Gość: filemon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 11:28 Ostatnio słyszałem teorię, wg której jesteśmy tylko opakowaniem dla genów. Geny kochają, geny pchają nas do wojny, geny zabijają, geny rządzą wszystkim i wszystkimi... straszne co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadia_ Re: GENY 02.07.02, 11:42 oczywiscie ze tak jest wystarczy "przeswietlic" rodzicow...dziadków a juz wiemy kto zas :) wszystko w genach jest zapisane ....:)) chyba troche przesadzilam :) Odpowiedz Link Zgłoś
vibratorek Re: GENY 02.07.02, 12:24 Juz wiem, skąd u mnie ten pociąg do kobiet.Na sam widok, cały się trzęsę. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_ Re: GENY 02.07.02, 12:57 taki trzesacy musisz sie znakomicie prezentowac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nelka Re: GENY 02.07.02, 13:04 vibratorek napisał(a): > Juz wiem, skąd u mnie ten pociąg do kobiet.Na sam widok, cały się trzęsę. Może ty mylisz pociąg z malarią ? Odpowiedz Link Zgłoś
vibratorek Re: GENY 02.07.02, 16:49 nelka napisał(a): > vibratorek napisał(a): > > Może ty mylisz pociąg z malarią ? :))Skąd u nas malaria?? Wszystko inne-mozliwe???.Teraz juz wiem, ze to genetyczne.Po prostu jestem sobą, gdy cały się trzęsę.To Je we mnie pociąga. Odpowiedz Link Zgłoś
vindue Re: GENY 02.07.02, 16:57 vibratorek napisał(a): > nelka napisał(a): > > > vibratorek napisał(a): > > > > Może ty mylisz pociąg z malarią ? > > :))Skąd u nas malaria?? Wszystko inne-mozliwe???.Teraz juz wiem, ze to > genetyczne.Po prostu jestem sobą, gdy cały się trzęsę.To Je we mnie pociąga. Ale pociagow u nas tez coraz mniej :-) Patrzac na zwijanie sie PKP troche sie o te twoje pociagi obawiam. Ty sobie wlacz tlumienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vibratorek Re: GENY 02.07.02, 17:09 vindue napisał(a): > vibratorek napisał(a): > > > nelka napisał(a): > > > > > vibratorek napisał(a): > > > >> a. > > Ale pociagow u nas tez coraz mniej :-) Patrzac na zwijanie sie PKP troche sie o > > te twoje pociagi obawiam. Ty sobie wlacz tlumienie :-) Teraz jakby mniej, cały się trzęsę, ale co te GENY wyczyniają ze mną na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: GENY 02.07.02, 13:40 Gość portalu: filemon napisał(a): > Ostatnio słyszałem teorię, wg której jesteśmy tylko opakowaniem dla genów. Geny > > kochają, geny pchają nas do wojny, geny zabijają, geny rządzą wszystkim i > wszystkimi... straszne co? R. Dawkins "Samolubny gen". Wyszlo pare lat temu po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: GENY 02.07.02, 13:56 podobne teorie wysuwa socjobiologia z panem Wilsonem na czele...też bardzo ciekawe:) jest tam np: maksymalizacja fitness, wg której wszystko co robimy sprowadza się do zapewnienia swojemu rodowi czyli genom jak najdłuższego życia:) tak samo tłumaczy się np: altruizm:ojciec ratujący dziecko ,które tonie ratuje tylko swoje geny:) fajne co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maneta Re: GENY IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 17:30 tere fere pi.......e o szopenie.. Ciekawe co w takim razie robi z genami np. samobójca i jak się to tłumaczy ;-)))) Niektórzy to mają patent na tłuczenie kasy i piszą książki Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: GENY 02.07.02, 19:44 samobójstwo jest wg nich złamaniem reguły MF... i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombos Re: Geny czy szok posesyjny?.. IP: 212.244.41.* 02.07.02, 20:26 oj, arvie... tamten egzamin był w sesji zimowej, a ty nadal... ciekawe czy można to wytłumaczyć z punktu widzenia socjobiologii?.. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Geny czy szok posesyjny?.. 02.07.02, 20:39 Kombos złośliwcze:P po prostu bardzo mi sie te teorie spodobały:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombos Re: Geny czy szok posesyjny?.. IP: 212.244.41.* 02.07.02, 20:55 Przekazywanie genów jest niewątpliwie bardzo interesującym zajęciem... Tym interesujemy się chyba wszyscy, droga Arvenko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: GENY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 21:05 ale to raczej nie jest teoria, tylko pewne spojrzenie na nia Odpowiedz Link Zgłoś