Gość: h IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 06:08 szosta rano, a pelno samochodow na sygnale zmierza w okolice kosciola, jednak z mojego domu niewiele widac. kto wie cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: _tadek Jak podało przed chwilą wrocławskie RADIO RAM IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.04, 06:30 W jednym z czeropiętrowych budynków przy ul. Nowodworskiej nastąpił wyciek gazu. Trwa ewakuacja mieszkańców do podstawianych autobusów. Zapraszam na 89.8 - FM. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Myślałam, że to obława na osiedlowego zboczeńca... 25.10.04, 07:41 Ode mnie widać straże i policję ustawiające się w okolicach kościoła i szkoły "setki". Przemknęło mi przez głowę, że to obława ma zboczeńca, który krąży po naszym, osiedlu, bo policja jeździ również w innych rejonach. Odpowiedz Link Zgłoś
sentrum odpowiedź 25.10.04, 08:53 Ok. 5:40 z samochodu straży usłyszeliśmy komunikat o potrzebie ewakuacji z powodu gazu. Za chwile zapukał strażak. Kazano zabierać zwierzątka i szybko wychodzić. Ewakuowano blok Nowodworska 79-87. Staliśmy na dworze, ok 200 m od bloku do 6:40. Akcja imponująca i sprawna. Autobus był jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroll2 Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 13:05 Wow , tak krótko ? Nas (85) nie chcieli wpuścić do ok. 7:30. Akcja przeprowadzona sprawnie , "profesjonalnie" i pełna logicznego myślenia : :30 - Drze się facet przez megafon pod balkonem że pod żadnym pozorem nie wolno używać elektryczności i żeby wychodzić szybko z mieszkań. Potem na wszelkik wypadek chodzi po mieskzaniach i... dzwoni dzwonkiem :/ 5:45 - Ewakuacja ludzi. Zakaz używania energii elektrycznej , więc wszyscy pojechali Windą. oczywiście Aspirant Nowak & Spółka nie wpadli na pomysł odcięcia elektrycznosci (na tzw. wszelki ;) ) 6:00 - Wszyscy już na dworze , oki :) 6:20 - Aspirant Nowak z kolegami biegają i każą gasić fajki. Podbiega jeden z drugim dom mojego ojca , który stoi razem ze mną jakieś 250 metrów od budynku i każe zgasić papierosa bo jest zagrożeie wybuchem. 6:30 - W związku z tym że na jednej z uliczek (jakieś 20m od budynku) stoją słupki które jakiś debil tam postawił i nie można było przejechać wozem strażackim to postanowili ciąć słupki "gumówką". oczywiście w ferworze walki zapomnielio tym że gumówka ostro iskrzy a że jest zagrożenie ;) 6:50 - Informacja że osoby starsze i osoby z małymi dziećmi mogą iść do autobusu marki Volvo , który stoi niedaleko i jest nagrzany. Można się ogrzać bez problemu. Idę do tego autobusu a tam drzwi otwarte na oścież (żeby za ciepło nie było ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 16:09 Ten facet przez megafon to się fajnie darł:)Ale zaczął tak jakby conajmniej trzęsienie ziemi miało być "Uwaga mieszkańcy Nowego Dworu nastąpi ewakuacja..." Czy jakoś tak podobnie.Nie mieszkam w tamtym bloku,ale w pobliżu i wszystko słyszałem. -------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:06 pluto10 napisał: > Ten facet przez megafon to się fajnie darł:)Ale zaczął tak jakby conajmniej > trzęsienie ziemi miało być "Uwaga mieszkańcy Nowego Dworu nastąpi ewakuacja..." > Czy jakoś tak podobnie.Nie mieszkam w tamtym bloku,ale w pobliżu i wszystko > słyszałem. Taak... To był bardzo oryginalny sposób na wyrwanie mnie z łóżka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Z tego wniosek, że...... IP: 194.204.171.* 25.10.04, 19:03 ...ludzi na wysokich i bardzo odpowiedzialnych stanowiskach (strażak, policjant, premier, itp.) żadna zaraza nie ruszy a nawet gaz niewybuchnie ich! Swoją drogą bardzo ładnie wychwyciłeś(aś) profesjonalizm służb ratunkowych. Teraz wiem dlaczego nie powinniśmy się bać Al Quaidy. Oni umarli by ze śmiechu przed atakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:03 Gość portalu: kroll2 napisał(a): > 6:50 - > Informacja że osoby starsze i osoby z małymi dziećmi mogą iść do autobusu > marki Volvo , który stoi niedaleko i jest nagrzany. Można się ogrzać bez > problemu. Idę do tego autobusu a tam drzwi otwarte na oścież (żeby za ciepło > nie było ;) ) Jakie Volvo, ja tam poczciwego Ikarusa z okna widziałem :) jak on pod tę przychodnię wjechał, a później nawrócił i wyjechał to nie wiem, ale musiało ciekawie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:06 Autobusu to ja nie widziałem,ale około 10 od ludzi tam mieszkających to się dowiedziałem,że to był trochę stary autokar.Hmmmm ale najbardziej to ja wierzę,że tam był Ikarus. -------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroll2 Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 20:13 Kurde , rozpędziłęm się z tą nowoczesnością ;) Mi się wydawąło że Volvo 9000 ;) Akcja rabarbar - jak obserwowałem ich akcję ratunkową to mi się wydawało , że ktoś ich schlał a potem puścił do gaszenia ;) A z ciekawości spytam tych z ewakuowanego bloku - z jhakich jesteście bram ? :) Ja z 85 :) P.S. Przypomnhaiła mi się jeszce scena jak strażak wybił okno w piwnicy (chyba brama 83 - ta gdzie się ulatniał) i ktoś się wydarł że jesli do godziny 17:00 mu nie wstawią spowrotem okna to ich za*bie ;) Pozatym jeszce gość z mojej bramy którego spotkałem na shcodach miał pod pachą komputer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:20 Mój kolega mieszka w 91 i ... chciał wynosić segment tzn. nie on tylko jego mama:))) Ale pobudka była suuuuuuper,o której zamawiamy jutro?:))))) -------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obudzony Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 20:17 Komunikat mniej więcej zaczynał się w te słowa: Uwaga mieszkańcy ul. Nowodworskiej 79 do 89!. Mamy nie typową sytuację! Nastąpiło rozszczelnienie gazu! Później było o nieużywaniu urządzeń elektrycznych i ewakuacji. Podstawiny autobus to stary Ikarus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroll2 Re: odpowiedź IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.10.04, 20:23 Ja poprosze o 7:20. Chociaz nie wiem czy jak wsyzscy będą korzystali z windy (sic!) to czy zdąże zjechac na dół i czy nie spóźnię się do szkoły... Jednak 6:50 ;) Dzisiaj zapomnaiłem zeszytu z matmy to powiedziałem kobicie , że miałem ewakuację rano i nie mogłem się spakować. A ona powiedziała że mi nie wierzy :( Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: odpowiedź 25.10.04, 20:41 Dla mnie o 7:00,aha i może być trochę głośniej:) -------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś