Dodaj do ulubionych

ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania

IP: *.provider.pl / *.provider.pl 02.10.04, 18:49
Zaczynam sie nie wyrabiac z pracami domowymi i mysle powaznie o wynajeciu
kogos dochodzacego raz w tygodniu na kilka godzin do sprzatania. Problem w
tym, ze zupelnie sie nie orientuje jakie sa stawki we Wroclawiu za taka
usluge. Płaci sie za godzine, czy za calosc? Czy jakies prace sa platne
ekstra, np. takie mycie okien, czy rozmrazanie lodowki?? Jak znalezc kogos
godnego zaufania. Moze Wy mi cos poradzicie w tym problemie. Z gory wielkie
dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: malgorzata Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: 81.219.226.* 02.10.04, 18:52
      witam, ja sprzatam za 5 zl za godzine, pelna dyspozycyjnosc :) placi sie za
      calosc :)
      • Gość: tuta Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.04, 18:54
        mam 8 okien o wymiarach 2 m x 1 m. Potrzebuję, żeby je ktoś umył. Co Pani na
        to? Jaką proponuje Pani stawkę?
        • Gość: malgorzata Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: 81.219.226.* 02.10.04, 18:57
          moj e - mail
          babydoll@o2.pl

Zapraszam!
    • Gość: aga Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.04, 20:05
      Ja płacę 9 zł/godz. - w tym jest mycie okien, ale ich sie nie rozkręca więc
      pracy jest przy nich mało.
    • Gość: jaza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 17:25
      Ja płacę 50 zł za gruntowne posprzątanie całego mieszkania, z oknami, lodówką i kurzami pod/za najgłębszą szafą włącznie.
      • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.cementownia-nowiny.com 06.10.04, 14:27
        ile godzin to zajmuje?
    • Gość: Jacek Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.10.04, 17:38
      To jest proste.
      Najpierw zrób sama to co chcesz zlecić innej osobie. Uda Ci się dzięki temu
      przekonać na własnej skórze czy praca jest ciężka, bardzo ciężka czy też może
      lekka. Jak skończysz pracować to się zastanów za ile wykonałabyś taką pracę dla
      innej osoby. Wtedy będziesz wiedziała ile ta praca jest warta.
    • Gość: rafał Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 17:57
      ja mam czteropietrowa szeregowke. razem okolo 200 m2. dwa pietra to biura,
      jedno petro mieszkanie, na jednym tylko hol i cos w stylu kuchni ale
      wykorzystywane tylko przez pracownikow biura i przygodnie przez mieszkanca
      apartamentu. za sprzatanie place 50pln. w tym mam okna gratis jesli tzreba je
      myc. mam wrazenie ze to duzo szczerze mowiac, ale tyle zaproponowalem na
      poczatku. to sprzatanie zajmuje maksymalnie 2 godziny
      • Gość: Seweryn Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.04, 19:27
        A moja baba robi to wszystko całkiem gratis codziennie u nas w chałupie.Boże!
        Ile ja na tym zarabiam!
        • Gość: nn Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.cementownia-nowiny.com 04.10.04, 12:21
          dobrze, że to doceniłeś:) a pomagasz jej choć trochę w tym?
          • Gość: gon Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.04, 13:58
            Dziewczyna, która przychodzi do mnie sprzątać dostaje 50 zł za całość i mogę ją
            do tego bzyknąć. Mała rzecz a cieszy :)
            • sledzik4 Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania 04.10.04, 17:15
              Piorę, prasuję,
              odkurzam, gotuję.
              Okna myję, troszkę szyję.
              Wiecie co za to mam?
              Buziaka od żony - i jestem zadowolony. :-)))(Ona też);-)

sledzik4
              • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.provider.pl / *.provider.pl 04.10.04, 20:55
                :))
    • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.provider.pl / *.provider.pl 04.10.04, 21:00
      dzieki za informacje :) patrząc na ilość wpisów, chyba angażowanie odpłatnie
      kogoś do pomocy w domu nie jest to zbyt popularne, w takim razie ciekawi mnie
      bardzo jak godzicie dwa "etaty" zawodowy i domowy, tak aby nie padać ze
      zmęczenia i mieć jeszcze czas dla siebie?
      • Gość: Ziuta Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:45
        50 zł.Też się nie wyrabiam.
    • Gość: szef 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:20
      Ja płacę 2000 tygodniowe, ale kobieta jest świetna. Mieszkanie błyszczy!
      • Gość: zuza Re: 2000 IP: *.provider.pl / *.provider.pl 04.10.04, 21:37
        ale przychodzi do ciebie pewnie codziennie, ja szukam kogoś na 1x w tygodniu,
        tak przed weekendem i nie za taką kwotę, czyli w miesiącu płacisz jej 8.000 zł??
        Ile metrów ma twoje mieszkanie?
      • alka_xx Re: 2000 04.10.04, 21:43
        chyba od tego Twojego "picowania" tak błyszczy...
        zapomniałes dodac, że 2000 Euro

Gość portalu: szef napisał(a):

> Ja płacę 2000 tygodniowe, ale kobieta jest świetna. Mieszkanie błyszczy!
    • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.cementownia-nowiny.com 05.10.04, 11:50
      a możecie kogoś polecić, chodzi mi o osoby sprawdzone i godne zaufania.
      Chciałabym bowiem zostawić klucze od mieszkania i wyjść do pracy bez obaw, co
      zastanę po powrocie:) Późno wracam do domu, ok. 19.00, to raczej odpada opcja,
      że ktoś przychodzi sprzątać jak jestem w domu...
      • Gość: kizior Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.04, 13:09
        Moje chłopaki posprzątają Twoje mieszkanie zawodowo. Zostaną "czyściutkie"
        ściany. :))))))))))
        • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.cementownia-nowiny.com 05.10.04, 14:18
          no właśnie tego się obawiam i nie rozlepiam ogłoszeń na słupach, że szukam
          kogoś do pomocy:))
          • Gość: malgorzata Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: 81.219.226.* 05.10.04, 14:43
            witam,
            ja jestem sprawdzona, moge podac numery osob u ktorych sprzatam, jak cos, to
            zapraszam na maila :)
            • Gość: redachtor Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:41
              No to podaj tego maila
              • Gość: malgorzata Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 20:10
                babydoll@o2.pl
    • Gość: MM Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.komputerowe.com 07.10.04, 13:27
      Mieszkanie ok.58m,30 zł - sprzątanie cotygodniowe, mycie okien dodatkowo100%
      • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.cementownia-nowiny.com 07.10.04, 13:56
        do mm:
        czy mogę prosić o jakiś namiar, mail do mnie: lillam@gazeta.pl
        pozdrawiam
    • Gość: mm Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.komputerowe.com 07.10.04, 14:44
      Przykro mi, ale nie mogę. Kiedyś poleciłam kogoś i skończyło się na tym, że
      musiałam szukać nowej osoby, bo "nie opłacało się" jej się już u mnie.
      Pozdrawiam.
      • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.10.04, 18:42
        ok, rozumiem, czyli jest to cena okazyjna, a nie rynkowa, w przeciwnym razie
        nie balabys sie, ze ktos ci zabierze pania sprzatajaca oferujac jej wiecej niz
        ty
        • Gość: mm Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.komputerowe.com 07.10.04, 19:01
          okazyjna? żartujesz, poczytaj posty od poczatku i wyciągnij wnioski
          • Gość: zuza Re: ile dajecie pani za posprzatanie mieszkania IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.10.04, 19:10
            czytam i to bardzo pilnie, gdyż tak jak napisałam na początku szukam osoby do
            pomocy, ale zanim komuś przekażę klucze, chcę się dowiedzieć jak to wygląda w
            praktyce słuchając opinii osób, które korzystają już z takich usług.

podobne pytanie zadałam na forum kobieta, możesz przeczytać jakie pojawiły się
            opinie
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=16388844
    • Gość: szef 3000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:44
      Ostatnio dałem mojej panii podwyżkę na 3000 za tydzień. Ale jest tego warta!!
      • Gość: zuza Re: 3000 IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.10.04, 22:00
        wyczuwam prowokacje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka