Dodaj do ulubionych

psychoanaliza dynamiczna

12.04.05, 13:13
witam,

ma ktos z was jakies pozytywne doswiadczenia?
ja po roku..mam serdecznie dosc-zero efektow(no moze troche wiecej
swiadomosci na temat swoich rekacji czy zahcowan)ale do moich lekow to sie ma
nijak...wlasnie przechodze okropny nawrot.gorzej niz przed terapia.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: psychoanaliza dynamiczna 12.04.05, 14:10
      mam takie samo wrażenie, identyczne. To psychodynamiczne podejscie jest do roztrzaskania o kant
      dupy.
    • kratka5 Re: psychoanaliza dynamiczna 12.04.05, 14:22
      szkoda pieniedzy.
      • lucyna_n szkoda nerwów 12.04.05, 14:28
        co chcesz, oni tez musza za cos dzieci wyksztalcic na ..psychoterapeutow na przyklad:)
        • kratka5 Re: szkoda nerwów 12.04.05, 15:10
          a dokladnie:) ostatnio powiedzialam co o tym sadze.alez bylo oburzenie:)
          • mlasskacz Musisz rozwiązać komplex Electry.Bez tego ani rusz 12.04.05, 15:16
            • kret24 Re: Musisz rozwiązać komplex Electry.Bez tego ani 12.04.05, 18:45
              Jest to bardzo specyficzna terapia. Efekty o ile są to nie lepsze niż w innych
              terapiach. A koszta finansowe i psychiczne są bardzo wysoki. Jest to forma
              terapii bardzo wygodna dla terapeuty a pacjent i jego wyleczenie to skutek
              uboczny. Cała terapia kręci się wokól pierwszych lat życia i relacji z
              rodzicami. Niektórzy terapeuci interesują się nawet przebiegiem ciąży. Odradzam
              taką terapię!
              • superszczur A wiesz juz, co czułas do ojca? 12.04.05, 18:47

• superszczur Na poważnie, to sądzę, że mielenie tych przezyć to 12.04.05, 18:56
      rzeczywiście strata czasu. Myslę, że problemy z lękiem i depresją są kwestia błędnych technik reagowania i nawyków. Co nie znaczy, że łatwo to zmienić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka