wielki_czarownik 16.09.05, 21:44 "W przyszłym parlamencie będziemy mądrą, konstruktywną opozycją." A nie mogli być tacy w tym parlamencie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Olejniczak we Wrocławiu IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 16.09.05, 22:39 mam nadzieję ze jednak nie będą :) w przyszłym parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Olejniczak we Wrocławiu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.09.05, 22:52 Opozycją - mądrą czy głupią - być nie mogli, bo w 2001 ludność na nich masowo głosowała. Nauczka dla ludności z tego powinna być prosta: nie należy masowo głosować na żadnych palantów, którzy obiecują gruszki na wierzbie przed wyborami. Najlepiej - rzecz jasna - na nikogo nie głosować. W ostateczności można wrzucić do urny głos nieważny. Ostatecznie - ale to już całkowita ostateczność - zagłosować na kogoś, kto i tak jest bez szans. Niestety, ludność jest tępa i masowo będzie pewnie głosowała na aferałów. Gdy aferałowie nakradną i się obłowią, to za cztery lata ludność pewnie masowo zagłosuje na ćwoków z lewa. I tak to lewica z prawicą będą się stołkami mieniały, raz jedni, a raz drudzy przy korycie. A wszystko dzięki ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re:Czarno to widzę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.05, 23:19 Jeżeli SLD nie dostanie się do Sejmu to TKM rozkwitnie w całej swej krasie. Spełnią się odwieczne marzenia pana Kaczyńskiego. A za 4 lata z POPiS-u zostanie to co z AWS. I tak co 4 lata. Raz lewi, a drudzy raz prawi. Szkoda tylko, że wykształceni i najzdolniesi młodzi ludzie swoją przyszłość widzą w innych cywilizowanych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re:Czarno to widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:37 nie tylko wykształceni i najzdolniejsi ale także nieudolni ,zdolni tylko do kłamstw i wcale nie młodzi np.omc.mgr prezydent Polski ,Miller,Belka też szukają pracy za granicą a nie w dobrobycie który stworzyli . Odpowiedz Link Zgłoś
wrobel_jeden Czarno to widzę 17.09.05, 00:10 Olejniczak we Wrocławiu pokazał się z Czerwonym inaczej. Podobno to jedyny uczciwy w sld. Ich wszystkich spotykać będziemy niedługo na ławeczkach w parku pod kioskami z piwem. Niektórzy prominentni działacze sld już tam siedzą. Można ich spotkać w parku na przeciwko Astry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt a SYSKA i tak jest lepszy:) IP: *.neting.com.pl / *.neting.pl 17.09.05, 11:51 www.syska.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KED ...a "rodzinną miejscowością" .... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.09.05, 09:27 Szmajdzińskiego jest od zawsze Wrocław...Z Jeleniej Góry on tylko zawsze kandyduje do Sejmu... Co szkodiz sprawdzić zanim się napisze głupotę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Idzie nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:28 A ja uważam , że fajnie że Olejniczak pokazał odmłodzoną i zupełnie nową twarz SLD: Szmajdziński Krasoń Gołebiewski. Widzę, że to zupełnie nowa partia i to mi dodaje sił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re: Idzie nowe.czyżby ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:48 chyba nie na długo ci tych sił starczy. pozostało w niej sporo "starych,wypróbowanych towarzyszy".To tak jak z mlekiem-zsiadłe dodane do świeżego powoduje ,że całość szybko skwaśnieje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Idzie nowe IP: *.plusgsm.pl 17.09.05, 13:39 odmłodzona twarz szczególnie na plakatach wyborczych. Ciekawe ile lat temu zrobiono to zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Moje prywatne zdanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.05, 18:34 Pan Olejniczak bardziej mi się podoba od pana Jana, Marii, Władysława Rokity i dlatego mam zamiar głosować na SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Moje prywatne zdanie IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 18.09.05, 01:23 mnie się bardziej podoba Jenifer Lopez, ale niestety nie kandyduje Odpowiedz Link Zgłoś
bad_news Re: Moje prywatne zdanie 18.09.05, 01:38 tak,głosuj na pana Olejniczaka.Jest taki przystojny. tak,czuć ,że ta partia i ci ludzie już się zmienili i nadal się zmieniają :)To prawie sami ideowcy zatroskani losem ludu.Lewicowa wrażliwość-jak to określił kiedyś pan Kalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Moje prywatne zdanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.05, 11:23 Niezależnie od wyglądu wolę lewicową wrażliwość od prawicowej beztroski. Po prostu nie podoba mi się prymitywny neoliberalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Moje prywatne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:44 Ciekawe jak milionerzy mogą mieć "lewicową wrażliwość".Oni żyją w swoich pałacykach ,w luksusach i dawno już utracili kontakt z rzeczywistością .Przykładem jest życie omc mgr prezydenta i jego żony.Nawet J.Urban powiedział ,że chciała zrobić z siebie Marię Teresę. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Nie udaje Ci się udawanie myślenia. 18.09.05, 14:03 Wierzę Ci, że zamierzasz głosować na towarzyszy firmowanych piękną buźką pana Olejniczaka, bo buźka ta Ci się po prostu jako kobiecie podoba - tak, jak napisałaś w pierwszym poście. Ale drugim postem się ośmieszyłaś. Gdybyś naprawdę myślała głową a nie innymi częściami ciała decydując się, kogo poprzeć w wyborach, to jako miłośniczka "lewicowej wrażliwości" zagłosowałabyś na SdPl Borowskiego. Oni faktycznie są w miarę uczciwi w swoich lewicowych poglądach, wierzę im, że gdyby mogli, zafundowaliby nam taką uwspółcześnioną wersję socjalizmu. Tymczasem SLD to cyniczne, wyrachowane dranie, wierzący w neoliberalne dogmaty jeszcze bardziej chyba niż platformersi - tyle że na swój prywatny użytek. Są jak Engels, który tworzył socjalizm będąc jednocześnie przemysłowcem - kapitalistą :) Teksty o państwie opiekuńczym, o prawach pracowników to tylko zmyłka dla frajerów - takich ja Ty na przykład. Kolesie nieźle sobie radzą jako przedsiębiorcy w wolnorynkowej dżungli, czego przykład słyszałem chociażby godzinę temu w radiu, gdy niejaki Cyrul chwalił się w wyborczej reklamówce, że świetnie mu biznes idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. 18.09.05, 14:47 Zauważ tylko, że znakomita większość "polityków" i to bez względu na to po której idą stronie, nieźle sobie radzi w... biznesie. I daleki tutaj jestem od wskazywania palcem tylko SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.05, 18:59 Czym myślę tym myślę, u psychiatry jeszcze nie byłam, choć nie wykluczam wizyty za 4 lata po zakończeniu rządów przez koalicję PO z PiS-em . Prymitywna wersja neoliberalizmu w wykonaniu PO i ich kolesi mi się nie podoba, a Alternatywną Wersję Socjalizmu, ktorą ponownie chce wdrozyc PiS juz przezylam. Gdybym wzięła Twój post do serca to w jednych wyborach zagłosowałabym na pana prof. Macieja Giertycha, żeby z nadzieją patrzeć w przyszłość, a w drugich na LPR, zeby powiedzieć dość korupcji. A, ze jestem zdrowa na ciele i umyśle , czego Ci też serdecznie życzę bo jak widzę wyraźnie niedomagasz, głosuję na SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 18.09.05, 21:33 typowe rozumowanie pod wpływem LSD. Złapani złodzieje i nieudacznicy są OK, natomiast ludzie którzy mają rządzić przez 4 lata są z góry złodziejami i nieudacznikami. Może psychiatra się wypowie jak nazywa się ten stan swiadomości. A może Ty wróżką z amnezją jesteś. Jak nie pamietasz to znajdź w starej prasie takie nazwiska jak Pęczak, Jagieło, Sobotka, Ungier, Jakubowska, Długosz itp. Cimoszenko też wystraszył się i nie pokazał dokumentów które obiecał pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.05, 22:26 Zapomniałeś dorzucic "brukselczyków" z panem Piskorskim na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 18.09.05, 22:34 Ja wymieniłem tylko tych co siedzą w pierdlu albo mają zarzuty prokuratorskie. Zapomniałaś o Kaczorach co ukradli księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.05, 22:45 A ja wymieniłam tych których skazano na "zesłanie" i opatulono europoselską kołderką, żeby prokurator nie uszczypnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 18.09.05, 23:38 myślisz, że list gończy nie dochodzi do Brukseli? Weź następną dawkę LSD i podaj trochę więcej rewelacji na temat tych przestępców co uciekli na koniec świata przed prokuratorami? Nie mogę się doczekać tych rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.05, 23:41 A ta pani od Brochwicza? Noc idzie. Zażyj relanium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nie udaje Ci się udawanie myślenia. IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 19.09.05, 00:00 mówisz o asystentce Cimoszenki? Niezłych sobie dobierają współpracowników, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Widzę, że sie dogadamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 00:16 Asystentka niezła ale pan Brochwicz i pan Miodowicz okazali się lepsi. Pan Rokita wiedział jak przeprowadzic reformę służb gdy był ministrem MSWiA. Nawet nie ma co gadać. A tak przy okazji. Dlaczego z PO wywalono panią prof. Zytę Gilowską, a pan Piskorski jest nadal członkiem tego jak twierdzisz nieskalanego ugrupowania? I juz na luzie. Twierdzę z pełnym przekonaniem, że wybory wygra PiS, a z nimi tak łatwo PO nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Widzę, że sie dogadamy IP: *.plusgsm.pl 19.09.05, 12:02 Proszę nie kłamać na forum. Nigdzie nie znajdziesz mojego twierdzenia, że PO jest nieskalane bo tak nie jest. Ja tylko komentuję twoją wiarę w wrażliwość twoich idoli i podaje Ci ilu jest tam przestępców. Żadna partia w Polsce (nawet Samoobrona) nie może się poszczycić tyloma wnioskami prokuratorskimi. Jeszcze do tego dochodzi ranga zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re:Biję się w piersi!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 12:43 Najwięcej afer ujawniono z udziałem członków SLD. To jest oczywista prawda. Jakie są skutki to widać. Najniższe notowania od powstania SLD. Tyle, ze nowy szef próbuje oczyścić ugrupowanie z błota i wyciągnąć je z bagna. I dlatego go popieram. Natomiast inne ugrupowania udają, że u nich są sami szlachetni i praworządni członkowie. Nie będę tego komentować. Wolałabym, zeby to była prawda. Może lepiej by się żyło. Choć dzisiejsze "Życie Warszawy" wspomina o poręczeniu złożonym przez Pana Tuska podejrzanym w aferze na Pomorzu. Czy to rozgrywki przedwyborcze? Odpowiedz Link Zgłoś
fenistil Re: Widzę, że sie dogadamy 19.09.05, 12:35 > (..) A tak przy okazji. Dlaczego z PO wywalono panią prof. Zytę > Gilowską, a pan Piskorski jest nadal członkiem tego jak twierdzisz nieskalanego > ugrupowania? To proste. Aby m.in. Zyta mogła startować, potrzebne były środki na kampanię. PO ustami Rokity i Tuska wielokrotnie podkreślała, że nie bierze pieniędzy z budzetu Państwa. Obserwując słupy, mury, bilbordy, TV, ... widać, że PO musiała zaangażować potęzny szmal. A od "tych" spraw lepszy był Piskorski niż Zyta. Na marginesie: ciekawe czy oni myślą, zwykli obywatele nie mają mózgów ? wyrzucono z PO p. Gilowską, bo chciała umieścić w parlamencie syna, a nie usunięto Piskorskiego, kótry narozrabiał jak starosta, co to mu mosty budowali ? Płytkie to myslenie tych przejrzystych przecież polityków Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś