Dodaj do ulubionych

Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!!!!!!!

10.08.05, 00:50
Nie wiem kto ostatnio zmieniał czasy przełączania świateł na estakadzie na W
kierunku Klecińska->Most Milllennijny ale musiał być albo pijany albo ktoś
komuś robi na złość. Już wcześniej było źle i trzeba było naprawdę "pocisnąć"
żeby zdążyć z jednych świateł na drugie, ale teraz jest to po prostu
niewykonalne. Trzeba mieć albo Ferrari albo Porsche a a i to nie na pewno.
Żeby zdąrzyć z jednych świateł na drugie to trzeba startować jako pierwszy i
mieć chyba ze 150 na następnym skrzyżowaniu, a nie jestem pewien czy to
wystarczy.
Zielone światło najpierw zapala sie na NASTĘPNYM skrzyżowaniu a dopiero
później na POPRZEDNIM, a powinno byc chyba ODWROTNIE. Czy to takie trudne.
Trochę logiki w rozumowaniu panowie ze ZDiKu. Za co wam płacimy?!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: alternatywy 4 Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:46
      mozna przeciez jechac 40km/h i wtedy moze sie trafi na tych swiatlach. ale
      nawet jak masz zsynchronizowane (trudne slowo) do 50km/h, to ten durny narod i
      tak tego nie rozumie. zapier... do swiatel 80km/h, a pozniej czeka. zycze wam
      milego dnia, bo u mnie sie taki nie zapowiada.
      • Gość: fogel Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 10:59
        w sumie tak, ale to jest obwodnica śródmiejska i jazda 40 kmh jest trochę bez
        sensu. A jeszcze po ruszeniu spod Orlenu trzeba jechać pod górę i niektóe autka
        nie dają rady.

Zgadzam się więc, że te światła ustawione są kompletnie bez sensu (nie pierwsze
        i nie ostatnie we WRO)

pozdr.
        f.
      • Gość: kotbehemot Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:16
        na obwodnicy srodmiejskiej jest dopuszczona prędkosc 70km/h, czy mi sie to podoba, czy nie. I skoro jest juz to 70, to swiatla powinny byc tak ustawione, ze jedziesz te70 nie zatrzymujac sie!
        Zgadzam sie, ze swiatla na tamtym odcinku OŚ sa ustawione idiotycznie!
        • Gość: Fakir Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 10.08.05, 14:00
          nie ma ustawowego obowiązku tworzenia zielonej fali dla max. dopuszczalnej
          prędkości - nawet na obwodnicy :)
          • Gość: babilon Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:17
            ja mam wrazenie ze ustawowo jest nakazana czerwona fala i urzędnicy się do niej
            znakomicie stosują
          • Gość: Jazzek Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 11.08.05, 08:44
            A ustawowego obowiązku bycia nieżyczliwym też nie ma :)
      • geminix Re: Światła na Ostatnim Groszu - skandal!!!!!!!!! 10.08.05, 18:52
        Gość portalu: alternatywy 4 napisał(a):

> mozna przeciez jechac 40km/h i wtedy moze sie trafi na tych swiatlach. ale
        > nawet jak masz zsynchronizowane (trudne slowo) do 50km/h, to ten durny narod
        i
        > tak tego nie rozumie. zapier... do swiatel 80km/h, a pozniej czeka. zycze wam
        > milego dnia, bo u mnie sie taki nie zapowiada.

O nie kochanieńki :)
        Żeby JECHAĆ cały odcinek miedzy światłami np. na odcinku estakady między
        skrzyżowaniami z Bystrzycką i płk. Bolesława Orlińskiego nie można przekraczać
        prędkości 10 (DZIESIĘĆ!) km/h a i z taką prędkościa jak trafimy na jakiego
        pierdołę to możemy mu wjechać w kufer jak wystarczająco szybko nie ruszy ze
        świateł.
        Tak, że alternatywa jest: 150 km/h lub 10 km/h i czy ktoś mi powie że to jest
        normalne.
    • smi Geminix 10.08.05, 14:58
      To żaden skandla, po prostu wcześniej, na samym początku sygnalizacja była
      ustawiona dobrze, ale co poniektórzy urzadzali sobie tam wyścigi i na liczne
      apele mieszkańców oraz drogówki ZDiK przestawił sygnalizację tak, by temu
      zapobiec. Ot i cała tajemnica, tylko każdy juz chyba zapomiał ... :-)
      • geminix Re: Geminix 10.08.05, 18:40
        Rozumiem, ze wobec tego mam spodziewać się że niebawem jacyś urzędasy rozpoczną
        masową konfiskatę noży, bo ktoś kogoś kiedyś jakimś nożem zabił, łopat, grabi,
        sztachet, ba!, nożyczek, śrubokretów, młotków i kluczy francuskich i innych
        nażedzi których kiedykolwiek ktokolwiek użył do czegokolwiek niezgodnego z
        prawem
        Stary, przecież wiesz doskonale że to co piszesz to kompletne bzdury!
        Guzik mnie obchodzi jakiś gó..aż z małym fiutkiem i jeszcze mniejszym mózgiem
        i jego laska z IQ mniejszym niż rozmiar jej butów przed którą on się musi
        popisać swoim 12-to letnim BMW.
        Od łapania przestępców jest policja a zas.. nym obowiazkiem ZDiKu jest taka
        regulacja ruchu w mieście żeby był jak najbardziej płynny z co najmniej dwóch
        powodów:
        1. Bo ja tak sobie życzę, a jestem pracowadcą i ZDiKu i policji.
        2. Bo może się okazać że w nastęnym wyborach wyborcy (czyli patrz pkt. 1)
        przypomną sobie kto im organizował ruch uliczny, tzn. z jakiej formacji
        politycznej był koleś kótry zatrudnił "pana derehtora" ZDiKu i może nie wybrać
        tego kogoś na następną kadencję i "pan derehtor" ZDiKu może wylecież na zbity
        pysk razem ze swoją ferajną tyle samo wartą co i on.
        • capo_di_tutti_capi Re: Geminix 10.08.05, 20:37
          geminix napisał:

> Od łapania przestępców jest policja a zas.. nym obowiazkiem ZDiKu jest taka
          > regulacja ruchu w mieście żeby był jak najbardziej płynny z co najmniej dwóch
          > powodów:
          > 1. Bo ja tak sobie życzę, a jestem pracowadcą i ZDiKu i policji.

Raczysz żartować. W pierwszym rzędzie stoi bezpieczeństwo mieszkańców, a nie
          twoje "widzi mi się". Dobrze wiesz, że rejon ul. Na Ostatnim Groszu jest dość
          gęsto zaludniony, więc chyba "czerwone progi" są tym samym porządane może
          niekoniecznie przez kierowców, ale ze względów bezpieczeństwa powszechnego
          _przede wszystkim_.

--
          "In each of us, two natures are at war-
          the good and the evil"
          -Dr. Henry Jekyll
          • geminix Re: Geminix 10.08.05, 22:59
            To ty raczysz żartować. Przestrzeganie przepisów obowiązuje wszystkich i
            dlatego że jakaś babcia ma gdzieś przepisy bo ona jest mądrzejsza bo przeżyła 4
            wojny (w tym 2 światowe) i istnieje potencjalne niebezpieczeństwo ze sobie
            przejdzie przez 6 (SZEŚĆ!!!) pasów jezdni poza miejscem (i czasem - regulowanym
            sygnalizacją świetlną) do tego wyznaczonym, ma cierpieć pół Wrocławia (bo
            korki,bo spaliny, bo hałas)?
            Coś Ci się chyba stary pomyliło. Jeśli już mówimy o, jak byłeś uprzejmy napisać
            apekcie "bezpieczeństwa powszechnego" to może również weżmiesz pod uwagę
            innych. Bezpieczeństwo to również bezpieczeństwo zdrowia psychicznego i zdrowia
            słuchu i płuc itd. i mogę jeszcze wymienić 2 miliony podobnych przyczyn dla
            których ruch przez estakadę powinien był niezakłocony przez "czerwoną falę".
            Może zrób małe doświadczenie jaki chałas wydaje pojazd (dowolnej wielkości)
            jadący ruchem jednostajnym, a jaki pojazd co chwilę przyspieczający, mnie
            mówiąc już o wydalanych produktach spalania węglowodorów. A potem spytaj
            mieszkańców Na Ostatnim Groszu co wolą.
            Poza tym, jeśli nawet ktoś stwierdził że faktycznie taki ruch w takim miejscu
            jest zbyt duży to:
            1. Chyba jest już za późno
            2. Można wybudować płotki uniemożliwiające przejście pieszych poza miejscami do
            tego przeznaczonymi
            3. Jest co najmniej kilkanaście innych miejsc we Wrocławiu gdzie akurat jest
            zupełnie inaczej, np. Legnicka od placu Strzegomskiego do 1 Maja albo w drugą
            stronę od Strzegomskiego do - właśnie - Na Ostanim Groszu. Jakiś zadziwiający
            brak konsekwencji - niepradaż?
            4. Ktoś powinien beknąć za to że wybrał taką a nie inną lokalizację estakady -
            a jakoś o tym nie słyszałem
            5. Można wreszcie zacząć egzekwować przestrzeganie przepisów ruchu drogowego.
            Wystarczy założyć dwie kamery. Jakby gó..aż dostał 20 mandatów w ciągu
            miesiąca i komornik zabrałby mu jego wychuchane 12-to letnie BWM to w końcu
            wyścigi by się skończyły, bo jak mawiał mój śp. Dziadek: "Najbardziej boli
            kieszeń"
            6. Może w ogłe budować drogi o jednym pasie w kazdym kierunku i progi co 100 m.
            W CAŁYM KRAJU (nie tylko w terenie zabudowanym) Fajnie by było, co?

pozdrawiam
      • Gość: Mezopot Re: Geminix IP: *.hutmen.pl 11.08.05, 07:58
        Jakby sygnalizacja była dostosowana do przepisowej 70 km/h to także
        uniemożliwiałaby wyścigi. A od łapania wariatów drogowych jest policja. A poza
        tym taka polityka zniechęca ludzi do korzystania z obwodnicy kosztem przejazdu
        przez centrum, bo okazuje się że nie dość że nadkłada się drogi, to jeszcze
        czas przejazdu jest też dłuższy. A na stronach ZDiKu jest piękny artykuł
        uzasadniający budowę obwodnicy śródmiejskiej pod znamiennym tytułem: "Dookoła
        Wrocławia na zielonej fali".
        • capo_di_tutti_capi Re: Geminix 11.08.05, 22:06
          Zgadza się, ale póki co na zielonej fali dookoła Wrocławia nie przejedziesz;)
          Geminix, z tymi węglowodorami to już przesadziłeś...:)

--
          "In each of us, two natures are at war-
          the good and the evil"
          -Dr. Henry Jekyll
          • Gość: Mezopot Re: Geminix IP: *.hutmen.pl 12.08.05, 08:05
            > Zgadza się, ale póki co na zielonej fali dookoła Wrocławia nie przejedziesz;)
            I pewnie nigdy nie przejadę. A mógłbym już od Krakowskiej do Grabiszyńskiej i
            od Szwajcarskiej do Osobowickiej, gdyby urzędasom chciało się spełniać swoje
            obietnice.
          • geminix Re: Geminix 12.08.05, 08:27
            capo_di_tutti_capi napisał:

> Geminix, z tymi węglowodorami to już przesadziłeś...:)

Nie przesadziłem, nie przesadziłem :)
            Jakbym napisał benzyny to zaraz jakiś mądrala by napisał że on jeździ na gazie,
            a drugi że na ropie (poprawnie: oleju napędowym) a trzeci że na oleju
            rzepakowym, a czwarty że na oleju opałowym a piąty... , a sześćdziesiąty szósty
            że na rozpuszczalniku nitro :)

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka