Gość: Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:50 Powodzenia! A skąd weźmiecie na to wszystko kasę, prezesi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemonick Re: Nowi w sądzie 06.01.05, 22:41 co z tego ze nowi jak burdel taki sam a moze teraz bedzie wiekszy ??? 27.10.04 wyslalem listem polecnoym pismo z prosba o wyslanie mi uzasadnienia wyroku. Czekam, czekam, czekam caly czas cierpliwie. Nic nie ma zadnego odzewu. Ale jestem cierpliwy. Dzwonie w grudniu czy moze ew. laskawie ktos mog by to wreszcie zrobic. Pani w sekretariacie II wydzialy karnego dla wroclawia fabryczna zapewnia mnie ze zostanie to wyslane do konca tygodnia. Zadowolony ze zaraz po swietach pewnie dostane jakas poczte z sadu czekam dalej. (rozmaowa miala miejsce 21.12.04)Po swietach tlumacze sobie ze pewnie mieli wolne przed sietami itp itd i pwenie sie opozni. Ale dzwonie przed sylwestrem zeby sie upewnic ze o mnie nie zapomnieli. I okazuje sie za tak owszem zaraz sprawdze prosze oddzwonic za jakas godzinke. Dzwonie a pani mi mowi ze nie wie gdzie sa maje dokumenty itp itd pewnie gdzies w obiegu albo jeszcze gdzie indziej. Zdesperowany mialem dzisiaj chwilke wolna podszedlem sobie do sadu. Poszedlem do wyszej wspomnianego sekretariatu i mowie w czym rzecz. Pani gdzies zadzwonila spytala podpowiedziala kolezance gdzie to moze byc poinstruowala ze moze nie ma tego zanknietego a moze juz zamkniete a moze w ogolnych... I powiedziala zebym chwile zaczekal na korytarzu. Tzn za ile moge przyjsc - pytam. Oj nie wiem ile to koleaznce zajme za chwile. Ok chwila do dla mnie rzecz wzgledna. Ale pani sobie wyszla z sekretariatu przeszla do jednego pokoju, drugiego troche sie pokrecila i poprosila mnie do siebie do gabinetu. Niestety ale w tym momencie nie wiem gdzie sa pana akta itp itd ale jak tylko sie znajda to na pewno je panu wyslemy. Z pokora spytalem sie grzeczne i kulturalnie kiedy to moze nastapic, na co sympatyczna pani odpowiedziala mi ze niebawem. Z uporem maniaka pytam co oznacza niebawem to slyszalem to juz kilka razy a nawet precyzyjniejsze terminy i spytalem czy moge liczyc na to ze dostane to co mi sie nalezy do konca roku juz 2005. W odpowiedzi uslyszalem ze jestem zlosliwy i pani mi moze tez zlosliwe odpowiedziec ze mozliwe ale niczego nie obiecuje. Na moja riposte ze jak ja sie spoznie z pismem ktore ma byc wyslane w terminie o pol godziny to juz jest niewazna a oni moga robic co im sie podoba uslyszalem ze nie ma sprawiedliwosci. Wychodzac, ladnie sie pozegnalem i juz nie ze zlosliwosci podsumowalem ze tak nie ma sprwiedliwosci szczegolnie w sadze. Pozdrawiam.... Troche dlugie i meczace ale co tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla sekretarka Re: Nowi w sądzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 10:07 Powiem Ci tak Bur..... tam jest i owszem, tyle tylko, ze wynika on z tego ze mamy do przezucenia ooggrromm, roznego rodzaju pism a ilosc pracujacych pan jest znikoma. Ponadto komputeryzacja sekretariatów dopiero wchodzi. To wszystko sie sprowadza do tego ze jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nemonick Re: Nowi w sądzie 07.01.05, 11:29 Gość portalu: byla sekretarka napisał(a): > Powiem Ci tak > Bur..... tam jest i owszem, tyle tylko, ze wynika on z tego ze mamy do > przezucenia ooggrromm, roznego rodzaju pism a ilosc pracujacych pan jest > znikoma. ja osobiscie we wspomnianym sekretariacie widzialem 3 (slownie trzy) panie sekretarki nie wygladaly na zbyt zajeta, ale wiem pozory moga mylic, przeskadzaja interesanci jacys nachalni bo chca sie dowiedziec co sie dzieje z ich aktami np. A przeciez teoretycznie kazdy w kazdem momencie postepowania ma prawo do wgladu do akt. No chyba ze znow sie myle. >Ponadto komputeryzacja sekretariatów dopiero wchodzi.< Ciekawe ile bedzie trwalo przeszkolenie personelu, pytanie z serii retorycznych. > To wszystko sie sprowadza do tego ze jest jak jest. Szkoda ze jest tak ze ma sie ludzi gdzies... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Tommy Re: Nowi w sądzie IP: *.crowley.pl 07.01.05, 21:56 Jak mniemam, masz ma myśli wniosek o sporządzenie uzasadnienia i doręczenie wyroku z uzasadnieniem? Bo na to jest tam w art. 424 k.p.k. jakiś termin - chyba 14 dni (rzecz jasna, INSTRUKCYJNY), ale w takim razie to nie wina sekretariatu, a sędziego, który "powoli" pisze. Można napisać sobie do prezesa sądu w tej sprawie. Pomóc to wiele nie pomoże, ale (teoretycznier zecz biorąc) powinno takiej ślamazarnej mendzie zostać w aktach. Mała rzecz, a cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej, Re: Nowi w sądzie IP: *.client.comcast.net 08.01.05, 10:20 to troche nie na temat ,ale dobre forum do przedstwienia niespodzianki. Wraca cenzura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzis zdjeto caly artykul "co w piatek robi wladza" razem z moim jedynym postem krytykujacym biesiadowy styl pracy prezydenta,wojewody i ich otoczennia. Inne artykuly sa nietkniete razzem z postami. Znow o wladzy mozna pisac tylko dobrze ,bo jak nie to cie zdejma z afisza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):):): sprawdzcie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś