Gość: O boże mam dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:12 Ja mam dość martyrologii, JA CHCĘ SZTUKI NOWOCZESNEJ!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kto to jest Jerzy? Re: Komentarz Jerzego Sawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:38 A kim jest ten człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był_czerwiec_ones Re: Komentarz Jerzego Sawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:43 Dlaczego jakiś Sawka zachęca - tekst pisała Maciejewska - dla nas to Maciejewska jest symbolem tej gazety i kim, do cholery, jest Jerzy S.? Gdzie tak długo była Maciejewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eksplanator Sawka to rysownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:20 znany z tego, że trzymał, mimo licznych ostrzeżeń, naładowany pistolet, pistolet w końcu wypalił i rysownik będzie się musiał z tego tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek To nie ten Sawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 04:50 co rysuje (aktualnie we Wprost). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie odpisuj To ten Sawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=21466759 Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Re: Komentarz Jerzego Sawki 12.03.05, 07:11 Była na urlopie macierzyńskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Komentarz Jerzego Sawki IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.05, 12:39 Jerzy to naczelny - ignoranci!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Komentarz Jerzego Sawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 02:09 Daj spokój! MAM DOŚĆ SZTUKI NOWOCZESNEJ! Niedobrze mi się robi na jej widok. Kiedyś sztuka była opisem lub interpretacją rzeczywistości. W tej chwili jest chorą wizją niepoczytalnego darmozjada zwanego Artystą. PRECZ ZE "SZTUKĄ" NOWOCZESNĄ! Jestem raczej za promocją w mediach istniejących muzeów oraz ich rozbudową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Re: Komentarz Jerzego Sawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 12:01 A gdzie tę sztukę we Wrocławiu zobaczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
radzionkowska9 Wroclaw- miasto niezwykle 12.03.05, 11:47 Niedawno opowiadałem historię Wrocławia (a przy okazji powojennego "przesunięcia" granic) młodym Izraelczykom (bo zarowno Żydom jak i Arabom), Palestyńczykom, Jordańczykom, Włochom, Maltańczykom- byli pod wrażeniem. Kolejny fakt z cyklu "nie do wiary" w histoii Europy XX wieku! Muzeum to wspaniały pomysł. Sam urodziłem się w 1985 roku i wszystko, co wiem zawdzęczam relacjom rodziców, dziadków, Normana Daviesa i wspaniałemu cyklowi, który kilkanascie miesięcy temu zamieściła GW. W razie czego deklaruję pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
radzionkowska9 muzeum sztuki nowoczesnej 12.03.05, 11:49 powinno powstać niezależnie od pomysłu na wrocławskie odrodzenie. Wydaje mi się, że dzięki zaangażowaniu ministra Dąbrowskiego są na to duże szanse- też trzymam kciuki. To nie jest gra o sumie zerowej! Pozdrawiam "O boże mam dość" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.edward nie zapalać się 12.03.05, 16:51 "Do dzieła więc, wrocławscy zapaleńcy. "Gazeta" jest z Wami." no, na miejscu "wrocławskich zapaleńców" to bym się teraz poważnie zastanawiał, czy deklaracja GW nie jest tu czynnikiem dyskwalifikującym "zapalanie się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: nie zapalać się IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.05, 18:06 A od ilu lat pan nadredachtor Sawka jest wrocławianinem. Wolałabym bardziej znane mi i od lat zadomowione autorytety, bo pomysł jest wart ...realizacji, tylko jeśli w tym ( GW- dodatku) wydaniu) to proszę o jakieś bardziej miejscowe autorytery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Re: świetny pomysł ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:24 takie muzeum POWINNO we wrocławiu powstać ,co do sztuki nowoczesnej to marzy mi sie odbudowa zniszczonego i celowo nie odbudowanego muzeum sztuk pięknych na podwalu,i tam umieszczenie sztuki nowoczesnej,wiem,pieniądze,pomarzyć jednak można, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapalniczka Re: nie zapalać się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 04:37 O których miejscowych autorytetach mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka A kto tu mówi o martyrologii? IP: *.neurosoft.pl 14.03.05, 13:02 Zdecydowanie popieram!!! Mieszkam to od lat i nie zamierzam żyć gdziekolwiek indziej. Chcę jak najwięcej wiedzieć o Wrocławiu i jego historii - jest fascynująca i niepowtarzalna. Widzieliście chociażby przedwojenną zabudowę na Krzykach - np. wzdłuż Powstańców Śl.? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś