Dodaj do ulubionych

Punkty dają pierwszeństwo

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 09:25
U nas jak już ktoś wymyśli to siąść i płakać. Ogromną ilość może otrzymać
dziecko, które jest z likwidowanej placówki, czyli wszystkie dziecki z
likidowanych przedszkoli dostaną się do dowolnie wybranego przedszola nie
musząc spełniać innych kryteriów. I ty sposobem "udowodni się" , że dla
Obserwuj wątek
    • Gość: awkp Re: Punkty dają pierwszeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:25
      No to chyba trzeba brać rozwód. Samotna matka dostanie dużo punktów.
      • Gość: lolo09 Re: Punkty dają pierwszeństwo IP: *.206.114.170.telsat.wroc.pl 15.03.05, 12:58
        właśnie.
        z całym szacunkiem dla samotnych matek, ale nie uwazam zeby oboje pracujacy
        rodzice (5pkt) byli w lepszej sytuacji niz samotna matka.
        ponadto zapomniano chyba o zlobku. moj synek chodzi do zlobka od 2 lat i co
        teraz moze sie nie dostac do przedszkola, za to nie ma zadnych punktów ????????
        nic tylko mama przestanie pracowac i sie nim zajmie :(((((((((((((
    • wera007 Re: Punkty dają pierwszeństwo 14.03.05, 21:46
      Nie mówiąc juz o cudownym kryterium odległości przedsazkola od miejsca
      zamieszkania lub pracy. Wszak w promieniu 500 metrów mam z dziesięc przedszkoli
      do wyboru !!! Ktos tu zapomniał, ze na warunki wrocławskie 500 m to nie jest
      blisko ale tuz pod domem. A punkty lecą... tak na serio - mieszkam na Muchoborze
      wlk. i jest tu aż jedno przedszkole i w dodatku bardzo małe. dzielnica mówiąc
      delikatnie nie specjalnie zamożna więc dla rodziców w miarę normalnie
      zarabiających nie do osiągnięcia - kryterium socjalne dalej jest i niech będzie
      nie o to mam pretensje ale też bym chciała, żeby moje trzyletnie dziecko
      pobawiło się w gronie równieśników. Przedszkole ważna rzecz.
      I dlatego bardzo prosze jeśli znacie jakieś naprawde fajne przedszkole w tej
      części Wrocławia (czyli na południe od Odry) proszę napiszcie bo naprawde
      przezywam dylemat gdzie wrzucic swój wnioseczek. I jeszcze gdyby było czynne
      dłużej niz do 16.30.....
    • Gość: zdziwiona Re: Punkty dają pierwszeństwo IP: *.com 15.03.05, 21:44
      Ja tylko przypominam naszem kochanemu Wydziałowi Edukacji co pisało samo kilka
      miesięcy temu, że miejsca będzie przydzielać WYŁĄCZNIE przedszkole a rekrutacja
      będzie internetowa, bardzo szybko zmieniono zasady, dobrze, że moje dziecko
      dostało się w tamtym roku do przedszkola bo w tym nie byłoby szans z tego co
      widzę punkty mam tylko za pracujących rodziców a co z rodzeństwem, które jak
      ktoś napisał jest w żłobku, albo w szkole obok
      • Gość: b Re: Punkty dają pierwszeństwo IP: *.pl / 80.51.194.* 22.03.05, 14:25
        DLA MNIE POWINNO BYĆ BARDZIEJ CZYTELNA KATEGORIA "SAMOTNA MATKA", PONIEWAŻ W
        DZISIEJSZYCH CZASACH GDY KONKUBINAT JEST TAK POPULARNY JEST WIELW
        TZW. "SAMOTNYCH MATEK", A CZĘSTO OBOJE PRACUJĄ I DOŚĆ DOBRZE ZARABIAJĄ.wIĘC NIE
        WIERZĘ W TO, ŻE WSZYSTKO BĘDZIE TAK UCZCIWIE PRZYDZIELANE.JEŻELI BĘDZIE RÓWNA
        LICZBA PUNKTÓW TO DECYDUJE PRZEDSZKOLE I TU ZNOWU W RUCH PÓJDĄ ZNAJOMOŚCI.
    • Gość: tata psychopata Re: Punkty dają pierwszeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:58
      no to im dziecko ma gorzej w domu to tym szybciej wskoczy do przedszkola -
      tylko pozostaje pytanie czy to nie oznacza, że wkrótce do przedszkoli
      uczęszcz.. będą wyłącznie dzieci z rodzin - bez obrazy "normalnych inaczej".
      Aż boje się tam posyłać swoje dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka