Gość: Admin Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:36 Dyrekcja Liceum Ogólnokształcącego Nr III we Wrocławiu informuje, że uroczystości rocznicowe związane z jubileuszem 60-lecia powstania szkoły odbędą 29 września 2006 roku w budynku Liceum przy ulicy Składowej 5. www.60lat.lo3.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.07, 22:40 A ja zdałam maturę w trójce 55 lat temu ( 52) i wcale się nie chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
milleys Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 12.10.13, 15:37 są tu może roczniki 1974,które kończyły tę szkołę??? Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 28.12.22, 04:59 Zaczynałem Trójkę w 1973 roku. Rok póżniej z Trójki wydzielono drugą szkołę, LO XIV, czyli Czternastkę. Z Bednarkiem miałem przez rok polski, w Trójce. To był najgorszy nauczyciel, jakiego miałem okazję spotkać na mojej ścieżce edukacyjnej. Dziwne jest to, że dyrekcja musiała wiedzieć, że Bednarek jest sadystycznym psychopatą i nie potrafili go wywalić ze szkoły z wilczym biletem. W Czternastce potem polskiego uczyła mnie pani prof. Maria Bursztyn. Była wymagająca, ale jednocześnie szanowała uczniów, nawt tych słabszych. W klasie maturalnej chodziliśmy co soboty uczyć się polskiego do prywatengo mieszkania pani prof. Bursztyn. Po intensywnej nauce na stole stawała butelka wina, którą opróżnialiśmy do dna. Bednarek, to jednak była straszna szuja i menel. Zastanawiające jest, że taki męt przedarł się przez te wszystkie sitka edukacyjne i zachaczył się aż na pozcji nauczyciela, gdzie rozkwitał jako psychotyczny sadysta. Odpowiedz Link Zgłoś