Dodaj do ulubionych

wkurzeni na dzwony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:38
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2710526.html
nie tylko w Krakowie...
Dziennikarzy Wroclawskiej zapraszam na Kuzniki.
Tu wprawdzie nie ma dzwonow za to proboszcz trabi swoim supernowoczesnym
zestawem hi-fi. Codziennie od 7:30 co godzine mozna podziwiac odglosy
sztucznych dzwonow z CD a wieczorami cos a`la traby jeryhonskie ("przeurocza"
melodyjka, ktora budzi nie tylko spiace niemowleta ale i tupa podniesie z
lozka).
Interewncje telefoniczne koncza sie podobnie. Proboszcz radzi pomodlic sie o
dar cierpliwosci lub wyrozumialosci, z uroczym usmiechem w glosie zastanawia
sie czy nie zaczac zbiorki na korki do uszu dla "przewrazliwionych" parafian,
itp itd...
A zyc i spac w czescich mieszkan wychodzacych "na kosciol" sie nie da :(
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: wkurzeni na dzwony 17.05.05, 13:37
      Ciekawe jak sie mieszka kolo kosciola na sudeckiej, skoro ja mam ponad kilometr w prostej linii i bardzo dobrze slysze te kariliony (ciekawe, czy prawdziwe, czy nagrywane). Ciekawe, ze na Krucza mam blizej i nie slysze - madrzejszego proboszcza maja?

NIe mam nic przeciwko dzwonom - to nawet dodaje uroku, ale, moim zdaniem, zeby dogodzic tak tym, ktorzy chodza spac wczesniej jak i tym, ktorzy chodza spac pozno, mogli by dzwonic sobie na Aniol Panski na 12:00 i na wieczorna msze np. na 19 i wystarczy...
      • Gość: BRRRR Re: dyskoteki tez sa nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:07
        Ci którzy mieszkaja za płotem koscielnym na karłowicach tez maja czesto jazgot w
        nocy! sale tzw katechetyczne( tylko z nazwy) usytuowane sa jakies 20m od
        najblizszych okien mieszkalnych. jak daja czadu to tez sie nie da spac i to przy
        zamknietych oknach!
    • eve1e Re: wkurzeni na dzwony 18.05.05, 06:52
      Dzwony na Kuźnikach są najprawdziwsze. Tak mi sie przynajmniej wydaje. W
      poniedziałek było bierzmowanie na Kuźnikach i proboszcz dziękował rodzicom za
      datki na zakup tych dzwonów.
      • Gość: Qq Re: wkurzeni na dzwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:37
        Na Szkockiej jest ten sam problem.
      • Gość: rs Re: wkurzeni na dzwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:45
        eve1e napisała:

> Dzwony na Kuźnikach są najprawdziwsze. Tak mi sie przynajmniej wydaje. W
        > poniedziałek było bierzmowanie na Kuźnikach i proboszcz dziękował rodzicom za
        > datki na zakup tych dzwonów.

Rodzice owszem sponsorowali dzwony ale proboszcz zakupil za ta kase super
        tredny naglosnienie i zestaw plyt Cd :(
    • Gość: ano Bogu dzięki że mieszkam z dala od kościoła IP: *.crowley.pl 18.05.05, 07:51
      im dalej tym lepiej!
      • Gość: nemo pan bóg mieszka najdalej od kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:03
        i niczego nie słyszy
    • cactus Re: wkurzeni na dzwony 18.05.05, 08:18
      Jak proboszcz taki nowoczesny, to niech rozsyła sms'y do zainteresowanych, że
      się zbliza msza.
      Bo wiara w to, że "zainteresowanych" tym na co zapraszają dzwony jest w Polsce
      90%, jest chyba mocno przesadzona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka