Dodaj do ulubionych

nienawidzę łaciny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:47
kto jeszcze nienawidzi łaciny? I dlaczego? Ja nienawidze tego przedmiotu,
poniewaz zatruwa mi i moim znajomym zycie na studiach (historia) i nie
pozwala sie skupic na normalnych przedmiotach. Lacina do lamus!
Obserwuj wątek
    • moniczkabb Re: nienawidzę łaciny 30.06.05, 15:46
      Hehe słynna łacina z instytutu historii... Co jakieś problemy z zaliczeniem? Na
      pewno przejdziecie przez to :) A łacina w sumie czasem się przydaje.
      • Gość: umbradomini1 Re: nienawidzę łaciny IP: 213.25.141.* 30.06.05, 16:48
        a jak tam łacinę lubię, zawsze jak idę ją po[prawiać, to słyszę w głowie słowa
        kobiety z liceum: per apsera ad astra:-)
        bo łacina bardzo się przydaje:-) choć jest z nią tyle problemów.
        • Gość: kotlaris Re: nienawidzę łaciny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.06.05, 22:09
          taaaaaaaaaaaa koszmar laciny he he
          pamietam pamietam -z polonistyki
          zatruwala nam zycie podobnie jak wam teraz
          o gramatyce jzu nie wspomne!!!!!!!!!
          i nigdy przenigdy mi sie nie przydala a dzis jzu niewiele pamietam hmmmm
          ale dacie rade!!!
        • tbernard przydaje sie? 01.07.05, 12:08
        • tbernard Re: nienawidzę łaciny 01.07.05, 12:09
          Chyba najbardziej znajomość łaciny przydaje się podczas jej zaliczania.
    • Gość: Poliszynel ! Co sie dziecino tak Dziwisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:47
      Errare humanum est!
      • Gość: feran Re: ! Co sie dziecino tak Dziwisz? IP: *.consolidated.net 01.07.05, 03:43
        Lacina zawsze sie przyda.Nawet angielskiego latwiej sie nauczyc(czytac) jak sie zna lacine-chocby
        poczatki.
    • Gość: feran Re: nienawidzę łaciny IP: *.consolidated.net 01.07.05, 03:48
      A jak sobie przypomne jednego z moich nauczycieli(RIP) -z czasow wczesnego Gierka- jak zapytal: "a
      teraz to powiedz po Rzymsku" to sie czulo lacznosc z normalnym swiatem.
      • Gość: tym super przydatny i super ciekawy przedmiot IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 01.07.05, 06:47
        to jest nienormalne. za moich czasow (a nie jestem nawet trzydziestolatkiem) na
        polonistyce nie bylo internetu ale byla lacina. na szczescie net juz jest i mam
        nadzieje, ze lacina zdechnie jak najszybciej. czego jej z calego serca zycze

p.s. niestety, w ciagu calego mojego zycia (mialem lacine tez w liceum)nie
        mialem sposobnosci skorzystac z mojej wiedzy lacinskiej. nikogo, kto mowi po
        lacinsku nie spotkalem. mam chyba pecha
        • umbradomini1 Re: super przydatny i super ciekawy przedmiot 01.07.05, 11:33
          biedny jesteś:(
          do kościoła lub na cmentarz idź i sobie potłumacvz:P
          mnie się lingua latina przydaje, a nie muszę się jej uczyć:) może to dlatego mi
          się podoba:) bo na moich studiach to czeba się uczyć "europejskich" języków
    • historykforum Re: nienawidzę łaciny 01.07.05, 14:51
      Łacina jest bardzo logicznym językiem. Łatwo jej się nauczyć. Niejednemu koedze
      na historii już pomogłem w jej zaliczeniu, bo na serio wystarczy trochę nad nią
      posiedzieć. Sam skończyłem historię więc wiem, że jest to bolączka studentów na
      tym kierunku, ale spoko - jakoś wyciągnąłem niektórych nawet na dłuuuugim
      warunku :)
      • Gość: Anka Re: nienawidzę łaciny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:49
        Uczyłam sie łaciny kilka lat i też nie przepadałam za nią. Dzisiaj żałuję, że
        nie poświęcałam temu językowi więcej czasu i uczyłam się tylko tyle, żeby
        zdać.To, co umiem przydaje mi się bardzo przy nauce jezyków, podróżach i
        lekturach. Jak już masz te zajęcia w programie, to przyłóż się do nich, na
        pewno nie będziesz żałował.
      • umbradomini1 Re: nienawidzę łaciny 01.07.05, 17:40
        wreszcie ktoś pisze z sensem:)
        już myślałem ,że Ci ignoranci mnie rozniosą:P
        a tu niespodzianka: ktoś oprócz mnie lubi starą, poczciwą latinę i chwała im za
        to:)
    • malaszaramysz Też nienawidziłam:-))))))))) 01.07.05, 18:26
      Przez ogólniak i studia.Zaczęłam doceniać po latach.Przydaje się :-))))))))
    • kisana Re: nienawidzę łaciny 02.07.05, 00:23
      To ja Ci powiem, ze jak juz bedziesz znac lacine, to inne jezyki lykniesz w
      blyskawicznym tempie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka