Dodaj do ulubionych

Dom Saddama

24.06.09, 23:18
Co myślicie o tej produkcji HBO/BBC?
Oglądaliście już, czy czekacie na emisję na HBO?
IMHO serial warty uwagi. Ciekawy i poruszający zarazem.
Życie Saddama jak i jego rodziny pokazane jakby od kuchni. Ja jakoś wcześniej
nie trafiłem na podobną produkcję.
Obserwuj wątek
    • Gość: komis Re: Dom Saddama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 14:52
      Coś mi się o uszy obiło.
      Oglądać nie oglądałem. Poczekam, aż puszczą na HBO. Skoro mam wykupiony, to nie
      muszę zasysać z sieci. Ich seriale raczej stoją na dobrym poziomie choć nie
      wszystkie przypadły mi do gustu, ale z historią Husajna się z chęcią zapoznam.
      • Gość: EM Re: Dom Saddama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:35
        Widziałem pierwsze dwa odcinki. Nawet trzymały w napięciu. Pozostałem zobaczę
        już chyba na HBO. Nie zasysam tego co można na tv obejrzeć. Dobrze, że ktoś się
        bierze za takie projekty. Zdecydowanie mogę polecić, mimo że nie widziałem całości.
        • Gość: planeescape Re: Dom Saddama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 15:39
          Ja nie widziałem i nie słyszałem nic o tym serialu, ale mam w rodzinie
          historyka, który mnie namawia do obejrzenia. Mówi, że to część naszej historii i
          jak już leże tyle przed tv w wakacje to żebym obejrzałem coś ciekawego.
    • radoslaw38 Re: Dom Saddama 29.06.09, 18:08
      ja zdecydowanie czekam, serial pokazujacy dyktatora- tego jeszcze nie bylo, wiec
      tylko do 4go lipca i sie wtedy zobaczy
      • Gość: kroko Re: Dom Saddama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 19:36
        Widziałem fragmenty i może być całkiem ciekawy. Forma raczej mi odpowiada.
        Zresztą wydaje mi się, że historią tego człowieka warto się bliżej
        zainteresować. Mam nadzieję, że HBO i BBC stanęło na wysokości zadania bo temat
        nie jest łatwy.
        • Gość: morientesss Re: Dom Saddama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 18:56
          Wprawdzie widziałem tylko promo na youtubie, ale to wystarczyło by mnie
          zaciekawić. Widzę, że będzie premiera na HBO, ale ja nie mam tego programu. Wie
          ktoś czy będzie może na BBC?
          Akurat interesuję się trochę historią Saddama i będę musiał napisać pracę z jego
          historii także zależy mi na odpowiedzi.
          • zoey7 Re: Dom Saddama 01.07.09, 21:58
            Amerykanie robią film o Saddamie, to MUSI być wiarygodne...........
            • credo128 Re: Dom Saddama 02.07.09, 14:20
              Serial jest brytyjsko amerykański. Zresztą Nie wiem czemu niektórzy na siłę chcą
              się w nim doszukać usprawiedliwienia zbrojnych działań USA w Iraku. Ja takiego
              usprawiedliwienia nie widziałem. Powiem nawet, że w serialu jest mowa o tym jak
              stany wspierały Husajna w jego działaniu do momentu aż stał się niewygodny.
              Najlepiej obejrzeć i wyrobić sobie własne zdanie.
            • Gość: olivier Re: Dom Saddama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:01
              Podobno serial za oceanem wzbudził nie małe emocje i nie ma się co dziwić, bo
              przecież wojska USA cały czas jeszcze urzędują w Iraku. Amerykanie jednak nie
              znaleźli w nim odpowiedzi po co ta wojna była. Do teraz jest obwiniany za nią
              Bush. Nie wiem o jakiej propagandzie mówisz, ale na pewno serial pomaga wyrobić
              sobie własne zdanie w tym temacie. Ja z chęcią obejrzę.
              • radoslaw38 Re: Dom Saddama 06.07.09, 17:14
                nie no jestem w szoku nie spodziewalem sie ze ten mini serial bedzie tak
                wygladal, godny polecenia i trzeba przyznac ze stacje hbo i bbc stanely na
                wysokosci zadania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka