Dodaj do ulubionych

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:42
Cześć absolwenci 93 odezwijcie się, ja chodzę właśnie do tej szkoły,chodziła
do nie też moja mama i ciocia.
Obserwuj wątek
    • Gość: mala Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: 209.162.249.* 28.06.05, 16:00
      Chodzilam tam przez 4 lata pierwsze lata mojej edukacji. Zaczelam w 1971 w
      klasie p. Durajczyk, ktora wkrotcec odeszla na emeryture. Wtedy byla to nowa,
      ladna szkola. Na pewno juz nie jest. im. Malgorzaty Fronalskiej, a i ja nie
      mieszkalabym na ul. Obroncow Pokoju. Potem przeprowadzilismy sie na jedno a
      nowych (wtedy) osiedli i nie utrzymywalam raczej kontaktow z nikim z klasy.
      Pamietam zjezdzanie na pupie po schodach do szatni po wyfroterowanych
      granitach, wyjscia do Teatru Lalek i nad Odre. Rowniez kino Pionier i Lalka.
      Odlegle czasy...
      • Gość: ela Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 15:10
        hej,
        też chodziłam do 93, zaczęłam w 76roku, małam okazje być w naszej szkole w
        ubiegłym roku; tam sie nic nie zmieniło, dzieci nadal zjeżdżają po tych samych
        schodach do szatni. A pamięta ktoś z was p.Jasińską?
        • brat.dariusz Re: Szkoła podstawowa NR 93 05.03.06, 23:30
          Gość portalu: ela napisał(a):

> hej,
          > też chodziłam do 93, zaczęłam w 76roku,
          Ja też wtedy tam zaczynałem.

> małam okazje być w naszej szkole w
          > ubiegłym roku; tam sie nic nie zmieniło, dzieci nadal zjeżdżają po tych samych
          > schodach do szatni.
          Sam tak zjeżdżałem, siadało się na schodach i jazda w dół, potem opanowałem
          technikę zjeżdżania na butach ;-)
          >A pamięta ktoś z was p.Jasińską?
          Oj bardzo ją pamiętam, ale nie byłem w jej klasie tylko przez rok mieliśmy z
          nią muzykę, no i w jednym roku byłem u niej na zajęciach wyrównawczych, niezbyt
          mile ją wspominam.
          Brat Dariusz

• enea5 Re: Szkoła podstawowa NR 93 06.03.06, 12:37
            schody przez te wszystkie lata są tak świetnie wyjeżdżone, że teraz jeszcze
            lepiej się zjeżdża, miałam okazje wypróbować, nie mogłam sie oprzeć musiałam
            zjechać :)
    • bomd Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 16.11.05, 19:33
      Jeśli możesz, to podaj jej adres. Może ktoś z mojej famili tam chodził.
    • artur666 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 18.11.05, 23:19
      To moja dzielnica! Tez do niej chodzilem, musze nawet przyznac ze bylem w
      klasie pierwszych absorwentow. Na poczatku, miescila sie w gmachach 18-tki.
      • enea5 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 22.11.05, 13:31
        Moja rodzina też chyba była w gronie pierwszych absolwentów.Które to gmachy 18-tki?
    • Gość: Pink Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.05, 21:12
      jestem rocznik szkolny 69-77 ;-) p. Jasinska pamietam doskonale, chociaz zawsze
      chodzilam do "b" a Ona uczyla zawsze "a".... ale strach i zgrzytanie zebow,
      rozchodzilo sie po korytarzach z szybkoscia swiatla, na samo slowo "Jasinska".
      Szkole wspominam z doza ciepla :-) niezapomiane solanki w piekarni na
      Niemcewicza, oranzada w proszku farbujaca palec w sklepiku prawie na przeciwko
      szkoly, malowanie ogrodzenia zielona farba w dniach czynu spolecznego, wyspa
      Slodowa na ktora zwiewalo sie w dniu wagarowicza. No i oczywiscie Pionier i
      Lalka... "Krzyzacy" i "W pustyni i puszczy" ech to byly czasy, czasy
      Klubow "Czterej pancerni i pies" (w mojej zalodze byla papuga-bo psa nikt z nas
      nie mial) Kluby "Niewidzialnej reki" , obowiazkowe zbieranie makulatury i
      obowiazkowe picie mleka bleee - dobrze ze moja skaza bialkowa uchronila mnie do
      tego niegodziwego zajecia ;-)

Ale tak jak napisano wyzej, moja byla szkola nie nazywa sie tak jak dawniej i
      moja byla ulica tez nie nazywa sie tak jak dawniej...
      • Gość: sasa Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:12
        witaj,chodziłam do "naszej"szkoły dokładnie w tym samym czasie i też do "b" :)
        • Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.06, 16:52
          oj... jaka szkoda ze nie wdepnelam tu wczesniej, widze ze ktos z "moich" sie
          odezwal buuu ale tak tu pusto i cicho bylo przez dluzszy czas, ze dalam sobie
          juz spokoj z zagladaniem.
          tym bardziej ze juz sie wszystko w mojej starej pamieci rozmywa, chociaz
          pamietam joasie, baske, beate i jadzie z niemcewicza i ewe ktora mieszkala kolo
          strazy pozarnej i poszla do pielegniarskiego ;-) bylo tez trzech darkow, jurek,
          andrzej ktory poszedl do plastyka, maciek i paru innych.
          nie bede rzucac nazwiskami, bo nie wiem czy sobie tego zyczyli ;-)

z harcerskim pozdrowieniem Pierozek :-) dziwne ze na tym forum nie mozna uzywac
          duzych liter hihi
          • Gość: gość Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:58
            ja tu też chętnie zaglądam,ale straszna cisza,może teraz coś sie rozkręci
            :)podnoszę do góry
            • Gość: ga Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:42
              • Gość: z Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:33
                • Gość: dana Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.06, 22:10
                  • Gość: azs Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:19
                    • Gość: z Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:29
                      • Gość: z Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:36
                        • Gość: x Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:44
                          • Gość: u..b Re: SP 93 IP: *.chello.pl 25.11.06, 01:25
                            w 1966 r chodzilam do tej szkoly jasinska pamietam jej curka tez do tej szkoly
                            chodzila pamietam kolegow zietkiewicz kowalska marysia ,wołoszyn marek
                            bienkowska,sosnowska,matuszk urszula,lech,gołebiowska lidia,
                            • Gość: gość Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:57
                              szkoda że tak mało ludzi sie odzywa :(a przecież to taka fajna szkoła była
                              • Gość: s Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:13
                                • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzz Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:43
                                  • Gość: ub Re: SP 93 IP: *.chello.pl 01.12.06, 21:46
                                    a to co ma przedstawiac nowa moda na posty
                                    • Gość: xxxxx Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.06, 21:35
                                      • Gość: zzz Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:30
                                        • Gość: TWISTER700 Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.06, 19:53
                                          Ludzie! jest forum o szkole i o gazetce szkolnej sp93wroc.phorum.pl i
                                          niecodziennik.phorum.pl
                                          właźcie!!!
                                          • Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.06, 18:39
                                            • madin22 Re: SP 93 29.12.06, 19:18
                                              zaczęłam tam edukację w 1977!!!czy kogoś uczyła gogolewska?była moją
                                              wychowawczynią!!
                                              • Gość: ub Re: SP 93 IP: *.chello.pl 30.12.06, 23:25
                                                chodzilam w latach 65/68 ale pamietam panią gogolewska i pania jasinska brrrr.
                                                jasinska straszna byla jej córka tez sie uczyla w tej szkole
                                                • Gość: xx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:10
                                                  Ja zaczęłam naukę w 76.Pamiętam panią Gogolewską,panią Czaplińską. Do tej pory
                                                  uczy pani Andrzejewska (matma).Za moich czasów dyrektorem była pani
                                                  Rodziewicz,historii uczyła "Salcia" :))to były czasy.ZPT pani Milewska :)
                                                  • madin22 Re: SP 93 02.01.07, 21:48
                                                    Gość portalu: xx napisał(a):

>
                                                    witaj w klubie!!!!salcie uwielbiałm a ona mnie,zwłaszcza że mogłam pleść co mi
                                                    ślina na język przyniosła a ona i tak była wpatrzona jak nomen omen w bitwę pod
                                                    grunwaldem!!!wtedy jechało się na tzw.opinii!!!dziś to nie do pomyślenia.wiem
                                                    bo moje dziecko codzień musi wykazywać się wiedzą i nie jest mu raz na zawsze
                                                    być geniuszem!!a pani gogolewska????najcudowniejszy pedagog!!moja
                                                    wychowawczyni!!chodziłam do głośnej 8C!skończyłam w 1985czy ktoś wie co sie
                                                    dzieje właśnie z gogolewską?albo z klauzunią?a apropos andrzejewskiej to jak
                                                    odwiedziłam niedawno wrocław i siedziałam w oknie(a mieszkałam prawie na
                                                    przeciw szkoły i tam jeżdzę do rodziców)to ją widziałam!!konserwa!!!a kto
                                                    pamięta panią mazurek???a kto bił linijką po łapach??podpowiadam że był panem
                                                    matematykiem!!
                                                  • Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:07
                                                    :) :)matematyków wtedy przewinęło się kilku,a nie był to
                                                    Stojanowski?Przypomniałaś mi Klauzę-to była geografia,boże jak mozna było sie
                                                    pośmiać.Panią Mazurek pamiętam,pamiętam też Raszko.Polskiego uczyła mnie
                                                    Dutkowiak-wychowawczyni.A od ruskiego Arnikowska pamiętasz?
                                                  • Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:14
                                                    Olśniło mnie :)kojarzę twoja klasę,a czy my nie byliśmy na wspólnej wycieczce w
                                                    Krakowie?To było pod koniec podstawówki,ja chyba nawet mam jakieś zdjęcie:)
                                                  • Gość: madin22 Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:51
                                                    witaj!no jasne że pamiętam wycieczkę do krakowa ale zdjęcia niestety nie mam !
                                                    pamiętam bo zakochałam się w kierowcy naszego autokaru:)!!!dutkowiak też uczyła
                                                    mnie polskiegoa wiesz co z nią?a właściwie to my powinnyśmy się znać.nazwisk z
                                                    twojej klasy chyba nie pamiętam.do mnie chodziły między innymi dębniak
                                                    błaszyńska stykała termanowska piasecki.mówią ci coś te nazwiska? a tak w ogóle
                                                    to nomen omen mieszkam teraz w krakowie!
                                                  • Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:10
                                                    No pewnie,że kojarzę te nazwiska Dębniak to Małgosia? Basia Stykała-spotykam ją
                                                    w kościele (w okrąglaku) z dwójką dzieci,tamte nazwiska też coś mówią,ale
                                                    mniej.Do mojej klasy chodziły Renata Rozmiarek,Sylwia
                                                    Włodarczyk,Mączyński,Kałużyński,Marlena i Mietek-pamiętasz?To te osoby takie
                                                    bardziej barwne.Nie wiem co z Dutkowiak,ale uczy tam taka babka co przez jakis
                                                    czas uczyła nas przyrody nazywała sie Kubacka-potem poszła rodzić i przyszedł
                                                    taki śmieszny facet :)pamiętasz go?pare lat temu szkola obchodziła 40-lecie
                                                    podobno było sporo nauczycieli.Cholera,a jak wyglądał ten kierowca
                                                    autobusu,koniecznie muszę poszperac w zdjęciach:)
                                                  • Gość: madin22 Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:08
                                                    no cześćto znowu ja!pamiętam rozmiarek mączyńskiego i marlenę.zwłaszcza że to
                                                    moja imienniczka!!z baśką stykałą dzwno się nie widziałam ponad rok ale
                                                    wcześniej miałyśmy super kontakt i z jej mężem też.a ten śmieszny facet od
                                                    biologii to nie był czsem owsik?tznpan szczerbicki krzysztof?pamiętam też że do
                                                    waszej klasy chodziła też dziewczyna o ksywce willma-miała chyba na imię beata
                                                    ale mogę się mylić.a to ty napisałaś na forum -18lat po maturze I LO?też tam
                                                    chodziłaś?jak znajdziesz zdjęcia z tej wycieczki to wrzuć je tu jakoś żebym
                                                    mogła zobaczyć.zdrać też kto ty jesteś?a błaszyńska to ja moja siostra też tam
                                                    chodziła tylko jest o dwa lata młodsza.fajnie siedząc w domeczku w
                                                    krakowie ,,odkopać,,odkopać kogoś z wrocławia i to sprzed tylu lat.
                                                  • Gość: beata Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:19
                                                    Mam na imię Beata
                                                    > waszej klasy chodziła też dziewczyna o ksywce willma-to właśnie RenataR.

Do tych zdjęć postaram się dokopać w sobotę,zostały chyba w moim rodzinnym domu
                                                    :)Twoje nazwisko też mi coś mówi,ale nie mogę skojarzyć z twarzą.
                                                  • Gość: beata Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:24
                                                    tak to był owsik,pamiętam jak wyszedł na zaplecze w gabinecie biologicznym,my
                                                    trzymaliśmy drzwi żeby nie wyszedł,a reszta stopnie dopisywała :)
                                                  • Gość: ala Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:27
                                                  • Gość: ALINA Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:43
                                                  • Gość: a Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:21
                                                    nasza-klasa.pl
                                                  • Gość: 000 Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:29
                                              • Gość: elka Re: SP 93 IP: *.e-wro.net.pl 14.05.07, 12:31
                                                Witam ja tez chodzilam do tej szkoly. Zaczynalam zerowke w 1976r uczyla mnie
                                                P.Mazurek Danuta.A od 1-3 wychwawca byla P.Teresa Golachowska i to byl koniec
                                                nauki w tej szkole bo sie przeprowadzilismy a tak milo ją wspominam
                                                • Gość: gość Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.07, 00:00
                                                  rok 66-75 (chyba!) 100 lat temu! moją wychowawczynia była p.Gogolewska, a w
                                                  klasach młodszych p.Kubik.Kto z Was pamięta p.Cypelt super polonistkę, która
                                                  nauczyła nas pisać rozprawki!Oczywiście pamiętam P.Jasińską,p.Czaplińską, a
                                                  pmiętacie pana Kuzię, który uczył fizyki???P.Ludwik od w-fu, z jej córką
                                                  chodziłam do klasy. P. Milewska, P.Klauze. A od spraw kulinarnych
                                                  p.Skrobańska-szefowa kuchni! A P.woźna nazywała się chyba Kondziołkowa!...teraz
                                                  mój syn kończy własnie tę szkołe i udaje się w dalszą drogę... Pamiętacie dyżury
                                                  na schodach? pamiętam jak dyżurował Grzesiu Kozicki...;)Odezwijcie się!!!to
                                                  takie miłe wspomnienia!
                                                  • Gość: Maciek Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.07, 17:55
                                                    to tez moja szkola !!! rocznik 69-77 dla mnie nie ten sam, bo chyba w 6-stej
                                                    klasie moja rodzinka przeprowadzila sie w inne miejsce.
                                                    Halo Jurek, Andrzej, Darek !!! odezwijcie sie !!!

Pierozku, chyba wiem kim jestes :-) bardzo sie ciesze ze spotkania tutaj !!!
                                                  • Gość: gość Re: SP 93 IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.07, 09:06
                                                    No gdzie są Ci absolwenci? dlaczego się nie odzywacie???
                                                  • joven Re: SP 93 18.07.07, 15:00
                                                    pewnie wszyscy absolwenci sa tutaj:
                                                    www.nasza-klasa.pl
                                                  • Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 16:05
                                                    Hejka Maciek, ja tez wiem kim jestes ;-) I pamietam ze "urwales" sie
                                                    od nas wczesniej gdzies kolo 6 klasy.. chyba Ty odeszles i Iwona z
                                                    Obr.Pokoju.
                                                    To co pamietam o innych...

Z Jarkiem z Niemcewicza chodzilam do sredniej.. Darek - hmm nie wiem,
                                                    Andrzej poszedl do plastyka, co pozniej to nie mam pojecia. Ewa
                                                    chodzila do L. pielegniarskiego. Darek z Obr. Pokoju z tego co wiem
                                                    siedzi w Berlinie juz kupe lat.
                                                    Co do innych to przykro mi ale kontakty pourywaly sie z czasem,
                                                    czesc sie powyprowadzalo w tym ja.. no i tak jakos sie rozeszlo
                                                    wszystko.

czesze sie ze sie odezwales, cmokas
                                                  • Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 18:01
                                                    aaa chodzilo mi o Jurka z Obroncow a nie Darka hihi starosc nie
                                                    radosc... ikonka bijaca sie w piers ;-)

obiecuje ze bede chociaz raz w tygodniu zagladac tutaj

podpisano Rozowa zwana Pierozek
                                                  • Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.07, 21:18
                                                    To jednak jest Darek, az musialam zadzwonic do rodzicielki bo mnie
                                                    to meczylo hihi Asia zalozyla nasza klase, to moze ktos sie jeszcze
                                                    znajdzie i dolaczy ?

rocznik 1969-77
    • beatabaczmanska Re.SP93 31.05.08, 17:33
      Chodziłam w latach 73-81

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka