Dodaj do ulubionych

Zjadłabym naleśnika

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 06:26
Ale takiego przepyszniastego. Z serem. I z jakąś przewspanialastą polewą. Np.
truskawkową. Mmmmmmmmmmmm.....
Gdzie takiego dostanę dziś na obiad? Najlepiej gdzieś w okolicach ul.
Szewskiej? Jeśli znacie takie miejsce, to napiszcie, błagam, bo ta chęć na
naleśnika jest ogromna, a moje osobiste zdolności kulinarne raczej kiepskie
Obserwuj wątek
    • Gość: hugz Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 07:48
      Restauracja Pastelowa w okolicy Ruskiej/Kazimierza Wielkiego.
    • Gość: tom Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:37
      > Ale takiego przepyszniastego. Z serem. I z jakąś przewspanialastą polewą. Np.
      > truskawkową. Mmmmmmmmmmmm.....
      > Gdzie takiego dostanę dziś na obiad? Najlepiej gdzieś w okolicach ul.
      > Szewskiej? Jeśli znacie takie miejsce, to napiszcie, błagam, bo ta chęć na
      > naleśnika jest ogromna, a moje osobiste zdolności kulinarne raczej kiepskie

a moze wybralibysmy sie razem na te nalesniki? tez lubie.
      • Gość: asieńka Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 12:13
        a gdzie proponujesz?
        • Gość: tom Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:26
          nie mam jakiegos upatrzonego lokalu. zdam sie na Ciebie :]
    • Gość: niebieski kot Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.adsl.xs4all.nl 26.08.05, 14:02
      eh tam, najlepsze nalesniki robi moja kolezanka z czestochowy. ale dobre mozna
      tez zjesc w misiu na szewskiej (: zawsze sobie je fundowalem jak mialem plenery
      w wakacje (:
    • Gość: pancake devourer Jacek i Agatka (bar mleczny) - pl. Nowy Targ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:35
      Pastelowa - dobra, ale droga
      • neti13 Re: ojejku!!! 26.08.05, 14:54
        Ale mi narobiliscie smaka.Napisze wam moj ulubiony przepis i do roboty!!! sami
        smazyc leniuchy ;)
        1 szklanka maki
        1 szklanka mleka
        3/4 szklanki gestej smietany 18%
        2 jajka
        sol do smaku

Zmiksowac mleko i smietane,dodac make jajka troche soli( ja daje 1/5
        lyzeczki),zmiksowac na gladka mase.
        WAZNE! Odstawic na 30 minut ,aby maka wchlonela plyn.Smazyc i zajadac z
        ulubionym farszem,a i z dzemem jest spoko ;)

Pozdrawiam:)
        • wojoxx Re: ojejku!!! 26.08.05, 20:08
          Albo jestes w ciazy , albo przechodzisz owulacje .
          Doswiadczony mezczyzna .
          • neti13 Re: ojejku!!! 26.08.05, 20:14
            wojoxx napisał:

> Albo jestes w ciazy , albo przechodzisz owulacje .
            > Doswiadczony mezczyzna .

Zgadles w 100% :P jestes rzeczywiscie doswiadczonym facetem ;)
    • nat.wroclaw No proszę ... 26.08.05, 21:10
      Wyforumowałaś mi Aśka te naleśniki ;)

Miał być upojny wieczór z tacą serów i winem, a tymczasem własnie ni z tego ni
      z owego pojawił się moim domu potężny talerz jeszcze cieplutkich neleśników
      wszelakiej maści i nadzienia. Opchałam się tak, że przyjdzie mi dziurę w biurku
      wyciąć na brzuch ;)))))

Ło matulu .. jak mi dobrze ;)))

Serdeczności
      Nat
    • Gość: wierzyciel Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 22:00
      Powszechnie wiadomo,że najlepsze naleśniki we Wrocławiu robię ja, czyli...,
      niestety nie mogę Was zaprosić, bo mam rozbabrany przedpokój, który właśnie
      osobiście remontuję.
      W trudnych czasach naleśniki były ostatnią deską ratunku.
      • neti13 Re: Zjadłabym naleśnika 26.08.05, 22:50
        Gość portalu: wierzyciel napisał(a):

> Powszechnie wiadomo,że najlepsze naleśniki we Wrocławiu robię ja, czyli...,
        > niestety nie mogę Was zaprosić, bo mam rozbabrany przedpokój, który właśnie
        > osobiście remontuję.
        > W trudnych czasach naleśniki były ostatnią deską ratunku.

Ale jak skonczysz ten przedpokoj,to ja pierwsza u ciebie na tych "najlepszych"
        nalesnikach :P A swoja droga,moze tak zawody w smazeniu nalesnikow
        zorganizujemy ? ;)

Pozdrawiam :)
        • Gość: wierzyciel Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 22:59
          Niezły pomysł.
          Moje naleśniki smakują również moim wnukom...
          Jakoś mi nie idzie z tym remontem. Na razie walczę ze starą farbą na furtynie
          ale obiecałam sobie,że jutro "rączo" zabiorę się do pracy. Muszę jeszcze
          poprawić gładź w kilku miejscach, oszlifować i na koniec sam miodzik, czyli
          malowanko. Malowanko to już jest deser.
          Tak więc na razie nici z degustacji...
      • Gość: wyobrażnia Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 02:17
        smażysz naleśniki, remontujesz przedpokoj, a co z kolejką wielbicielek na schodach?
        • Gość: wierzyciel Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.08.05, 15:16
          Chyba miałeś na myśli kolejkę wielbicieli?...
          Nie przyszło Ci do głowy, że kobity potrafią nie tylko rodzić,gotować i smażyć
          ale również lutować, malować, tynkować, gładzić ściany, lakierować parkiety
          itd.?...
          Moje umiejętności bledną przy paniach, które potrafią prowadzić samochód. To
          dopiero jest sztuka! Niestety ja się kompletnie nie nadaję. Dno...
          Pozdrawiam i lecę wymieszać gładź.
          • neti13 Re: Zjadłabym naleśnika 27.08.05, 18:01
            Gość portalu: wierzyciel napisał(a):

> Chyba miałeś na myśli kolejkę wielbicieli?...
            > Nie przyszło Ci do głowy, że kobity potrafią nie tylko rodzić,gotować i
            smażyć
            > ale również lutować, malować, tynkować, gładzić ściany, lakierować parkiety
            > itd.?...
            > Moje umiejętności bledną przy paniach, które potrafią prowadzić samochód. To
            > dopiero jest sztuka! Niestety ja się kompletnie nie nadaję. Dno...
            > Pozdrawiam i lecę wymieszać gładź.

Chwila,moment,bom sie pogubila... Jestes kobitka robiaca najlepsze nalesniki we
            Wrocku i do tego robisz sama na scianach gladz? Super!!! Jeszcze troche a
            faceci wogole nie beda nam potrzebni ;) heh

Pozdrawiam pracusia:)
            • Gość: wierzyciel Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.08.05, 20:03
              Bez przesady..., czasem się przydają...
              • neti13 Re: Zjadłabym naleśnika 27.08.05, 22:22
                Ale tylko czasem :D ;)
    • sauternes Re: Zjadłabym naleśnika 27.08.05, 07:34

dajze spokoj dziewczyno. Wejdz do kuchni znajdz jaja mleko sol i make i zrobze

sama te nalesniki,bo to najprosztsza potrawa do zrobienia.

Przestan udawac leworeczna do roboty w kuchni bo to nie jest seksy tylko jakies
      rozlazle. Wiec wez sie do roboty i zadziw otoczenie/
    • Gość: mirek Re: Zjadłabym naleśnika IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.05, 11:31
      W okolicy rynku jest taki maleńki lokalik "Naleśnikarnia". Niestety nie
      pamiętam ulicy, ale tak bliżej uniwerku i mniej więcej na wysokości Empiku.
      Podają tam naleśniki w najprzeróżniejszych wersjach. Co do cen to raczej nie są
      wygórowane. To taki mały bar prowadzony, o ile dobrze pamietam, przez młodych
      Francuzów.
      • Gość: jaza Re: do francuzów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 16:10
        Przyjmują na Nożowniczej. Pycha, polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka