Dodaj do ulubionych

SP 100 (Ś.P.)

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.02, 23:45
Pamięta ktoś jeszcze naszą ukochaną szkołę o łuszczących się różowych ścianach??
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemo (Palmer) Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 14.09.02, 01:34
      Tak, ja pamiętam, jak dziś.
      Po 8 latach beztroskiej tułaczki od metalowych boksów dla zwierząt (co
      niektórzy nazywali szatnią) z klasy do klasy, na najnowoczesniejszej wowczas w
      dzielnicy sali gimnastycznej kończąc - szkola wreszcie "wydala na swiat"
      absolwentow z rocznika '79. Do mojej ówczesnej klasy 8a należala spora grupka
      wybitnych indywidualności, którzy swoimi zdolnościami na trwałe wpisali się w
      annały tej szkoły. Wymienię tu takie postacie, jak Szymon Ch.(Mechanik, Mechu),
      Sprężyn (czyli Korzeń), Kunia (Tołdik, Jarecki, Smierdziuch), Lisior (Burig,
      Buridowski pies), Rafał K.(Kajo-jajo), Gruszka-Biduszka (po prostu Gruszka),
      Pawlak (Pawlacieńko-cieńko,cieńko), Mario (Olaszek), Kubin (nienażarty
      pinglarz), Przemek M.(Dżemek), Daniel Wr., Ciurnik
      Mozna by naprawde wiele o nich pisac, ale niestety nie ma teraz przy mnie
      zadnej baterii wyskokowej, a sam nie wytworzę odp. atmosfery.
      Za jedną z ciekawszych akcji mozna uznać "wysadzanie korków" przez Pawlaka. W
      sprawę zaangazowany był Kajo i Juleski. Tworzyli oni ze sreberek po gumie do
      żucia, drucika w izolatorku specjalne urządzonko (coś na kształt małej procy),
      za pomocą którego Pawlak "ingerował w fazę". Wkladał on prockę do kontaktu,
      następował dość duży błysk i próżno można było czekać na dzwonek :))) Metoda ta
      była bardzo skuteczna, dlatego tez klasa często korzystała z jego usług. Pawlak
      nieustannie także o coś walczył, przeważnie była to piłka na "parkiecie" gry w
      kosza, dlatego tez szybko dostal nowa ksywkę- Walka o ogień.
      Lisior zawsze cwaniakował, stąd ten nick. Kiedyś wywołany do tablicy w sytuacji
      no way out (kilka szmat, nieprzygotowania, sczęsliwy nr-ek bez pytania,nie
      wiedzieć czemu, akurat 3 raz w tym samym tyg. "nie trafił" się) wstał,
      przeszedł parę metrów i nagle ni stąd, ni z owąd upadł i na ziemi zaczął się
      zwijać w potwornych mękach. Dopiął swego i bez nalegania z jego strony, kazali
      mu iść do domu. Kolejny epizod w jego wykonaniu to rozbicie smierdzioszka
      podczas lekcji, za co uszedł nawet bez nagany (widocznie dyra juz nie miala
      siły na takiego delikwenta).
      Daniel czesto wk..ł wszystkich tym, że zwyczajnie traktował nas na przerwach,
      jak żywe worki treningowe. Widać w klubie tee kwondo niewystarczająco
      zapewniano mu wyladowywanie agresji. Z biegiem czasu zaczął sie na szczesie
      interesować tylko jednym z nas- Tołdikiem (ile razy jego łeb spotkał sie
      kaloryferem- naprawdę trudno zliczyć).
      W 6. albo 7. klasie Mechanik z Gruszą załatwiali potrzeby fizjologiczne podczas
      lekcji matmy, które prowadziła Kniazia. No cóż może po częsci usprawiedliwial
      ich fakt ze siedzili w ostaniej lawce srodkowego rzedu, a toalety nie należały
      do najciekawszych miejsc w szkole. Pikanterii dodaje fakt, ze bohaterom
      omawianej akcji, nie przeszkadzala obecność dziewczyn i panującej w klasie
      grobowej niemalze ciszy.
      Ciekawe były również batalie (nie tylko na argumenty slowne) posiadaczy
      Commodore 64, Atari i Amigi. Z biegiem miesiecy tych ostatnich zrobilo sie
      znacznie wiecej, wiec Commodorowcy i Atarowcy zawarli sojusz.
      Z ciekawszych gierek, którymi namiętnie oddawala sie męska częsc klasy, byly
      Mansao - wołaliśmy na to Manso playa (wiadomo, ze tak wowczas mozna bylo swiat
      doganiać), Dureń - tak naprawde gra przybierala nieformalne, znaczy sie
      normalniejsze nazwy (chodziło o rzucanie palantówki o ścianę i łapanie na
      przemian przez osby oczekujace w kolejce) no i Berek wokół garaża Próchnickiej
      i śmietnika (chyba każdy z nas stracił tam na betonie sporo krwi).
      Czasami, kiedy zakwitła morwa, można było spotkać Kubina na drzewie. Jeśli ktoś
      z nas miał wątpliwości, gdzie był, okazywało sie to po po 4 minutowym
      spoznieniu na lekcję i zafajdanej na czarno gębie.
      Czesto takze grało sie "na szkolnym" w nogę, nawet w zimie, kiedy na boisku
      było 20cm białego puchu.
      Na pewno tej szkoły nie zapomnę nigdy, podobnie ludzi z jakimi wtedy
      przebywałem. Najwięcej najbardziej groteskowych chwil, zajebistych przezyc
      przychodzi oczywiscie na myśl we wspolnym gronie, dlatego z niecierpliwoscia
      czekam na kolejne wydanie "spotkania klasowego" w którymś z wrocławskich barów,
      a teraz serdecznie zapraszam do dyskusji i dzielenia sie wlasnymi wspomnieniami
      o Ś.P. Szkole Podstawowej nr 100.
      • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 17:59
        Witam kolego od szklanki i swawoli Palmera i Ramba, podpisuje sie recami i nogami co kolega palmer napisal:)
        • falcon99 Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P 15.09.02, 12:15
          Nic dodać nic ująć do tego co napisał Palmer. Doadam jeszcze do zabaw tzw.
          latające pilniki na ZPT-ach oraz zabawa w chowanego na garażach, gdzie wszyscy
          i tak chowali się za garażami .Wspomnieć tu też należy o wczesnych latach
          szkoły, gdzie chodziło się z tarczami szkolnymi. Były też sławne bitwy na
          kamienie ze szkołą 113.
          W ogóle szałem w podstawówce było zbieranie etykietek od piwa. Na każdej
          przerwie międzylekcyjnej dochodziło do handlu tym dobrem.
          Klimat tej szkoły top też nauczyciele z kultowym Szczepciem z Panią Kostecką na
          czele.
          Tyle co mi się skojarzyło. Niech inni też coś naskrobią. W końcu SP. 100 to już
          historia....

• Gość: Ada Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.02, 14:21
            Witam kolegów.
            Tia Kostecka cóz to była za osobowość ona nigdy "nie krzyczała tylko głośno
            mówiła" Kniazia była ok jedna z moich ulubienic:-) Ale i tak najlepsz była
            Jankowiak(składam chołd tej pani) Hmm najbardziej "kochałam" panią Rutkowską
            (obyś zdechła głupia sz...- o ile jeszcze tego nie zrobiłaś)
            W sumie buda byla ok. Oprócz tego że każdy nauczyciel miał swoje halo, szatnie
            wygladały jak boksy dla psów i aby dostać się do swoich ciuchów to trzeba bylo
            wołać panią Róze która z ogromnym bo az jakieś pół h tempem otwierała szatnie
            no i Tołdi:-) Ale najbardziej w pamięci utkwiła mi Aldona Owczarek nigdy nie
            zapomnę tych godzin historii podczas których spałam jak na żadnej innej
            lekcji. Dzięki tej kobiecie nienawidze historii , na WOS-ie historia na
            godzinie wychowawczej historia na historii historia.
            Cóż to była za szkoła . Wspomnienia jak cholera. Ale musze przyznać że byly
            tez dobre strony uczęszczania do tej szkoły. W sumie w mojej głowie są też
            dobre wspomnienia z tamtych lat. Było jak było czasami żałuję że się
            skończyło.
            Pozdrowionka dla wszystkich którzy uczęszczali do 100
            • starykot Ofiary niemki Ś. - łączmy sie!!! 15.10.02, 10:58
              Ja też kończyłam "setkę". Mam bardzo miłe wspomnienia dotyczące mojej
              wychowawczyni - Próchnickiej (wspaniałe wycieczki...), kochanej matematyczki -
              zwanej wyżej p.Kniazią, polonistki - p.Jankowiak (ps.Ruda), chemiczki -
              p.Kowalkowskiej (nikt nigdy nie powiedział mi takiego komplementu jak ona na
              zakończenie 8 klasy), WF-isty - p.Makowskiego, wrzaskliwej geograficzki -
              p.Ossolińskiej (pamiętacie mapy konturowe i setki ćwiczeń do wypełniania?),
              fizyka - p.Uloka (pamiętacie chór szkolny pod jego batutą?), nauczycielki ZPT -
              p.Brygidy Zajączkowskiej (pamiętacie jak walczyła z jedzeniem słonecznika na
              lekcjach i jak usiłowała wbić nam do głów budowę odkurzacza?), kochanej
              rusycystki - p.Skał. To byli fantastyczni i bardzo mądrzy ludzie. Nienawidzę
              natomiast (tak jest, NIE-NA-WI-DZĘ) cholernej/psychopatycznej nauczycielki
              niemieckiego Elżbiety Ś. (oszczędzę wstydu jej dzieciom nie podając nazwiska).
              Przez to podłe babsko do dziś nie udało mi się przyswoić tego języka. Jak mojam
              ją na ulicy szlag mnie trafia!!!!!!! Nie kojarzę natomiast nauczycielki
              Rutkowskiej (z listu Ady). Owszem, był nawiedzony matematyk Rokicki (taki z
              końską szczęką w ciemnych okularach) i rusycystka Szczytowska, ale Rutkowska?
              Szatniarki też były OK, razem z koleżankami nadałyśmy im pseudonimy - taka mała
              czarna nazywałyśmy "ta z czerwonym nosem", blondynę z głupawym wyrazem
              twarzy "kwadratowa głowa". A pamiętacie starą dyrę i jej text na zakończenie
              apeli szkolnych - "rozejść się do izb lekcyjnych"? Tęsknię za starą "setką" -
              nie było mowy o wagarach i paleniu papierosów. Nauczycielki znały wszystkie
              dzieci i ich rodziców. Jedynym przestępstwem był brak obuwia zmiennego,
              bieganie po korytarzu i picie wody z kranu. Taaaaaak, to były wspaniałe czasy...
              Urodzeni w 1975 r. - dajcie znać!
              • falcon99 Re: Ofiary niemki Ś. - łączmy sie!!! 15.10.02, 17:25
                starykot napisała:

> p.Ossolińskiej (pamiętacie mapy konturowe i setki ćwiczeń do wypełniania?),
                Ta kobieta byla super - po prostu jej kultowe slowa- sloneczka i gwiazdeczki pamietam do dzis, zreszta genialnie przygotowala mnie i paru moich kolegów do olimpiady geograficznej...
                Po prostu super nauczycielka, w latach pozniejszych nie natrafilem na lepsza. Byla wymagajaca, ale ludzka i potrafila nauczyc gegry - oby wiecej takich nauczycielek

> Szatniarki też były OK, razem z koleżankami nadałyśmy im pseudonimy - taka mała
                Chyba chodzi o Tołdiego....

> twarzy "kwadratowa głowa". A pamiętacie starą dyrę i jej text na zakończenie
                > apeli szkolnych - "rozejść się do izb lekcyjnych"? Tęsknię za starą "setką" -
                Tak ja jeszcze pamietam ja, jak przyszla na zastepstwo z Polskiego i jeden koles mial czkawke. To ta kazala mu isc do toalety napic sie kranowki. Koles wrocil, ale przez nastepny miesiac nie bylo go w szkole..wyladowal w szpitalu na Piwnej w chorobach zakaznych...

> Jedynym przestępstwem był brak obuwia zmiennego,
                > bieganie po korytarzu i picie wody z kranu. Taaaaaak, to były wspaniałe czasy..

Tak pamietam, ale najlepij bylo byc dyzurnym i sprawdzac buty...
                gorzej jak sie zapomnialo i dyzurni byli niereformowalni

> Urodzeni w 1975 r. - dajcie znać!
                Ja rocznik 1978 - pozdrawiam
                Ciesze sie ze watek sie rozwija - powolutku , ale zawsze :)
      • Gość: Ognik Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 00:12
        Pamiętam tę budę i przerwy na których graliśmy w "mansaro"
        chodziliśmy na morwy spóżniając sie na lekcje
        wytwórnia pieniedzy i filmów tak Ciurnik, Kajo, Julek, Palmas(Josekkk),i inni
        z klasy 8a rok 93/94
        • kajosan Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P 20.10.02, 12:15
          Gość portalu: Ognik napisał(a):

> Pamiętam tę budę i przerwy na których graliśmy w "mansaro"
          > chodziliśmy na morwy spóżniając sie na lekcje
          > wytwórnia pieniedzy i filmów tak Ciurnik, Kajo, Julek, Palmas(Josekkk),i inni
          > z klasy 8a rok 93/94

Coz to za dziwny nick kolego Pwalak:)? I tak zostales zdemaskowany:)
        • kajosan Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P 20.10.02, 12:30
          Witam,

Gość portalu: Ognik napisał(a):

> Pamiętam tę budę i przerwy na których graliśmy w "mansaro"

Juz nie udziwniaj Pawlak:P Ta gra nazywala sie manso.
          Az do momentu wprowadzenia w tej grze topless'u, ucierpialo bardzo wiele naszych ubran:D

pozdrawiam.
          • Gość: Ognik SP 100 (Ś.P.) R.I.P IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 22:05
            Kajo, Palmer, Juleski, Grucha, Dzemol, Pawlacieko, To
            ksywy uczniow, a jakie iei inni.
            A kto pamieta "King konga" (wychowawczynie z klas 1-3)
            wtedy wydawala sie duza teraz kto ja widzial?
            Palmer pewnie zna odp. na to pytko.
            Bla bla bla.......
            • starykot Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P 24.10.02, 10:34
              To taka z wielkim tyłkiem? Jeśli mówimy o tej samej kobiecie, to przypominam
              sobie, że jako mała dziewczynka zastanawiałam się do spółki z koleżankami, jak
              ona mieści się do wanny lub w jaki sposób siada na muszli. To był dylemat...
              • kajosan Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P 24.10.02, 13:11
                starykot napisała:

> To taka z wielkim tyłkiem? Jeśli mówimy o tej samej kobiecie, to przypominam
                > sobie, że jako mała dziewczynka zastanawiałam się do spółki z koleżankami, jak
                > ona mieści się do wanny lub w jaki sposób siada na muszli. To był dylemat...

Od kogos slyszalem, ze czasami miala problemy z przejsciem miedzy rzedami lawek:)

• starykot Re: SP 100 (Ś.P.) R.I.P 25.10.02, 08:33
                  Nie tylko ona. Pamiętam kilka nauczycielek, które przechodząc między ławkami
                  rozsuwały je lub kazały to robić uczniom.
    • Gość: zdyboo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 22:45
      Co ja mogę pow..., wróć, dopisać? Ciężko się nie zgodzic z przedpiścami.
      Z rzeczy nie wymienionych, mogę dorzucić przekręty przy biegu na 1000m. Normalnie były to trzy okrążenia szkoły ale jak było otwarte wyjście na boisko to się skracało drogę, wbiegając przez wejście główne, a wybiegając właśnie tym wyjściem na boisko. Zaoszczędzało się prawie połowę okrążenia, tylko trzeba było nieco zwolnić, żeby nie uzyskac czasu lepszego od kadry olimpijskiej :)
      Z innej beczki, w szkole jedno skrzydło bylo wydzielone dla klas od 1 do 3, przechodząc do 4 klasy zaczynało sie zwiedzac te "niedostępne" wczesniej tereny szkoły. Pamiętam, że te wycieczki wywarły dosyc duże wrażenie na mojej klasie.
      W sumie czas spędzony w SP 100 wspominam bardzo miło, nie mam jakiś szczególnie traumatycznych wspomnień związanych z tymi 8 latami. Pozdrawiam ludzi z naszej klasy, nauczycieli i pracowników.
      • starykot Re: SP 100 (Ś.P.) 16.10.02, 09:01
        Faktycznie zapomniałam o tych cholernych biegach wokół szkoły... A pamiętacie
        cuchnące szatnie przy sali gimnastycznej i WF-y na zakurzonych korytarzach?
        Przypomniała mi się też nawiedzona kobieta od muzyki - Polak. Pamiętam, że
        kiedy mówiliśmy do niej z ławki gasiła nas textem: "proszę na mnie nie
        krzyczeć", kiedy z kolei podchodzilismy do biurka, odpędzała nas mówiąc: "nie
        rozsiewaj na mnie swoich zarazków". Nie wiedzieliśmy, jak z nią postępować... I
        jeszcze plastyczka Przyklasa (pracowała b.krótko), którą koledzy wymalowali
        pomarańczową farbą plakatową. Miło wspominam moją wychowawczynię z klas I-III
        p.Bartkiewicz. Sympatyczna kobieta... A kucharki w stołówce szkolnej (dopóki
        nie zamknęli jej na kilka lat z powodu remontu) - to były laski.... I jeszcze
        zielone śliwki i niedojrzałe morwy na boisku szkolnym...
      • starykot No a zjeżdżanie po poręczach? Zapomnieliście? 16.10.02, 09:02
        • Gość: zdyboo Re: No a zjeżdżanie po poręczach? Zapomnieliście? IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 21:43
          No nie tyle po poręczach co po takich "zjazdach" pod nimi.
          Trzeba było miec tylko śliskie buty i schody się pokonywało w ułamku sekundy. Przypalone, obowiązkowe mleko w I i II klasie też pamiętam, bez kakao tego sie nie dało pić i jeszcze ten wstrętny kożuch na mleku, brrr...
          WF na korytarzach, no ba, WF na sali gimnastycznej to jak był raz na miesiąc, to było święto.
          Polak też pamiętam, chwaliła się jaki ona to nie ma muzyczny słuch, że jak cała klasa śpiewa, to ona wychwyci kto fałszuje i będzie minusy wstawiać. Potem za śpiew indywidualny dostawałem 5 mimo, że nie umiałem i nie umiem śpiewać.
          • falcon99 Ranking nauczycieli setki - co wy na to? 17.10.02, 13:07
            No tak w-f na korytarzu to bylo to - a ile lamp wtedy psulo :). rezeczywiscie w-f w tej malej sali to byl rarytas
            mleko tez pamietam byly tez pozniej darmowe zupki. Moze zrobimy ranking nauczyc
            • starykot Proponuję ranking "+" i "-" Oto moje typy: 17.10.02, 15:20
              +5. Kniażewska - matematyka
              +4. Jankowiak - polski
              +3. Skał - j.rosyjski
              +2. Kowalkowska - chemia
              +1. Ulok - fizyka

-1. Roga - historia, ZPT chłopców
              -2. Waszak - biologia
              -3. Huzar - plastyka
              -4. Polak - muzyka
              -5. Śliwa - j.niemiecki
              • Gość: zdyboo Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 17:30
                plus:
                1. Fąfara
                2. Wojcieszak
                3. Ossolińska
                4. Sikora

minus:
                1. Polak
                2. Waszak
                • falcon99 Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: 18.10.02, 00:17
                  Plusy
                  Ossolińska
                  Sikora
                  Wojcieszak
                  Szklarz
                  Klimek
                  Minus
                  - wszyscy nauczyciele z Plastyki - do dziś nie umiem rysować :) - ale to chyba cecha wrodzona :(
                  -
              • kajosan Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: 20.10.02, 12:21
                Witam,

starykot napisała:

> +2. Kowalkowska - chemia

Chyba jedyna "chemiczka" w SP 100.

> +1. Ulok - fizyka

Forumowisz o nicku Palmer zapewni sie usmiechna czytajac to:)

> -5. Śliwa - j.niemiecki

Trzeba przyznac ze u tej pani na lekcjach byla dyscyplina:) Jak to brzmialy te mrozace krew w zylach slowa:)?

- Du fragst
                - Du antwortest

Trzeba przyznac ze byla to rewolucja w dziedzinie odpytywania uczniow. Za jednym razem testowanao wiedze dwoch nieszczesnikow, przy czym sam nauczyciel sie tylko przygladal. Wygladalo to tak, ze jeden uczen zadawal pytania odnosnie jakiegos tam tekstu, ktory zostal "przerobiony" wczesniej, a drugi uczen odpowiwadal. Potem zamiana rol.

pozdrawiam.
                • Gość: zdyboo Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: IP: *.tpnet.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 23:20
                  > > +2. Kowalkowska - chemia
                  >
                  > Chyba jedyna "chemiczka" w SP 100.

Ja pamiętam jak kiedyś p. Kowalkowskiej nie było chyba cały semestr, to uczyła nas jakaś starsza pani, co to twierdziła, że faceci to chemii nie beda nigdy umieć dobrze. Przy jej metodach nauczania to i nic dziwnego :)

> > +1. Ulok - fizyka
                  >
                  > Forumowisz o nicku Palmer zapewni sie usmiechna czytajac to:)

tu nie zaprzeczę :)

> > -5. Śliwa - j.niemiecki
                  >
                  > Trzeba przyznac ze u tej pani na lekcjach byla

[ciach co zbedne]

Ja z tą panią nie miałem lekcji, uczyłem sie języka innego wielkiego brata u tej pani co to ciagle miała "cichą nadzieję" :). Jednak znałem opowiesci o lekcjach pani Śliwy...

> pozdrawiam.

ja również

> Kajo

zdyboo
                  • falcon99 Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: 21.10.02, 12:03
                    Gość portalu: zdyboo napisał(a):

> > > +2. Kowalkowska - chemia
                    > >
                    > > Chyba jedyna "chemiczka" w SP 100.
                    >
                    > Ja pamiętam jak kiedyś p. Kowalkowskiej nie było chyba cały semestr, to uczyła
                    > nas jakaś starsza pani, co to twierdziła, że faceci to chemii nie beda nigdy um
                    > ieć dobrze. Przy jej metodach nauczania to i nic dziwnego :)

Tak pamietam taka stara, chyab z jakiejs sredniej przyszła - pamiatam ze musileismy sie uczyc tablicy Mendelejewa
                    > > > +1. Ulok - fizyka
                    > >
                    > > Forumowisz o nicku Palmer zapewni sie usmiechna czytajac to:)
                    >
                    > tu nie zaprzeczę :)
                    albo zaczerwieni :)

>
                    > Ja z tą panią nie miałem lekcji, uczyłem sie języka innego wielkiego brata u te
                    > j pani co to ciagle miała "cichą nadzieję" :).

Russkij jazyk - kiedys nienawidzony...a teraz coraz modniejszy sie staje - mmnie z tej nauki popzostalo niewiele - pamietam wszytskie bukwy i te infantylne wierszyki i piosenki
                    No i kultowe pytanie na poczatku wrzesnia - Szto wy dziełali wa wriemia lietnich kanikuł...
                    no i te czytanki.. gdzie ciagle przejawiała sie Wiera i Wania.. i inne Igory
                    Pamietam tez, ze jeden koles o inicjalach MM kiedys zasnal na lekcji rosyjskiego - Zdyb wie o kogo chodzi:)

Pozdro
                    • kajosan Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: 21.10.02, 13:57
                      falcon99 napisał:

Witajcie,

> Tak pamietam taka stara, chyab z jakiejs sredniej przyszła

My ja nazywalismy Babcia Fridi czy jakos tak.

pozdrawiam.
                  • kajosan Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: 21.10.02, 13:54
                    Gość portalu: zdyboo napisał(a):

> > > +2. Kowalkowska - chemia
                    > >
                    > > Chyba jedyna "chemiczka" w SP 100.
                    >
                    > Ja pamiętam jak kiedyś p. Kowalkowskiej nie było chyba cały semestr, to uczyła
                    > nas jakaś starsza pani, co to twierdziła, że faceci to chemii nie beda nigdy um
                    > ieć dobrze. Przy jej metodach nauczania to i nic dziwnego :)
                    >
                    > > > +1. Ulok - fizyka
                    > >
                    > > Forumowisz o nicku Palmer zapewni sie usmiechna czytajac to:)
                    >
                    > tu nie zaprzeczę :)
                    >
                    > > > -5. Śliwa - j.niemiecki
                    > >
                    > > Trzeba przyznac ze u tej pani na lekcjach byla
                    >
                    > [ciach co zbedne]
                    >
                    > Ja z tą panią nie miałem lekcji, uczyłem sie języka innego wielkiego brata u te
                    > j pani co to ciagle miała "cichą nadzieję" :). Jednak znałem opowiesci o lekcja
                    > ch pani Śliwy...
                    >
                    > > pozdrawiam.
                    >
                    > ja również
                    >
                    > > Kajo
                    >
                    > zdyboo
                    • kajosan Re: Proponuję ranking '+' i '-' Oto moje typy: 21.10.02, 13:59
                      Cos sie zespsulo:P Przepraszam:)
              • tessa13 *hihi* Rankingi są zawsze dobre... ;-))) 10.12.02, 14:39
                Hi,

oha! Ja do Setki chodziłam tylko przez rok i to dawno, dawno temu tzn. wielu
                nazwisk już nie pamiętam...

> +1. Ulok - fizyka

Uloka nie lubiłam.

> -2. Waszak - biologia

Yepp! Wychowawca 8 a (1984/85). Tego to baaaaaaaardzo dobrze pamiętam; on mnie
                chyba też, a przede wszytkim chyba naszą wycieczkę do Karpacza... ;-))) Nie
                widziałam jeszcze nauczyciela, który siedziałby do trzeciej nad ranem pod
                drzwiami dwóch dziewczyn, żeby bzdur nie narobiły.

> -4. Polak - muzyka
                > -5. Śliwa - j.niemiecki

Te nazwiska też mi coś mówią, ale CO?

W każdym razie jestem zszokowana, że do tej pory nikt nie wymienił Kostusi
                (Kosteckiej)!

Ciao

Tessa
    • Gość: rambo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: proxy / *.crowley.pl 28.10.02, 18:55
      nękany przed kolege falcona :) w końcu zdecydowałem i ja dorzucić swoje 3
      grosze do tych wspominków o naszej kochanej podstawówce.
      skłoniła mnie do tego nasza niedzielna wizyta w komisji wyborczej nr 134,
      zlokalizowanej w wyżej wymienionej szkole w sali 22 (chyba). Ożyły wspomnienia
      szkolnych lat:)
      Portrety naszych ukochanych wieszczy do których strzelaliśmy na lekacjach
      polskiego kulkami z papieru, odpowiednio uprzednio przerzutymi spoglądały
      na "masy" oddające swoje głosy w wyborach samorządowych, podziwiały niską, jak
      zwykle, frekwencję.
      Nas najbardziej zainteresowały zdjęcia z początku lat 90. W końcu wtedy
      kończylismy naszą "karierę" w SP 100. Niestety dopiero następny rocznik
      (koledzy: Kajo, Josek, Pawlak, Lisior, Kunia i inni których nie wymienie tu z
      braku miejsca) został uwieczniony na klasowych zdjęciach wywieszonych w
      gablotach. Zdjęć naszego rocznika niestety nieuświadczysz, ale koledzy: Zdyb i
      Daro zostali wymienieni z nazwiska na tablicy z okazji uczestnictwa w
      olimpiadzie geograficznej.
      Ogólnie rzecz biorąc nasza ukochana "alma mater":)))))) nie zmieniła się za
      bardzo. Rozkopano co prawda przejście pod schodami przed głównym wejściem,
      miejsce zabaw "w ganianego" w młodszych klasach, ale np. lokalizacja wywieszki
      ze szczęśliwym numerkiem nie zmieniła się. Nie zmieniła się też obsada
      stanowisk woźnych, te same panie goniły nas na korytarzu:)
      P.S. a ta pani od polskiego nad nazwiskiem której tak się zastanawiacie to
      sięchyba Szklarz nazywała.
      • falcon99 Re: SP 100 (Ś.P.) 28.10.02, 23:09
        Gość portalu: rambo napisał(a):

> nękany przed kolege falcona :) w końcu zdecydowałem i ja dorzucić swoje 3
        > grosze do tych wspominków o naszej kochanej podstawówce.

I bardzo dobrze, choć trochę czau upłynęło zanim koelga rambo się przemógl, ale lepiej późno niż wcale...

> Nas najbardziej zainteresowały zdjęcia z początku lat 90. W końcu wtedy
        > kończylismy naszą "karierę" w SP 100. Niestety dopiero następny rocznik
        > (koledzy: Kajo, Josek, Pawlak, Lisior, Kunia i inni których nie wymienie tu z
        > braku miejsca) został uwieczniony na klasowych zdjęciach wywieszonych w
        > gablotach.

Najfajniejsze jest zdjecie osobnika, który trzyma tabliczkę z nazwą swojej klasy - rambo wie o kogo chodzi :)

> P.S. a ta pani od polskiego nad nazwiskiem której tak się zastanawiacie to
        > się chyba Szklarz nazywała.

Na pewno nie - Pani Szklarz była od geografii - tak na 99,99 %
      • kajosan Re: SP 100 (Ś.P.) 28.10.02, 23:25
        Gość portalu: rambo napisał(a):

> (koledzy: Kajo, Josek, Pawlak, Lisior, Kunia i inni których nie wymienie tu z
        > braku miejsca) został uwieczniony na klasowych zdjęciach wywieszonych w
        > gablotach.

Jaki ja wtedy bylem piekny i mlody;)
        • Gość: Palmer Re: SP 100 (Ś.P.) IP: slezak:* / 192.168.0.* 19.03.03, 12:53
          Yo!
          Ten z Was, kto zdązył się właśnie ucieszyć, co też interesującego mógł dorzucić
          po raz kolejny Palmer - niestety zawiedzie się :-(
          Nic nowego mianowicie tu nie będę pisał, gdyż niestety z przykrością muszę
          oznajmić, że temat zdążył się już wyczerpać (miejmy nadzieję, że nie tylko dla
          mnie i ktoś coś jeszcze wklika). Moim celem nie tu jednak użalanie się nad tym
          enigmatycznym stanem rzeczy, a jedynie odświeżenie tematu SP100 (ŚP) i
          wzniesienie tej qltowej budy na wyżyny kategorii "Szkolne wspomnienia" - a co,
          niech pamięć o niej będzie trwać wiecznie...

Pozdrowienia dla wszystkich nauczycieli i uczniów 100ki, w szczególności dla
          Dara, Kaja, Zbigniewa. A na koniec jeszcze mała kryptoreklama (ku Waszej
          uciesze): IDEA GSM rules!!
          • Gość: daro Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 19.03.03, 19:20
            Gość portalu: Palmer napisał(a):

> Yo!
            > Ten z Was, kto zdązył się właśnie ucieszyć, co też interesującego mógł dorzucić
            >
            > po raz kolejny Palmer - niestety zawiedzie się :-(

Bardzo się zawiodłem...rozczarowalem sie bardzo
            > Nic nowego mianowicie tu nie będę pisał, gdyż niestety z przykrością muszę
            > oznajmić, że temat zdążył się już wyczerpać (miejmy nadzieję, że nie tylko dla
            > mnie i ktoś coś jeszcze wklika).

Nie sądzę że temat się wyczerpał, bo ta szkoła, choć już jako SP. 100 nie istnieje, to jednak wyksztalciła sporo ludzi, którzy na pewno mogliby sie podzielilic fajnymi historiami, ale albo im sie nie chce, albo nie maja jak to zrobic, albo po prostu nie wiedza, ze jest takie forum, na ktorym mozna o tym pisac

Moim celem nie tu jednak użalanie się nad tym
            > enigmatycznym stanem rzeczy, a jedynie odświeżenie tematu SP100 (ŚP) i
            > wzniesienie tej qltowej budy na wyżyny kategorii "Szkolne wspomnienia" - a co,
            > niech pamięć o niej będzie trwać wiecznie...

I z tym sie "enigmatycznym wyjasnieniem sie zgadzam"

> Pozdrowienia dla wszystkich nauczycieli i uczniów 100ki, w szczególności dla
            > Dara, Kaja, Zbigniewa.

Dzieki wzajemnie
            A na koniec jeszcze mała kryptoreklama (ku Waszej
            > uciesze): IDEA GSM rules!!
            Mnie to akurat nie cieszy...Ja tylko uwielbiam firme SONY :)))
            Pozdrawiam Daro
          • mr._bungle Re: SP 100 (Ś.P.) 22.03.03, 13:16
            Gość portalu: Palmer napisał(a):

> Yo!
            > Ten z Was, kto zdązył się właśnie ucieszyć, co też interesującego mógł dorzucić
            >
            > po raz kolejny Palmer - niestety zawiedzie się :-(
            > Nic nowego mianowicie tu nie będę pisał, gdyż niestety z przykrością muszę
            > oznajmić, że temat zdążył się już wyczerpać (miejmy nadzieję, że nie tylko dla
            > mnie i ktoś coś jeszcze wklika). Moim celem nie tu jednak użalanie się nad tym
            > enigmatycznym stanem rzeczy, a jedynie odświeżenie tematu SP100 (ŚP) i
            > wzniesienie tej qltowej budy na wyżyny kategorii "Szkolne wspomnienia" - a co,
            > niech pamięć o niej będzie trwać wiecznie...
            >
            > Pozdrowienia dla wszystkich nauczycieli i uczniów 100ki, w szczególności dla
            > Dara, Kaja, Zbigniewa. A na koniec jeszcze mała kryptoreklama (ku Waszej
            > uciesze): IDEA GSM rules!!

Pierdolisz jak potrzaskany.
            • Gość: Przemo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 24.03.03, 20:21
              Witam

> Pierdolisz jak potrzaskany.

Gratuluję błyskotliwej inwencji twórczej, geniuszu pisarskiego oraz Kultury
              przez duże "K". W pełni zasłużyleś sobie na elitarne miejsce pośród kretynów,
              taboretów i jak to okresliles- potrzaskanych. Jeśli to wszystko na co cie stać,
              to wspolczuje niezmiernie - jestes załosny do bolu. Paradoksalnie spowodowaleś
              ruch w temacie, czego twoimi ograniczonymi zdolnościami poznawczymi nie byłes
              nawet w stanie przewidzieć.
              Pzypominasz mi Korka, czyli chorego psychicznie człowieka z pewnego serialu
              telewizyjnego. Niewątpliwie jego zachowanie wywarło na twojej poronionej
              psychice tak duże piętno, ze nosisz teraz takiego nicka- BUNG'lu jeden!

Zapraszam wszystkich do totalnego zaSPAMienia tegoż delikwenta, ktorego adres e-
              mail to:
              mr._BUNGle@gazeta.pl

PS: Dzieki Darko za odpis, był naprawde klawy.

Przemek
              • mr._bungle Re: SP 100 (Ś.P.) 25.03.03, 20:40
                Gość portalu: Przemo napisał(a):

> Gratuluję błyskotliwej inwencji twórczej, geniuszu pisarskiego oraz Kultury
                > przez duże "K". W pełni zasłużyleś sobie na elitarne miejsce pośród kretynów,

Gratuluje paranorormalnych mozliwosci, ktore umoziliwily zdiagnozowanie u mnie matołectwa, znanego takze jako kretynizm. Nie sadze abym mial zaburzenie rozwoju gruczolu tarczowego, ale coz, jesli Tobie udalo sie to zdiagnozowac na podstawie tego co napisalem to gratuluje. Zaslugujesz na Nagrode Nobla w dziedzinie medycyny!

> to wspolczuje niezmiernie - jestes załosny do bolu. Paradoksalnie spowodowaleś
                > ruch w temacie, czego twoimi ograniczonymi zdolnościami poznawczymi nie byłes
                > nawet w stanie przewidzieć.

> Pzypominasz mi Korka, czyli chorego psychicznie człowieka z pewnego serialu
                > telewizyjnego. Niewątpliwie jego zachowanie wywarło na twojej poronionej
                > psychice tak duże piętno, ze nosisz teraz takiego nicka- BUNG'lu jeden!

Widze brak konsekwencji, to kretynizm wkoncu czy Zespol Downa? Prosze uscislic swoja diagnoze.

Niewatpliwie panie "kulturalny", wszyscy chorzy na kretynizm oraz Zespol Downa sa wielce wdzieczni, za tak zaszczytne wymienienie ich w Panskiej wypowiedzi.

PS czuje sie wielce zaszczycony, za to, iz raczyl Pan poswiecic mi swoj cenny czas.
                • Gość: Przemo (Palmer) Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 25.03.03, 23:58
                  Witam serdecznie,

> Gratuluje paranorormalnych mozliwosci, ktore umoziliwily zdiagnozowanie u
                  mnie matołectwa, znanego takze jako kretynizm.

Wiesz, zawsze byłem i nadal jestem zagorzałym wielbicielem serialu "X files" -
                  stąd też "paranormalne mozliwosci" z pzyjemnością potraktuję, jako komplement z
                  Twojej strony.

> Zaslugujesz na Nagrode Nobla w dziedzinie medycyny!

Dziękuję za uznanie, a Nobel chętnie by się przydał - zawsze to kolejna
                  nagroda, a poza prestiżem, także trochę grosza na koncie.

> > to wspolczuje niezmiernie - jestes załosny do bolu. Paradoksalnie spowodow
                  > aleś
                  > > ruch w temacie, czego twoimi ograniczonymi zdolnościami poznawczymi nie by
                  > łes
                  > > nawet w stanie przewidzieć.
                  >
                  > > Pzypominasz mi Korka, czyli chorego psychicznie człowieka z pewnego serial
                  > u
                  > > telewizyjnego. Niewątpliwie jego zachowanie wywarło na twojej poronionej
                  > > psychice tak duże piętno, ze nosisz teraz takiego nicka- BUNG'lu jeden!
                  >
                  > Widze brak konsekwencji, to kretynizm wkoncu czy Zespol Downa? Prosze
                  uscislic
                  > swoja diagnoze.

Ależ proszę bardzo. Moja diagnoza brzmi: kretynizm nie wyklucza zespołu Downa,
                  może go wręcz dopełniać. Zmyłką natomiast może okazać się wygląd takiego
                  delikwenta. Wg mojego rozeznania - nie każdy Down z wyglądu jest Downem z
                  zachowania, tudzież sposobu wyrażania siebie. I tutaj możesz dowartościować
                  soją osobę, gdyż niestety nie wiem, jak wyglądasz (...aż strach się przekonać).

> Niewatpliwie panie "kulturalny", wszyscy chorzy na kretynizm oraz Zespol
                  Downa
                  > sa wielce wdzieczni, za tak zaszczytne wymienienie ich w Panskiej wypowiedzi.

Niepotrzebne mi zaszczyty, niepotrzebne mi uznania, wszak potrzebna jest
                  Bungle'owi mądra rada: Jeśli czegoś nie trawisz, zmień to; jeśli nie jesteś w
                  stanie tego zmienić, zmień sposób w jaki myślisz o tym.
                  Ostatnie sformułowanie jest moją diagnozą nr 2 dla Ciebie. Mianowicie po
                  wielokroć zastanów się dobrze zanim coś naskrobiesz. Nie nawiązujesz bowiem w
                  żaden sposób do wątku przewodniego toczącej się dyskusji (przypominam, chodzi o
                  SP100). Jeśli byłeś z nią w jakiś sposób związany, wyraź swoją opinię.
                  Przekonasz się, że docenią to miliony...

> PS czuje sie wielce zaszczycony, za to, iz raczyl Pan poswiecic mi swoj cenny
                  czas.

... należy się 25 zl
                  ... które proponuję przekazać na akcję "Pajacyka" Polskiej Akcji Humanitarnej
                  (www.pajacyk.pl).

PS: Widzę, że zrobił Pan w przeciągu kilku dni pewne postępy w zakresie pracy
                  nad własnym wizerunkiem. Należą się tu, więc słowa uznania.

Pozdr.
                  Przemek
                  • Gość: olay Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.03, 13:47
                    heyka,

> Mianowicie po
                    > wielokroć zastanów się dobrze zanim coś naskrobiesz.
                    Mam wrazenie, ze te rade, ktora dawales bunglowi powinienes najpierw zastosowac
                    do siebie. Nie jest trudno dawac rady ale samemu je przestrzegac.Juz tlumacze o
                    co mi chodzi:

> Ależ proszę bardzo. Moja diagnoza brzmi: kretynizm nie wyklucza zespołu
                    Downa,
                    > może go wręcz dopełniać. Zmyłką natomiast może okazać się wygląd takiego
                    > delikwenta. Wg mojego rozeznania - nie każdy Down z wyglądu jest Downem z
                    > zachowania, tudzież sposobu wyrażania siebie. I tutaj możesz dowartościować
                    > soją osobę, gdyż niestety nie wiem, jak wyglądasz (...aż strach się
                    przekonać).

Ze sposobu wyrazania mysli widac, ze starasz sie zrobic wrazenie
                    inteligentnego. Najwyrazniej jednak nie wiele sie jeszcze nauczyles. Takie
                    obrzucanie kogos epitetami w stylu cyt. "Down" swiadczy o Twoim bardzo niskim
                    niestety poziomie. Z Twoich postow wynika, ze konczyles ww podstawowke juz
                    jakis czas temu lecz Twoja linia argumentacyjna jest nadal zywcem z niej
                    wyjeta. W dodatku z klas poczatkowych, obawiam sie. A jednak zycze ci dobrze.
                    Mam nadzieje, ze nigdy w swoim zyciu nie bedziesz musial radzic sobie z tak
                    ciezkimi chorobami jak zespol Downa czy jakakolwiek inna, nie dajaca nadzieji
                    choroba. Bo mozna wyrazic swoj sprzeciw wobec jakies osoby bez wiklania w to
                    osob chorych.
                    Pozdro.
                    O.
                    • Gość: Przemo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 28.03.03, 23:57
                      Cześć,

Gość portalu: olay napisał(a):

> heyka,
                      >
                      > > Mianowicie po
                      > > wielokroć zastanów się dobrze zanim coś naskrobiesz.
                      > Mam wrazenie, ze te rade, ktora dawales bunglowi powinienes najpierw
                      zastosowac
                      >
                      > do siebie. Nie jest trudno dawac rady ale samemu je przestrzegac.Juz tlumacze
                      o
                      >
                      > co mi chodzi:
                      >
                      > > Ależ proszę bardzo. Moja diagnoza brzmi: kretynizm nie wyklucza zespołu
                      > Downa,
                      > > może go wręcz dopełniać. Zmyłką natomiast może okazać się wygląd takiego
                      > > delikwenta. Wg mojego rozeznania - nie każdy Down z wyglądu jest Downem z
                      > > zachowania, tudzież sposobu wyrażania siebie. I tutaj możesz dowartościowa
                      > ć
                      > > soją osobę, gdyż niestety nie wiem, jak wyglądasz (...aż strach się
                      > przekonać).
                      >
                      > Ze sposobu wyrazania mysli widac, ze starasz sie zrobic wrazenie
                      > inteligentnego.

Cóż mogę odpowiedzieć - być może Olay masz rację, nie jestem w stanie
                      zweryfikować swojego zachownia, mogę jedynie opierac sie na wrazeniach innych
                      osob - np. Twoich i ludzi z najblizszego otoczenia. Z tymi ostatnimi, w
                      przeciwienstwie do Ciebie (chociaż z całą pewnością nie mogę tego wykluczyć) -
                      mam do czynienia osobiście (inteligencja staje się, więc o wiele bardziej
                      mierzalna).

> Najwyrazniej jednak nie wiele sie jeszcze nauczyles. Takie
                      > obrzucanie kogos epitetami w stylu cyt. "Down" swiadczy o Twoim bardzo niskim
                      > niestety poziomie. Z Twoich postow wynika, ze konczyles ww podstawowke juz
                      > jakis czas temu lecz Twoja linia argumentacyjna jest nadal zywcem z niej
                      > wyjeta. W dodatku z klas poczatkowych, obawiam sie. A jednak zycze ci dobrze.
                      > Mam nadzieje, ze nigdy w swoim zyciu nie bedziesz musial radzic sobie z tak
                      > ciezkimi chorobami jak zespol Downa czy jakakolwiek inna, nie dajaca nadzieji
                      > choroba. Bo mozna wyrazic swoj sprzeciw wobec jakies osoby bez wiklania w to
                      > osob chorych.
                      > Pozdro.
                      > O.

W poprzedniej odpowiedzi na obraźliwy (dla mnie) epitet długo zastanawiałem
                      się, czy pozostawić to bez echa, lecz zwyczajnie nie mogłem. Mam juz taką
                      naturę, że nie pozwolę sobie na chamstwo, bo to jest chamstwo w najczystszej
                      formie, w dodatku nie poparte żadną argumentacją.

Wiedz, że nigdy nie mialem, ani nie będę mieć jakiś obiekcji, co do choroby
                      Zespołu Downa, a takze wszystkich innych przykrych "błedów" natury (trudno
                      chorobę nazwac błędem). Przyznaję, żę poniosły mnie emocje (nad którymi w
                      stanie nagłego poddenerwowania zwykle się nie panuje) i nadurzyłem dobrego
                      smaku w tonie swojej wypowiedzi. Proszę zauważyć, że formułując taką, a nie
                      inną ripostę, zasugerowałem się polskim odpowiednikiem słowa BUNG (dla mniej
                      domyślnych inteligentów, przewidziałem taką ewentualność i oznaczyłem to
                      właśnie dużymi literami), czyli korek (dla poszerzenia zasobów językowych
                      inteligentów - w słowniku ANG-PL <źródło: www.slowniki.onet.pl>, są także inne
                      znaczenia, tj.: zatyczka, czop, zakrętka). I przypominam, że to nie ja użyłem,
                      jako pierwszy sformułowania "Down", tylko Pan Partacz (dla niewtajemniczonych
                      partacz jest polskim odpow. słowa bungle). Żałuję jednak, że podtrzymałem ton
                      wypowiedzi Pana Bungle'a, oraz że przed wysłaniem omawianego postu, jeszcze raz
                      dokladnie nie przeczytałem go - wówczas z całą pewnością zamieściłbym małą
                      klauzulkę, iż stanowczo odcinam się od posądzania mnie o złe zamiary wobec
                      chorych na tę konkretną, wzmiankowaną przez mnie chorobę, która jak widzę,
                      stała się kluczem zaistniałego sporu między nami (chociaż, jak się okazuje, nie
                      jest to jedyny problem, który ucisnął w Twoją piętę achillesową).

Nie jestem jednak w stanie pojąć tego, dlaczego atakuje się ofiarę - tak!,
                      właśnie tak się teraz czuję - jak ofiara losu. Czy sprawianie "wrażenia
                      inteligentnego" jest gorsze od sprawiania komuś przykrości, stosując
                      sformułowania typu "p...e, jak potrzaskany".

Po co, ja się w to wszystko wmieszałem? Dość powiedzieć, że post, od którego
                      się to wszystko zaczęło nikomu nie ubliżał.

PS: Przepraszam jeszcze raz najmocniej wszystkich chorych i wiem, że nie
                      oczekują oni od nas współczucia, lecz NORMALNEGO, ludzkiego traktowania. Serce
                      mi się kraje, nie tylko z powodu tych - ciężkich chorób, ale także zrządzeń
                      losu, jak bezdomność, czy kalectwo.

PS2: Rozumiem, że w społeczności internautow, ścislej - forumowiczów "Gazety"
                      nie istnieją żadne podziały i dosłownie każdy może wypowiedzieć się na dowolny
                      temat, intryguje mnie jednakże, jaką podstawówkę kończyłeś Olay. Może
                      zechciałbyś podzielić się tym ze mną i innymi? A może znasz mnie osobiście,
                      pałasz żądzą rewanżu za jakieś tam zdarzenie w przeszłości - naprawdę nie wiem.
                      Być może włączając się do tej dyskusji, próbujesz siebie dowartościować. Cały
                      czas spekuluję sobie, dlaczego w temacie nt 100ki, zabierają głos, wydawać by
                      się mogło - ludzie z nią nie związani (dlaczego tak uważam - ano dlatego, gdyż
                      nie skupiają się oni w swoich wypowiedziach na meritum sprawy).

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a w szczególności Olay'a - czlowieka NA PEWNO
                      inteligentnego, który sprowadził mnie na Ziemię, czyli NAUCZYŁ kwitowania
                      podobnych brutalnych epitetów dwoma prostymi słowami: "No comments", co też
                      przy kolejnej nadażającej się sposobności nie omieszkam wykorzystać.

Z wyrazami szacunku,
                      Przemo

... peace on earth enytime, enywhere...
                      • Gość: ciapek Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 23:14
                        Gość portalu: Przemo napisał(a):

<ciach przydługie wynaturzenia>

> ... peace on earth enytime, enywhere...

zapomniałeś dopisać, że IDEA GSM rules :D
                        • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 30.05.03, 17:27
                          ciapek ale się popisałeś nie pogadasz!!!
                      • Gość: olay Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.03, 13:01
                        Czesc Przemo
                        > Cóż mogę odpowiedzieć - być może Olay masz rację, nie jestem w stanie
                        > zweryfikować swojego zachownia, mogę jedynie opierac sie na wrazeniach innych
                        > osob - np. Twoich i ludzi z najblizszego otoczenia. Z tymi ostatnimi, w
                        > przeciwienstwie do Ciebie (chociaż z całą pewnością nie mogę tego wykluczyć) -
                        > mam do czynienia osobiście (inteligencja staje się, więc o wiele bardziej
                        > mierzalna).
                        Nie da sie zaprzeczyc. Jednak czytajac posty tez mozesz kilka rzeczy z nich
                        wywnioskowac. A przede wszystkim ja Ciebie nie ocenialam tylko zwrocilam uwage
                        na szczegoly twojej wypowiedzi, ktore mi sie nie spodobaly. Zauwaz, ze nie
                        stwierdzilam nigdzie, ze jestes glupi tylko, ze poziom tego postu nie byl
                        najwyzszy. Kazda wypowiedz robi jakies wrazenie n innych, zreszta po to wlasnie
                        jest. I chyba trzeba byc tego swiadomym.

> W poprzedniej odpowiedzi na obraźliwy (dla mnie) epitet długo zastanawiałem
                        > się, czy pozostawić to bez echa, lecz zwyczajnie nie mogłem. Mam juz taką
                        > naturę, że nie pozwolę sobie na chamstwo, bo to jest chamstwo w najczystszej
                        > formie, w dodatku nie poparte żadną argumentacją.
                        Ja nie chcialabym sie wdawac w analizowanie Twojej i poprzedniej wypowiedzi ale
                        musze stwierdzic, ze odpowiedziales w ten sam sposob i rowniez bez zadnej
                        argumentacji.

> Nie jestem jednak w stanie pojąć tego, dlaczego atakuje się ofiarę - tak!,
                        > właśnie tak się teraz czuję - jak ofiara losu. Czy sprawianie "wrażenia
                        > inteligentnego" jest gorsze od sprawiania komuś przykrości, stosując
                        > sformułowania typu "p...e, jak potrzaskany".
                        Rzeczywiscie zaatakowalam ofiare ale musisz pamietac o jednym, ze bardziej boli
                        kretynska uwaga od kogos na poziomie niz kretynska uwaga od kretyna. Bungle to
                        inna bajka a nieprzemyslana uwaga od Ciebie mnie po prostu zasmucila. Nie znam
                        Cie wiec nothing personal, jedynie z postow ale, jak wspomnialam, z wypowiedzi
                        mozna jednak cos wyciagnac.

> intryguje mnie jednakże, jaką podstawówkę kończyłeś Olay.
                        Ja konczylam (rodz. zenski) SP65.

> Może
                        > zechciałbyś podzielić się tym ze mną i innymi? A może znasz mnie osobiście,
                        > pałasz żądzą rewanżu za jakieś tam zdarzenie w przeszłości - naprawdę nie
                        > wiem.

:))) Nie, nie, nie. Jak mowilam, nie znam cie a przynajmniej tak sadze. Na
                        forum setki trafilam przypadkiem. Znam kilka osob, absolwentow setki i
                        zastanawialam sie kogo moge tu spotkac. Chcialam pozostac bierna, poczytac i
                        pojsc...

> Być może włączając się do tej dyskusji, próbujesz siebie dowartościować.
                        A jak mialoby sie to przejawiac bo nie rozumiem.

> Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a w szczególności Olay'a - czlowieka NA
                        > PEWNO
                        > inteligentnego, który sprowadził mnie na Ziemię, czyli NAUCZYŁ kwitowania
                        > podobnych brutalnych epitetów dwoma prostymi słowami: "No comments", co też
                        > przy kolejnej nadażającej się sposobności nie omieszkam wykorzystać.
                        Nie bede pytac co oznaczaja wielkie litery:)))

Pozdrowienia dla Przemo. Twoja odpowiedz odbudowala we mnie wiare w ludzi.
                        O.
                        • mr._bungle Re: SP 100 (Ś.P.) 31.03.03, 21:00
                          Gość portalu: olay napisał(a):

> Rzeczywiscie zaatakowalam ofiare ale musisz pamietac o jednym, ze bardziej boli
                          >
                          > kretynska uwaga od kogos na poziomie niz kretynska uwaga od kretyna. Bungle to
                          > inna bajka

Bardzo dziekuje.
    • Gość: ja Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 20:21
      ja też jestem z klasy "a" rocznik '79. fajnie się czyta te wspomnienia.
      i chtętnie zobaczyłabym te twarze "na żywo"
      • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.nowydwor.wroc.pl / 192.168.3.* 01.05.03, 17:34
        Gość portalu: ja napisał(a):

> ja też jestem z klasy "a" rocznik '79. fajnie się czyta te wspomnienia.
        > i chtętnie zobaczyłabym te twarze "na żywo"

No to w takim razie oznacza ze chodzilismy razem do klasy:) Moze bys sie przedstawil:)?
        • Gość: Palmer Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 01.05.03, 18:36
          Popieram przedmówcę całą mocą i ze wszystkich sił swoich - przedstaw się nam
          kolego "Ja" :-)))

Siemka
          • Gość: ja Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.03, 19:23
            przede wszystkim nie jestem KOLEGOM, a koleżanką:-)
            i ciekawa jestem, jak szybko wpadniecie ma to którą
            tymczasem
            pozdrawiam!
            • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.nowydwor.wroc.pl / 192.168.3.* 03.05.03, 17:57
              Gość portalu: ja napisał(a):

> przede wszystkim nie jestem KOLEGOM, a koleżanką:-)
              > i ciekawa jestem, jak szybko wpadniecie ma to którą
              > tymczasem
              > pozdrawiam!

Moze jakas malutka pomoc. Chetnie poglowkujemy, kto sie kryje za nickiem "ja".
      • Gość: Ognik Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.21.248.* 13.05.03, 22:33
        ty Pawlak pozdrawiam wszystkich z klasy "a" rocznik `79
        widziałem ostatnio nasza ostatnią wychowawczynie panią K.
    • Gość: ja Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.03, 19:32
      zapomniałam dodać, że w waszych wspomnieniach zgadza się wszystko oprócz
      sikania szymona i gruszki na matematyce. albo gdzieś mi umknęło to niezwykle
      traumatyczne przeżycie albo po prostu wyście je sobie wyimaginowali:-)
      • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.03, 20:27
        Ja też tego nie pamiętam.Ale cóż można wiedzieć, skoro siedziało się w
        przednio-środkowych ławkach... :-)O tym zdarzeniu (dla niektórych
        traumatycznym;) ktoś mi już kiedyś opowiadał, o innych również, ale nie będę
        wspominać o takich rzeczach na forum (bo a nóż czytają to jakieś dzieci?)

Pozdrawiam rocznik 79 z klasy 8A
        • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 13.05.03, 22:44
          wy dziewuchy tego nie zakumacie to były czasy !!
          • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 17:43
            ogniki napisał:

> wy dziewuchy tego nie zakumacie to były czasy !!

A MOŻE SIĘ SPOTKAMY JAKOŚ??? W TYM WESOŁYM GRONIE KLASY "A" ROCZNK '79?
            • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.21.249.* 15.05.03, 10:05
              Gość portalu: *** napisał(a):

> A MOŻE SIĘ SPOTKAMY JAKOŚ??? W TYM WESOŁYM GRONIE KLASY "A" ROCZNK '79?

Wpierw powiedz kim jestes:)
              • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 16:31
                Kobietą:-)
                • Gość: P@lmer Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 24.05.03, 01:30

> Kobietą:-)

... to prawda czy Matrix ???

Widze, że nie dajesz za wygraną, Pani Wielka Niewiadoma. Brrr... przekamazamy
                  się, jak dzieci. Może wreszcie podzielisz sie z nami swoimi wspomnieniami? Nie
                  watpie, że za ich sprawa wlejesz tu wiele kobiecej swiezosci, radości i piekna.
                  Mam przeczucie, ze to temat rzeka, ze poki co- nie wyczerpal sie i jest jeszcze
                  wiele do opowiadania o naszej szkole oraz klasie, na ktora przez 8 dluuugich
                  lat bylismy nawzajem skazani.
                  Skoro nie zamierzasz otwarcie sie przedstawic, to moze historia, ktorą - mam
                  nadzieję - podzielisz sie z nami niebawem, da nam jakąś mocną podstawę do
                  głębszych przemyśleń i zastanowień nt badz, co badz skrytego bytu Pani "Ja".

PS: Może zabrzmi to nazbyt dosadnie, ale dzieki tej zabawie w "kotka i myszke",
                  ktora zdominowała ostatanie kilka postów, mam dość duże wątpliowści, co do
                  Twojej deklarowanej płci, wiec...
                  ... teraz Twoj ruch :) (moc jest z Toba, a prawda Cie wyzwoli)

PaPa
                  • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 18:15
                    Gość portalu: P@lmer napisał(a):

> Gość portalu: *** napisał(a):
                    >
                    > > Kobietą:-)
                    >
                    > ... to prawda czy Matrix ???
                    >
                    > Widze, że nie dajesz za wygraną, Pani Wielka Niewiadoma. Brrr...
                    przekamazamy
                    > się, jak dzieci. Może wreszcie podzielisz sie z nami swoimi wspomnieniami?
                    Nie
                    > watpie, że za ich sprawa wlejesz tu wiele kobiecej swiezosci, radości i
                    piekna.
                    > Mam przeczucie, ze to temat rzeka, ze poki co- nie wyczerpal sie i jest
                    jeszcze
                    >
                    > wiele do opowiadania o naszej szkole oraz klasie, na ktora przez 8 dluuugich
                    > lat bylismy nawzajem skazani.
                    > Skoro nie zamierzasz otwarcie sie przedstawic, to moze historia, ktorą - mam
                    > nadzieję - podzielisz sie z nami niebawem, da nam jakąś mocną podstawę do
                    > głębszych przemyśleń i zastanowień nt badz, co badz skrytego bytu Pani "Ja".
                    >
                    > PS: Może zabrzmi to nazbyt dosadnie, ale dzieki tej zabawie w "kotka i
                    myszke",
                    >
                    > ktora zdominowała ostatanie kilka postów, mam dość duże wątpliowści, co do
                    > Twojej deklarowanej płci, wiec...
                    > ... teraz Twoj ruch :) (moc jest z Toba, a prawda Cie wyzwoli)
                    >
                    > PaPa

Nie jestem pewna, czy prawda mnie wyzwoli, ani czy moje refleksje ułatwią
                    zidentyfikowanie, ale skoro jest życzenie, może być i spełnienie:-)Moja pamięć
                    nie jest jednak doskonała, ale niewątpliwie wiem, że
                    polskiego uczyła nas sikora, matmy kniazia, biologii durak, a fizyki,
                    przynajmniej przez ostanie dwa lata, kiełbasiński. i przed jedną z jego lekcji
                    pojawił się w szkole <w ramach odwiedzin> nasz kolega zbyszek p.(który po 5
                    <chyba>klasie się gdzieś przeniósł)zbyszek był miły, ale ktoś go zaczepił,
                    więc przed szkołą próbował wymierzyć oprawcy sprawiedliwość. a ponieważ w nas
                    miał wierną i dopingującą publiczność, a okładanie się pięściami trwało
                    znaczenie dłużej niż przerwa, obserwowaliśmy dalej- kosztem fizyki. nie wiem
                    jaki był wynik, ale pamiętam, że kiełbasińskiemu trudno było zrozumieć nasz
                    entuzjazm, którym tłumaczyliśmy spożnienie na jego lekcję.
                    poza tym pamiętam jeszcze przegraną naszych chłopaków w finałowym meczu
                    koszykówki. grali wtedy z 8e. a z wcześniejszych lat to szpilki pod tyłkami
                    dziewczyn i panią froń- wychowawczynię w klasie od 1-3, która pomyliła kiwi z
                    ziemniakiem. na jednej z lekcji mielismy przygotować stoiska z różnymi
                    wcześniej przytarganymi z domu akcesoriami. justynie k przypadł w udziale
                    warzywniak i przyniosła jakieś owoce. kobieta podeszła do niej, wzięła kiwi i
                    stwierdziła, że dziwny ten ziemniak. ale w zasadzie większość z nas też
                    widziała ten owoc po raz pierwszy, bo w końcu działo się to w jeszcze w
                    czasach komuny i tego rodzaju przyjemności smakowe spotykały jedynie naszych
                    zachodnich sąsiadów (justyny rodzice dorabiali w rfn-ie:-))
                    w każdym razie bywało wesoło, więc może dlatego czasami żal mi, że to już za
                    nami.
                    pozdrawiam wszystkich czytających

• ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 30.05.03, 17:12
                      no to niezła pamięć ja nie pamiętam takich szczegółów ale jestem FACETEM i to
                      mnie tłumaczy ;-)
                      może kajo założymy stronke naszej klasy bo mam wrażenie że prucz Ramba nikt
                      więcej jak ostatnie 8a nie pisze!
                      mam pare zdięć to się zeskanuje i coś się zdziała.
                      może włączy sięw to pani "X" ??
                      więc przemyślcie sprawe !!!

teraz jak założyli nam neta to nie musze liczyć impulsów i pisze ile chce a jak
                      u was.
                      • Gość: xxx Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.03, 22:03
                        ogniki napisał:

> no to niezła pamięć ja nie pamiętam takich szczegółów ale jestem FACETEM i
                        to
                        > mnie tłumaczy ;-)
                        > może kajo założymy stronke naszej klasy bo mam wrażenie że prucz Ramba nikt
                        > więcej jak ostatnie 8a nie pisze!
                        > mam pare zdięć to się zeskanuje i coś się zdziała.
                        > może włączy się w to pani "X" ??
                        A OWSZEM... MAM NIEOGRANICZONY DOSTĘP DO NETA, SKANER, ZDJĘCIA, WIĘC
                        PROPOZYCJĘ PRZYJMUJĘ. NAMÓWIĘ TEŻ NASZĄ WSPÓLNĄ KOLEŻANKĘ, KTÓRA TEŻ TU
                        NIEGDYŚ SIĘ WYPOWIEDZIAŁA:-)
                        POZDRAWIAM JAK ZWYKLE
                        I CZEKAM NA SZCZEGÓŁY!
                        PS. A OGNIK TO KTO, JEŚLI MOŻNA WIEDZIEĆ???
                        >
                        • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.22.12.* 31.05.03, 13:12
                          Gość portalu: xxx napisał(a):

Witam,

> PS. A OGNIK TO KTO, JEŚLI MOŻNA WIEDZIEĆ???

Paweł.
                          • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 31.05.03, 23:32
                            może sam się przedstawie bez pomocy Kajosana
                            walka o Ogień -
                        • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 17:15

> A OWSZEM... MAM NIEOGRANICZONY DOSTĘP DO NETA, SKANER, ZDJĘCIA, WIĘC
                          > PROPOZYCJĘ PRZYJMUJĘ. NAMÓWIĘ TEŻ NASZĄ WSPÓLNĄ KOLEŻANKĘ, KTÓRA TEŻ TU
                          > NIEGDYŚ SIĘ WYPOWIEDZIAŁA:-)
                          > POZDRAWIAM JAK ZWYKLE
                          > I CZEKAM NA SZCZEGÓŁY!

Mnie nie trzeba namawiać :) Pomysł ze stronką jest dobry, ale ze spotkaniem
                          jeszcze lepszy! Myślę, że znalazłoby się kilka opsób chętnych na takie
                          wspominki w jakimś miłym, piwnym miejscu

Pozdrowionka!
                          • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 02.06.03, 23:10
                            to pewnie gdzieś 6 może 13 czerwca to spotkanko??
                            a gdzie ???????? trzeba pomyśleć
                            tylko trzeba innych powiadomić wiecie kogo nie zrzeszonych tych którzy o tym
                            forum nic nie wiedzą, tych którzy majs własne dzieci i innych poślubie
                            kto się tym zajmie???????????????????
                            • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.03, 20:01
                              6.06 to chyba odpada, bo to właściwie już i ciężko będzie wszystkich
                              powiadomić. A zawiadomi się całą naszą wspaniałą klasę pocztą pantoflową-każdy
                              przekaże dalej komu tylko może. 13.06 to byłby chyba ok termin. A miejsce?
                              Hmm...Czy są jakieś propozycje? Pozdrowiam
                              • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 18:19
                                Gość portalu: ??? napisał(a):

> 6.06 to chyba odpada, bo to właściwie już i ciężko będzie wszystkich
                                > powiadomić. A zawiadomi się całą naszą wspaniałą klasę pocztą pantoflową-
                                każdy
                                > przekaże dalej komu tylko może. 13.06 to byłby chyba ok termin. A miejsce?
                                > Hmm...Czy są jakieś propozycje? MOŻE W JAKIMŚ Z OGRÓDKÓW LETNICH NA RYNKU.
                                MOŻNA ŁĄCZYĆ STOŁY ETC.

A JA BARDZO BYM PROSIŁA JEDNAK NIECO PÓŹNIEJ, BO 14.06. MAM OBRONĘ PRACY MGR,
                                WIĘC ABSOLUTNIE NIE UDA MI SIĘ DOTRZEĆ, A TYM RAZEM B. BYM CHCIAŁA. MOŻE 16.06?
                                DAJCIE ZNAĆ...

• ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 05.06.03, 00:46
                                  to była tylko propozycja
                                  czekam na inne
                                  może sie w końcu przedstawisz kolegom??
                                  mgr.omc.
                                • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 08:00
                                  16.06 będzie ok. Akurat po moim egzaminie. Czy reszcie tez pasuje?
    • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 20:53
      no to co spotykamy się 16.06. (poniedziałek)w godzinach wieczornych?
      jeśli tak to przekażcie wiadomość komu się da:-)
      • Gość: P@lmer Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 09.06.03, 16:24
        Puk puk,

Przepraszam, ja tylko w kwestii formalnej. Spotkanko jak najbardziej popieram,
        ale chciałbym bardzo znać imionia inicjatorek tego meetingu. O jednym jest juz
        od dawna głosno - Ogniku, a o Was dziewczynki...

Papa
      • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.22.12.* 09.06.03, 16:33

> no to co spotykamy się 16.06. (poniedziałek)w godzinach wieczornych?
        > jeśli tak to przekażcie wiadomość komu się da:-)

Wpierw sie przedstaw.
        • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 09.06.03, 16:37
          Gość portalu: Kajo napisał(a):

>
          > > no to co spotykamy się 16.06. (poniedziałek)w godzinach wieczornych?
          > > jeśli tak to przekażcie wiadomość komu się da:-)
          >
          > Wpierw sie przedstaw.
          >
          popieram trzeba się przedstawić
          • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.03, 20:58
            A jak się nie przedstawimy, to co? :)
            • Gość: P@lmero Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 10.06.03, 18:25

> A jak się nie przedstawimy, to co? :)

... to sie pogniewamy :)
    • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 22:03
      Jeśli nie lubicie niespodzianek,postarajcie się zgadnąć. Zapewniam, że to
      wcale nie jest trudne. Prawda koleżanko???
      • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.03, 06:49
        Prawda Koleżanko! :)
        • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 10.06.03, 20:48

> Prawda Koleżanko! :)
          jest was dwie
          zacznijmy od poczadku Agata Anioł Iwona Bogucka Aśka Chomiuk ....
      • Gość: P@lmer Proponuję utworzyc liste osob deklarujących udział IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 10.06.03, 19:06

> Jeśli nie lubicie niespodzianek,postarajcie się zgadnąć. Zapewniam, że to
        > wcale nie jest trudne. Prawda koleżanko???

HiHi - to zadanie moze byc trudniejsze niz te, ktore zapodawala swego czasu
        Kniazia na sprawdzianach z matmy, tym bardziej ze pamiec do nazwisk juz nie
        ta... ;))

Ponawiam, wiec apel - dziewczyny!, opamietajcie sie... mamy zgadywac - to
        przeciez niebotycznie male prawdopodobienstwo trafienia w "10". Szanse to
        jakies 1:20. Oszczedźcie mi zgadywania plzz, bo z moim zyciowym fartem
        musialbym od teraz napisac jeszcze 20 postów!!! ;)

Przechodzac do meritum- czyli wlasciwie tematu tego postu- proponuje utworzyc
        swoistą listę obecnosci uczestnikow spotkanka (nr 3 lub 4 z kolei). Własciwie
        to Pawel i szanowne Organizatorki powinny wyjechac z taka konkretną inicjatywa,
        a nie ja, ale nie wazne.
        O liscie pisze o ot chocby dlatego (głowny powod jest chyba wystarczajaco
        jasny, hehe), azeby uniknac sytuacji, w ktorej na spotkaniu pojawi sie tylko
        garstka osob z kuflami piffka w roli glownej.

Co do terminu spotkania to wstepnie reflektuje na ten dzien, ale moze byc tez
        inny. Jesli, wiec komus nie za bardzo odpowiada- niech sie odezwie i rzuci
        jakimś innym dniem.

UWAGA! Oto jest obiecana lista obecnosci, ktorą mam przyjemnosc zapoczatkowac,
        ufając, że z kazdym nastepnym postem dopisane zostaną przynajmniej inicjały
        uczestników (udzial osob nizej tu wymienionych jest raczej pewny- w kazdym
        razie info o wydarzeniu przyjęli do wiadomosci)

1. Ognik
        2. P@lmer
        3. Lisior
        4. Gruszka
        5. Z.P.
        6. Tiembo
        7. Kunia
        8.
        9.
        10.
        11.
        (lista jest otwarta - prosze sie wpisywac)

PS: Jakies propozycje, co do lokalu? Moze maly reservieren stolików, co ty na
        to Pablo?

No to do kolejnego postu... a czas nieubłaganie ucieka.
        • Gość: Kajo Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.e / 10.22.12.* 10.06.03, 20:06
          Gość portalu: P@lmer napisał(a):

> 1. Ognik
          > 2. P@lmer
          > 3. Lisior
          > 4. Gruszka
          > 5. Z.P.
          > 6. Tiembo
          > 7. Kunia

8. Kajo
          • Gość: *** Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:25
            Gość portalu: Kajo napisał(a):

> Gość portalu: P@lmer napisał(a):
            >
            > > 1. Ognik
            > > 2. P@lmer
            > > 3. Lisior
            > > 4. Gruszka
            > > 5. Z.P.
            6. Tiembo
            > > 7. Kunia
            >
            > 8. Kajo
            9. KOLEŻANKA 1
            10. KOLEŻANKA 2
            ps. a kto się kryje pod 5, 6, 7 jeśli można wiedzieć oczywiście
            ps. najprawdopodobniej przyprowadzimy jeszcze ze 3 koleżanki

• Gość: ??? Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 00:00

> Gość portalu: Kajo napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: P@lmer napisał(a):
              > >
              > > > 1. Ognik
              > > > 2. P@lmer
              > > > 3. Lisior
              > > > 4. Gruszka
              > > > 5. Z.P.
              > 6. Tiembo
              > > > 7. Kunia
              > >
              > > 8. Kajo
              > 9. KOLEŻANKA 1
              > 10. KOLEŻANKA 2
              > ps. a kto się kryje pod 5, 6, 7 jeśli można wiedzieć oczywiście
              > ps. najprawdopodobniej przyprowadzimy jeszcze ze 3 koleżanki

Hmm.... Kunia to Jarek.... Z.P. to kto? Zbysio Pusak? To ja mogę powiadomić
              P.N.(pamiętacie taką? bo Ona Was nie za bardzo :) TIEMBO to kto??? Na pewno
              to ktoś z naszej klasy? Nie zapomnijcie powiadomić Kubina(Tiembo?), Julka-to
              zadanie dla Kajosza z racji bliskości terytorialnej (jeden blok)z tymi
              osobnikami :) A co z Szymonem i Danielem? Nie zapomnijcie o nich :)
              • Gość: *** Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 19:36
                1.agata anioł, 2.iwona bogucka, 3.szymon chlebicki, 4.joanna chomiuk, 5.joanna
                ciara, 6.łukasz ciura, 7. kamila drelichowska, 8. marcin gruszczyński, 9.
                małgosia idkowiak, 10. rafał kaczmarczyk, 11. marta kaźmierczyk, 12. justyna
                korczak, 13. małgosia korzec, 14. bartek korzeniowski, 15. anka kowalczyk,
                16. paweł krajewski, 17. justyna kulczycka, 18. łukasz kwiatkowski, 19.kasia
                maj, 20 przemek michalczyk, 21. kasia mucha, 22. magda nowak, 23.marta
                poręba 24. marysia sambora, 25.jarek sawaryński 26. przemek ulok, 27. sylwia
                walendowska, 28. mariusz wieloch 29.ania wlaźlak, 30.daniel wrąbel. 31 julek
                zasański, 32. jakub żeberski

ZDOLNA JESTEM - PRAWDA . no chyba, że kogoś brak
                a tak przy okazji, ktoś dał znać mariuszowi w.?
              • Gość: P@lmer Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 15.06.03, 12:38

>
                > > Gość portalu: Kajo napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: P@lmer napisał(a):
                > > >
                > > > > 1. Ognik
                > > > > 2. P@lmer
                > > > > 3. Lisior
                > > > > 4. Gruszka
                > > > > 5. Z.P.
                > > 6. Tiembo
                > > > > 7. Kunia
                > > >
                > > > 8. Kajo
                > > 9. KOLEŻANKA 1
                > > 10. KOLEŻANKA 2
                > > ps. a kto się kryje pod 5, 6, 7 jeśli można wiedzieć oczywiście
                > > ps. najprawdopodobniej przyprowadzimy jeszcze ze 3 koleżanki
                >
                > Hmm.... Kunia to Jarek.... Z.P. to kto? Zbysio Pusak? To ja mogę powiadomić
                > P.N.(pamiętacie taką? bo Ona Was nie za bardzo :) TIEMBO to kto??? Na pewno
                > to ktoś z naszej klasy? Nie zapomnijcie powiadomić Kubina(Tiembo?), Julka-to
                > zadanie dla Kajosza z racji bliskości terytorialnej (jeden blok)z tymi
                > osobnikami :) A co z Szymonem i Danielem? Nie zapomnijcie o nich :)

Witam,

Z.P - zgadza się - Zbyszko
                Tiembo = Membo = Mario = Mariusz
                Qbin = Kubin = Jakub

Wiec teraz Twoja kolej - kim jest P.N. ??

Tez tak uwazam ze Jules winien wiedziec o spotkanku z ust Kaja.

Jesli nr do Daniela mam wlasciwiy to ten juz wie o spotkanku,ale czy przyjdzie
                tego jeszcze nie wiem
                Mariusza rowniez zobowiazalem sie poinformowac.

Papa
                • Gość: P@lmer Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 15.06.03, 12:42
                  Acha, zapomnialem dodac istotnego szczególu. Mianowicie info o spotkaniu
                  zostalo do nich puszczone na dzień 20 czerwca, na godzinę 19!
                • Gość: ??? Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.03, 14:40
                  P.N. to Paulina Nawrat - pamiętacie ją? Była jeszcze Gosią Ciężkowska, ale o
                  niej to nic nie wiem...

Do zobaczenia w piątek!
                  • Gość: P@lmer Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 15.06.03, 16:21

> P.N. to Paulina Nawrat - pamiętacie ją? Była jeszcze Gosią Ciężkowska, ale o
                    > niej to nic nie wiem...
                    >
                    > Do zobaczenia w piątek!

Cześć Agatko! (bo chyba dobrze odgadłem)
                    Domyśliłem się, że może chodzić o Paulinę i rzeczywiscie przewinął się ktoś
                    taki przez naszą klasę. Nazwisko wypadło mi z głowy i nadal nic mi nie mówi. A
                    czy ona ma przyjść na spotkanie?

Z tego, co wiem Kajo nie pojawi sie na spotkaniu - w tym czasie wypadło mu coś
                    innego. Nie wiem, więc czy w zw. z tym powiadomi Julka.

Do zobaczenia, oby frekwenkcja była większa niż ta na referendum, hihi
                    • Gość: ??? Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.03, 15:33
                      Paulina nie przyjdzie, tak tylko o niej napisałam :)

A Kajo może jednak się pojawi? Wspominał,że pracuje, ale może dołączy do nas
                      po pracy???

Do piątku
                      Agata
                      • Gość: Kajo Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.nowydwor.wroc.pl / 192.168.3.* 18.06.03, 12:48

Witam,

> A Kajo może jednak się pojawi? Wspominał,że pracuje, ale może dołączy do nas
                        > po pracy???

Wyjde z pracy wczesniej. Nie ma wiec problemu. Pojawie sie na spotkaniu.
                        BTW Wlasnie przed chwila rozmawialem na ICQ z Julkiem i on tez sie pojawi.

pozdrawiam.
        • ogniki Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u 10.06.03, 22:46
          może czeski Film ????
          co ty na to P@lmer?? i inni??
          • Gość: P@lmero Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 10.06.03, 22:56
            ogniki napisał:

> może czeski Film ????
            > co ty na to P@lmer?? i inni??

Na to wyglada

Nr-ki 5, 6, 7 niech beda karta przetargowa za Wasza tajemniczosc. Z reszta po
            takich wskazowkach naprawde trudno sie nie domyslec kto kryje sie za tymi
            cyferkami.

PS: Zdecydowanie za malo kolezanek wie o spotkaniu (prawda chlopcy?),
            czyzbyscie sie z malo sie starały

Nara
          • Gość: Kajo Re: Proponuję utworzyc liste osob deklarujących u IP: *.e / 10.22.12.* 11.06.03, 18:13
            ogniki napisał:

> może czeski Film ????
            > co ty na to P@lmer?? i inni??

Bardzo dobry pomysl. Lubie czeskie piwo.
      • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.22.12.* 10.06.03, 19:43

A jaka jest nagroda:)?
        • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:26
          >
          > A jaka jest nagroda:)?
          > NAGRODA JEST SPECJALNA:-)
          • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 10.06.03, 22:48

> > A jaka jest nagroda:)?
            > > NAGRODA JEST SPECJALNA:-)

Może postawią Browara ;-)
            • Gość: Kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.22.12.* 11.06.03, 18:11
              ogniki napisał:

> > > A jaka jest nagroda:)?
              > > > NAGRODA JEST SPECJALNA:-)
              >
              > Może postawią Browara ;-)

A Ty tylko o jednym:)
              • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 11.06.03, 23:43
                Robie liste obecności kto był po Itkowiak ona miała nr 9 a 10 ???
                Kajo miał chyba 11??
                • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 23:51
                  Wszystko jest ok, 10 miał kajo, a 11 Marta Kaźmierczyk...
                  Potem chyba Korzeniowski (czyli Sprężyn),Korzec itd.....
                  • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 23:52
                    tzn najpierw korzec potem korzeniowski-za późno, aby normalnie myśleć :)
                  • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 11.06.03, 23:55

> Wszystko jest ok, 10 miał kajo, a 11 Marta Kaźmierczyk...
                    > Potem chyba Korzeniowski (czyli Sprężyn),Korzec itd.....

oj źle
                    brakuje Grochuli ;-)
                    • Gość: ??? Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 00:01
                      ogniki napisał:

> Gość portalu: ??? napisał(a):
                      >
                      > > Wszystko jest ok, 10 miał kajo, a 11 Marta Kaźmierczyk...
                      > > Potem chyba Korzeniowski (czyli Sprężyn),Korzec itd.....
                      >
                      > oj źle
                      > brakuje Grochuli ;-)

NO ALE TO PRZED "I" :-)
                      A KOLEGA CZEMU NIE ŚPI O TEJ PORZE???
              • Gość: ??? Spotkanie przełożone! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 23:49
                Po wstępnych ustaleniach z obywatelem Lisiorem (bądź Cwietem jak kto woli) i z
                Jareckim (czyli chyba z Kunią) doszliśmy do oczywistego wniosku, iż
                poniedziałek to absurdalny niemalże dzień. Dlatego uroczyście oświadczam, iż
                spotkanie będzie w piątek (20 czerwca). Spotykamy się o 19-ej pod pręgierzem,a
                potem udamy się w jakieś miejsce :)
                Nie wiem kto przyjdzie, ale z dziewczyn zostaną powiadomione(w kolejności
                alfabetycznej):

Anioł Agata
                Bogucka Iwona
                Kaźmierczyk Marta
                Korzec Gosia
                Sambora Marysia
                Walendowska Sylwia
                Wlaźlak Ania

Lista ta miejmy nadzieję będzie dłuższa.
                Dobranoc:)

Wasza Koleżanka

• ogniki Re: Spotkanie przełożone! 12.06.03, 00:05
                  Pod pręgierzem jak jacyś licealiści nie rubmy wiochy
                  każde inne miejsce
                  Plese !!!!!
                  to takie nie Wrocławskie
                • Gość: kajo Re: Spotkanie przełożone! IP: *.e / 10.22.12.* 12.06.03, 09:27

> spotkanie będzie w piątek (20 czerwca). Spotykamy się o 19-ej pod pręgierzem,a

No to lipa straszna, bo koncze prace o 19:30. Moze czwartek? Jest wtedy boze cialo.
      • Gość: kajo Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.e / 10.22.12.* 12.06.03, 09:31

Jedna z pan to Agata Aniol. Z utesknieniem czekam na nagrode:P
    • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 12:39
      Mi 19.06 nie pasuje w ogóle. Nie będzie mnie wtedy we Wrocławiu. Może
      ewentualnie środa przed Bożym Ciałem?Następny dzień wolny:-)Pozdrawiam
      • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 12.06.03, 12:49
        mam liste obecności zdaje się że było nas 30 w klasie
        udało mi sie to uczynic ale nie powiem było ciężko !!!
        z imienia i nazwiska czy ktoś pamięta wszystkich ????
        bez pomocy innych??

to kiedy to spotkanko 20 VI 2003 ale też gdzie
        bo będziemy tak przekłedać i znowu nic nie wyjdzie jak zwykle

Pozdrawiam wszystkich
        walka o ogień!!!!!
        Pawlak (ognik)
        • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 12.06.03, 12:51
          kontakt ze mną na gg nr 1708598
      • Gość: P@lmer Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 15.06.03, 13:10

> Mi 19.06 nie pasuje w ogóle. Nie będzie mnie wtedy we Wrocławiu. Może
        > ewentualnie środa przed Bożym Ciałem?Następny dzień wolny:-)Pozdrawiam

A 20. bedziesz?

PS: Wszyscy praktycznie wiedza juz o piątkowym spotkaniu (20 VI) o godzinie 19
        (ustawka na rynku).
        Przekladac piatek na inny dzien - jak wszyscy wiedza o piatku - nie ma
        najmniejeszego sensu, bo wtedy nikt juz nie przyjdzie i cale spotkanie diabli
        wezmą...

Pozdr.
    • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 19:17
      JA ponawiam propozycję, żebyśmy może spotkali się w środę tuż przed bożym
      ciałem! następny dzień wolny, więc co szanowne grono na to? ze swojej strony
      zobowiązuję się powiadomić Asię Chomiuk i Gośkę Idkowiak, może Kasię Maj, choć
      nie ręczę za efekt. Ale w każdym razie będę się starać. Jeśli do kogoś jeszcze
      trzeba dzwonić, dajcie znać. Mam w pracy nieograniczony dostęp do tel, więc
      mogę wykorzystać do tak wzniosłych celów. Co do Daniela, to jakiś czas temu
      spotkałam Go w Galerii Dominikańskiej. Ale nie byłam na tyle przezorna, żeby
      wziąć tel. Może ktoś z Wak posiada. No i do Szymona.
      • Gość: *** Re: SP 100 (Ś.P.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 19:41
        1.agata anioł, 2.iwona bogucka, 3.szymon chlebicki, 4.joanna chomiuk, 5.joanna
        ciara, 6.łukasz ciura, 7. kamila drelichowska, 8. marcin gruszczyński, 9.
        małgosia idkowiak, 10. rafał kaczmarczyk, 11. marta kaźmierczyk, 12. justyna
        korczak, 13. małgosia korzec, 14. bartek korzeniowski, 15. anka kowalczyk,
        16. paweł krajewski, 17. justyna kulczycka, 18. łukasz kwiatkowski, 19.kasia
        maj, 20 przemek michalczyk, 21. kasia mucha, 22. magda nowak, 23.marta
        poręba 24. marysia sambora, 25.jarek sawaryński 26. przemek ulok, 27. sylwia
        walendowska, 28. mariusz wieloch 29.ania wlaźlak, 30.daniel wrąbel. 31 julek
        zasański, 32. jakub żeberski

ZDOLNA JESTEM - PRAWDA . no chyba, że kogoś brak
        a tak przy okazji, ktoś dał znać mariuszowi w.?
        • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 13.06.03, 16:55
          przyznaje niezły wyczyn mi to zajęło 30 min
          nie wiem czy w środe zobacze co da się zrobić
          proponuje spotkać sie na gg , icq i pogadać "on line" wtedy lepirj coś ustalić
          gg 1708598
          • ogniki Re: SP 100 (Ś.P.) 15.06.03, 12:10
            Spotkanie jest w PIĄTEK 20.VI.2003 Proponuje o 19 koło FREDRY

Pozdrówka Pawlak
            • ogniki spotkanie kl 8a inf wyżej i tu 15.06.03, 12:11
              ogniki napisał:

> Spotkanie jest w PIĄTEK 20.VI.2003 Proponuje o 19 koło FREDRY
              >
              > Pozdrówka Pawlak
              • ogniki po spodkaniu 24.06.03, 23:30
                piszcie do mnie jakie przeżycia po spotkaniu
                ja też cosik napisze
                ale była jazda no nie czy ktoś zaprzeczy??
                ale się sponiewierałem

piszcie na forum i na maila ogniki@gazeta.pl
                • kajo-79 Re: po spodkaniu 25.06.03, 14:34
                  ogniki napisał:

> piszcie do mnie jakie przeżycia po spotkaniu
                  > ja też cosik napisze

Wkoncu rozeslij skan tej kartki co podpisywalismy, no chyba, ze nie pamietasz o coc chodzi:P

> ale była jazda no nie czy ktoś zaprzeczy??
                  > ale się sponiewierałem

Fakt:D Zeby pic trzeba miec głowe:D

Bylo bardzo fajnie, chociaz pomysl pojscia do liverpoolu byl chybiony.
                  • marcys3 cisza???????????? 30.07.03, 17:44
                    hej,
                    i co tak nagle wszyscy milczycie?
                    to już koniec refleksji?
                    a co ze stroną o naszej szkole? ktoś tu kiedyś składał deklaracje:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka