Dodaj do ulubionych

co sie dzieje na nowym dworze?

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 06:08
szosta rano, a pelno samochodow na sygnale zmierza w okolice kosciola, jednak
z mojego domu niewiele widac. kto wie cos wiecej?
Obserwuj wątek
    • Gość: _tadek Jak podało przed chwilą wrocławskie RADIO RAM IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.04, 06:30
      W jednym z czeropiętrowych budynków przy ul. Nowodworskiej nastąpił wyciek
      gazu. Trwa ewakuacja mieszkańców do podstawianych autobusów. Zapraszam na 89.8 -
      FM.
    • szoppracz1 Myślałam, że to obława na osiedlowego zboczeńca... 25.10.04, 07:41
      Ode mnie widać straże i policję ustawiające się w okolicach kościoła i
      szkoły "setki". Przemknęło mi przez głowę, że to obława ma zboczeńca, który
      krąży po naszym, osiedlu, bo policja jeździ również w innych rejonach.
      • sentrum odpowiedź 25.10.04, 08:53
        Ok. 5:40 z samochodu straży usłyszeliśmy komunikat o potrzebie ewakuacji z
        powodu gazu. Za chwile zapukał strażak. Kazano zabierać zwierzątka i szybko
        wychodzić.
        Ewakuowano blok Nowodworska 79-87.
        Staliśmy na dworze, ok 200 m od bloku do 6:40.
        Akcja imponująca i sprawna.
        Autobus był jeden :)
        • Gość: kroll2 Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 13:05
          Wow , tak krótko ? Nas (85) nie chcieli wpuścić do ok. 7:30. Akcja
          przeprowadzona sprawnie , "profesjonalnie" i pełna logicznego myślenia :

:30 -
          Drze się facet przez megafon pod balkonem że pod żadnym pozorem nie wolno
          używać elektryczności i żeby wychodzić szybko z mieszkań. Potem na wszelkik
          wypadek chodzi po mieskzaniach i... dzwoni dzwonkiem :/

5:45 -
          Ewakuacja ludzi. Zakaz używania energii elektrycznej , więc wszyscy
          pojechali Windą. oczywiście Aspirant Nowak & Spółka nie wpadli na pomysł
          odcięcia elektrycznosci (na tzw. wszelki ;) )

6:00 -
          Wszyscy już na dworze , oki :)

6:20 -
          Aspirant Nowak z kolegami biegają i każą gasić fajki. Podbiega jeden z
          drugim dom mojego ojca , który stoi razem ze mną jakieś 250 metrów od
          budynku i każe zgasić papierosa bo jest zagrożeie wybuchem.

6:30 -
          W związku z tym że na jednej z uliczek (jakieś 20m od budynku) stoją słupki
          które jakiś debil tam postawił i nie można było przejechać wozem strażackim
          to postanowili ciąć słupki "gumówką". oczywiście w ferworze walki
          zapomnielio tym że gumówka ostro iskrzy a że jest zagrożenie ;)

6:50 -
          Informacja że osoby starsze i osoby z małymi dziećmi mogą iść do autobusu
          marki Volvo , który stoi niedaleko i jest nagrzany. Można się ogrzać bez
          problemu. Idę do tego autobusu a tam drzwi otwarte na oścież (żeby za ciepło
          nie było ;) )
          • pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 16:09
            Ten facet przez megafon to się fajnie darł:)Ale zaczął tak jakby conajmniej
            trzęsienie ziemi miało być "Uwaga mieszkańcy Nowego Dworu nastąpi ewakuacja..."
            Czy jakoś tak podobnie.Nie mieszkam w tamtym bloku,ale w pobliżu i wszystko
            słyszałem.
            --------------------------
            pluto10
            • leo19 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:06
              pluto10 napisał:

> Ten facet przez megafon to się fajnie darł:)Ale zaczął tak jakby conajmniej
              > trzęsienie ziemi miało być "Uwaga mieszkańcy Nowego Dworu nastąpi
              ewakuacja..."
              > Czy jakoś tak podobnie.Nie mieszkam w tamtym bloku,ale w pobliżu i wszystko
              > słyszałem.

Taak... To był bardzo oryginalny sposób na wyrwanie mnie z łóżka...
          • Gość: ziutek Z tego wniosek, że...... IP: 194.204.171.* 25.10.04, 19:03
            ...ludzi na wysokich i bardzo odpowiedzialnych stanowiskach (strażak,
            policjant, premier, itp.) żadna zaraza nie ruszy a nawet gaz niewybuchnie ich!
            Swoją drogą bardzo ładnie wychwyciłeś(aś) profesjonalizm służb ratunkowych.
            Teraz wiem dlaczego nie powinniśmy się bać Al Quaidy. Oni umarli by ze śmiechu
            przed atakiem.
          • leo19 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:03
            Gość portalu: kroll2 napisał(a):

> 6:50 -
            > Informacja że osoby starsze i osoby z małymi dziećmi mogą iść do autobusu
            > marki Volvo , który stoi niedaleko i jest nagrzany. Można się ogrzać bez
            > problemu. Idę do tego autobusu a tam drzwi otwarte na oścież (żeby za ciepło
            > nie było ;) )

Jakie Volvo, ja tam poczciwego Ikarusa z okna widziałem :) jak on pod tę
            przychodnię wjechał, a później nawrócił i wyjechał to nie wiem, ale musiało
            ciekawie wyglądać.
            • pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:06
              Autobusu to ja nie widziałem,ale około 10 od ludzi tam mieszkających to się
              dowiedziałem,że to był trochę stary autokar.Hmmmm ale najbardziej to ja
              wierzę,że tam był Ikarus.
              pluto10
              • Gość: kroll2 Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 20:13
                Kurde , rozpędziłęm się z tą nowoczesnością ;) Mi się wydawąło że Volvo 9000 ;)
                Akcja rabarbar - jak obserwowałem ich akcję ratunkową to mi się wydawało , że
                ktoś ich schlał a potem puścił do gaszenia ;) A z ciekawości spytam tych z
                ewakuowanego bloku - z jhakich jesteście bram ? :) Ja z 85 :)

P.S. Przypomnhaiła mi się jeszce scena jak strażak wybił okno w piwnicy (chyba
                brama 83 - ta gdzie się ulatniał) i ktoś się wydarł że jesli do godziny 17:00
                mu nie wstawią spowrotem okna to ich za*bie ;) Pozatym jeszce gość z mojej
                bramy którego spotkałem na shcodach miał pod pachą komputer ;)
                • pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:20
                  Mój kolega mieszka w 91 i ... chciał wynosić segment tzn. nie on tylko jego
                  mama:)))
                  Ale pobudka była suuuuuuper,o której zamawiamy jutro?:)))))
                  pluto10
              • Gość: obudzony Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 20:17
                Komunikat mniej więcej zaczynał się w te słowa:
                Uwaga mieszkańcy ul. Nowodworskiej 79 do 89!.
                Mamy nie typową sytuację!
                Nastąpiło rozszczelnienie gazu!
                Później było o nieużywaniu urządzeń elektrycznych i ewakuacji.
                Podstawiny autobus to stary Ikarus
                • Gość: kroll2 Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 20:23
                  Ja poprosze o 7:20. Chociaz nie wiem czy jak wsyzscy będą korzystali z windy
                  (sic!) to czy zdąże zjechac na dół i czy nie spóźnię się do szkoły... Jednak
                  6:50 ;) Dzisiaj zapomnaiłem zeszytu z matmy to powiedziałem kobicie , że miałem
                  ewakuację rano i nie mogłem się spakować. A ona powiedziała że mi nie wierzy :(
                  • pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:41
                    Dla mnie o 7:00,aha i może być trochę głośniej:)
                    pluto10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka