Dodaj do ulubionych

Policja na giełdzie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 07:58
A dlaczego kierownictwo giełdy godzi się na to, aby na ich placu sprzedawano
pirackie płyty? Przecież oni o tym doskonale wiedzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: urlep Re: Policja na giełdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:58
      Problem polega na tym, że tam na robotniczej, na giełdzie elektronicznej 80
      procent towaru jest kradzione. Zamiast giełda powinno to się nazywać
      megapasernią. A policja wpada tam raz na pół roku i robi nalot - wyłapuje 5
      osób i po sprawie. Domysłom pozostawiam, dlaczego tak rzadko...
      • Gość: eee Re: Policja na giełdzie IP: *.crowley.pl 08.02.05, 15:14
        Alle sukcess!
        Ja Cie!
        Od razu poczulem sie bezpieczniej...
        Tylko ze.. Ciekawe gdzie policjanci, znani przeciez z niezbyt wysokich zarobkow,
        robia zakupy? ZZ osiemdziesiecioprocentowa pewnoscia mozna by powiedziec z
        erowniez i na Robotniczej...
        Wiec troche to takie.. dziwne..
      • Gość: BOB :] Re: Policja na giełdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 10:54
        co do gieldy elektronicznej... z tego co mi wiadomo zatrzymano okolo 5 osob, co
        do tego jak czesto wpadaja... nie pamietam niedzieli na gieldzie aby nie
        bylo "nalotu" a w ta niedziele byla az 7 lacznie... aha... taka ladna sumka z
        tymi plytami... plyt zarekwirowano okolo 400 szt... ale mniejsza z tym, z tego
        co sie rowniez slyszalem to jednej osobie ktora zostala zatrzymana, otrzymala
        prezent od policji w postacie marihuany i haszu ale cos nato pooradzic... a
        bluzy? moze chodzi o jakies wzory na plytach CD jak uszyc taka bluze i jak
        podrobic znaczek... :]
    • Gość: układ scalony Re: Policja na giełdzie IP: 81.15.161.* 08.02.05, 16:57
      "Funkcjonariusze zarekwirowali 3 tys. nielegalnie skopiowanych płyt i 80 bluz,
      kurtek i dresów z podrobionymi znakami towarowymi znanych firm"
      ... oczywiście bluzy i dresy jak przystało na giełdę elektroniczną były na
      układach scalonych najnowszej generacji.
      Oj,same najlepsze pióra i klawiatury piszą dla tej gazetki. Wybitne!!!
      • sledzik4 Re: Policja na giełdzie 08.02.05, 17:48
        "Ich wartość oszacowano na 52 tys. złotych, a straty producentów na 234 tys.
        złotych."

Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają straty producentów?
        Za chińskiego nie rozumiem. :-(
        • Gość: Matematyk O co chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:56
          Ja też właśnie chciałbym zadać to pytanie.

Bo na razie z tego artykułu się dowiedziałem, że 1=4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka