 i szybko mam spowrotem, w pełni sprawny i wiadomo, ze isę człowiek nie nadzieje przy okazji i nie straci prawka. Kup alkomat tylko z zastrzeżeniem, że ma go nie zajeździć tylko o niego dbać.
    • artekk34 Re: alkomat dla męża 13.01.17, 12:42
      A ile możesz przeznaczyć na zakup alkomatu dla męża? Bo z tych tańszych i dobrych modeli polecam np:
      alkometer.pl/alkomaty-osobiste/alkomat-ca-9000-professional-sg
    • marion_the_one Re: alkomat dla męża 06.02.17, 10:55
      Cześć! Moim zdaniem super pomysł. Alkomat trzeba co jakiś czas kalibrować, żeby był precyzyjny. Nawet te najlepsze wymagąją kalibracji co jakiś czas. Ale nie martw się, możesz to zrobić w każdym dobrym punkcie z alkomatami. A dobry alkomat rozkalibrowuje się rzadziej. Od 350 zł można już taki mieć. Sprawdz FITalco grafit, mamy taki w domu, jest ok. Dobra cena, dobra jakość.
    • henryk233 Re: alkomat dla męża 09.03.17, 12:11
      Model Al-8000 też zbiera bardzo dobre opinie i uważany jest za bezawaryjny, konkretnie ten
      alkometer.pl/alkomaty-osobiste/-alkomat-sentech-al-8000
    • januusz789 Re: alkomat dla męża 13.04.17, 12:47
      Ja polecam chyba jeden z najbardziej popularnych modeli i serii alkomatów, mianowicie Alkohit np X10, x50 czy x45 które nalezą do niezawodnych i solidnych. Można je zamówić na stronie alko-maty.pl gdzie dodatkowo jest taniej.
    • dorota.k2 Re: alkomat dla męża 26.06.17, 19:00
      Zapewne chodziło mu o kalibracje, ale bez przesady, nie robi się tego przecież co tydzień czy miesiąc ani nie kosztuje to majątku. Tylko jak już kupujesz to najlepiej elektrochemiczny, a nie półprzewodnikowy, wspomniane alkohity są ok.
      • markiwaert Re: alkomat dla męża 27.06.17, 23:31
        Zwłaszcza, że często jest tak że kalibracja jest darmowa na gwarancji, a potem koszt kilkunastu złotych raz na rok to chyba niewiele w porównaniu z konsekwencjami jakie mogą nas spotkać w przypadku kontroli i jazdy pod wpływem.
      • czarnymerlin Re: alkomat dla męża 28.06.17, 09:09
        Co jaki czas należy kalibrować alkohit? Po czym poznać, że zachodzi taka potrzeba?
        • dorota.k2 Re: alkomat dla męża 28.06.17, 23:49
          To zależy od konkretnego modelu i tego, jak często używasz. Na pewno w instrukcji masz wszystko napisane. Średnio tak można powiedzieć, że co 500 pomiarów, lub jeśli nie używasz tak często to raz na rok będzie ok.
          • marekw86 Re: alkomat dla męża 01.07.17, 21:45
            dodatkowo musisz pamiętać, żeby alkomat przechowywać w odpowiedni sposób bo latem schowek w aucie to nie jest najlepszy pomysł, do tego dodam jeszcze od siebie że zawsze kiedy masz wrażenie że coś jest nie tak, ja swój alkomat jak mi upadł odesłałem od razu do kalibracji i sprawdzenia, mimo że wyniki były ok
    • koko_90 Re: alkomat dla męża 19.10.17, 15:29
      Jeśli szukasz dobrego alkomatu to ja osobiście polecam DA 8500 E ( sklep w Gdyni - drugi koniec Polski), ale warto ! znalazłam ich jak szukałam alkomatów elektrochemicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka