Gość: hr. Zet Ja mimo wszystko nie wierze w "endeckosc" RM IP: 212.91.224.* 16.03.05, 15:15 Od razu jednak przyznaje, ze za malo znam konkretow. RM to agentura watykansko- niemiecka, jej "prorosyjskosc" to jakas sciema iscie jezuicka. Przeciez ososby takie jak Rydzyk i Jankowski w Niemczech sie szkolili i od Niemcow kase brali. En tout cas nie wykluczam, ze za wszystkim stoi jakis wariacko-ponury JPII- plan "nawrocenia" Rosji. Metropolia moskiewska slusznie odnosi sie do tego wszystkiego z nieufnoscia. Rzeczpospolita (w tym przede wszystkim lewica i LPR) musi wyciac ten wrzod, zagrazajacy polskiej racji stanu. Im szybciej, tym lepiej. Pierwszym krokiem musi byc wypowiedzenie konkordatu. Po fakcie dokonanym z episkopatem i nowym papiezem mozna sie ulozyc na nowo, oczywiscie na warunkach Rzeczypospolitej. Zadyma wokol Walesy jest przykra, no ale coz. Ludzie tacy jak on madrzeja powoli. La seule option dla kazdego jest otwarte i ofensywne przyznanie sie do prawdy i szczerosc bez ogrodek. W ten sposob powstaje autorytet, i narod to doceni. I wreszcie otworzy sie nowy etap w historii Polski, au-delà de PZPR et Solidarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Ja mimo wszystko nie wierze w "endeckosc" RM 16.03.05, 15:27 o rany...no i kto tu jest psycholem.. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Ja mimo wszystko nie wierze w "endeckosc" RM 16.03.05, 15:33 nie boj sie, to stanowisko jest nadal twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur do hr. Zeta 16.03.05, 16:09 W rozgrywkach tajnych służb często jest tak, że agent nie wie naprawdę, dla kogo pracuje. Stare babcie wpłacające połowę renty na konta Rydzyka nie domyślają się, co naprawdę finansują. Zetknąłem się z pogłoskami na temat sterowania polskich narodokatolików (LPR, Macierewicz itp.) przez "konserwatywne" ośrodki niemieckie. Te ostatnie jednak wcale nie odżegnują się od współpracy z Putinlandem i są gotowi poprzeć każdego (z Bin Ladenem włącznie), kto nienawidzi USA. Być może istnieje jakiś poroniony plan "nawrócenia Rosji" przez opłukanie jej polską krwią, wynikły z uwierzenia w jakąś tam Fatimę. Czy jest to jednak oficjalna linia obecnego papieża? Trudno potwierdzić. W każdym razie podoba mi się zdrowy, francuski stosunek do politycznych problemów religii, umiejętność oddzielenia wiary od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18261826www Re: do hr. Zeta IP: *.dynamic.mts.net 16.03.05, 16:14 Oczywiscie ze ktos nam te swinie RM podrzucil,chce nas rozbic i sklocic. Mozna Polske zniszczyc polskimi rekami,nie trzeba wcale przelewac krwi niemieckiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: do hr. Zeta 16.03.05, 21:30 a mówią że spiskowa teoria dziejów to domena narodowo katolickiej prawicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysconfig proponuje, wezmy wzroce z Iranu! IP: *.pool.mediaWays.net 16.03.05, 17:36 Tam juz tego dokonano. Skoro wejscie Turcji do UE stworzy zagrozenie islamem, to niestety nie mamy innego wyjscia i stworzmy republike katolicka, ze wszystkimi restrykcjami jak w Iranie. Niech nasi ajatollachowie z RM przejma ster wladzy. A w UE musimy zostac, bo trza bronic katolickich wartosci w obliczu zagrozenia. Chyba Watykanu nie damy tak latwo zdobyc innowiercom, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: proponuje, wezmy wzroce z Iranu! 17.03.05, 20:52 niezła mysl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nocne LPR-owców rozmowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:19 Mieszkam przy ulicy Pomorskiej i należę do parafii Św.Bonifacego. Po tym co przeczytałem po prostu nie wiem co napisać ... Do tąd dałbym sobie rękę uciąć za naszego proboszcza, a tutaj ... Wstyd, po prostu wstyd. Jak człowiek wierzący, ksiądz może robić coś takiego, jak może pozwolić na sprzedaż pism które są antysemickie!? Nie chodzi nawet o to, że uderzają konkretnie w Żydów ale o to że w tym kościele sprzedaje się rzeczy obrażające drugiego człowieka. I pozwala na to osoba, która jeszcze niedawno proponowała mi wyjazd na spotkanie z Papieżem w Kolonii. Jak on może w ogóle mówić o Papieżu - przecież nawet nie postępuje wdług jego nauk. Papież łączy religie a nie dzieli!!! A może księdzu proboszczowi chodzi tylko o pieniądze? Brak słów, i jeszcze to bratanie się z Radiem Maryja i TV Trwam! Kolejny absurd. Wstyd mi za księdza i poważnie zastanawiam się nad zmianą parafii ... a poza tym jak mówi mój dziadek; żeby dostać się na tamten świat nie potrzebuję księdza! :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nocne LPR-owców rozmowy 18.03.05, 17:45 twój dziadek pewnie był komuchem co? a co do książek jakie to były konkretne tytuły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Stan oszołomienia sugeruje istnienie mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:32 W twoim przypadku byłaby to teza nadzwyczaj ryzykowna i rozumiem, że twój nick jest tylko wyrazem niespełnionej tęsknoty za mózgoczaszką wypełnioną czymkolwiek. Moja Mama (już niestety nieżyjąca), katoliczka (choć może nie tak gorliwa jak mój Ojciec, którego miarą zaangażowania religijnego było m.in. coroczne noszenie baldachimu w wiadomych procesjach)o takich jak wy mawiała "modli się pod figurą a diabła ma za skórą". Co ty, poza przyklejeniem kretyńskiej etykietki, potrafisz powiedzieć na podstawie jednej wypowiedzi człowieka wierzącego, który wyraźnie inaczej niż wy rozumie religijność jako sferę życia służącą samodoskonaleniu, a nie opluwaniu wszystkich myślących oraz mających inne poglądy czy światopogląd? Spokojny ze mnie człowiek i staram się nie używać epitetów, ale w twoim przypadku nie zawaham się powiedzieć: głupek i to beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Oszołom, przesadziłeś!!!! 18.03.05, 18:52 Co cię, do diabła, obchodzi jego dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Nieeeeeeeee. Dla nich to normalka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:10 Grzebanie w genealogii, etykietkowanie, wymyślanie, pardon odkrywanie "prawdziwych nazwisk" (myślenie to jest ostatnia rzecz, o która można ich podejrzewać), opluwanie... Co oni innego potrafią? A na marginesie - jak piesek przeżył "nocne radiomaryjców rozmowy", nie moczy się ;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Piesek robił za Batmana:-))) 18.03.05, 19:15 Ćwiczyliśmy radzenie sobie ze stresem na moherowym berecie ( dokonałam zakupu w lumpeksie- specjalnie na tę okazję).Piesek jakoś przetrwał i nawet nie uciekał. Terapia beretowa okazała się skuteczna i bardzo tania - 1zł za beret:)))) Piesek bardzo dziękuje za troskę i przesyła uścisk łapki:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nieeeeeeeee. Dla nich to normalka. 18.03.05, 20:32 jaki znowu piesek? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Nieeeeeeeee. Dla nich to normalka. 18.03.05, 20:49 Radio Maryja klejnotem polskich mediów! ----------------pluto10---------------- "Kto myśli na rok do przodu sieje zboże, kto myśli na dziesięć lat do przodu sadzi las, a kto myśli na wiele wiele lat do przodu wychowuje młodzież" - o.Tadeusz Rydzyk - założyciel i dyrektor Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Nieeeeeeeee. Dla nich to normalka. 18.03.05, 20:55 Kto to wie, może mason, może cyklista a może oszołom ? To taki szyfr - tajnego stowarzyszenia na forum Wrocław - spisek przygotowujemy.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz do jekdoka 18.03.05, 21:13 Ale numer!!! Wróżką zostanę.Piesek naprawdę zrobił za Batmana:-))) Oszołomstwo zainteresowało się pieskiem:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Zalecałbym ostrożność ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:18 Takie zainteresowanie nie wróży nic dobrego, jeszcze Ci go pożrą. Słyszałem taki pogląd, że gdyby rydzyjkowcy żyli w czasach Nerona to teraz o lwach, tygrysach i innych drapieżnikach wiedzielibyśmy tyle co o dinozaurach. A prawdopodobnie na nich by się nie skończyło i o ile oczywiście świat w ogóle by istniał wyglądałby zuuuuuupełnie inaczej. A kysz, co jo godom i to przed snem ;-). Cieszę się, że próbę przeszliście zwycięsko, a mogę sobie wyobrazić, że nie było to łatwe bo sam mam inteligentnego, wrażliwego i znającego sie na ludziach psa, któremu doskonały, jak to u psa, węch nie pomaga w takich sytuacjach, oj nie pomaga ;-). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Spokojnie, teraz szukają lewaka, masona 18.03.05, 22:35 albo cyklisty o pseudonimie "piesek";-) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Spokojnie, teraz szukają lewaka, masona 18.03.05, 23:14 c\y moglibyście wreszcie powiedzieć o co wam chodzi z tym pieskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nie możemy Ci powiedzieć Oszołku! 19.03.05, 11:11 To jest lewacki spisek,w którym aktywny udział mają masoni i pewien odłam cyklistów. Ponieważ radio ma ryja jest doskonałe w tropieniu spisków - do dzieła.Trop jest na forum Wrocław:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś