Gość: Ewka IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.05, 17:55 Kto nie lubi tak jak ja świąt? Kto ma dosyć obrzędów, żarcia itp.? Wpisujcie się! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zyio Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.05, 19:35 Ja też nie lubię. Nawet jeśli to nie tylko siedzenie przy stole to nudne spotkania i spacerki ... Niecierpliwie czekam na poniedziałkowy wieczór, bo wtedy atmosfera trochę znormalnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak to Re: Kto nie lubi Świąt? bóg! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:52 bóg nie przepadał swego czasu za tym okresem, był dla niego ciężki, szczególnie początek Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: Kto nie lubi Świąt? 26.03.05, 21:57 Nie lubię "obrzędu żarcia" i ostentacyjnego celebrowania Swiąt 2 x w roku przez ludzi, którym tak naprawdę chodzi tylko o ekstra wyżerkę i wolne od roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: Kto nie lubi Świąt? 26.03.05, 22:14 to wszystko zalezy od podejscia-przecież można wyjechać i mieć wszystko w du...:)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.05, 22:53 to zależy kto jak spędza święta, jeśli tendencyjnie to się nie dziwię. A to że ludzie się cieszą na parę dni wolnego to żadna zbrodnia. Każdy ma prawo do odpoczynku i chwili oddechu od pracy. I to akurat nie powinno nikogo dziwić. Więcej tolerancji by się zdało w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Kto nie lubi Świąt? 27.03.05, 00:34 teraz swieta to tylko kult sprzatania i robienia zakupow. najbardziej jednak mozna by powiedziec bawi mnie to, ze ludzie po to by sie obejesci i potem miec z tej okazji problemy zoladkowe, biora 'swiateczne kredyty'. czysty idiotyzm dla mnie, a potem splacanie pol roku. kiedys swieta znaczyly co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevra Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.18.akron.wroc.pl 30.03.05, 21:36 Jak się ma wolne za swoje pieniądze, to nie problem. Gorzej, jak za to wolne musi płacic pracodawca. A świąt i tak nie lubię, bo nie rodzinne wizytki i spotkania z róznymi rodzinnymi paskudami są nie dla mnie. Znajomi -tak, rodzinka- nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.05, 21:47 A co to pracodawca?! Święta krowa? Nie rozśmieszaj mnie! Na jaki jego koszt? Ja podatki płacę, a ze swojego funduszu socjalnego widzę jedynie puste dno, więc wyrzutów sumienia absolutnie nie mam. Poza tym nikt u nikogo się nie najął na niewolnika a raczej na pracownika, jeśli czujesz różnicę. Jeśli jesteś taka przejęta rolą pracodawcy to pracuj charytatywnie w święta, na pewno Twój szef Ci nie zabroni. A jeśli jesteś pracodawcą-walcz o zmianę przepisów! POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.05, 19:34 Na szczescie niedziela juz prawie za nami, nie przejadlam sie, ani nie zlapalam dola, pprzeczyytalam trzy ksiazki ale chce juz do szkoly i pracy... Nie wszyscy moga sobie ot tak wyjechac... Tak teraz wazniejsze jest zarcie, picie, i ilosc ciast, kredyty i wieeeeeeeeeeeeeelkie zakupy niz wszystko co jest ze swietami naprawde zwiazane... Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: Kto nie lubi Świąt? 28.03.05, 11:42 A co przeczytałaś? ;) Ja w święta też zawsze doczytuję to, co mi się uzbierało. Na szczęście robię to od zawsze, węc rodzina już się nie dziwi, gdy po zjedzeniu sałatki i wypiciu kawy przy stole znikam po angielsku przeciskając się za kanapą i fotelem babci. Zamykam się w pokoju i CZYTAM ;) Między innymi dlatego lubię Święta :DDD Serdeczności Nat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melania Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.05, 19:39 Jak dla mnie to święta to taka straszna obłuda!!Sztuczne i kłamliwe życzenia składane na siłe i przeciw sobie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelma Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.05, 20:50 Dokładnie! Albo patetyczne składane osobiście lub przesyłane na kartkach pocztowych albo naiwne i głupkowate SMSy. A jak o kimś zapomnisz to dramat i obrażą się na długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza...belka Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.03.05, 11:50 mało kto tak na prawdę zastanawia się nad istotą tego wydarzenia- i dlatgo właśnie okres ten raczej kojarzy się z wolnym, jedzeniem na maxa, sprzątaniem itp. a powinno się raczej spojrzeć głebiej, jeśli już ktoś chce śitętować, ponieważ jest to część religii, a nieststey bardzo mało ludzi ma poważny stosunek do religii w obecnych czasach- rzekłabym- obojętny, nie traktują religii poważnie. ja świąt nie obchodzę, ale przyznam, że denerwuje mnie, iż w wyniku zdecydowanej większości katolików (tak zwanych) niemożliwe jest prowadzenie normalnego życia w te "świąteczne" dni... dlatego też niemogę nawet sobie gyrosa od wczoraj kupić :( Pozdrawiam wszystkich leniuszków PS. też ten czas przeznaczyłam na czytanie (ale materiałów do pracy magisterskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Wtorek:-) 29.03.05, 11:15 Ja czytalam o rozwoju dzieci malutkich, bo to do matury mi potrzebne, teraz wlasnie jade do Zórawiny:-) Jak fajnie, ze juz wtorek! Jutro do szkoly - no to juz mniej fajnie, ale i tak dobrze, ze juz po swietach:-) Dla mnie tez zyczenia swiateczne sa klamliwe i malo kto w nnie wierzy i bierze na powaznie, moze jak sama zaloze rodzine, bedzie lepiej?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavulon Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:42 Żremy więcej, niż jesteśmy w stanie. Wydajemy więcej, niż mamy. Spotykamy się z tymi, od których przez cały rok trzymamy się zdala - z dobrym skutkiem. A obrzędy religijne... to już bardziej tradycja, niż faktyczne wyznanie wiary. KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kto nie lubi Świąt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:50 ja je lubię :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewencja Re: Kto nie lubi Świąt? IP: 62.87.130.* 31.03.05, 09:01 Tak wszystko ponad możliwości, wydaje mi się, że głównie chcemy się pokazać, pokazać, że stać nas na..... a w rzeczywistości jest inaczej, chcemy się pochwalić...? Odpowiedz Link Zgłoś