Dodaj do ulubionych

IV LO, matura 1991

27.10.05, 20:53
Kto pamieta jeszcze jak uczyl Ociepa, Badowska, Mapet? Znajda sie jeszcze
maturzysci 1991 (urodzeni 1972-1971) z klasy IVa??
Obserwuj wątek
    • Gość: AndrewtheBanker Re: IV LO, matura 1991 IP: 195.20.110.* 31.10.05, 11:38
      Nie jestem z twojego rocznika (matura w 94 roku), ale po ukończeniu studiów
      otarłem się o polskie szkolnictwo (krótki incydent jako nauczyciel w V LO), ale
      Ociepa był wizytatorem z ramienia kuratorium, a obecnie jest chyba związany z
      Magistratem - czyli odzesł od nauczania historii. Co do losów Badowskiej - nie
      orientuję się, ale to była raczej hermetyczna osobowość i nigdy nie lubiałem
      jej zajęć (nie wspominając żółtego lakieru na paznokciach).
    • Gość: Aneta Re: IV LO, matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:22
      Witam. Jestem z 71 rocznika. Oczywiście, że pamiętam Badecką, Ociepę i Mapeta.
      To były fajne czasy, choć później nastąpiły znacznie lepsze. Pozdrawiam Aneta z
      IV klasa E
    • cancro Re: IV LO, matura 1991 07.12.05, 17:03
      Jestem w "Czwórce" od ponad roku. Pana (Pani) ociepy nie kojarzę. Pani Badowska
      i Mapet mają się dobrze i nic nie wskazuje na to, aby w tej mierze miało się coś
      zmienić. Pozdrawiam.
    • aprilia33 Re: IV LO, matura 1991 19.02.06, 18:39
      Cześć.Jestem z Twojego rocznika.Ale chodziłam do klasy b,wychowawcą naszym był
      właśnie Ociepa.Uczył mnie i Mapet i Badowska.Pamiętam ludzi z Twojej klasy,bo
      chyba często gdzieś razem jeździliśmy.Niestety,straciłam już kontakt z ludźmi
      ze szkoły,bo wyprowadziłam się i mieszkam teraz w Lublinie.Ale bardzo miło i
      ciepło wspominam i szkołę i te czasy.Ehhh....
      • annasza33 Re: IV LO, matura 1991 20.02.06, 22:21
        U nas w klasie A było kilka ciekawych osób ;)
        A Ociepa jest teraz głównym dyrektorem bibliotek miejskich we Wrocławiu.
        Ja mam jeszcze kontakt z dziewczynami z mojej byłej klasy.
        I być może na czerwiec będzie zaplanowany jakiś zjazd.
        Pozdrawiam. Może ktos się jeszcze odezwie.
        • aprilia33 Re: IV LO, matura 1991 20.02.06, 23:59
          Widzę,że Ociepa awansował.Ja go bardzo lubiłam...
          Pamiętam nasz złaz oraz wycieczkę wagonem pociągu przez Polskę-
          Poznań,Warszawa,Kraków,Zakopane.Wycieczki w góry.Mam jeszcze kilka zdjęć Mapeta
          wiszącego na sośnie i inne.To z tych wycieczek wspólnych z Wami.
          Mam duży sentyment do tej szkoły,bo w 3 klasie musiałam wyprowadzić się do
          Łodzi (a stamtąd już jako dorosła do Lublina).W moim nowym ogólniaku nie było
          już takiej atmosfery jak w IV LO.Mieliśmy fajną,zgraną klasę.
          • aprilia33 Re: IV LO, matura 1991 21.02.06, 00:01
            Haha,widzę,że siedzisz na KMW.Często Was czytam :)))
            • annasza33 Re: IV LO, matura 1991 25.02.06, 01:36

He he, po takiej szkole, gdzież indziej mogłabym....?
              ;-))))))))))
    • agaikuba Re: IV LO, matura 1991 26.02.06, 19:22
      Ja jestem rocznik 73 i oczywiście pamiętam wszystkich, ale Mapet był nie do
      pobicia, dzięki niemu fizyka to była świetna zabawa.
      • annasza33 Re: IV LO, matura 1991 10.03.06, 17:53
        Prawda? Wiele osób na Mapeta narzeka, a ja tez wspominam go tak jakoś miło. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka