Dodaj do ulubionych

WYBURZYĆ KOZANÓW!!!

IP: *.chem.uni.wroc.pl 02.04.01, 15:23
Tytuł jasny... Powody:

1 - zasłania mi widok, jak jade do szkoły
2 - on sam widoku ładnego nie tworzy
3 - jako produkt słabej jakości nie spełnia wielu wymogów bezpieczeństwa
4 - w razie powodzi zabiera prawie wszystkie siły na ratowanie swoich
mieszkańców, bo leży w niecce i zalewa 3 piętra
5 - wydłuża mi droge do szkoły
6 - tam mieszka JJ
7 - zawsze rano są tam korki
8 - przez te korki muszę wyjeżdżać znacznie wczesniej wstawać
9 - jeszcze nie slyszalem dobrej opinii o Kozanowie
Obserwuj wątek
    • Gość: Necro Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.sipnet.pl 02.04.01, 15:40
      Jak sie mieszka na wsi, albo chodzi do wiejskiej szkoły, to tak już jest, że
      ciężko sie do niej dostać. Niemniej jednak sugeruje ci idioto, zebyś przyszedł
      w niedziele pod kosciół na Kozanowie, to może ktos ci rzuci jakiegos grosza i
      kupisz sobie hulajnogę.
      • Gość: nona Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 217.30.133.* 02.04.01, 21:43
        Gość portalu: Necro napisał(a):

&#62 Jak sie mieszka na wsi, albo chodzi do wiejskiej szkoły, to tak już jest, że
        &#62 ciężko sie do niej dostać. Niemniej jednak sugeruje ci idioto, zebyś przyszedł
        &#62 w niedziele pod kosciół na Kozanowie, to może ktos ci rzuci jakiegos grosza i
        &#62 kupisz sobie hulajnogę.

Tomza jest estetą a ty Necro jesteś mieszkańcem Kozanowa i to jest ta subtelna
        różnica w postrzeganiu zasłoniętego piękna. Zburzyć Kozanów to taka sama poezja
        jak "Palę Paryż" - ale chyba tego teraz w szkołach (miejskich i wiejskich) nie
        uczą.

• Gość: Necro Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.sipnet.pl 13.04.01, 13:22
          A ja mam wrażenie , że ty chcesz wyburzać wszystko oprócz Dworca Głównego ( a
          to ze wzgledu na wykonywany zawód)
      • Gość: Kazio Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.04.01, 09:48
        Tomza mysli ekologicznie i perpektywicznie, a ty zasciankowo i egoistycznie.
        Tomza mieszka w miejscu przyjaznym czlowiekowi, czystym i zielonym, a ty w
        oblesnym blokowisku, betonowym i smierdzacym.
        Niz wiec dziwnego, ze zazdroscisz Tomzie i miotasz bezradnie plugawe kalumnie
        na niego - wynik frustracji i psychicznej degrengolady, spowodowanej nazbyt
        dlugim przebywaniem na Kozanowie.
        Biedny ty, biedny... Ot, wytwor blokowiska...
        • Gość: tomza Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.lo3.wroc.pl 04.04.01, 08:27
          Kazio! MY HERO!
    • Gość: Heniu Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.04.01, 10:02
      Kozanów jest po prostu do zburzenia i żadne prośby mieszkańców nic tu nie
      pomogą.
      • Gość: hrabia Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 10:36
        Aby nie oglądać Kozanowa - nie chodź do szkoły. Ona i tak nic nowego nie
        wniesie. Od dziesiątków lat powtarzają to samo.
        Nie róbcie tego !!! Jak zniknie Kozanów, to zaleje moje Sępolno !!!

• Gość: RADYKALN WYBURZAC.... WYBURZAC.... WYBURZAC.... IP: 213.195.155.104, 217.96.4.* 03.04.01, 23:18
      wyburzyc:

LEGNICKA - BO ZA BLISKO RYNKU
      PLAC NOWY TARG - JAK WYZEJ
      KOMUNISTYCZNY BLOK NAPRZECIW GLOWNEGO WEJSCIA DWORCA GLOWNEGO
      10 PIETROWY BLOK NA POMORSKIEJ PRZY MOSCIE POMORSKIM
      MCDONALDA NA WYSPIE MIESZCZANSKIEJ
      BLOK PRZY ARSENALE
      SOLPOL 1
      BIUROWIEC CUPRUM NA PLACU 1GO MAJA
      CALA SERIE BLOCZKOW WZDLOZ ULICY PILSUDZKIEGO OD OKOLIC ZIELINSKIEGO DO
      GRABISZYNSKIEJ

WIELE JESZCZE JEST DO UPRZATNIECIA!!!
      • Gość: MKK Re: WYBURZAC.... WYBURZAC.... WYBURZAC.... IP: 213.76.92.* 03.04.01, 23:31
        Może się okazać,że to wyburzanie nie będzie konieczne. Np. takie sedesowce przy
        pl. Grunwaldzkim - one same się rozkładają.
        Pewnego czasu - przy pomocy desek i taśmy z PCV - odgrodzili dla pieszych pasaż
        (bo konstrukcja pęka), tu i ówdzie można było oglądać paski szkła przyklejone
        do rys na ścianach.Nawet był artykuł w gazecie (chyba nie Wyborczej). Ja myślę,
        że na Wydziale Budownictwa (vis a vis) szykują jakąś rozprawę nt. o wyższości
        betonu nad rozumem.
        • Gość: wroclawi SEDESOWCE RULES ! IP: 213.76.90.* 05.04.01, 15:19
          nie wiem dlaczego tak wszystkim sie sedesowce nie podobaja... wg mnie sa
          genialne !
          szkoda, ze wykonanie kiepskie.
          ponoc taki sam projekt zrealizowano w maroku!

nawet pasuja do mostu grunwaldzkiego...
          • Gość: Tur Re: SEDESOWCE RULES ! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 05.04.01, 16:32
            O to chodzi, sluszna racja, sedesowce maja w sobie to "cos"!
            Ale zal mi tych co w nich mieszkaja. :-)
            No i szkoda ze sie w koncu same rozpadna ;-(
            • Gość: ABLE Re: SEDESOWCE RULES ! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 13.04.01, 17:12
              Qrcze, mjeszkauem w sedesowcach 13 lat na 12 pjentshe i oproocz hauasu i dilera
              kompotu z 3 pjentra vis a vis windy, to na nic nje moge narzekac. Panorama jaka
              sie rozcionga wokouo koi zmysuy, jest sie ponad guowami wszystkich, ksztaut
              samych bloqf jest oryginalny, jest w nich ciepuo bo sie sciany nagrzewajom od
              suonca w lecie a w zimje spi sie pszy otfartych oknach bo kaloryfery majom
              zrypane termostaty i dajom na cauego!
              Pouozenje samych blokuf jest super wygodne, wszendzie jest blisko. Z okna widac
              stadion i nje tszeba puacic za wstemp na festiwal sztucznych ogni i laseruff...
              Szkoda, ze sie kjedys rospadnom, ale tak to jusz jest, ze kazdy blok ma sfom
              zywotnosc...
              A! i zapomniauem dodac, ze na kazdym szczycie takjego bloku jest miejsce na
              pracownie dla artysty z prafdziffego zdarzenja! Duza pszestszen, ogromne okna,
              poprostu BOMBA! Jest tesz taras, ktoory mozna zagospodarowac i mjeszkancy
              mjeliby sfe mjejsce na opalanje sie itp... Ale njestety nikomu na tym nje
              zalezy i jak dotond jest tam tylko papa i odchody gouembje...No ale tak to w
              Polsce bywa...
              • Gość: wędzonka Re: SEDESOWCE RULES ! IP: 156.24.231.* 19.04.01, 13:04
                Gość portalu: ABLE napisał(a):

&#62 Qrcze, mjeszkauem w sedesowcach 13 lat na 12 pjentshe i oproocz hauasu i dilera
                &#62
                &#62 kompotu z 3 pjentra vis a vis windy, to na nic nje moge narzekac. Panorama jaka
                &#62
                &#62 sie rozcionga wokouo koi zmysuy, jest sie ponad guowami wszystkich, ksztaut
                &#62 samych bloqf jest oryginalny, jest w nich ciepuo bo sie sciany nagrzewajom od
                &#62 suonca w lecie a w zimje spi sie pszy otfartych oknach bo kaloryfery majom
                &#62 zrypane termostaty i dajom na cauego!
                &#62 Pouozenje samych blokuf jest super wygodne, wszendzie jest blisko. Z okna widac
                &#62
                &#62 stadion i nje tszeba puacic za wstemp na festiwal sztucznych ogni i laseruff...
                &#62
                &#62 Szkoda, ze sie kjedys rospadnom, ale tak to jusz jest, ze kazdy blok ma sfom
                &#62 zywotnosc...
                &#62 A! i zapomniauem dodac, ze na kazdym szczycie takjego bloku jest miejsce na
                &#62 pracownie dla artysty z prafdziffego zdarzenja! Duza pszestszen, ogromne okna,
                &#62 poprostu BOMBA! Jest tesz taras, ktoory mozna zagospodarowac i mjeszkancy
                &#62 mjeliby sfe mjejsce na opalanje sie itp... Ale njestety nikomu na tym nje
                &#62 zalezy i jak dotond jest tam tylko papa i odchody gouembje...No ale tak to w
                &#62 Polsce bywa...

Able, gdybys dostal tyle pal co ja z ortografii to bys zapamietal ze nie pisze
                sie "dotond" tylko "dotont". Pilnuj takich szczegolow, w koncu to miasto Miodka!

• Gość: bano Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 10.109.1.1, 212.184.123.* 04.04.01, 04:37
      a może walniemy małą atomówkę na Wrocek i wybudujemy nowe miasto? :-))))
      • Gość: MiR Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 10.1.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.04.01, 20:04
        Gość portalu: bano napisał(a):

&#62 a może walniemy małą atomówkę na Wrocek i wybudujemy nowe miasto? :-))))
        A pozniej niech Ci nastepna reka wyrosnie, najlepiej an glowie....
        ...jak juz cos piszesz to lepiej nie pisz... zachowaj to dla siebie....

Twoj "dowcip" jest po prostu rozbrajajacy... usmialem sie.... hahaha

• Gość: cruella Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 09:24
      Kochani :)), nie zapominajcie, że Kozanów to nowatorskie, jak na swoje czasy,
      osiedle: przystosowane dla osón niepełnosprawnych, z parkiem i ogrodem, dwiema
      szkołami...Poza tym co zrobicie z nieszczęsnymi kozanianami?
      • Gość: hrabia Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 10:28
        Gość portalu: cruella napisał(a):

&#62 Kochani :)), nie zapominajcie, że Kozanów to nowatorskie, jak na swoje czasy,
        &#62 osiedle: przystosowane dla osón niepełnosprawnych, z parkiem i ogrodem, dwiema
        &#62 szkołami...Poza tym co zrobicie z nieszczęsnymi kozanianami?

Jawk co? Zaorzemy.
        Po co komu szkoły, parki i ogrody?
        • Gość: Rem Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.iservice.pl 04.04.01, 10:40
          Co wy chcecie od Kozanowa, Przez to ,że ich tam zalało to można tam
          przynajmniej kupić tanie mieszkanie a jestem ciekaw kogo z was stać na Krzyki
          czy Sępolno?
          • Gość: hrabia Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 10:49
            Gość portalu: Rem napisał(a):

&#62 Co wy chcecie od Kozanowa, Przez to ,że ich tam zalało to można tam
            &#62 przynajmniej kupić tanie mieszkanie a jestem ciekaw kogo z was stać na Krzyki
            &#62 czy Sępolno?

Tyz prawda - choć mieszkam na Sępolnie.

• Gość: kajtek Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 04.04.01, 12:08
              Kiedys mieszkalam na Kozanowie i mnie zalalo. Teraz mieszkam na Sepolnie. I powiem: na Sepolnie
              jest ladniej, ale na Kozanowie ... zabawniej. Czy tam jeszcze dziala siec komputerowa, czy tez
              kierownik Slota ja w koncu wykonczyl?
              • Gość: maro Ja wam dam!!! - WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 213.77.103.* 07.04.01, 11:53
                Bardzo wam wszystkim - wyburzaczom współczuję... Taki tomza musi się aż Kaziem
                wspomagać hahahaha. Otóż mieszkam na Kozanowie i ku być może zdumieniu
                niektórych - mam piękny park pod oknem, widok na Odrę i Wzgórza Trzebnickie.
                Gdy mam ochotę na spacer w lesie - wystarczy 5 minut spacerkiem... Trochę
                sportu? Hala tenisowa na miejscu. Oczywiście nikt nie zazdrości mieszkańcom
                Kozanowa dostępu do internetu za 75 zł, bo przecież to takie powszechne....
                Wygodna trasa do centrum, właśnie na ukończeniu, to również standard, prawda?
                Czasem mam takie niejasne wrażenie, że ci którzy tak bluzgają na to osiedle -
                po prostu nie wiedzą co czynią... albo wiedzą i zazdroszczą.
                I teraz się jeszcze przyznam - kilka lat temu patrzyłem na Kozanów tak jak ci
                nieszczęśnicy, którzy pragną jego zagłady. Ale w przeciwieństwie do nich,
                miałem chęć i odwagę wejść w te otchłanie betonu. I okazało się, że nie taki
                diabeł straszny..... Co i Wam wszystkim gorąco polecam, wspaniałomyślnie
                wybaczając te bzdurne pomysły. A jak wam nie przejdzie - rozpocznę wątek:
                ogrodzić Sępolno, wysiedlić mieszkańców - otwórzmy Jurassic Park we Wrocławiu.
                • Gość: WROna Re: Ja wam dam!!! - WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 212.160.40.* 07.04.01, 12:33
                  Dodam ze na Kozanowie byl najglebszy akwapark w Polsce w 1997 roku!!
                • Gość: marsha Re: Ja wam dam!!! - WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.kask.net.pl 07.04.01, 19:15
                  po co od razu wyburzać...?
                  nie jest brzydszy od osiedla Kosmonautów(z drugiej strony parku),a przynajmniej
                  komary odrzańskie mają na kim żerować..!
                • Gość: Ewa Re: Ja wam dam!!! - WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.proxy.aol.com 20.04.01, 00:59
                  Mieszkalam na Kozanowie /starym/do 1984r,jest to dla mnie cudowne miejsce
                  wspomnien.Widzialam nowy Kozanow,jest rowniez ladny.Obecnie mieszkam w Chicago
                  moze dlatego jest to dla mnie miejsce szczegolne.
    • lesbas Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! 13.04.01, 16:48
      Wypowiedzi dowodzą zwykłego wygłupu. Nie tylko Osiedle Kozanów, ale i inne
      podobne jak: Kosmonautów, Gądów, Nowy Dwór, Popowice itp należy modernizować
      podobnie jak Niemcy zrobili to z budownictwem płytowym w byłym NRD. Wiem, że to
      kosztuje, ale jest to w sytuacji mieszkaniowej wrocławian jedyna droga.
    • Gość: Konradus Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 195.205.72.* 19.04.01, 12:09
      kurwa mać niech mi któryś spróbuje ruszyć to zapierdolę z laczka i poprawie z
      kopyta , a jak nie pomoże to naślę na was White Nigga Gangstas from Brooklyn.
      A poza tym jak wam wydłuża drogę do szkoły , to znaczy że mieszkacie na
      pierdolonych Maślicach albo jeszcze innym zadupiu( czas zmienić zawodówy
      młotki)!!!
      • Gość: Danske B Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 213.32.242.* 19.04.01, 19:54
        W zasadzie to Kolezka ma racje. Jest tylko jedno ale... Zgadzam sie na
        wyburzenie Kozanowa, dokladnie zas jego nowej czesci tzn.ulicy Wislanskiej,
        Kozanowskiej, Kolistej i tym podobnych slamsow przy ktorych murzynskie
        dzielnice w Johanesburgu wygladaja jak ekskluzywna czesc miasta. Zostawic
        nalezy caly stary Kozanow, no moze z wyjatkiem paru domow, w ktorych mieszkaja
        cymbaly.
        Farvel
    • Gość: almac Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 21:10
      W porównaniu z Nowym Dworem Kozanów to i tak cudo natury. Mieszkaniec Kozanowa
      • Gość: nnn Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.01, 21:34
        wyburzyc to pierunstwo w cholere.
        popatrzcie sie na Krzyki wtedy pogadamy

• Gość: nie_za Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 10:18
          Mieszkam na Krzykach od urodzenia. Przyznaję, że ma pewne zalety. Blisko
          wszędzie.
          Ale te bloki z oknami na całą ścianę, pobazgrane ściany klatek schodowych,
          okropny hałas, zaniedbane place zabaw dla dzieci, bezdomni śpiący na strychach
          i załatwiający tam swoje potrzeby... A rozsypujący się sklep na pl.Hirszfelda?!
          (Ciekawe kiedy się zawali?) Być może Kozanów też ma wady, ale nie jest to
          wyłącznie jego przywilejem

• Gość: ram Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 10:08
      Sądzę, że przed Kozanowem jest kilka bardziej szarych, betonowych i
      pozbawionych zieleni osiedli do wyburzenia (Nowy Dwór, Kosmonautów, ponure
      bloki w centrum miasta - w sumie 50% zabudowy). Jesteś słabo poinformowany, w
      najniższym miejscu zalało najwyżej 1 piętro, a próby ratowania (bezsensowne)
      podejmowali głównie sami mieszkańcy. Brak logiki - wyburzenie nie skróci drogi
      (pusty plac się nie zwinie). Do korków w dużej mierze przyczynieją się
      mieszkańcy Pilczyc, Maślic, Stabłowic, Pracz, Leśnicy, podwrocławskich wsi itd.
      Ujawnij swoje miejsce zamieszkania byśmy mogli porównać.
      • Gość: Dandik Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 12:43
        A ja mieszkam w kosmosie - w betonowym meteorycie który spadł na ziemię. Takich
        metorytów jest wokół sporo, a że ich spadek wytrzebił miejscową zieleń i tylko
        gdzieniegdzie ostały się drzewa i krzaki to inna bajka. A tak nawiasem to było
        tu kiedyś kosmiczne lotnisko. Jest za to gdzie grać w Basebolla czy puszczać
        latawce. I można śpiewać "w stepie szerokim". Po kilkunastu latach mieszkania
        takie skupisko meteorytów lub głazów narzutowych wydaje się całekiem ładne - a
        jak ktoś chce drzew to idzie do parku albo przykleja sobie fototapetę. A jak
        chodzi o wyburzanie - to ja bym ok. 40 % mista wyburzył lub poprzestawiał - tak
        aby zapanował ład i charmonia. A budynki w centrum z lat 50 i 60-tych to bym
        własnoręcznie wysadził. I wybudował na ich miejscu coś ładnego. A kopce
        termitów na obrzeźach miasta niech sobie stoją - gdzieś się trzeba schronić na
        noc no nie? Co do Koznaowa - jak na wytwór komuny to nie jest źle - ale wolę
        swój Kosmos (tu wiatr jak wpadnie to wypadnie a tam jak się zakręci to chula 3
        dni). Pozatym dalej od komarów. A anjgorszy jest we ku Koznaów - jakby pijany
        kombajnista snopowiązałek nastawiał.
    • Gość: kasza Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: *.aqua.ar.wroc.pl 23.04.01, 16:43
      Samo osiedle jest rzeczywiście paskudne,ale jacy ludzie tam mieszkają!!!
      • Gość: Jarosz Re: WYBURZYĆ KOZANÓW!!! IP: 195.116.104.* 23.05.01, 18:48
        No właśnie - mam tam sporo znajomych, którzy chyba lubią swoje osiedle, bo nie
        słyszałem ani razu, aby się bardzo chcieli stamtąd wyprowadzać. Po co więc ich
        uszczęśliwiać na siłę tym wyburzaniem?

A niezależnie od samego "postulatu" [:-(] - czy genialny "pomysłodawca"
        pomyślał o pustej kasie miejskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka