Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:09
ehh moze wreszcie sie naucza w kaskach jezdzic...tylko szkoda ze musial ktos
zginac...[*]
Obserwuj wątek
    • ggross Rodzice - to też miłosnicy sportów ekstremalnych: 15.08.05, 14:38
      12.08-Karpacz-dolna stacja wyciągu: rodzice chcą wsadzić 5-cio latka SAMEGO!! na krzesełko wyciągu na Kopę. Obsługa nie pozwala, na co zirytowana MAMUSIA wykrzykuje, że jej synek od małego uwielbia sporty ekstremalne! Hmm...
    • Gość: Danka Dla Łukasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:44
      Na zawsze zostaniesz w mojej pamięci.....Nie moge w to uwierzyć.Wilu
      pozostajesz w naszych sercach.
    • Gość: Danka Dla Łukasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:46
      Nie moge w to uwierzyć.Wilu..na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci.
    • Gość: Julka Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:48
      Kask nic by mu nie pomógł. . .Złamał najpierw szczękę. . .Będziemy o Tobie
      pamiętać:(!!![*]
      • wielki_czarownik Znałem gościa 15.08.05, 17:24
        Znałem gościa który był "zawodowym" ekstremalnym rowerzystą. Brał udział w różnych zawodach etc. No i gość jeździł w kasku typu integral (zamknięty - jak motocyklowy). No więc taki kask by uratował tego chłopaka. Ale wielu rowerzystów chce pokazać, że są twardzielami i jeżdą bez kasków. Problem w tym, że betonowy krawężnik, asfaltowa jezdnia czy blaszana maska jest twardsza od głowy (nawet pustej) największego nawet twardziela.
    • lubuskielotnisko Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku 15.08.05, 17:27
      Opowiem jak to jest w skejtparku koło mnie. Jeden kolo taskie triki wywija, że
      ci ludzue którzy te skejtparki projektowali, w życiu by nie wpadli na pomysł że
      takei coś mnożna zrobić. Wiecie jak jest quarterpipe, takie "pół rury" i na
      końcu ma podest, żeby ludzie na nim stali. A ten podest ma jeszcze barierkę. No
      więc kolo śmiga tak w górę, że pegiem (rurką przy kole od roweru) zaczepia się
      na tej barierce od balustrady podestu. Masakra- ciekaw jestem czy ktoś kto ta
      barierkę projektował to pomyślał w ogóle że jakiś skejt będzie się na nią
      wbijał z rozpędu.

A w ogóle ludzie w kaskach nie jeżdżą bo kaski, takie fajne, są strasznie
      drogie. Jak chciałem se na snołbord fajny kask kupić (w wojskowe moro), to
      kosztował 200 zika i zresztą nie było na moją głowę. A tak normalnie to kilka
      stów trzeba wydać.

Adam
      • Gość: Anu Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:11
        Nie wart jesteś tych dwóch stów?
    • Gość: manolito77 Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.08.05, 17:37
      Jazda po mieście bez kasku jest ryzykowna a co dopiero w Skate Parku.Szkoda
      młodzieńca ale niestety - brak wyobraźni jest czasem nie do opisania.
    • Gość: ano coś pięknego - pytanie do Gazety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.08.05, 19:14
      Po raz któryś informacja tragiczna o smierci człowieka posadzona na waszej
      stronie okraszana jest reklamą..nie czujecie swoistego niesmaku tej sytuacji ?
      • Gość: tg Re: co? piꍎego - pytanie do Gazety IP: *.lauderhill-fl.gov 15.08.05, 20:18
        Mozna by bylo pisac litanie na temat niebezpieczenstwa w skatepark... Po jaka
        cholere i tak cie oleja.
        Teraz to dopiero bedzie >COOL< Jeszcze tylu frajerow czeka w kolejce po smierc.
        Nie powinnismy im tego zabraniac >NEXT<
        • Gość: Man From Breslau Re: co? piꍎego - pytanie do Gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 15:04
          Alez wy durni jestescie..N/C Oczywiscie wspolczuje ze chlopak zginał...
          Zrozumiec niektorzy nie moga ze tam bylo napisane jak byk... ZAKAZ JAZDY NA
          ROWERACH... wiec sami sie tam niektorzy prosza. Chlopak zachaczyl o barierke
          ktorej nie powinno moim zdaniem wogole byc.. A to ze zdazyl sie taki wypadek to
          i tak nic nie zmieni...Kto chce to zalozy kask a kto ma to w dupie to nawet o
          tym nie pomysli. Pozatym sadze ze kask i tak by mu nie pomogl.. Mam nadzieje ze
          wpizdu pojdzie ten skatepark i zrobia pozadny nowy....
    • markona brak kasku - zwykły polski brak dyscypliny ... 15.08.05, 21:28
      ... Właśnie wróciłem z Czech. Na drogach było bardzo dużo turystów rowerowych.
      Każdy od dzieciaka, do dorosłych mężczyzn mieli co najmniej kaski, a nie
      widziałem dzieciaków bez ochraniaczy. Jedynymi rowerzystami, którzy zdażało
      się, że byli bez kasków, to miejscowi, poruszający się między wioskami.
      Skandaliczna jest po polsku rozumiana "wolność osobista", niezrozumiała
      niefrasobliwość i brak odpowiedzialności. Wszystko trzeba wymuszać przepisami i
      karami, które zreszą są też najczęściej nie respektowane i bagatelizowane.
      OBŁĘD!!!
      • Gość: rider Re: brak kasku - zwykły polski brak dyscypliny .. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.05, 22:38
        a Ty co? odbierasz nawet prawo ludziom do zabicia sie?
        czy nakaz używania prezerwatyw też byś wprowadził i armię urzędasów do kontroli?
        mądry człowiek sam wie kiedy co ma założyć i kiedy zapiąć ( pas w aucie) gupiego
        i tak przepis nie zmusi, szczególnie w Polaka :P
        • Gość: IGA Re: brak kasku - zwykły polski brak dyscypliny .. IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 16.08.05, 08:26
          Reider, masz tylko jedną komrkę, prawda?
          • Gość: rider prawo jest dla ludzi a nie ludzie dla prawa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.05, 17:13
            tak jedną jakąś mam , to chyba twoja jedyna... stać cię tylko na osobiste
            wycieczki? dziadek kapo wpoił dyscypline?
            prawo jest dla ludzi a nie ludzie dla prawa i papierków z pieczątkami
            o to w czym dziecko jeździ powinni dbać rodzice a nie blaszana tabliczka z napisem
      • Gość: IGA Re: brak kasku - zwykły polski brak dyscypliny .. IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 16.08.05, 08:25
        Nie nazwałabym tego brakiem dyscypliny. To znacznie szersze i groźniejsze
        zjawisko! Sytuacja doskonale ilustruje nasz polski stosunek do prawa: od rzeczy
        małych po wielkie.
    • Gość: jaaa Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.08.05, 22:16
      Żegnaj, Łukasz [']
    • Gość: kAROLINA Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.05, 23:05
      BYŁ FAJNYM KOLEGĄ I UMIAŁ ZAWSZE SIĘ POWYDURNIAĆ.LUBIŁ BARDZO JEZDZIĆ NA
      ROWERZE ALE WIEM TEŻ,ŻE WSPANIALE GRAŁ W SIATKĘ.PAMIĘTAM JAK NA ZAKOŃCZENIE
      ROKU POWIEDZIAŁ:ZA ROK NAPEWNO BĘDĘ W REPRAZENTACJI.NIESTETY...NIE MOGŁAM W TO
      UWIERZYĆ.BYŁAM ZSZOKOWANA.

~~WILU ZOSTANIESZ ZAWSZE W NASZYCH SERCACH~~
    • Gość: CRAWE Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.08.05, 01:09
      szkoda ze tak sie stalo :( bedzie nam go brakowac :( [*]
      • Gość: tg Re: Komedianci na start we wrocławskim skateparku IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 16.08.05, 01:34
        Zdrowo sie powydurnial. Szczerze sie usmialem z tego komedianta?
        Nastepny!
        1. +
        2.
        3.
        4.
        5.
        6.
        7.
        9.
      • Gość: ReMo Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.proxy.astra-net.com 18.08.05, 13:06
        szkoda chłopaka...taki młody....mógł jeszcze do czegoś dojść w życiu...:(
    • Gość: moon-e Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.08.05, 03:26
      a moim zdaniem najstuteczniejszą metodą przemówienia do wyobraźni głupich
      małolatów któży myślą że są niezniszczalni nie jest wywieszanie regulaminów z
      ostrzeżeniami apele falkiewicza i przestrogi rodziców. wiecie jak by działał na
      wyobraźnie naprzykład na stałe narysowany taki obrys ciała leżącego tam na
      asfalcie. ale nie można generalizować przecież wypadki chodzą po ludziach.
      • Gość: Piotr Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: 62.233.177.* 16.08.05, 03:48
        A moim zdaniem zginął młody chłopak i naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć, że połowa postów to typowo forumowe wymądrzanie się bez odrobiny taktu; pomyślcie co poczują bliscy chłopaka, kiedy przeczytają te nierozumne teksty o "głupich małolatach".
      • Gość: noone Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 04:16
        ty prorok chodz na te rampe to cie odrysuje na niej. wczesniej dopasowując do
        jej powierzchni. co ty możesz wiedzieć o maolatach, jak od razu zakładasz że są
        głupi i bez wyobraźni, więc po co im wogóle cokolwiek tłumaczyć. zanik kogoś
        obrzucisz najpierw go zrozum. i teraz dopiero ci to wytkne:
        "przecież wypadki chodzą po ludziach."
        "a moim zdaniem najstuteczniejszą metodą przemówienia [...] nie jest wywieszanie
        regulaminów z ostrzeżeniami apele falkiewicza i przestrogi rodziców"
        przeistoczyć ci to?
        przecież trzęsienia ziemi czy tsunami to normalne zjawiska geologiczne, które
        występują tylko lokalnie, nie potrzeba z tego tak wielkiego halo robić.
        -tak byłoby gdyby każdy uważał tak jak ty.
        "a moim zdaniem" to zamiast oceniać, oceń siebie, i zamiast doradzać, poszukaj
        rady dla siebie. za malo znamy szczegółów żeby oceniać tą tragedie/wypadek.
        pyt 1. czy rampa jest odpowiedniej konstrukcji
        pyt 2. dlaczego regulaminy były nietrwałe?

P.S. zadawać następne
        //ciekawe kim byś był i co byś osiągną za kilkanaście lat chłopcze...niestety
        nigdy sie tego nie dowiemy.
    • Gość: zzz naturalna selekcja głupich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 08:03
      szkoda chłopaka, ale...
      takie są konsekwencje bezmyślności
      • Gość: gość Re: naturalna selekcja głupich IP: 5.6.2D* / 192.28.65.* 16.08.05, 08:34
        jakby tak wyglądała naturalna selekcja głupich, ty już dawno byś wąchał kwiatki
        od spodu
    • Gość: junior Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wro.tvp.com.pl / *.tvp.pl 16.08.05, 09:12
      Czy już wiadomo kiedy i na którym cmentarzu będzie pogrzeb???
    • Gość: Raq Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:35
      Wilku patrz na nas z gory i o nas nie zapomnij [*]
      • Gość: Matka Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:46
        jestem matką 19-to letniego chłopca. On tez szaleje na rowerze.....Szczerze,
        bardzo szczerze wspołczuje rodzicom.....Nic wiecej nie dodam. Bo jakie słowa
        byłyby na miejscu?? Moi drodzy! Stała sie tragedia najstraszniejsza ze
        strasznych. Powstrzymajcie sie od komentarzy...Proszę..Zginął chlopiec, który
        całe zycie miał przed sobą, który powinien żyć. Nasuwa mi sie pytanie: Gdzie
        jest Bóg????
        • Gość: I>P< Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 16.08.05, 11:16
          Nie bluźnij, nie mieszaj do tego Boga, wystarczyłaby odrobina rozumu!
          • Gość: Gosia Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 15:58
            Ty mówisz ze jest kretynem bo nie ma kasku?? a sam pewnie nie masz!! nic nikt
            tam nie ma!!

Wilu nigdy cie nie zapomne byłeś super a byłam pewna ze w tym roku tez
            pojedziesz na narty... zawsze w naszych sercach[*]
            nie moge w to uwiezyc...
        • wroclawjacek Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku 16.08.05, 13:32
          > jestem matką 19-to letniego chłopca. On tez szaleje na rowerze.....
          >
          Szaleństwo też ma swoje granice .
          Jedni szaleją bardziej niż inni i szybciej odchodzą. To ich wybór i ich
          rodziców.
          >Szczerze,
          > bardzo szczerze wspołczuje rodzicom.....
          >
          Wszyscy współczujemy.
          Może to będzie brutalne ale bardziej współczuję tym rodzicom co nie mieli
          wpływu na to jak ginie ich dziecko.
          > Nic wiecej nie dodam. Bo jakie słowa
          > byłyby na miejscu??
          >
          Aby jego śmierć nie była pustą nie należy żałować słów.
          Potrzebne tu są słowa przestrogi.
          Ja nigdy nie pozwoliłbym swemu dziecku na takie zabawy.
          A kask i ochraniacze to tylko usprawiedliwienie dla rodziców a nie ochrona.
          Przy tym rodzaju zabawy nie zabezpieczają nawet w 50%.
          Jeśli rodzice tego nie rozumieją bo brak im wyobrażni, to czego oczekiwać od
          dzieci ?
          >Moi drodzy! Stała sie tragedia najstraszniejsza ze
          > strasznych.
          >
          Znam straszniejsze. Ostatni weekend to 600 osób rannych i 50 zabitych na
          drogach.
          Można założyć ,że połowa z nich nie z własnej winy.

> Powstrzymajcie sie od komentarzy...Proszę..
          >
          Mam inne zdanie. Nawet przykre komentarze mogą uratować choćby jedno życie.

>Zginął chlopiec, który
          > całe zycie miał przed sobą, który powinien żyć. Nasuwa mi sie pytanie: Gdzie
          > jest Bóg????
          >
          Bóg jest tam gdzie zawsze. To on dał życie , czego chcieć jeszcze ?
          Bóg ma dużo roboty aby chronić przezornych np aby na ich pas nie wjechał TIR
          jadący z naprzeciwka lub przed pijanymi kierowcami.
          Bóg nie może jednakowo chronić wszystkich.
          Bardziej koncentruje się na ochronie tych , którzy doceniają dar życia.
          Najłatwiej winić boga za nasze braki w opiece nad dziećmi.
          Ja biorę dzieci na przejażdżki rowerowe w bezpieczne miejsca.
          Po takich eskapadach chce im się żyć , stają się odpowiedzialne a i mogą się
          wyżyć fizycznie.
          Bóg czasem daje drugą szansę bezmyślnym.
          Mój kolega po takim skoku odzyskał przytomność po kilku dniach a już
          myśleliśmy...
          Gdyby bóg gwarantował opiekę nad wszystkimi to nikt by nie szanował życia.
          Właśnie dlatego, że życie tak łatwo stracić należy nauczyć się je cenić.

Propozycja dla straży miejskiej i dla panów z policji widzących to miejsce ze
          swych okien.
          Weźcie się za robotę.
          Zostawcie babcie , rowerzystów na rynku. Nie ganiajcie młodzieży jeżdżącej po
          parkach. Nie karajcie mandatami za brak dzwonka , czy jazdę po chodniku.
          Działajcie tam gdzie jest prawdziwe zagrożenie.
          Podać wam listę miejsc niebezpiecznych we Wrocławiu gdzie tracą zdrowie w
          wypadkach rowerzyści ?
          A może zaglądnąć do waszych statystyk.
          Dlaczego organizacje rowerowe muszą użerać się ze ZDiKiem aby gdzieś wyciąć
          krzaki lub postawić lustro ?
          Mam nadzieję , że z mojego "trucia" wyciagnie pani wnioski ( odniosłem
          wrażenie ,że z tragedii właściwych wniosków pani nie wyciagnęła).
          Post jest długi ale warto jeszcze trochę. Nie jestem nadostrożnym piernikiem.
          Objechałem rowerem kilka razy "ziemię ", z każdego wypadku dzięki rozwadze
          wyszedłem obronną ręką choć nigdy nie używałem kasku !
          Lubię ograniczone ryzyko : przedwczoraj robiłem rzeczy które wielu wrocławian
          zadziwiły ( niektórzy robili mi zdjęcia i kręcili filmy).
          Wczoraj zaś szalałem nad przepaściami budząc zdziwienie obserwatorów, zaś moi
          towarzysze nie odważyli się zrobić tego co ja.
          Służę zdjęciami ,że nie zalewam. Ale skytepark to nie jest miejsce dla
          normalnych ludzi ceniących zdrowie i życie. AMEN [']
        • Gość: Spil Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 15:01
          odpowiem Ci na pytanie, niestety pytaniem:
          "gdzie(czy) jest Bóg?"
          a czy ma to jakieś znaczenie?
    • Gość: Gosia Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 10:50
      On był super znałam go zaledwie 2 tygodnie a tak bardzo go polubiałm ja nie
      moge w to uwiezyć dlaczego on dlaczego????????????????
      był dobrym człowiekiem...
      • Gość: Gosia Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 11:10
        Prosze jak macie zamiar się wymądżać to nie róbcie tego, wy go nie znaliście
        nie wiecie jaki onn jest na prawde.A gdyby to był twój kolego, twój, brat,
        osoba bliska twemusercu tez mówiłbyś ze jest bezmyślna ze jest głupia????
        ja go znam BYŁ super i jak patrze na komentarze na forum to znowy łzy mi ciekną
        ciurkiem jak go nie znaliśćie to zmnijcie sie... :( ;(
        Wilu na zawsze w moim sercu
        • Gość: JA Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.05, 12:14
          TO BARDZO PRZYKRE ŻE ZGINĄŁ MŁODY CHŁOPAK ['] ['] [']...... MÓJ SYN MA RÓWNIEŻ
          15 LAT I JEŹDZI NA DESCE....... ŁĄCZĘ SIĘ Z RODZICAMI W BÓLU ['] ['] [']......
        • Gość: tg Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.in-indianap0.sa.earthlink.net 16.08.05, 12:44
          Troche za pozno na zwracanie nam uwagi. Gdzie bylas kiedy Twoj bohater
          popisywal sie brakiem wyobrazni i glupota. Nie zal mi go ani jego nastepcow.
          Za klika tygodni wszystko wroci do "normy" i kolejny keretyn skreci kark.
          Kolejny rodzic bedzie pisac,ze jest w bolu po utracie syna/corki. A gdzie wy,
          kochani rodzice jestescie teraz? Czy nie widzicie co wasza latorosl robi? Teraz
          wszystko jest cacy. A moze wy nie macie wplywu na 15 letniego bezmozgowego
          osilka - Jacy z was rodzice.
          Jedna rade jaka mam to zamknac to miejsce. Wladze m.Wroclawia sa w pewnym
          stopniu rowniez odpowiedzialne za smierc chlopaka.
          • Gość: Baqu Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:35
            Zgadzam się z Twoją wypowiedzą do ostatniego zdania. Gdyż jak wladze moga byc
            winne śmierci tego chłopaka ? czy "władze" ustalając predkosc dopuszczalną 50
            km/h na drodze sa winne smierci osoby jadącej 90 km/h i powodującej wypadek ?
            Każdy jest odpowiedzialny za swoje życie i powinien o nie dbać. Tak samo na
            skateparku jezeli ktos robi niexle ewolucje musi miec kask i ochraniacze.

pozdr,
          • Gość: matka Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 16.08.05, 13:54
            Syn moich znajomych zabił się bo jak wariat zjeżdżał na nartach. To co? Winne
            władze? Zamknąć wszystkie zjazdy dla narciarzy? Ludzie opamietajcie się.
          • Gość: nnn do tg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:26
            Gość portalu: tg napisał(a):

> Troche za pozno na zwracanie nam uwagi. Gdzie bylas kiedy Twoj bohater
            > popisywal sie brakiem wyobrazni i glupota. Nie zal mi go ani jego nastepcow.
            > Za klika tygodni wszystko wroci do "normy" i kolejny keretyn skreci kark.
            > Kolejny rodzic bedzie pisac,ze jest w bolu po utracie syna/corki. A gdzie wy,
            > kochani rodzice jestescie teraz? Czy nie widzicie co wasza latorosl robi? Teraz
            >
            > wszystko jest cacy. A moze wy nie macie wplywu na 15 letniego bezmozgowego
            > osilka - Jacy z was rodzice.
            > Jedna rade jaka mam to zamknac to miejsce. Wladze m.Wroclawia sa w pewnym
            > stopniu rowniez odpowiedzialne za smierc chlopaka.

Sluchaj pionku, uprawiales kiedys jakis sport czy cale zycie pierdzisz w stolek
            i dajesz ludziom zyciowe rady nie majac jednoczesnie o zyciu zielonego pojecia?

Piszesz "osilek" - rozumiem, ze apriorycznie zakladasz, ze gosc bral sterydy.
            Pewnie zakladasz tez, ze byl dresiarzem, okradal staruszki oraz bral narkotyki i
            nimi handlowal.

Wielu ludziom nie wystarcza sport ekstremalny w rodzaju bujanego fotela przed
            telewizorem.

Ostatnie dwa zdania sa piekne - ciekawe jak daleko zamierzasz szukac "ludzi
            odpowiedzialnych za"...Aaaa, jeszcze jedno - skoro trzeba zamknac to miejsce to
            zamknijmy tez wszystkie skateparki! Zreszta, po co sie ograniczac? - zamknijmy
            wszystkie ulice, szosy, drogi - toc tylu ludzi ginie codziennie w wypadkach
            samochodowych! Heh, samoloty tez czesto spadaja ostatnio!

Zabierzmy ludziom wszystko - bedzie bezpiecznie, jak w reklamie "zawsze czysto,
            zawsze sucho, zawsze pewnie".

Pozdrawiam trzezwo myslacych!
            • Gość: tg Re: do 3xn IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 18.08.05, 02:11
              Dzieki Bogu, ze nie zaliczasz mnie do "trzezwo myslacych". Czy to byl jeden z
              Twoich trzezwo myslacych kumpli? Wspolczuje ci Twojej madrosci. Zycze zebys
              dozyl jutra. A moze nie...Glupcow juz nam nie potrzeba.
          • Gość: Spil Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 15:09
            Ciebie powinni izolować od społeczeństwa.
            ciekawe jakie by to było piękne dzieciństwo gdyby do 18 (lub dalej)lat rodzice
            wszędzie z tobą chodzili. weź się zastanów zanim cokolwiek napiszesz. czy wg
            ciebie najlepiej pozamykać wszystkich nastolatków w klatkach i poczekać do ich
            pełnoletności a potem niech sobie radzą? i co obwinisz jego rodziców że
            pozwolili mu być wolnym?
            polecam Ci aplikowanie supstancji z filmu equilibrium, ona wyzbywała człowieka
            uczuć, nie przepraszam, to było za ostre... ona tobie już jest nie potrzebna
            • Gość: mk® Do Spila IP: 195.117.126.* 29.08.05, 13:00
              Jesli ktoś uprawia sporty ekstremalne musi się liczyć z tym że straci jesli nie
              życie, to zdrowie to tak jak zawodowy żołnierz, dobrze wiedział co robi
              wstępując do armii tak samo jest z tymi ludżmi wiedzą co im grozi w związku z
              tym zakładają że mogą zginąć i dalej to robią.Skoro dalej to robią to ja im nie
              współczuję co najwyżej rodzicom że mają dzieci uzależnione od adrenaliny!!!!!!!!!!!!
              Mnie wystarczy zwykła gra w kosza czy w nogę a im nie i już!!
              Wyrazy wspólczucia dla rodziców!
          • Gość: Gosia do tg Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 15:51
            Ty ku.. jestes kretynem i nawet tak nie mów... ja nawet tobie smierci nie
            zycze, dla ciebie wszyscy są obojętni jakby to był twój kolega o nigdy byś tak
            nie napisał... ;( ;(
            • Gość: KRULIK Re: NIESTETY SAM JERZdze i takie wypadki sa unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:35
              EJ ziomy co wy gaadacie poprzewracało sie wam w głowach ja go nieznałem ale
              bardzo mi go szkoda od tego wypadq ja bede jezdził zawsze w fulface i namawiam
              was ubierajcie kaski przecie to nie obcuach a jak załozysh takiego fulface to
              mniej sie boish serio a bezpieczniej czujesh powaga zakładajcie kaski i ani
              słowa i nie muwicie ze to jego wina bo kazdemu to sie mogło zdazyc obgadujecie
              go a pomyscie sobie jak czuje sie jego rodzina przeciez to ona kupiła mu ten
              rower pewnie nie spią i obwinaiją sie ze to jest tak samo jak bym mu pistolet
              kupili zastanuwcie co pishecie bo innych to rami [*] Krulik lat 15
      • Gość: kati Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:22
        na zawsze w naszych sercach.... [*]
        • Gość: tg Re: Chcemy sali koncertowej! IP: *.lauderhill-fl.gov 16.08.05, 20:25
          Do wladz m. Wroclawia,
          Zamknac skatepark zanim przeistoczy sie to cmentarz komunalny w centrum
          Wroclawia. Czyz nie ma w planach budowy sali koncertowej na 1800 miejsc?
          Jezeli mozna czyjas smierc nazwac okazja... no to teraz jest okazja do
          zamkniecia tego miejsca, zanim nastepny nawiedzony 15-to latek zacznie
          udowadniac, ze potrafi latac.
    • Gość: piotr Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.devs.futuro.pl 16.08.05, 12:07
      BARIERKA + zbyt waski funbox. Jak to się dzieje że w dobrze skonstruowanych
      skateparkach nie ma ofiar?
      • Gość: Majka Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 12:31
        Szzcerze, nie znalam Lukasza. ale kiedy uslyszalam o wypadku lzy same mi
        pociekly... nie wiem czemu... natomiast pierwszee co pomyslalam, nie wiedzac
        jewzcze kto zginal,,, bylo: przeciez to mogl byc ktorys z moich znajomych...
        mam ich tam wielu... ciesze sie ze zamykaja ten pieprzony skatepark, a
        pomyslec, ze jeszcze miesiac temu spedzaalam tam wszystkie popludnia patrzac
        sie bezmyslnie na wyczybny moich rowiesnikow.... tragedia niesamowita... :(
        [*]
        • Gość: Hubert Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: 213.199.196.* 16.08.05, 13:40
          > tragedia niesamowita... :( [*]

Raczej Darwin miał rację. Koleś nie miał odpowiedniego ubioru do tego sportu
          (kask, ochraniacze) - sam jest sobie winien i tyle. Ciekawe czy załapałby się na
          nagrodę Darwina?
          • Gość: Spil Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 15:15
            darwin nie przewidział cofania się w rozwoju psycho-emocjonalnym, jaki
            reprezentujesz, więc miał racje tylko czesciowo.
            lepiej nie przechodź przez ulice nawet na pasach, bo może sam się załapiesz na
            nagrode własnego pomysłu, no niestety za cene klepania maski jakiegoś samochodu,
            ale nie martw sie, ubezpieczalnia to pokryje, kierowna nie będzie stratny.
            • Gość: Hubert Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: 213.199.196.* 16.08.05, 21:20
              > darwin nie przewidział cofania się w rozwoju psycho-emocjonalnym, jaki
              > reprezentujesz, więc miał racje tylko czesciowo.
              > lepiej nie przechodź przez ulice nawet na pasach, bo może sam się załapiesz na
              > nagrode własnego pomysłu, no niestety za cene klepania maski jakiegoś samochodu
              > ,
              > ale nie martw sie, ubezpieczalnia to pokryje, kierowna nie będzie stratny.

Siła twoich argumentów jest powalająca.

Uprawiał koleś niebezpieczny sport? Uprawiał.
              Miał odpowiedniu ubiór? Nie miał.

Sam jets sobie winien. Kask i ochraniacze nie są dla ozdoby.
      • diablinadali Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku 16.08.05, 14:06
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> BARIERKA + zbyt waski funbox. Jak to się dzieje że w dobrze skonstruowanych
        > skateparkach nie ma ofiar?

a skad wiesz ze nie ma?
        a moze wszyscy jezdza w ochraniaczach, kaskach
        i nie robia rzeczy ktorych nie potrafia? albo na ktore nie pozwala konstrukcja?
        • Gość: bmxman Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:15
          sam smigam na xe i powiem tylko tyle ze ci co nie jezdza nie maja pojecia o
          czym gadaja i niech lepiej sie zamkna i swoje wywody zachowaja dla siebie!!
          Lukasza nie znalem ale z forum widze ze byl naprawde fajny i czuje do niego
          szacunek.

a wszystkim tym cwaniaka co musla ze sa najmadrzejsi powiem tylko tyle ze
          skatepark jest zrobiony beznadziejnie!! powieccie mi prosze jak koles ktory
          jezdzi na flatlandzie moze zaprojektowac skatepark??!! to sie mija z celem!!
          niech wladze wroclawia pomysla nastepnym razem !!

• Gość: Spil Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.telemedia.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 15:20
            hmmm więc może gazeta zajmie się postawionym już wcześniej pytaniem.
            Czy skatepark jest skonstruowany odpowiednio?
          • diablinadali Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku 17.08.05, 14:33
            Gość portalu: bmxman napisał(a):

> sam smigam na xe i powiem tylko tyle ze ci co nie jezdza nie maja pojecia o
            > czym gadaja i niech lepiej sie zamkna i swoje wywody zachowaja dla siebie!!

bo co?
            a skad wiesz kto jezdzi a kto nie?
            a przez jezdzenie posiada sie jakas tajemna wiedze?
            bo z przykladu tu omawianego wnioskuje raczej odwrotnie

> a wszystkim tym cwaniaka co musla ze sa najmadrzejsi powiem tylko tyle ze
            > skatepark jest zrobiony beznadziejnie!! powieccie mi prosze jak koles ktory
            > jezdzi na flatlandzie moze zaprojektowac skatepark??!! to sie mija z celem!!
            > niech wladze wroclawia pomysla nastepnym razem !!

skoro jest tak beznadziejnie zaprojektowany i MACIE TEGO SWIADOMOSC to wytlumacz
            mi prosze:
            - dlaczego tam jezdzicie?
            - dlaczego jezdzicie bez kasku i bez ochraniaczy
            - i dlaczego o to, ze robicie sobie krzywde macie pretensje do wszystkich tylko
            nie do siebie?
            i jeszcze jedno - jezdze po gorach - czasami odnosze wrazenie ze sa
            beznadziejnie zaprojektowane - jak sie tam wyloze i zrobie sobie krzywde, to do
            kogo mam miec pretensje? Do konstruktora?
    • Gość: Aga i Asia Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wiresslan.pl / 62.233.177.* 16.08.05, 14:37
      Nie mozemy uwierzyc w to co sie stalo:(...Łukasza znalysmy z widzenia ale i tak
      jest nam przykro:(...zawsze bedziesz w naszej pamieci i w naszych sercach [*]
    • Gość: MET Zolfo KASK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:04
      Może przez ten wypadek nauczymy jeździeć w KASKACH. Jeżdzę XC i idąc na rower
      podstawową rzeczą, którą biorę jest mój KASK! Szkoda chłopaka, ale jeśli mam
      być szczery, to zawinił sam sobie. NIe mówmy, że gdyby miał kask, to i tak by
      nie przeżył, bo to nieprawda widziałem wiele wypadków (3 w te wakacje), w
      których kaski sie odegrały dużą role w ochronie człowieka. I jeszcze jedno,
      jeżeli regulamin mówi, że należ jeździć w kasku i ochraniaczach, to tak
      TRZEBA!!!

P.S: Czy ten chłopak nie był uczniem Gimnazjum 13 im. Unii Europejskiej?
      • Gość: Gosia Re: KASK IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 16:11
        on na twarz upadł i on chodził do szkoły nr.31
        • Gość: MET Zolfo Re: KASK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:15
          Jakby miał pełny kask, to by na twarz nie upadł, bo po to m.in. jest garda.
          KASK to podstawa!!!
          • Gość: Gosia Re: KASK IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 16:45
            Te kaski są dosyć drogie... ale nie mów ze tobie nie zrobiło sie choc troche
            przykro czy nie jak temu kretynowy tg??
            • Gość: MET Zolfo Re: KASK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:45
              Za 350-400 złoty mozna kupic przyzwoity kask do tego typu "wyczynów"
              rowerowych. Zrobiło sie przykro, bo jest to smierc niepotrzebna...
              • Gość: MET Zolfo MORAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:49
                Morały są dwa. 1) Trzeba wiedzieć, co się robi i liczyć sie z konsekwencjami.
                2) Jeżdzić w kasku, bo to chodzi o nasze życie. Bo zabijajać się, psujemy życie
                innym, w tym wypadku rodzicą. Mieli dziecko i już.. nie mają
                • Gość: MET Zolfo Re: MORAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:07
                  Sorry za ortografa!!! Powinno być RODZICOM.
    • Gość: J. Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.05, 16:48
      ...no i szkoda, że nieczynne do odwołania...To przecież nie uchroni nikogo, a
      nawet zaszkodzi.J.
    • Gość: krzys 7 lat Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.08.05, 17:28
      Uważam ze nikt nie zawiódł- jeżeli miałby kask - TO Przeciez nie na twarzy.
      Poprostu nieszczesliwy zbieg okolicznosci.
      • Gość: IGA Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 16.08.05, 17:45
        A jednak zginął na własne życzenie. Dużo tu taniej afektacji, która do niczego
        nie prowadzi! Niechby chociaż ta śmierć była przestrogą dla innych, ale jak
        znam życie, skończy się na deklaracjach, że chłopak na zawsze (czyli ile:
        tydzień? dwa?) pozostanie w czyimś sercu, pokazowych żałobnych gestach, paleniu
        zniczy, a potem następni dawcy będą szaleć bez wymaganych prawem zabezpieczeń...
        • Gość: MET Zolfo Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:50
          Zgadzam sie.
      • Gość: Gosia Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 18:18
        No właśnie na twarz!!
    • Gość: =eveLynn= Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:46
      Nie jestem w stanie powiedzieć, czy znałam tego chłopaka. Znam tam sporo ludzi,
      kilku Łukaszów... niemniej jednak tragedia jaka się tam rozegrała jest istną
      masakrą... napewno zapale znicz we Wrocławskim skateparku... nie potrafie
      wyrazić słowami tego, jak bardzo jest mi przykro z powodu tego zajścia... nie
      wiem jak jest to możliwe ale nawet jeśli go nie znam, czuje, że była to
      wspaniała osoba... będe się za Niego modlić... Pokój Łukaszku [*]
    • Gość: Asica Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:21
      Wilu, nie znałam Cię zbyt dobrze, pamiętam Cię jak przez mgłę, ale i tak
      cholernie mi smutno:( Mam nadzieję, że tam, gdzie teraz jesteś jest Ci dobrze.
      I nieprawdą jest, że rodzice Łukasza dowiedzieli się o wypadku od policji. Ale
      oczywiście, trzeba zachować pozory, że policja jest zawsze i wszędzie
      pierwsza..szkoda tylko, że nie było jej w czasie wypadku... Wilu...[*]
      • Gość: MET Zolfo Re: Tragiczny wypadek we wrocławskim skateparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:43
        A co by dała policja w czasie wypadku????
    • wielki_czarownik Próba podsumowania (na chłodno) 16.08.05, 21:06
      W skrócie bezsensowna i głupia śmierć spowodowana tylko i wyłącznie niezachowaniem podstawowych reguł bezpieczeństwa.
      Kask to absolutne minimum przy tego typu sporcie.
      I nie ma wytłumaczenia, że upadł na twarz. Są kaski zamknięte.
      Widzę na forum narzekania, że dobry kask kosztuje dużo. Dużo? 300 PLN za wasze życie to dużo? To na ile się cenicie? Na 50 złociszy? Toż to dziwka z Białorusi więcej bierze za numerek!
      Niestety u nas wciąż panuje przekonanie, że w kasku i ze światełkami jeżdżą tylko frajerzy.
      To jest frajer? www.23mag.com/mags/bxm/b29rl2.jpg
      Może ta śmierć otrzeźwi niektórych i założą w końcu kaski i lampki. Bo wasze czaszki w starciu z betonem są bez szans.
      • Gość: Ktos Nie zamykac skateparku IP: *.VERIZONE.COM.PL / 217.97.171.* 16.08.05, 22:12
        Nie znałam Lukasza. Tylko z widzenia i kilka razy w zyciu z nim rozmawaiłam. Ale to okropne oskazanie o to rodziców że nie kazali mu chodzic w kasku. Osoba w wieku 15 lat tak czy sak postąpi tak jak chce Taka jest prawda i rodzice na wiele spraw nie mają wpływu. Fakt że zginą przez swoją bezmyslnosc. Szkoda że ludzie potrzebują az takiej tragedii zeby zacząc myslec i jednak wydac te pare stówek na kask. A jezeli chodzi o skatepark to głupota go zamykac.
        • Gość: karolina Re: Nie zamykac skateparku IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.08.05, 09:34
          powinni zamknąć skatepark i koniec!!!!!!chcecie by następni młodzi ludzie
          poumierali:(((((((([*]wiluś:(((
          • Gość: JU Re: Nie zamykac skateparku IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 17.08.05, 17:44
            Tak! I skasować samochody! I samoloty! I z kuchni pozbyć się noży i widelców!
            Porcelanowe talerze zastąpić tekturowymi, bo możesz się skaleczyć! I zimny gaz
            wprowadzić do kuchenek w trosce przed oparzeniami użytkowników....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka