17.03.05, 21:47
Czy ktoś może wie jake dokumenty powinnam złożyć w Ambasadzie starając się o
wizę do Kanady???? Ile kosztuje złożenie wniosku?? I czy Ambasada jest tylko
w Warszawie???
Dzięki za info :)))) Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: kotlaris Re: Kanada IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.05, 03:27
      ambasada jest tez w krakowie
      wejdz na ich strone internetowa -powinny byc wszystkie wazne informacje
      na pewno potrzebujesz miec zaproszenie:-)
      ale tu nie warto przyjezdzac..........
      pozdrawiam
      • Gość: EMS Re: Kanada IP: *.magma-net.pl 18.03.05, 08:59
        Gość portalu: kotlaris napisał(a):

> ale tu nie warto przyjezdzac..........
        Do Krakowa, czy do Kanady, bo trudno się połapać, a zgodzić się z żadną wersją
        nie mogę :)
    • map4 Re: Kanada 18.03.05, 13:06
      Ze strony ambasady Kanady ściągnij sobie PDF'a, wydrukuj i wypełnij. Cztery
      strony A-4 maczkiem. Do tego musisz przelać (chyba) ze 100 USD od wniosku. Jeśli
      wizy nie dostaniesz, to o pieniądzach możesz i tak zapomnieć. To się nazywa łeb
      do interesu. Poza tym kanadyjskie urzędasy chcą wiedzieć wszystko - nie tylko o
      Tobie, ale również o Twojej rodzinie i Twoich kontach. Normalnie totalna
      inwigilacja. Jeśli ten całkowity streap-tease Twojego życia prywatnego Ci
      przeszkadza, to lepiej wybierz się do Meksyku - urzędnicy nie są tacy wredni a
      klimat jest o niebo lepszy.
      Taniej, przyjemniej, a i Polaków traktują w Meksyku jak ludzi, a nie jak w
      Kanadzie - jak podejrzanych.
      • Gość: kanadyjczyk Re: Kanada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:29
        map4 ma ogólnie rację, ale gdybyś się uparła do kanady, zajrzyj na forum polaków
        w kanadzie, jest na wyborczej - tam na pewno ci odpowiedzą na każde pytanie,
        strasznie mili ludzie.
        • Gość: Toto O prosze ,Kanadyjczycy sie znalezli... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.03.05, 05:13
          Po pierwsze ambasada jest tylko jedna w kraju.inne to KONSULATY.
          A ty map4 skad wiesz ze tak trudno sie dostac do Kanady? Probowales i wykopali?
          Co , w Niemczech ci za ciasno? A moze chciales przez zielona granice do USA ?
          Lepiej sie trzymaj tego co masz ,za oceanem kariery nie zrobisz piszac recenzje
          z filmow "dokumentalnych" M.Moore`a :)))))))))))))))))))))))))))))))00000000
          • map4 Re: O prosze ,Kanadyjczycy sie znalezli... 21.03.05, 08:31
            > A ty map4 skad wiesz ze tak trudno sie dostac do Kanady? Probowales i wykopali?

Zastanawiam się, czy Ci w ogóle odpisywać. Obowiązku nie mam, a i ton Twojego
            listu niezbyt do tego zachęca. Ale, niech Ci będzie. W końcu jesteśmy
            chrześcijanami.

> Co , w Niemczech ci za ciasno? A moze chciales przez zielona granice do USA ?

Do USA się nie wybieram. Ich podejście do turystów (każdy turysta jest
            podejrzany) jakoś mnie do tego nie zachęca.

Zastanawiałem się ostatnio, dokąd to wybrać się na wakacje. W tutejszej
            telewizji lecą na okrągło reklamy z hasłem "Canada. Discover our true nature".
            No to przedzwoniłem sobie do amabasady w Berlinie, gdzie mocno nieuprzejmy
            urzędnik dziwnie nakazowym tonem polecił mi odwiedzić stronę ambasady w
            internecie. Po prostu - nie chciało mu się ze mną gadać. Ściągnąłem więc sobie
            formularze, przeczytałem je, pośmiałem się i zdecydowałem na wakacje pojechać
            gdzie indziej. Nie widzę najmniejszego powodu, aby w zamian za zgodę na wydanie
            moich pieniędzy w Kanadzie udostępniać państwu kanadyjskiemu trzymiesięczną
            historię moich kont. Tego nie udostępniam nawet mojemu urzędowi skarbowemu.
            Na szczęście na tej planecie jest jeszcze wiele innych, równie ciekawych krajów,
            które mają normalne przepisy graniczne.

Cały problem sprowadza się do odpowiedzi na jedno, podstawowe pytanie: czy
            pozwolić urzędnikom obcego państwa na pomiatanie własną godnością i bycie
            poniżanym tylko dlatego, że ma się paszport nieodpowiedniego koloru.
            I jeszcze dodatkowo miałbym im zostawić moje pieniądze ? Wolne żarty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka