Dodaj do ulubionych

Dziury czekają na remont

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 23:45
Ale jajka znowu Ziajka!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pinezka Co z Poniatowskiego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 01:01
      Czy ktos to w ogóle kontroluje?
      • man_of_brass Re: Co z Poniatowskiego? 21.02.05, 11:23
        jakto co z Poniatowskiego?
        wladze Wroclawia chca tam miec "najdluzej budowany chodnik na swiecie" jezdnie tam sa w calosci gotowe od sam juz nie pamietam kiedy, ale przy chdnikach(prawie skonczonych) od jakichs 2 miesiecy nikt nic nie robi
        • Gość: michal Re: Co z Poniatowskiego? IP: 195.116.94.* 21.02.05, 13:31
          Tam bedzie jeszcze przekladany wodociag na skrzyzowaniu Kilnskiego i Prusa, a
          robory moga rozpoczac sie dopiero po ustabilizowaniu temperatur.
          • Gość: Pinezka Ciekawostka przyrodnicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 19:15
            Przepraszam, a planujac nikt nie wpadl na to, ze po jesieni w naszej strefie
            klimatycznej przewaznie jest zima? Dziwny to remont.
            Poza tym caly grudzien nic sie tam nie dzialo; bylo cieplo i mozna bylo chocby
            chodnik skonczyc.
          • Gość: Nono Nie ma takiego skrzyzowania IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.02.05, 11:02
            Kilinskiego z Prusa?! Dlatego pewnie nic sie nie dzieje.
            • Gość: michal Re: Nie ma takiego skrzyzowania IP: 195.116.94.* 26.02.05, 11:05
              Jezeli masz problemy ze zrozumieniem skrotu myslowego, ktory tu zastosowalem,
              to na pewno nie zrozumiesz meritum problemu.
      • Gość: mal Re: hit IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.02.05, 12:13
        może dla zdiku trzeba utworzyć społeczną listę najgorszych jezdni :
        ja typuję pl.Powst.Warszawy ,-karamba !
        • Gość: ? Re: hit IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 02:23
          POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH -
          • pluto10 Re: hit 25.02.05, 22:01
            Rogowska
            Karmelkowa
            Wyścigowa
            Kamieńskiego
            pluto10
            • almac Re: hit 26.02.05, 02:47
              pluto10 napisał:

> Rogowska
              > Karmelkowa
              > Wyścigowa
              > Kamieńskiego
              > ****************************
              > pluto10

Popowicka
              Poznańska
              Wyszyńskiego
              itd.....
              • piast9 Re: hit 26.02.05, 15:41
                Każdy jest w stanie wymienić szereg ulic z jego sąsiedztwa czy codziennie
                pokonywanych tras.

Moim zdaniem jest coraz gorzej. Brakoróbstwo na każdym kroku. Zauważyliście w
                jaki sposób powstają te pozimowe dziury? Większość z nich polega na tym, że w
                całości odpada wcześniej położona łata, odsłaniając głęboką dziurę jaką przed
                łataniem wycina się w asfalcie. Moim zdaniem firmy które łatają nasze drogi
                powinny takie przypadki naprawiać w ramach gwarancji. Inaczej nie ma siły aby
                zmusić je do rzetelnej pracy. Nikt nie dba o to aby otwór był suchy, nie
                widziałem ani razu aby wnętrze takiej dziury przed zalepieniem było suszone i
                rozgrzewane.

Wygląda mi to na celowe działanie. Firmy łatające drogi robią fuszerkę po to aby
                miały co robić za pół roku. Takie perpetuum-mobile. Szkoda że za moje pieniądze.

A co się dzieje z odnawianą parę lat temu Długą/Starogroblową? W wielu miejscach
                jezdnia się zapadła a asfalt spękał w drobną siateczkę.

Może jakiś NIK nasłać? A może Ruskich?
                • Gość: llameth Re: hit IP: *.magma-net.pl 27.02.05, 09:01
                  Ba, widziałem już, jak panowie w trakcie ulewy (to nie była mżawka, tylko lało jak z cebra) pakowali asfalt w wyciętą pracowicie dziurę... a ty tu takie brzydkie sugestie o suszeniu, rozgrzewaniu. Przeciez panowie znają sie na swojej robocie, nie?
                  • piast9 Re: hit 27.02.05, 12:35
                    Gość portalu: llameth napisał(a):

> Przeciez panowie znają sie na swojej robocie, nie?
                    Tak, to byli spece od mokrej roboty.

Widziałem kiedyś kładzenie łaty w asfalcie na zgniłym Zachodzie. Po wycięciu
                    dziury i oczyszczeniu jej z pyłu gość bierze palnik, podobny do tego używanego
                    przez dekarzy do kładzenia papy, i rozgrzewa (być może i nadtapia) krawędzie i
                    wnętrze dziury. Dopiero potem ląduje w dziurze odpowiednia ilość asfaltu, który
                    jest potem walcowany na równo. Taka łata odróżnia się od starej nawierzchni
                    jedynie kolorem, gdy się po niej jedzie nie czuć jej pod kołami.

W Polsce też się tak da. Kojarzycie łaty na asfaltowym odcinku A4 od Kątów do
                    Kostomłotów (i może i dalej)? Tam jest tak samo. Widać położone dość duże łaty
                    które od lat trzymają się wzorowo.
    • Gość: zdegustowany Re: Dziury czekają na remont IP: 195.127.59.* 22.02.05, 17:19
      dziury... jak to dziury, jedne się łata, inne powstają. Ale gdyby łatać je
      solidnie, jestem pewien, że byłoby ich dużo mniej. Jestem mieszkańcem os.
      Oporów i widzę tu jak szybko powstają nie nowe ale stare dziury. A dlaczego? Bo
      firmy łatające je dziwnym trafem przyjeżdzają albo podczas deszczu, tuż po nim
      albo jak to miało miejsce dzisiaj na ul. Solskiego, w czasie opadu śniegu i
      bardzo mokrej jezdni z licznym dziurami wypełnionymi wodą. Nie sądzę, aby woda
      i temperatura bliska zeru były pomocne w łataniu naszych ulic. Ale... interes
      musi się kręcić. Pozdrawiam wszystkich Wrocławian i chciałbym żebyśmy doczekali
      czasów kiedy nasze miasto nie bedzie już miastem z najgorszymi ulicami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka