Dodaj do ulubionych

Kto nie lubi Świąt?

IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.05, 17:55
Kto nie lubi tak jak ja świąt? Kto ma dosyć obrzędów, żarcia itp.? Wpisujcie
się!
Buziaki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyio Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.05, 19:35
      Ja też nie lubię. Nawet jeśli to nie tylko siedzenie przy stole to nudne
      spotkania i spacerki ... Niecierpliwie czekam na poniedziałkowy wieczór, bo
      wtedy atmosfera trochę znormalnieje.
      • Gość: Jak to Re: Kto nie lubi Świąt? bóg! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:52
        bóg nie przepadał swego czasu za tym okresem, był dla niego ciężki, szczególnie
        początek
    • efka Re: Kto nie lubi Świąt? 26.03.05, 21:57
      Nie lubię "obrzędu żarcia" i ostentacyjnego celebrowania Swiąt 2 x w roku przez
      ludzi, którym tak naprawdę chodzi tylko o ekstra wyżerkę i wolne od roboty.
      • matmichal Re: Kto nie lubi Świąt? 26.03.05, 22:14
        to wszystko zalezy od podejscia-przecież można wyjechać i mieć wszystko w
        du...:)]

• Gość: magda Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.05, 22:53
          to zależy kto jak spędza święta, jeśli tendencyjnie to się nie dziwię. A to że
          ludzie się cieszą na parę dni wolnego to żadna zbrodnia. Każdy ma prawo do
          odpoczynku i chwili oddechu od pracy. I to akurat nie powinno nikogo dziwić.
          Więcej tolerancji by się zdało w tym kraju...
          • robak_wroc Re: Kto nie lubi Świąt? 27.03.05, 00:34
            teraz swieta to tylko kult sprzatania i robienia zakupow. najbardziej jednak
            mozna by powiedziec bawi mnie to, ze ludzie po to by sie obejesci i potem miec z
            tej okazji problemy zoladkowe, biora 'swiateczne kredyty'. czysty idiotyzm dla
            mnie, a potem splacanie pol roku. kiedys swieta znaczyly co innego.
          • Gość: nevra Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.18.akron.wroc.pl 30.03.05, 21:36
            Jak się ma wolne za swoje pieniądze, to nie problem. Gorzej, jak za to wolne
            musi płacic pracodawca. A świąt i tak nie lubię, bo nie rodzinne wizytki i
            spotkania z róznymi rodzinnymi paskudami są nie dla mnie. Znajomi -tak,
            rodzinka- nie.
            • Gość: magda Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.05, 21:47
              A co to pracodawca?! Święta krowa? Nie rozśmieszaj mnie! Na jaki jego koszt? Ja
              podatki płacę, a ze swojego funduszu socjalnego widzę jedynie puste dno, więc
              wyrzutów sumienia absolutnie nie mam. Poza tym nikt u nikogo się nie najął na
              niewolnika a raczej na pracownika, jeśli czujesz różnicę. Jeśli jesteś taka
              przejęta rolą pracodawcy to pracuj charytatywnie w święta, na pewno Twój szef
              Ci nie zabroni. A jeśli jesteś pracodawcą-walcz o zmianę przepisów! POWODZENIA
    • Gość: Ewka Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.05, 19:34
      Na szczescie niedziela juz prawie za nami, nie przejadlam sie, ani nie zlapalam
      dola, pprzeczyytalam trzy ksiazki ale chce juz do szkoly i pracy...
      Nie wszyscy moga sobie ot tak wyjechac...
      Tak teraz wazniejsze jest zarcie, picie, i ilosc ciast, kredyty i
      wieeeeeeeeeeeeeelkie zakupy niz wszystko co jest ze swietami naprawde
      zwiazane...
      • nat.wroclaw Re: Kto nie lubi Świąt? 28.03.05, 11:42
        A co przeczytałaś? ;)

Ja w święta też zawsze doczytuję to, co mi się uzbierało. Na szczęście robię to
        od zawsze, węc rodzina już się nie dziwi, gdy po zjedzeniu sałatki i wypiciu
        kawy przy stole znikam po angielsku przeciskając się za kanapą i fotelem babci.

Zamykam się w pokoju i CZYTAM ;) Między innymi dlatego lubię Święta :DDD

Serdeczności
        Nat
    • Gość: melania Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.05, 19:39
      Jak dla mnie to święta to taka straszna obłuda!!Sztuczne i kłamliwe życzenia
      składane na siłe i przeciw sobie!!!!!
      • Gość: Kelma Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.05, 20:50
        Dokładnie! Albo patetyczne składane osobiście lub przesyłane na kartkach
        pocztowych albo naiwne i głupkowate SMSy. A jak o kimś zapomnisz to dramat i
        obrażą się na długo!
        • Gość: Iza...belka Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.03.05, 11:50
          mało kto tak na prawdę zastanawia się nad istotą tego wydarzenia-

i dlatgo właśnie okres ten raczej kojarzy się z wolnym, jedzeniem na maxa,
          sprzątaniem itp.
          a powinno się raczej spojrzeć głebiej, jeśli już ktoś chce śitętować, ponieważ
          jest to część religii, a nieststey bardzo mało ludzi ma poważny stosunek do
          religii w obecnych czasach- rzekłabym- obojętny, nie traktują religii poważnie.

ja świąt nie obchodzę, ale przyznam, że denerwuje mnie, iż w wyniku
          zdecydowanej większości katolików (tak zwanych) niemożliwe jest prowadzenie
          normalnego życia w te "świąteczne" dni...
          dlatego też niemogę nawet sobie gyrosa od wczoraj kupić :(

Pozdrawiam wszystkich leniuszków
          PS. też ten czas przeznaczyłam na czytanie (ale materiałów do pracy
          magisterskiej)
    • ewencja Wtorek:-) 29.03.05, 11:15
      Ja czytalam o rozwoju dzieci malutkich, bo to do matury mi potrzebne, teraz
      wlasnie jade do Zórawiny:-)
      Jak fajnie, ze juz wtorek! Jutro do szkoly - no to juz mniej fajnie, ale i tak
      dobrze, ze juz po swietach:-)
      Dla mnie tez zyczenia swiateczne sa klamliwe i malo kto w nnie wierzy i bierze
      na powaznie, moze jak sama zaloze rodzine, bedzie lepiej?Pozdrawiam!
    • Gość: Pavulon Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:42
      Żremy więcej, niż jesteśmy w stanie. Wydajemy więcej, niż mamy. Spotykamy się z tymi, od których przez cały rok trzymamy się zdala - z dobrym skutkiem. A obrzędy religijne... to już bardziej tradycja, niż faktyczne wyznanie wiary. KOSZMAR!!!
    • Gość: gosia Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:50
      ja je lubię :-))))
      • Gość: ewencja Re: Kto nie lubi Świąt? IP: 62.87.130.* 31.03.05, 09:01
        Tak wszystko ponad możliwości, wydaje mi się, że głównie chcemy się pokazać,
        pokazać, że stać nas na..... a w rzeczywistości jest inaczej, chcemy się
        pochwalić...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka