Dodaj do ulubionych

SREDZKI ROLAND

IP: *.abo.wanadoo.fr 08.05.02, 21:48
Wszystkim, ktorzy "uciekli" ze Srody Slaskiej tak jak ja :) i mieszkaja teraz
we Wroclawiu polecam sredzkiego "Rolanda" w internecie.----->
www.roland.topnet.pl/

Pozdrawiam.
Agnieszka.
Obserwuj wątek
    • Gość: feran Re: SREDZKI ROLAND IP: *.txucom.net 09.05.02, 05:56
      Dobra gazeta.

Swietna wiadomosc o rozwaleniu ambon ktore wybudowali mordercy zwierzat.

Trzeba by pomyslec o zakazie budowania ambon w lasach.Szpetne,nienaturalne i
      groza smiercia.

Wielkie NIE dla ambon.
      • Gość: STrup Ambony w lasach IP: *.chem.uni.wroc.pl 09.05.02, 08:56
        Gość portalu: feran napisał(a):

> Dobra gazeta.
        >
        > Swietna wiadomosc o rozwaleniu ambon ktore wybudowali mordercy zwierzat.
        >
        > Trzeba by pomyslec o zakazie budowania ambon w lasach.Szpetne,nienaturalne i
        > groza smiercia.
        >
        > Wielkie NIE dla ambon.

Jak to kazda wiadomosc moze byc odebrana na rozne sposoby!
        Tam mamy artykul o wandalach, rozwalajacych ambony mysliwym, a tu zachwyt nad
        tymi pierwszymi i nazywanie mysliwych mordercami zwierzat.
        W pierwszych zatem slowach postu zaznaczam z moca, ze nie jestem mysliwym, a
        zabijanie zwierzat dla rozrywki uwazam za podlosc.
        Wiem tez, ze czesc mysliwych lubi polowac, bo lubi zabijac.
        Ale znam mysliwego, ktory strzela rzadko, tylko w ramach tzw. odstrzalow
        sanitarnych, a do saren lub jeleni w ogole nie chce strzelac, bo je kocha. Ten
        facet na dzialania w ramach kola lowieckiego poswieca dobrych kilka tygodni
        rocznie (robota za darmo, oczywiscie jeszcze placi skladki), zas poluje moze trzy
        dni w roku.
        Jest druga strona medalu:
        1. Gdyby nie mysliwi, w lasach Polski nie byloby w ogole zadnych zwierzat.
        Wybiliby je klusownicy, albo same by padly z chorob lub z glodu.
        2. Ambony sluza nie tylko zaczajaniu sie na zwierzeta, ale tez na klusownikow.
        Wielu mysliwych po prostu lubi obserwowac z ambony przyrode bladym switem -
        podobno jest to czasem niezapomniany spektakl. Niewykluczone wiec, ze to
        klusownicy rozpieprzyli te ambony, a nie jacys zieloni ekolodzy - obroncy
        zwierzat.

Ta radosc, ze ktos dokopal mysliwym, przypomina mi "ekologiczna" dzialalnosc
        panow profesorow prawa z Maslic, ktorzy oprotestowali (i dalej oprotestowuja)
        budowe obwodnicy autostradowej, bo bedzie za blisko ich ogrodkow. Wymyslili wiec
        inna trase, dluzsza o kilkanascie kilometrow, nazwana przez nich "ekologiczna".
        Tak wiec ekologia oznacza dla niech czyste i ciche ICH ogrodki, A ze komus innemu
        wsadza autostrade pod nos, oraz ze pare tysiecy samochodow dziennie przejedzie
        dodatkowo i niepotrzebnie iles tam kilkowtrow, produkujac iles tam dodatkowych
        ton spalin i decybeli halasu... Byle dalej ode mnie - oto ekologia!
    • samozycie Re: SREDZKI ROLAND 09.05.02, 10:30
      Wow... znaczy "Roland" sie rozwija :)
      • Gość: feran Re: SREDZKI ROLAND IP: *.txucom.net 09.05.02, 16:34
        Drogi STrup:

Ja jestem jak najbardziej za autostradami.Im wiecej tym lepiej.MMniej zabitych
        i rannych na drogach i mniejsze bezrobocie.Autostrady to srvice industry a to
        w tej chwili jest przyszloscia polski.

Ekologiem nie jestem.
        Wszyscy mysliwi mowia o odstrzale sanitarnym.To takie pieprzenie glupot.Mowa
        trawa.
        zwierzyna da sobie rade bez dokarmiania.

Ja po prostu nie lubie ambon.Jak musza strzelac to niech strzelaja w parterze.

Precz z ambonami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka