Dodaj do ulubionych

Światła Legnicka/Kwiska

IP: *.im.pwr.wroc.pl 05.04.05, 16:38
Kto odpowiada za ustawienie świateł Legnicka/Kwiska? Teraz na głównym ciągu w
strone Leśnicy są krótsze niż do skrętu w lewo!! Korek sięga w piątki aż do
wcześniejszego skrzyżowania. Czy panom ze Zdiku coś się nie pomyliło??
Obserwuj wątek
    • piast9 Re: Światła Legnicka/Kwiska 05.04.05, 19:05
      Nie wiem czy to akurat ZDiK za to odpowiada ale w ogóle na odcinku Bajana -
      Małopanewska światła w stronę miasta są ustawione... nietypowo.
      • sstes Jest taka pani! 05.04.05, 20:49
        Nie wiem dokladnie, w ktorej instytucji dokladnie ta osoba pracuje (chyba ZDiK jednak). Ale jest sobie taka pani, ktora na co dzien zajmuje sie inzynieria ruchu na drogach Wroclawia. Ona odpowiada za ustawienie swiatel itp. (Nie wiem, czy odpowiada za cala inz ruchu, ale za swiatla an pewno!). Jej decyzje, zanim jednak wejda w zycie, potrafia czekac miesiacami (np. swiatla dla pieszych Ruska/Nowy Swiat do pl. Jana Pawla II). Jakies tam procedury o tym decyduja. Dosc krotkowzroczne ustawienie swiatel na Legnickiej/Kwiskiej to zatem chyba robota rzeczonej pani mgr inz.
        Niestety partactwo, jesli to skrzyzowanie ma teraz znacznie mniejsza przepustowosc na Zachod od znacznie wiekszego skrzyzowania Legnicka/Milenijna/Lotnicza/Na Ostatnim Groszu, do ktorego przeciez prowadzi. Naprawde zle rozwiazanie!
        • jb.wroc Re: Jest taka pani! 05.04.05, 23:39
          sstes napisał:

(np. swiatla dla pieszych Ruska/
          > Nowy Swiat do pl. Jana Pawla II)

A gdzie jest taki plac we Wrocławiu?
          • 2w Re: Jest taka pani! 06.04.05, 07:08
            jb.wroc napisał:

> A gdzie jest taki plac we Wrocławiu?
            Dawny pl. 1 Maja
            • svarte_sjel Re: Jest taka pani! 06.04.05, 07:14
              2w napisał:
              > > A gdzie jest taki plac we Wrocławiu?
              > Dawny pl. 1 Maja

Czy ja o czymś nie wiem, czy mamy już 2006 rok?
              Bo zmiana nazwy obowiązuje od 2006-01-01.
              • 2w Re: Jest taka pani! 06.04.05, 07:23
                svarte_sjel napisał:

> Bo zmiana nazwy obowiązuje od 2006-01-01.
                IMO warto się już przyzwyczajać.
                • svarte_sjel Re: Jest taka pani! 06.04.05, 11:05
                  2w napisał:
                  > > Bo zmiana nazwy obowiązuje od 2006-01-01.
                  > IMO warto się już przyzwyczajać.

Przyzwyczajać tak, ale używać należy nazwy obowiązującej.
                  Na przykład w formie: pl. (na razie jeszcze) Pierwszego Maja ;^)
                  • sstes Re: Jest taka pani! 09.04.05, 00:08
                    W czasie Zaloby Narodowej bys sie nie czepial!
                    Poza tym zwlaszcza w przypadku tego miejsca trzeba juz zaczac sie przyzwyczajac, gdyz plac ten przyjmie wraz z nadejsciem Nowego Roku naprawde wyjatkowa nazwe, a dokladniej imie Najwiekszego czlowieka swoich czasow, do tego Naszego Rodaka!
                    Mozna sie nie zgadzac z decyzja o nadaniu Tego imienia dokladnie temu miejscu, ale skoro juz tak sie stalo...
        • svarte_sjel Re: Jest taka pani! 06.04.05, 07:15
          sstes napisał:
          > Nie wiem dokladnie, w ktorej instytucji dokladnie ta osoba pracuje (chyba ZDiK
          > jednak). Ale jest sobie taka pani, ktora na co dzien zajmuje sie inzynieria ruc
          > hu na drogach Wroclawia. Ona odpowiada za ustawienie swiatel itp. (Nie wiem,

Jeśli chodzi ci o panią Elwirę to ona zdecydowanie nie pracuje w ZDiK-u. Tylko
          szefuje DZR.
        • Gość: GoGo Re: Jest taka pani! IP: *.wask.wroc.pl 07.04.05, 07:50
          Mówisz, że to jest pani? mgr inż?? No to chyba na studiach nie rozwiązywała
          zadań na prędkość/drogę/czas :) - pamietam coś takiego z podstawówki...
          A wracając do wątku - nastepne skrzyżowanie (Ostatni Grosz) też się korkuje
          przy skręcie do Astry - po prostu jak nie ma wiaduktu na Strzegomskiej to dużo
          ludzi jeździ na Nowy Dwór Legnicką. A więc światła trzeba wydłużyć - i tyle.
          Nie trzeba być mgr inż.
          • jb.wroc Re: Jest taka pani! 07.04.05, 10:28
            To pamiętasz też zapewne z podstawówki, że godzina ma 60 minut i nie da się jej
            wydłużyć do 65. Dlatego wydłużając światła dla jednego kierunku, skrócisz je
            dla innych i wtedy tam będą się tworzyły korki.
            • Gość: GoGo Re: Jest taka pani! IP: *.wask.wroc.pl 07.04.05, 22:38
              Mozna skrocic nieco wszystkie pozostale w logicznych proporcjach i korkow nie
              bedzie. W tej chwili tylko na Nowy Dwor jest kicha.
      • Gość: X11 Re: Światła Legnicka/Kwiska IP: *.ift.uni.wroc.pl 06.04.05, 10:50
        No bo one są ustawione pod rowery :) Sprawdzałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka