Gość: Emeryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:33 Czy są zniżki dla Emerytów? Czy można na tej linii przewozić zwierzęta domowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pilot Re: Ruszyło połączenie lotnicze Wrocławia z Londy IP: *.pl / 80.51.194.* 25.03.05, 00:21 jasne konia zaraz z kopytami zabierz na pokład :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Ruszyło połączenie lotnicze Wrocławia z Londy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:37 W tanich liniach nie serwują drinków w czasie lotu, dlatego myślałem o zabraniu na pokład mojej kozy w wymiarze bagażu podręcznego. Miło byłoby napić się świeżego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin LOT means Lot Of Troubles - wyp...dalac do Rosji IP: *.crowley.pl 25.03.05, 08:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: LOT means Lot Of Troubles - wyp...dalac do Ro IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.03.05, 09:46 super głębokie stwierdzenie dodaj jeszcz: bananas, bananas, I like to move it co ma Lot do Ryanair? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin AerofLOT zaj...bany IP: *.crowley.pl 25.03.05, 09:05 Jak w W-wie w zimie na terminalu krajowym odbywa sie "boarding" do autobusu, to cala poczekalnia siedzi w kurtkach, bo pomieszczenie wypelnia sie zimnym powietrzem przez otwarte drzwi. Co za syf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.03.05, 09:42 to w Warszawie a my jesteśmy we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.crowley.pl 25.03.05, 10:25 Troche wyobrazni, czlowieku. Widze, ze trzeba Ci wszystko wytlumaczyc powoli i doslownie, bez skrotow: chodzi o to, ze wreszcie ludzie nie beda skazani na komunistycznego molocha jakim jest LOT (analogie: TPSA, PKP). Terminal w W-wie jest klasycznym przykladem jakosci uslug PLL LOT. Jezeli dalej nie rozumiesz, to podaj mi Twoj email - wysle Ci rysunek ;) Wroclawianin P.S.: A moze Ty jestes z Warszawy i pracujesz w LOT ?! Wtedy Twoje oburzenie i problemy z interpretacja tekstu bylyby calkiem zrozumiale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.03.05, 11:54 Kumasz czaczę: LOT wozi ludzi a PP Porty Lotnicze obsłują pasażerów na ziemii. LOT nie odpowiada za zapchany kibel na kmiotkowatym warszawskim lotnisku. I nie sądzę, by LOT był kiepskim przewoźnikiem. Chyba nigdy samolotem nie leciałeś. Jeśli nie kumasz, to masz problem. Dla twojej informacji: jestem z Wrtocłwwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOT LUKSUS LOTU :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.05, 12:51 Obszarpany luksus LOT-u. Z biletami Lufthansy i LOT-u pasażerowie latają do Niemiec samolotami Eurolotu skarżą się, że w warunkach znacznie gorszych niż w tanich liniach. Obie linie współpracują ze sobą w ramach największego na świecie sojuszu lotniczego Star Alliance. Ustaliły, że pasażerów m.in. z Warszawy do Berlina oraz z Poznania i Wrocławia do Frankfurtu i Monachium będzie wozić LOT. Polski przewoźnik promuje warszawskie połączenie m.in. na gigantycznym bannerze na warszawskim Dworcu Centralnym, w telewizji i internecie. Ale słowem nie wspomina, że wozi maszynami swojej spółki-córki o nazwie Eurolot. A różnica jest zasadnicza, bo to są nie odrzutowce, lecz o połowę wolniejsze samoloty turbośmigłowe ATR-72 i ATR-42. Nie tylko dlatego komfort podróży jest niższy. W ubiegłą sobotę oba ATR-72, które leciały do Berlina (jednym z nich podróżował dziennikarz "Gazety"), miały niewygodne postrzępione siedzenia, prujące się wykładziny, brudne stoliki. Zasłonka oddzielająca klasę ekonomiczną i biznes była obszarpana. Pasażerowie z biletami Lufthansy lecący m.in. do Meksyku z zażenowaniem kręcili głowami. Cena na tej trasie w obie strony kosztuje dziś 2,5 tys. zł. Sprawa zbulwersowała wiceprezesa Lufthansy ds. marketingu i sprzedaży Thierry'ego Antinoriego, który na konferencji prasowej w Berlinie promował ostatnio wysoką jakość usług Lufthansy. - Nasi pasażerowie nie powinni latać w takich warunkach. Postaram się tę sprawę jak najszybciej wyjaśnić - zapowiedział, odpowiadając na pytanie "Gazety". Rzecznik LOT-u Leszek Chorzewski idzie w zaparte. Jego zdaniem opis siedzeń i wykładzin to "subiektywna ocena, które nie pokrywa się z rzeczywistością". Inaczej mówi Maria Adam Berezowski, wiceprezes Eurolotu ds. operacyjno- technicznych: - Ostatnia renowacja w samolocie lecącym w sobotę do Berlina była przeprowadzona w maju ub.r., ale materiał okazał się kiepskiej jakości i teraz zastąpimy go skórą - wyjaśnił. - Od maja będziemy modernizować w ten sposób pozostałe maszyny, stopniowo przez pół roku - zadeklarował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:56 A kto jest udziałowcem Portów Lotniczych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.03.05, 13:52 cześciowo LOT ale co ma piernik do wiatraka? Porty Lotnicze mają swoje kierownictwo i to ono odpowiada. Ja mogę być akcjonariuszem orlenu - mając akcje - ale to nie powoduje, że brudne kible na stacji czy coś w ten deseń to moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:55 > cześciowo LOT ale co ma piernik do wiatraka? Ile procent, konkretnie? ;-) > Porty Lotnicze mają swoje > kierownictwo i to ono odpowiada. Kierownictwo wybierane przez radę nadzorczą, którą z kolei wybierają udziałowcy. Gdyby udziałowcom zależało, to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.provider.pl / *.provider.pl 25.03.05, 14:11 Zacznijmy od tego, że Porty Lotnicze to przedsiębiorstwo państwowe, więc nie wiem po jakiej radzie nadzorczej mówisz? Może wiesz, bo ja nie. Nie wiem, jak bardzo LOT jest zaangażowany w PL, bo wali mnie. Po drugie, LOT i Porty to dwa różne podmioty i jeden nie może odpowiadać za drugiego za takie rzeczy, które macie na myśli. Po trzecie, to o czym piszecie (syfiaste lotnisko) to oczywiście prawda (z wyjątkiem tego, że to wina LOT) i należy to zmienić. Tylko, że to jest w tym kraju norma. Niechlujstwo i syfiarstwo na każdym kroku. Lotnisko, jako okno na świat i pierwsze miejsce, w którym ląduje obcokrajowiec świetnie przygotuje pacjenta na to, co zobaczy potem. O ile sobie przypominam warszawskie lotnisko, to są tam zatłoczone i dziurawe drogi. Brak sensownej komunikacji z miastem. Obskurna architektura tej części miasta. Chamscy kierowcy, tzw. WX-y, którzy jeżdżą gorzej niż włoscy skuterzyści. Dodatkowo jak pacjent wejdzie do dowolnego bloku, to zobaczy oplute klatki schodowe, popisane, porysowane. Zdewastowane windy. Wymieniać można długo. Więc lotnisko – syfiaste w każdym cały, a nie tylko dlatego, że jest zimno – doskonale go przygotuje na to, co będzie potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:40 > Zacznijmy od tego, że Porty Lotnicze to przedsiębiorstwo państwowe, więc nie > wiem po jakiej radzie nadzorczej mówisz? Może wiesz, bo ja nie. Ja wlasciwie tez nie ;-) > Nie wiem, jak bardzo LOT jest zaangażowany w PL, bo wali mnie. Wlasnie to jest istotne. LOT ma, jako udzialowiec, wplyw na PPL (proporcjonalny do udzialow). Jezeli LOT chce miec zadowolonych klientow, to powinien wymoc na PPL pewne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak "Fachowcy" Wrocławscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:19 PPL są przedsiębiorstwem paśstwowym czyli 100% należy do Ministerstwa Infrastruktury a PLL LOT S.A. jest spółka prawa handlowego z większoścowymi udziałami Skarbu Państwa. Widać, że kmiotkom z prowincji uchylono drzwi od chlewika i nie wiedzą jak sięz achowywać. od 6 pokoleń Warszawiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin Re: "Fachowcy" Wrocławscy IP: *.crowley.pl 25.03.05, 17:01 Wracaj do Warszawki bo ci nasze cegly zabierzemy i nie bedziesz mial gdzie mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.crowley.pl 25.03.05, 17:06 Rece opadaja... co ma LOT do Ryana? Popatrz na ceny. Co do poczekalni to masz racje - rozpedzilem sie zbytnio. Ale i tak LOT i Porty to dla mnie jedna holota. P.S.: Gdzie jest "Wrtocłww" ? Chyba nie na Dolnym Slasku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flowi Re: AerofLOT zaj...bany IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.03.05, 10:56 Zgadzam sie z Toba, choc nie uzywam brzydkich slow, ale prawda jest to co sie dzieje np w piatki np jak wraca sie z innych krajow i trzeba doleciec np do Wroclawia na hali odlotow krajowych upchane jest kupe ludzi nie ma gdzie usiasc, jest jeden maly bar pare brudnych stolikow, jest orkopnie zimno wlasnie z powodu boardingu lotow do kolejnych miast drzwi sa otwarte na osciez i wszyscy marzna:-(. Generalnie to wielki wstyd przed obcokrajowacami :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotras Oby tylko szybko nie zostalo zawieszone IP: 5.5.* / 80.58.41.* 25.03.05, 12:20 bo jesli wszyscy pasazerowie sa sklonni latac, bo "wychodzi taniej niz autobusem" to dlugo sie to polacznie niestety nie utrzyma. Takie polaczenia utrzymuja sie tylko dzieki zdrowemu miksowi miedzy sprzedaza biletow po cenie promocyjnej i cenach znacznie wyzszych. Doswiadczenia wielu tanich linii w Polsce sa jednak takie, ze pasazerow mozna zdobyc tylko najtanszymi cenami, a to sie na dluzsza mete nie oplaca. Oby tak sie nie stalo, bo Wroclaw bardzo potrzenuje polaczenia z Londynem a godziny lotow Ryanair sa bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A n g l i k Re: Oby tylko szybko nie zostalo zawieszone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:21 > Gość portalu: piotras napisał(a): > Oby tak sie nie stalo, bo Wroclaw bardzo > potrzenuje polaczenia z Londynem a godziny lotow Ryanair sa bardzo dobre Hello? Jak to dobre? W srodku dnia - tzn. jak chce spedzic dzien w Londynie to musze zmarnowac cale popoludnie dzien wczesniej. To samo w druga strone. Godziny lotow dla powaznych ludzi sa tylko dobre wczesnie rano lub pozno wieczorem. Szkoda, ze Ryanair (a nie np. Easyjet) tutaj lataja. Oni sa NAJGORSZE tanie linie lotnicze. Obsluga klienta = zero. Chamstwo na kazdym kroku. I tez Stansted to wcale nie "Londyn"! Z Stansted nie ma dobrych polaczen - tylko najtansze chartery. I bardzo daleko od centrum. Ale, przynajmiej "ktos" lata do Wroclawia - wiec nie bede wiecej narzekal (ale ja i tak bede jechal do Pragi i z Pragi do Anglii, zamiast latac tym shit'em do Stansted!). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Oby tylko szybko nie zostalo zawieszone IP: *.media4.pl 25.03.05, 17:31 przecież ze stansted pociągiem się jedzie dwa razy krócej na liverpool station niż z heathrow metrem to tyle do Ciebie, poważny człowieku :-) tylko dlaczego najdroższe rejsy są w środku dnia, a najtańsze [dla powaznych ludzi] te o 6 rano i 11 wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A n g l i k Re: Oby tylko szybko nie zostalo zawieszone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:43 >tylko dlaczego najdroższe rejsy są w środku dnia, a najtańsze [dla powaznych ludzi] te o 6 rano i 11 wieczorem? Wcale nie! I momysl, jak mam meeting w Londynie, to chcialbym leciec rano i wrocic wieczorem. A Ryanair, musze dzien przed i wrocic dzien po!!! Przemysl co piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chinczyk Re: Oby tylko szybko nie zostalo zawieszone IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.05, 17:36 To se jezdzij wiesniaku dalej do pragi a ja ci proponuje nawet do Moskwy. Intelektualny przyglup. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A n g l i k Re: Oby tylko szybko nie zostalo zawieszone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:44 There are no words to describe my contempt for you, you thick wanker. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A n g l i k Re: Ciekawe czy admin skasuje ten post powyżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:52 Hopefully not before Chinczyk reads it... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:) Re: Ciekawe czy admin skasuje ten post powyżej IP: *.range81-157.btcentralplus.com 26.03.05, 11:07 Angli a pisze z neo ??:) To tak na marginesie :) A gdzie laduje EasyJet ??? Czy nie na Luton albo na Gatwick pzypadkiem ??? To chyba tez nie Londyn tak samo jak Stansted :) No ale skad to Anglik moze wiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroc z Londka Re: Ruszyło połączenie lotnicze Wrocławia z Londy IP: *.magma-net.pl 27.03.05, 01:55 no wreszzcie ! 10 lat czekania. medal dla prezesa lotniska. naprawde bardzo sie ciesze :)) Odpowiedz Link Zgłoś