Gość: zet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:56 Ładne rzeczy się już dzieją- nawet dziewczyny łomotają pięściami! Mój werdykt: obie out z uczelni! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Studentki pobiły studentkę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:28 no ja mam cichą nadzieje ze najpóźniej jutro zapadnia jakaś decyzja w ich sprawie, i że zostaną usuniete z uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Studentki pobiły studentkę!!! IP: *.ig.pwr.wroc.pl 21.03.05, 17:06 Nie takie to proste! 1. Jeżeli są cwane to same złożą doniesienie na Policję. W międzyczasie zapewne będzie wszczęta sprawa dyscyplinarna na uczelni. Gdy komisja dyscyplinarna się dowie, że sprawa jest już u prokuratora to zawiesi swoje postępowanie do czasu rozstrzygnięcia tj. wyroku sądu lub prokuratorskiego umorzenia. 2. Jeżeli prokurator sprawę umorzy (np. brak zeznań świadków, znikoma szkodliwość społeczna czynu, itd.) to uczelniana komisja dyscyplinarna nie odważy się ich ukarać. 3. Jeżeli dojdzie do rozprawy w sądzie to - uwzględniając powolność procedury - przypuszczalnie zdążą skończyć swoje studia. W międzyczasie może nawet wyjadą na zagraniczne stypendium bo raczej nikt na uczelni nie zablokuje takiego wyjazdu przed orzeczeniem komisji dyscyplinarnej, która przecież będzie czekać na wyrok sądu. Mamy przecież Państwo Prawa! Odpowiedz Link Zgłoś