08.03.05, 18:58
Proszę o ocenę zachowania Pana Prezydenta Kwaśniewskiego, z powodu nie
zgłoszenia sie na przesłuchanie przed komisją, jak powinien się zachować w
najbliższej przyszłości ? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyczliwy Re: PREZYDENT IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.03.05, 21:36
      Tchórz
      • Gość: Wincenty Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 22:33
        A komisja odważna. Przewodniczący się udał zwłaszcza. O członkach szkoda gadać.
        Te miny, elokwencja. Wszystko pod publiczkę. W sumie żałosne. Wartości się
        zeszmaciły, etos rozsypał razem ze styropianem a elity osiągnęły dno. Kolejna
        ekipa do skoku na kasę sie szykuje,
    • fenistil Re: PREZYDENT 08.03.05, 22:55
      florek10 napisał:

> Proszę o ocenę zachowania Pana Prezydenta Kwaśniewskiego, z powodu nie
      > zgłoszenia sie na przesłuchanie przed komisją, jak powinien się zachować w
      > najbliższej przyszłości ? Pozdrawiam.

Wybrał moim zdaniem mniejsze zło: lepiej wysłuchiwać ujadanie politykow różnej
      maści pod swoim adresem, niż odpowiadać pod przysięgą na drażliwe pytania.
      A nóż spytają o Hotel Plaza we Wrocławiu, albo o kolegów z ZSMP, którzy już
      szykują przyczółki w Kazachstanie (stamtąd przecież płynąć będzie przez Ukrainę
      ropa kaspijska - znowu paliwa ! Może to i lepiej, że nie dragi, kto wie ?).
      Biznes to biznes. NIe można odpuścić na centymetr, bo inni wskoczą weń i nie
      wpuszczą do GTW. A kto ma pieniążki, ma także władzę.

Ciekawe co w tej materii pokaże zupełnie "nowa" władza - kiedy by tam ona nie
      została wyłoniona: na wiosnę, jesień czy zimę.

• Gość: Iustitia Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 23:27
      No cóż nie ma co kometować to nie było dla mnie zaskoczenie, Prezydent po raz
      kolejny splamił honor swego urzędu,,, dla mnie to nie nowość ale mam nadzieje
      że jeszcze kiedyś odpowie za swoje wszystkie machloje!
      • Gość: nofun Re: PREZYDENT IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.03.05, 00:15
        Wójt, Burmistrz, Prezydent Miasta, Wojewoda, Premier i wreście Prezydent
        Polski - wszyscy pragną by jakaś duża, międzynarodowa firma TU
        (gmina,miasto,województwo,kraj) zainwestowała. Każdy z wymienionych na początku
        spotyka się z biznesmenami i obiecuje pomoc (czasami nawet finansową - np. ulgi
        podatkowe) by tylko ktoś się zdecydował TU zainwestować.
        Dlatego spotykanie się i zapraszanie przedstawiciel firm zagranicznych nie jest
        czymś złym.
        Złe natomiast jest to, gdy ktoś się tego wypiera. Skoro Kwachu znał gościa to
        po co kłamie, że go nigdy na oczy nie widział? Takie kłamsto ma krótkie nogi.
        Przypomina mi to aferę z Moniką Lewinsky.
        Chyba, że rzeczywiście kontakty Kwacha nie były czyste i idzie w zaparte.
        Myślę, że będzie trudno to rozwikłać, czy przy okazji załatwiania czegoś dla
        kraju nie załatwiał przy okazji czegoś dla siebie. Pokusa duża.

• Gość: Old Fashion Man Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 08:32
      szkoda nawet pisać na temat tego nieudacznika i tchórza.... Nawet sama Jola
      stwierdziła, że on nie był pierwszym..

to, że pozostanie do końca kadencji nie dziwi mnie w ogóle... Wszak żyjemy w
      kraju, w którym do wyborów w znacznej mierze chodzi motłoch w berecie, kufajce
      i gumofilcach.... Typowe Polactwo z miałkim mózgiem.. To się przedkłada na taki
      sejm, takie elity i takiego prezydenta....

Najważniejsze, że prezydent jest ładny, a Jola klęka przed Papieżem, reszta
      jest nieistotna....

żałosne..

OFM
      • Gość: Iustitia Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 11:42
        Tak to prawda: swego czasu szumne było powiedzenie: "każda Polka głosuje na
        Olka"- fakt żenujące ale biorąc pod uwagę takie kryteria wyboru nie dziwmy się
        że naszym krajem rządzi NIEUDACZNIK!
        Nie ma wątpliwości że Kwaśniewski idzie teraz w zaparte, on nie ma większego
        wyboru, tzn. tchórze nie mają większego wyboru. Ale mam tylko jedną nadzieję ze
        ludzie przetrą bielmo ze swych oczu i zaczną analizować fakty. Teraz kumacie
        dlaczego Kwaśniewski udziela poparcia Partii Demokratycznej? - bo ona pragnie
        odcięcia od przeszłości- żadnej lustracji, zadnego rozliczania afer, bo dla
        nich jest ważna tylko przyszłość ale zeby mieli spokojną przyszłość nie mogą
        wracać do "zafajdanej" przez siebie przeszłości- po prostu!
      • Gość: klaus Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:05
        >>Wszak żyjemy w kraju, w którym do wyborów w znacznej mierze chodzi motłoch w
        berecie, kufajce i gumofilcach....<<

Dziwne bo ja jak sięgam pamięcią, nie spotkałem przy urnie żadnego człowieka
        wyżej przez ciebie opisanego? Rozumiem że jako światły obywatel na wybory nie
        chodzisz a tym samym tchórzysz.
        • Gość: Old Fashion Man Re: ten człowiek musi odejść !!!!!! (?) IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 12:20
          > Dziwne bo ja jak sięgam pamięcią, nie spotkałem przy urnie żadnego człowieka
          > wyżej przez ciebie opisanego? Rozumiem że jako światły obywatel na wybory nie
          > chodzisz a tym samym tchórzysz.

Witam,

dobrze wiesz, że chodziło mi o mentalną sferę "statystycznego" wyborcy - typowe
          Polactwo!!

A odpowiadając na Twoje pytanie - od kiedy mogę głosować - chodzę na każde
          wybory i oddaję ważny głos. Wiem też, że demokarcja jest złym ustrojem, ale nie
          wymyślono dotychczas nic lepszego.

OFM
          • Gość: Kaczofan Kaczka na linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:58
            Czekamy aż przyjdzie Święty Kaczor - i będzie kwękał:

PISS me! PISS!

Rządzenie tego gówna będzie dla mnie świetnym pretekstem do wyjazdu na zawsze.
            • Gość: Old Fashion Man Re: Kaczka na linii IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 09:22
              Gość portalu: Kaczofan napisał(a):

> ...będzie dla mnie świetnym pretekstem do wyjazdu na zawsze.

Amen

PS. Zdecyduj się w końcu Kolego na jeden nick, dobrze...? :-)
    • Gość: klaus Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:51
      Prezydent mimo swoich wad jest poważnym człowiekiem i wcale się nie dziwię że
      ominął szerokim łukiem ten cyrk z gdzie jeden prześciguje drugiego w głupocie.
      Uprzednio zachowanie członków komisji wywoływało u mnie śmiech ale na dłuższą
      metę ta błazenada jest żałosna. Kwitując dodam że nie darzę prezydenta
      zaufaniem i sympatią ale jemu po prostu nie przystoi odgrywać kolejną rólkę w
      głupkowatym scenariuszu naszych "śledczych"
      • Gość: Wincenty Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 12:11
        Asystent głownego śledczego już siedzi. I to drugi. Pan posel Giertych panu
        Dochnalowi kanapeczki szykuje. Pan poseł Maciarewicz rączki załamuje, że źle
        się dzieje w państwie. Szkoda, ze dopiero teraz. Jak był ministrem MSWiA to mu
        wszystko grało.
        • holejnik Re: PREZYDENT 11.03.05, 16:06
          Z pewnością obserwując zdarzenie z perspektywy czasu postawę Pana Prezydenta
          niestety muszę ocenić jako właściwą, a swoją wypowiedz motywuję tym iż w
          obrębie Przewodniczącego Komisji dzieją się jakieś dziwne żeczy nie do
          zaakceptowania, inni członkowie - nie będę ich wymieniał ale jak sądzę są
          powszechnie znani też mają za paznokciami i najwyższy urzędnik - wybrany w
          wyborach bezpośrednich nie może jednak stanąć przed "taką" niekompetentną
          komisją. Trudno mi wskazać jaki będzie dalszy ciąg - myślę sobie że w tej
          sprawie zdania nie zmieni i napewno nie da satysfakcji członkom komisji aby
          Go "przesłuchiwali". Pozdrawiam.
      • Gość: dżojmaszin Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:28
        Poważnym ??? Taaaaak, miał już z tego co pamiętam m.in. "awarię golenia w Charkowie", wykształcenie wyższe (nawet cudowna p.Jola pamiętała ten dzień kiedy to pokazał się chwat z dyplomem), parę razy dziwne zaburzenia pamięci (np.ostatnio kiedy twierdził,że nie zna niejakiego Dochnala i dopiero UB-eckie :) Wprost musiało mu odświeżyć pamięć),dowcipnych współpracowników-np.ten od gestu papieża w Kaliszu itd. itp.
        • Gość: Altos Re: PREZYDENT IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.03.05, 21:20
          Przypomnijcie sobie jak się zachowywał jego poprzednik co nogę podawał.
          Wstyd było się przyznać do jego narodu.
          Pod koniec jego kadencji nikt nie przyznawał się że na niego głosował.
          Kwaśniewski jest konkretny i nie musimy za niego się wstydzić, a że nie daje
          się różnym oszołomom poniżac, że nie pozwala z instytucji prezydenta żartować
          oszołomom to robicie wielkie halo. Wstydzcie się solidaruchy.
          Ale psy niech szczekają a większość Polaków tak go szanuje i będzie miała miłe
          wspomnienia z okresu sprawowania urzęduprzez Pana Prezydenta Kwaśniewskiego.
          • Gość: Pisuardessa Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 21:54
            Pan poseł Jarosław Kaczyński stwierdził, ze w Moskwie mają na pana prezydenta
            teczkę z hakami i dlatego tam jedzie 9 maja. Myślę, że te haki przydałyby się
            panu posłowi. Mógłby zwoje troche rozciągnąć bo za bardzo mu się zbiły.
          • Gość: dżojmaszin Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:20
            Ściemniacz. Tyle o nim wiadomo.
    • t.ziemba Re: PREZYDENT 11.03.05, 21:57
      uważam, że prezydent zachował się
      głęboko niemoralnie i powinien
      ponieść konsekwencje swojego zachowania
      • Gość: zibi Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 23:44
        Kwas to tchórz
    • bardzo.wredna.zdzira mnie sie tam podobalo 11.03.05, 23:44
      ze sie nie stawil przed tymi psami gonczymi
      • Gość: dżojmaszin Re: mnie sie tam podobalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:20
        Taktyka uników i ściemniania z reguły przynosi efekty (jak widać).
    • Gość: Old Fashion Woman Re: PREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:55
      Mam to w dupie, nie onanizuję się przy włączonym sejmie

A wy możecie to robić ile wlezie, na kwaśniewskim, pod kwaśniewskim,
      na kaczyńskim, pod kaczyńskim, itp.
    • Gość: a mi to wisi Re: PREZYDENT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 00:51
      Pan Kaczyński na prezydenta, a pan Rokita na premiera. Marszałkiem sejmu pan
      Lepper. Po nocach mi się sni taka koalicja.
      • Gość: ziute_k Re: PREZYDENT IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 05:11
        Nie lubie Kwacha, uważam jednak, że miał rację nie stwiając się przed komisją.
        Cóż co za komisja? Gruszka wywodzący się z komunistycznego ZSL-u otoczony
        podejrzanymi typami buszującymi po jego biurze w Sejmie. Jeden mafiozo umoczony
        po uszy w aferze paliwowej w Trzebini (firma Orlenu) drugi szpieg. Wassermann
        komunistyczny prokurator oskarżający opozycję (np. KPN) w stanie wojennym
        (słynne oskarżenie studenta o znieważenie godła PRL). Jako prokurator krajowy
        pierwszy dostał zawiadomienie o przekretach w Orlenie i ukręcił łeb sprawie,
        nie przekazując Kaczyńskienu dokumentów, ale wtedy kolesie z AWS zakładali
        telewizję familijną i inne przyczółki do dojenia kasy ze spółek skarbu państwa.
        Cała reszta to kpina ze zdrowego rozsądku. Prymitywny Miodowicz usiłujacy
        zgrywać inteligenta a słoma z butów łaskocze go po uszach. Caliński, który dla
        przekazania jakiejkolwiek myśli potrzebuje kilka minut bla bla i pustosłowia. O
        tym z Samoobrony szkoda nawet wspominać to prymityw nie mieszczący się w
        żadnych normach. Romuś Giertych zagubiona głupia myszka. Jak z magnetofonu
        powtarza te swoje pierdoły o narodowym charakterze. Jedynym jego celem jest
        dojście po trupach do władzy i zgnojenie Kwacha. Duża część motłochu jemu
        wierzy. Jeden poseł Różański to za mało, żeby uznać tą komisję za bezstronną i
        kompetentną. Kwachu ma rację mówiąc, że komisja poniża świadków. Wystarczy
        popatrzeć na ich zachowanie, na sposób zwracania się do przesłuchiwanych, na
        pogardę jaką im okazują. To bufony, którym wydaję się, że maja władzę absolutną
        i mogą robić co chcą. Stracili zupełnie sprawę a zajmuja się niszczeniem
        obecnych struktur państwa dla własnych korzyści. Gdyby mnie spotakło to
        szczęście stanąć przed komisją napluł bym im w twarz.
        • Gość: tom Re: PREZYDENT IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 10:51
          Różański bezstronny? - chyba nie oglądałeś komisji
    • Gość: Old Fashion Man krótka charakterystyka "pana prezydenta" A.Kwa.. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 09:19
      ...przeciętny aparatczyk, człowiek żenująco małego formatu, o życiorysie
      drobnego cwaniaczka i charyzmie biurowego bawidamka, na dodatek wielokrotnie
      (!!!) przyłapywanego na nieudolnych krętactwach....
      • Gość: ziutek Zgadza się IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 09:23
        Nie zmienia to faktu, że komisja jest beznadziejna.
        • Gość: dżojmaszin Re: Zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:16
          i dlatego się jej boi:). Wie dobrze,że kłamiąc prędzej czy później zaplącze się ...
    • Gość: tom Re: PREZYDENT IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 10:46
      co się można spodziewać po kłamcy
      kłamał z wykształceniem
      kłamał że się nie nawalił w Katyniu
      może się bał, że sprawdzi się przysłowie "do trzech razy sztuka"
    • florek10 Re: PREZYDENT 13.03.05, 19:57
      przypomnienie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka