Gość: cukierek IP: 80.51.27.* 23.04.05, 17:01 Czy ktoś z Was starał się o pracę w nowym centrum finans-księg HP we Wrocku? Był ktoś już może u nich na rozmowie? Proszę się wpisywać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimi Re: Hewlett Packard we Wrocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:30 Byłam na rozmowach kwalifikacyjnych w HP i udalo mi sie dostac prace.Proces rekrutacyjny jest zlozony-skladaja sie na niego 3 rozmowy kwalifikacyjne:najpierw z firma rekrutujaca,potem z dzialem personalnym,a na koniec z Pania dyrektor wroclawskiego HP.Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hewlett Packard we Wrocku IP: *.wroclaw.mm.pl 26.04.05, 23:11 Różne zdarzenia losowe :( spowodowały, że dość długo jestem bez pracy. Mam wyższe wykształcenie i kurs księgowości i trzymiesieczną praktykę. Jak myślicie, czy mam jakieś szanse aby dostać tam zatrudnienie? W jaki sposób ubiegac się o pracę? Jak trafic do tej firmy rekrutującej? Powiem tylko, że ujemne skutki bezrobocia dają mi się nieźle we znaki. I bardzo, bardzo chcę podjąć pracę. Szybko się uczę i właściwie lubię pracę biurową, uważaną przez niektórych za nudną. Proszę o jakies sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP CHINA Re: Hewlett Packard we Wrocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:41 nie masz żadnych szans, zbyt wysokie wykształcenie! oni tam szykają cieciów za 1200zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pajaca HP CHINA Re: Hewlett Packard we Wrocku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 00:13 to już jednego znależli - ciebie pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP CHINA Re: Hewlett Packard CHINA we Wrocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:27 Ja za jałmużnę nie pójdę robić, mnie płacą kilka-kilkanaście razy więcej - nieco na Zachod od Polszy ludzie by chyba zesikali się ze śmiechu, gdyby im ktoś zaproponował 450 funtów miesięcznie :-) :-) Ale w Polszy doprowadzono wyścig szurów do mistrzostwa, ogony sobie powyrywacie, zamiast zażądać normalnych, ludzkich stawek, które zapewnią godne życie. Powtarzam: godne. A nie umieralnię. Pakujcie walizki i spadajcie stąd za mną, jak zostaną tylko członkowie partii, to się wszystko ładnie wyprostuje i wyrówna. Jeśli nie podoba wam się zachód Europy - zapraszam na forum o emigracji do Kanady: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP CHINA Re: Hewlett Packard CHINA we Wrocku - korekta sumy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:45 Przepraszam, z wrażenia się pomyliłem - HP proponuje zarobki w wysokości......... 200 FUNTÓW miesięcznie !! !! !! !! !! !! !! !! !! DWIEŚCIE FUNTÓW !! !! !! to po prostu się w pale nie mieści !! !! to tyle co tygodniówka najgroszego robola bez żadnych kwalifikacji !! !! !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pajaca HP CHINA Re: Hewlett Packard CHINA we Wrocku - korekta sum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 01:01 Bajki opowiadać to możesz swoim bękartom cieciu. Zwłaszcza bajki o tym gdzie i ile zarabiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
adminn Jesteśmy traktowani jak ludzie trzeciej kategorii 27.04.05, 08:58 Gość portalu: HP CHINA napisał(a): > Przepraszam, z wrażenia się pomyliłem - HP proponuje zarobki w > wysokości.........200 FUNTÓW miesięcznie !! !! !! !! !! !! !! !! !! > DWIEŚCIE FUNTÓW !! !! !! > to po prostu się w pale nie mieści !! !! > to tyle co tygodniówka najgroszego robola bez żadnych kwalifikacji !! !! !! Zgadzam się z HP CHINA. Jesteśmy traktowani podle jak ludzie trzeciej kategorii. A politycy gadają głupoty, że trzeba równać ceny z cenami Unii Europejskiej. PRZY TAKIM WYNAGRODZENIU ZA PRACĘ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP CHINA HP CHINA, oddz. Wrocław a godziwe stawki finansowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:49 Otwieramy pierwszy lepszy serwis u nas w UK dotyczący pracy, np: www.gis-a-job.com/ wpsujemy w okienko szukania "account" - fragment słowa wsytarczy, i dostajemy tysiące ofert pracy od zaraz, np. pomocnik księgowego, czyli właśnie ten rodzazj pracy "oferuje" HP CHINA oddz. Wrocław: "Assistant Accountant Main Duties will include balancing the daily accounts, balance sheet reconciliation's, involvement with purchase ledger, sales ledger and bank reconciliation's, payroll, fixed asset register, accounts up to trial balance and have experience of balance sheets. Europe:United Kingdom:Manchester – Permanent – £18,000 per year – published 21/04/2005" Zwróć uwagę na pieniądze... Dla ułatwienia - funt to nieco więcej niż 6zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SE Re: HP CHINA, oddz. Wrocław a godziwe stawki fina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.05, 14:45 > Manchester – Permanent – £18,000 per year > Zwróć uwagę na pieniądze... Dla ułatwienia - funt to nieco więcej niż 6zł. Miesięcznie daje to 1500. U nich funtów, u nas złotych. Wierz mi, to są porównywalnie te same pieniądze zarówno u nich jak i u nas. Właśnie stosunek walut na tym polega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes dla pełnego obrazu ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.04.05, 14:52 ... przydałyby się jeszcze koszty utrzymania w UK, podane w funtach. To co napisał [HP CHina] jest porażające. Pozdro Ramzes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SE Re: dla pełnego obrazu ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.05, 14:59 Proszę bardzo. Wynajęcie sensownego pokoju (czyli nie w 'dekadenckim' towarzystwie zbieraczy jabłek albo kopaczy ziemniaków spod Białegostoku w ilości 5 łóżek na 6 m2) w większym mieście to wydatek 70-100 funtów. Na _tydzień_. Bez uwzględnionych dodatkowych opłat. Do tego monthly travelcard na metro np. w Londynie to 50 funtów. Obiad w restauracji to kolejne kilkanaście funtów. I tak dalej... Dla równowagi ekonomicznej polecam zapuszkowaną fasolę z Lidla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP CHINA Re: dla pełnego obrazu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:33 Te pensje, które podałem, nie są specjalnie z Londynu - koszty utrzymania w prowincjonalnym mieście rzędu wrocławia są nieco wyższe, ale nie więcej niż dwukrotnie - ceny w supermarketach Tesco podobne, czy to Bielany, czy Manchester. Może podaj zatem pensje warszawskie, jeśli chcesz porównywać się do Londynu - co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SE Re: dla pełnego obrazu ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.05, 15:49 > Może podaj zatem pensje warszawskie, jeśli chcesz porównywać się do Londynu - > co nie? Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy że chcę się porównywac do Londynu ale to akurat Twój problem. A to, że pensje warszawskie są wyższe, wszyscy o tym wiedzą. Wystarczy tylko poszukać, np: www.pracuj.pl/doc2.cm?id=1626&idc=234 Tak samo jak koszty utrzymania. To jest zależność dość proporcjonalna, uwierz mi. Poza tym podawana przez Ciebie kwota 18000 funtów rocznie to jest zdaje się coś na kształt ustawowego minimum w Wielkiej Brytanii. I zdaje się że jest to kwota brutto. A podatek wynosi wtedy 22%. I jeszcze National Insurance... Uwierz mi, jeżeli będziesz miał z tego coś odłożyć na powrót do Polski to patrząc na to, co Ci zostanie, upijesz się z gestem za to z rozpaczy (np. pinta piwa w knajpie kosztuje kilka funtów). Odpowiedz Link Zgłoś