florek10 08.03.05, 18:58 Proszę o ocenę zachowania Pana Prezydenta Kwaśniewskiego, z powodu nie zgłoszenia sie na przesłuchanie przed komisją, jak powinien się zachować w najbliższej przyszłości ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wincenty Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 22:33 A komisja odważna. Przewodniczący się udał zwłaszcza. O członkach szkoda gadać. Te miny, elokwencja. Wszystko pod publiczkę. W sumie żałosne. Wartości się zeszmaciły, etos rozsypał razem ze styropianem a elity osiągnęły dno. Kolejna ekipa do skoku na kasę sie szykuje, Odpowiedz Link Zgłoś
fenistil Re: PREZYDENT 08.03.05, 22:55 florek10 napisał: > Proszę o ocenę zachowania Pana Prezydenta Kwaśniewskiego, z powodu nie > zgłoszenia sie na przesłuchanie przed komisją, jak powinien się zachować w > najbliższej przyszłości ? Pozdrawiam. Wybrał moim zdaniem mniejsze zło: lepiej wysłuchiwać ujadanie politykow różnej maści pod swoim adresem, niż odpowiadać pod przysięgą na drażliwe pytania. A nóż spytają o Hotel Plaza we Wrocławiu, albo o kolegów z ZSMP, którzy już szykują przyczółki w Kazachstanie (stamtąd przecież płynąć będzie przez Ukrainę ropa kaspijska - znowu paliwa ! Może to i lepiej, że nie dragi, kto wie ?). Biznes to biznes. NIe można odpuścić na centymetr, bo inni wskoczą weń i nie wpuszczą do GTW. A kto ma pieniążki, ma także władzę. Ciekawe co w tej materii pokaże zupełnie "nowa" władza - kiedy by tam ona nie została wyłoniona: na wiosnę, jesień czy zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iustitia Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 23:27 No cóż nie ma co kometować to nie było dla mnie zaskoczenie, Prezydent po raz kolejny splamił honor swego urzędu,,, dla mnie to nie nowość ale mam nadzieje że jeszcze kiedyś odpowie za swoje wszystkie machloje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nofun Re: PREZYDENT IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.03.05, 00:15 Wójt, Burmistrz, Prezydent Miasta, Wojewoda, Premier i wreście Prezydent Polski - wszyscy pragną by jakaś duża, międzynarodowa firma TU (gmina,miasto,województwo,kraj) zainwestowała. Każdy z wymienionych na początku spotyka się z biznesmenami i obiecuje pomoc (czasami nawet finansową - np. ulgi podatkowe) by tylko ktoś się zdecydował TU zainwestować. Dlatego spotykanie się i zapraszanie przedstawiciel firm zagranicznych nie jest czymś złym. Złe natomiast jest to, gdy ktoś się tego wypiera. Skoro Kwachu znał gościa to po co kłamie, że go nigdy na oczy nie widział? Takie kłamsto ma krótkie nogi. Przypomina mi to aferę z Moniką Lewinsky. Chyba, że rzeczywiście kontakty Kwacha nie były czyste i idzie w zaparte. Myślę, że będzie trudno to rozwikłać, czy przy okazji załatwiania czegoś dla kraju nie załatwiał przy okazji czegoś dla siebie. Pokusa duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Fashion Man Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 08:32 szkoda nawet pisać na temat tego nieudacznika i tchórza.... Nawet sama Jola stwierdziła, że on nie był pierwszym.. to, że pozostanie do końca kadencji nie dziwi mnie w ogóle... Wszak żyjemy w kraju, w którym do wyborów w znacznej mierze chodzi motłoch w berecie, kufajce i gumofilcach.... Typowe Polactwo z miałkim mózgiem.. To się przedkłada na taki sejm, takie elity i takiego prezydenta.... Najważniejsze, że prezydent jest ładny, a Jola klęka przed Papieżem, reszta jest nieistotna.... żałosne.. OFM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iustitia Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 11:42 Tak to prawda: swego czasu szumne było powiedzenie: "każda Polka głosuje na Olka"- fakt żenujące ale biorąc pod uwagę takie kryteria wyboru nie dziwmy się że naszym krajem rządzi NIEUDACZNIK! Nie ma wątpliwości że Kwaśniewski idzie teraz w zaparte, on nie ma większego wyboru, tzn. tchórze nie mają większego wyboru. Ale mam tylko jedną nadzieję ze ludzie przetrą bielmo ze swych oczu i zaczną analizować fakty. Teraz kumacie dlaczego Kwaśniewski udziela poparcia Partii Demokratycznej? - bo ona pragnie odcięcia od przeszłości- żadnej lustracji, zadnego rozliczania afer, bo dla nich jest ważna tylko przyszłość ale zeby mieli spokojną przyszłość nie mogą wracać do "zafajdanej" przez siebie przeszłości- po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaus Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:05 >>Wszak żyjemy w kraju, w którym do wyborów w znacznej mierze chodzi motłoch w berecie, kufajce i gumofilcach....<< Dziwne bo ja jak sięgam pamięcią, nie spotkałem przy urnie żadnego człowieka wyżej przez ciebie opisanego? Rozumiem że jako światły obywatel na wybory nie chodzisz a tym samym tchórzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Fashion Man Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 12:20 > Dziwne bo ja jak sięgam pamięcią, nie spotkałem przy urnie żadnego człowieka > wyżej przez ciebie opisanego? Rozumiem że jako światły obywatel na wybory nie > chodzisz a tym samym tchórzysz. Witam, dobrze wiesz, że chodziło mi o mentalną sferę "statystycznego" wyborcy - typowe Polactwo!! A odpowiadając na Twoje pytanie - od kiedy mogę głosować - chodzę na każde wybory i oddaję ważny głos. Wiem też, że demokarcja jest złym ustrojem, ale nie wymyślono dotychczas nic lepszego. OFM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczofan Kaczka na linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:58 Czekamy aż przyjdzie Święty Kaczor - i będzie kwękał: PISS me! PISS! Rządzenie tego gówna będzie dla mnie świetnym pretekstem do wyjazdu na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Fashion Man Re: Kaczka na linii IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 09:22 Gość portalu: Kaczofan napisał(a): > ...będzie dla mnie świetnym pretekstem do wyjazdu na zawsze. Amen PS. Zdecyduj się w końcu Kolego na jeden nick, dobrze...? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaus Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:51 Prezydent mimo swoich wad jest poważnym człowiekiem i wcale się nie dziwię że ominął szerokim łukiem ten cyrk z gdzie jeden prześciguje drugiego w głupocie. Uprzednio zachowanie członków komisji wywoływało u mnie śmiech ale na dłuższą metę ta błazenada jest żałosna. Kwitując dodam że nie darzę prezydenta zaufaniem i sympatią ale jemu po prostu nie przystoi odgrywać kolejną rólkę w głupkowatym scenariuszu naszych "śledczych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wincenty Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 12:11 Asystent głownego śledczego już siedzi. I to drugi. Pan posel Giertych panu Dochnalowi kanapeczki szykuje. Pan poseł Maciarewicz rączki załamuje, że źle się dzieje w państwie. Szkoda, ze dopiero teraz. Jak był ministrem MSWiA to mu wszystko grało. Odpowiedz Link Zgłoś
holejnik Re: PREZYDENT 11.03.05, 16:06 Z pewnością obserwując zdarzenie z perspektywy czasu postawę Pana Prezydenta niestety muszę ocenić jako właściwą, a swoją wypowiedz motywuję tym iż w obrębie Przewodniczącego Komisji dzieją się jakieś dziwne żeczy nie do zaakceptowania, inni członkowie - nie będę ich wymieniał ale jak sądzę są powszechnie znani też mają za paznokciami i najwyższy urzędnik - wybrany w wyborach bezpośrednich nie może jednak stanąć przed "taką" niekompetentną komisją. Trudno mi wskazać jaki będzie dalszy ciąg - myślę sobie że w tej sprawie zdania nie zmieni i napewno nie da satysfakcji członkom komisji aby Go "przesłuchiwali". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżojmaszin Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:28 Poważnym ??? Taaaaak, miał już z tego co pamiętam m.in. "awarię golenia w Charkowie", wykształcenie wyższe (nawet cudowna p.Jola pamiętała ten dzień kiedy to pokazał się chwat z dyplomem), parę razy dziwne zaburzenia pamięci (np.ostatnio kiedy twierdził,że nie zna niejakiego Dochnala i dopiero UB-eckie :) Wprost musiało mu odświeżyć pamięć),dowcipnych współpracowników-np.ten od gestu papieża w Kaliszu itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Altos Re: PREZYDENT IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.03.05, 21:20 Przypomnijcie sobie jak się zachowywał jego poprzednik co nogę podawał. Wstyd było się przyznać do jego narodu. Pod koniec jego kadencji nikt nie przyznawał się że na niego głosował. Kwaśniewski jest konkretny i nie musimy za niego się wstydzić, a że nie daje się różnym oszołomom poniżac, że nie pozwala z instytucji prezydenta żartować oszołomom to robicie wielkie halo. Wstydzcie się solidaruchy. Ale psy niech szczekają a większość Polaków tak go szanuje i będzie miała miłe wspomnienia z okresu sprawowania urzęduprzez Pana Prezydenta Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisuardessa Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 21:54 Pan poseł Jarosław Kaczyński stwierdził, ze w Moskwie mają na pana prezydenta teczkę z hakami i dlatego tam jedzie 9 maja. Myślę, że te haki przydałyby się panu posłowi. Mógłby zwoje troche rozciągnąć bo za bardzo mu się zbiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżojmaszin Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:20 Ściemniacz. Tyle o nim wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
t.ziemba Re: PREZYDENT 11.03.05, 21:57 uważam, że prezydent zachował się głęboko niemoralnie i powinien ponieść konsekwencje swojego zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 23:44 Kwas to tchórz Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.wredna.zdzira mnie sie tam podobalo 11.03.05, 23:44 ze sie nie stawil przed tymi psami gonczymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżojmaszin Re: mnie sie tam podobalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:20 Taktyka uników i ściemniania z reguły przynosi efekty (jak widać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Fashion Woman Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:55 Mam to w dupie, nie onanizuję się przy włączonym sejmie A wy możecie to robić ile wlezie, na kwaśniewskim, pod kwaśniewskim, na kaczyńskim, pod kaczyńskim, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a mi to wisi Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 00:51 Pan Kaczyński na prezydenta, a pan Rokita na premiera. Marszałkiem sejmu pan Lepper. Po nocach mi się sni taka koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziute_k Re: PREZYDENT IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 05:11 Nie lubie Kwacha, uważam jednak, że miał rację nie stwiając się przed komisją. Cóż co za komisja? Gruszka wywodzący się z komunistycznego ZSL-u otoczony podejrzanymi typami buszującymi po jego biurze w Sejmie. Jeden mafiozo umoczony po uszy w aferze paliwowej w Trzebini (firma Orlenu) drugi szpieg. Wassermann komunistyczny prokurator oskarżający opozycję (np. KPN) w stanie wojennym (słynne oskarżenie studenta o znieważenie godła PRL). Jako prokurator krajowy pierwszy dostał zawiadomienie o przekretach w Orlenie i ukręcił łeb sprawie, nie przekazując Kaczyńskienu dokumentów, ale wtedy kolesie z AWS zakładali telewizję familijną i inne przyczółki do dojenia kasy ze spółek skarbu państwa. Cała reszta to kpina ze zdrowego rozsądku. Prymitywny Miodowicz usiłujacy zgrywać inteligenta a słoma z butów łaskocze go po uszach. Caliński, który dla przekazania jakiejkolwiek myśli potrzebuje kilka minut bla bla i pustosłowia. O tym z Samoobrony szkoda nawet wspominać to prymityw nie mieszczący się w żadnych normach. Romuś Giertych zagubiona głupia myszka. Jak z magnetofonu powtarza te swoje pierdoły o narodowym charakterze. Jedynym jego celem jest dojście po trupach do władzy i zgnojenie Kwacha. Duża część motłochu jemu wierzy. Jeden poseł Różański to za mało, żeby uznać tą komisję za bezstronną i kompetentną. Kwachu ma rację mówiąc, że komisja poniża świadków. Wystarczy popatrzeć na ich zachowanie, na sposób zwracania się do przesłuchiwanych, na pogardę jaką im okazują. To bufony, którym wydaję się, że maja władzę absolutną i mogą robić co chcą. Stracili zupełnie sprawę a zajmuja się niszczeniem obecnych struktur państwa dla własnych korzyści. Gdyby mnie spotakło to szczęście stanąć przed komisją napluł bym im w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: PREZYDENT IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 10:51 Różański bezstronny? - chyba nie oglądałeś komisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Fashion Man krótka charakterystyka "pana prezydenta" A.Kwa.. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 09:19 ...przeciętny aparatczyk, człowiek żenująco małego formatu, o życiorysie drobnego cwaniaczka i charyzmie biurowego bawidamka, na dodatek wielokrotnie (!!!) przyłapywanego na nieudolnych krętactwach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Zgadza się IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 09:23 Nie zmienia to faktu, że komisja jest beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżojmaszin Re: Zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:16 i dlatego się jej boi:). Wie dobrze,że kłamiąc prędzej czy później zaplącze się ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: PREZYDENT IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 10:46 co się można spodziewać po kłamcy kłamał z wykształceniem kłamał że się nie nawalił w Katyniu może się bał, że sprawdzi się przysłowie "do trzech razy sztuka" Odpowiedz Link Zgłoś