Dodaj do ulubionych

Poltegor-Centre

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.01, 10:02
Ciekaw jestem kiedy doczekamy się nowej elewacji "dumy" wrocławia- drapacza
chmur. Obecnie ten gmach wygląda poprostu obskurnie. Patrząc na niego naprawdę
można coś mieć przeciw wieżowcom we Wrocławiu. Po 20 latach należałby się
remont. Uważam, że nowa elewacja poltegoru powinna być ze szkła coś na wzór
biurowca Asco czy EFL przy pl. Orląt Lwowskich. Taki remont przeprowadzony
został w Warszawie (Intraco)a obecnie trwa w Gdańsku (Hotel Hevelius).Już czas
na Wrocław!
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto Re: Poltegor-Centre IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 19:13
      Gość portalu: Amar napisał(a):

> Ciekaw jestem kiedy doczekamy się nowej elewacji "dumy" wrocławia- drapacza
      > chmur. Obecnie ten gmach wygląda poprostu obskurnie. Patrząc na niego naprawdę
      > można coś mieć przeciw wieżowcom we Wrocławiu. Po 20 latach należałby się
      > remont. Uważam, że nowa elewacja poltegoru powinna być ze szkła coś na wzór
      > biurowca Asco czy EFL przy pl. Orląt Lwowskich. Taki remont przeprowadzony
      > został w Warszawie (Intraco)a obecnie trwa w Gdańsku (Hotel Hevelius).Już czas
      > na Wrocław!

Poltegor trochę przypomina warszawskie Intraco przy stadionie Polonii. Myślę
      Amar, że nasz Poltegor mógłby dostać właśnie taką nową szklaną elewację, jak
      warszawski Intraco.
      Pozdr !

• Gość: Jarosz Re: Poltegor-Centre IP: 195.116.104.* 09.07.01, 19:14
        Przydałaby mu się ze względów estetycznych.
        • Gość: Roberto Re: Poltegor-Centre IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 19:25
          Myśle, że planowana budowa tzw CENTRUM POŁUDNIOWEGO obok Poltegoru, wymusi na
          właścicielach Poltegor Center zmianę i unowocześnienie elewacji tego budynku.
          • Gość: Jarosz Re: Poltegor-Centre IP: 195.116.104.* 09.07.01, 19:27
            Oby tak było...
            • Gość: Roberto Re: Poltegor-Centre IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 19:34
              Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Oby tak było...

Ja liczę także na to, że dojdzie do realizacji projekt budowy Wrocławskiego
              Centrum Kongresowego, jakie ma powstać na terenie parkingu (pod Poltegorem, na
              jego tyłach). Teren owego parkingu należy do Poltegoru. Ponoć szefowie Poltegoru
              poszukują zagranicznego współinwestora na tą budowę...
              Pozdr !
              • Gość: kaja Re: Poltegor-Centre IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.01, 22:52
                Czy ktoś ma dostęp do zdjęc przedstawiających nowe centrum płd.?
                • roberto65 Re: Poltegor-Centre 25.08.01, 01:39
                  Gość portalu: kaja napisał(a):

> Czy ktoś ma dostęp do zdjęc przedstawiających nowe centrum płd.?

Kaju 2, albo nawet 3 projekty zagosp tego terenu przedstawiła kiedyś na swoich
                  łanmach GDolnoślaska. Musiałabyś sie z tym zwrócić chyba do red Kuleszy albo do
                  Red Acho (Red Chodzińskiego)...
                  Pozdro !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka