Dodaj do ulubionych

Schronisko na skarbowcu

28.12.05, 22:32
Hej Wszystkim!
Słuchajcie jest wielka prośba do wszystkich.. Rozpocznijmy Nowy Rok od
adopcji 4noga. Ostatnio byłam na Skarbowcu w schrnisku, szczekanie, skowyt,
mokre oczy, pyski ktore prosza sie o poglaskanie.. W niektorych oczach widac
juz rezygnacje..
Zamiast kupowac drogie psy, ktore predzej czy pozniej znajda wlasciciela
zajrzyjcie do schroniska, moze akurat przykluja Waszą uwagę czyjeś mokre,
smutne, pragnace miłości oczy.
Zima to naprawde trudny okres dla zwierzakow, kotów, psów.. Większość z nich
marnieje, chudnie, teskni, czesto nie doczekuje wiosny..

Zapraszam Was wszystkich na strone
www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/default.html
Otwórzcie swoje serducha..
Taki maly, cieply, slodki siersciuch napewno ożywi Wasz dom, mieszkanie..
wspólne spacery.. Życie nabierze sensu.

Pozdrawiam Serdecznie.

ps.
www.allegro.pl/show_item.php?item=77692577
strasznie kochany (zreszta jak wszystkie;))
Obserwuj wątek
    • Gość: Minio Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 29.12.05, 08:06
      Ja już mam kundelka, ale może ktoś się znajdzie chętny? Trzymam kciuki za te
      wszystkie biedactwa!
    • piast9 Re: Schronisko na skarbowcu 29.12.05, 11:53
      BTW. Skarbowców. Ulica taka.
      • Gość: S_A Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.12.05, 18:13
        UP
        • miriam11 Re: Schronisko na skarbowcu 29.12.05, 20:02
          Ja też już mam.... ale mieszkam obok schroniska, chodzę tam do weta, więc widzę
          te psie i kocie nieszczęścia... UP!!!!
          • Gość: Ewa T wpłaćcie jakiś grosik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 01:03
            Apeluję do wszystkich ludzi o dobrych sercach by wpłacili jakiś grosik na
            schronisko. Oni bardzo tego potrzebują. Niedawno odszedł mój pies. NIe cchę na
            razie nowego ale ponieważ nie ponoszę już kosztów utrzymania zwierzaka
            postanowiłam co miesiąc coś wpłacic. W wigilię już przelałam im pieniądze. Wy
            też coś wpłaćcie a Bóg wam zapłaci.
          • wera333 Re: Schronisko na skarbowcu 04.04.06, 23:10
            proba
    • nat.wroclaw Re: Schronisko na skarbowcu 29.12.05, 23:07
      Chciałam stanąć w obronie kupowania drogich psów.

Na przykład, gdy pies o znanym wzorcu psychicznym, przewidywalnym temperamencie
      i o określonych cechach rasy kupowany jestz myslą o pracy (z psem). Możliwość
      dobrania psów po zdrowych, przebadanych przodkach, wyboru hodowli, monitorowania
      krycia suki hodowlanej i dorastania szczeniąt w kennelu to też czynniki, które
      nie są bez znaczenia, gdy podejmuje się decyzję o zaproszeniu psa do rodziny.

Faktem jest, że za zaproszenie psiaka schroniskowego najczęściej dostajemy w
      podzięce gigantyczną dawkę psiej miłości i oddania. Ale gdy przygotowuje się do
      szkolenia psa w kierunku ratownictwa, tropienia ruinowego i lawinowego,
      przewodnictwa, asysty osobom niepełnosprawnym - wówczas wdzięczne ślepia nie
      wystarczą, potrzebny świadomy wybór psiaka, po znanych rodzicach, dziadkach i
      pradziadkach, no i ciężka praca od momentu gdy pies ślepia otworzy. A takie
      szczenięta niestety - kosztują, nie tylko dla fanaberii hodowcy i właściciela.

Podbijam tym samym wątek do góry, bo sprawa jest ważna i wszelka pomoc
      oczywiście bardzo potrzebna.

Pozdrawiam

Natalia - w oczekiwaniu na narodziny drogiego psa.
      • miriam11 Re: Schronisko na skarbowcu 30.12.05, 07:44
        Hej Natalio, odpowiadając też podbijam :-) Zgadzam się z tym co piszesz, ale
        trzeba wyraźnie powiedzieć, że przecież nie każdy właściciel psa będzie go
        szkolił tak specjalistycznie. Tak więc psiak schroniskowy dla wielu osób to może
        być "właśnie to". Przy okazji dziękuję za Twoje zaangażowanie w sprawę Gringa -
        czytam blog Jacka prawie od początku i aż mnie zmroziło, jak Gringol wylądował w
        schronisku. Jak dobrze, że już znalazł nowuy dom.
        • Gość: 45 Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.iitd.pan.wroc.pl 30.12.05, 10:54
          e tam cały rok jest syf kiedys stanałem na przystanku to był kwiecien pierwsze
          słoneczne dni , przystanejk oddalony jakies 200 metrów od schroniska dochodziła
          taki smród ze poprostu sie w pale nie miesci, ale co tam psy ilu ludzi umiera
          w ciagu zinmy to jest max i nie ma sie tez kto nimi zaopiekowac
          • Gość: mała mi Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:31
            tylko tak się składa że ludzie mają trochę większy mózg niż psy i koty i są
            wstanie ustrzec się przed śmiercią i załatwić sobie pomoc. A Psy i koty
            niebardzo. Swoją drogą wypowiadasz się a zastanawiam się jak pomagasz w takim
            razie tym ludziom którzy umierają w ciągu zimy skoro już wiemy że psom nie
            zamierzasz..
    • Gość: lolo_de_bolo z calym szacunkiem... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 31.12.05, 00:46
      ale adopcja psiaka to dosc powazna sprawa - to nie moze byc efekt "chwili" czy
      kaprysu. Chodz w moim przypadku tak bylo (chwila). Trzeba taka decyzje
      przemyslec - pies to kudlata chodzaca na 4 nogach ogromnie zakochana w panu
      istota :) Milosc czesto mocno odwzajemniona...
    • Gość: lolo_de_bolo czy mozna adoptowac "online" IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 31.12.05, 00:47
      to znaczy placic co miesiac jakas kase i w zamian miec mozliwosc dogladu online
      swojego pupilka? Chetnie dam grosz na zwierzaki :)
      • Gość: Minio Re: czy mozna adoptowac "online" IP: 217.30.159.* 02.01.06, 07:51
        up
      • nat.wroclaw Adopcka ONLINE - oczywiście 02.01.06, 08:05
      • nat.wroclaw Adopcja ONLINE - już poprawnie :) 02.01.06, 08:12
        Ech ten przedwczesny enter :)

We Wrocławskim schronisku nie przewidziano możliwości wirtualnej adopcji (nie ma
        takiej informacji na stronie i nigdy od pani Białoszewskiej nie słyszałam
        otakiej opcji dofinansowywania jednego kokretnego zwierzaka, raczej przyjmują
        oni datki na schronisko jako takie.

ALE ...

chciałabym zainteresować Was przytuliskiem dla psów pani Bożeny Wahl,
        kobiety-legendy, która od 12 lat własnym sumptem z pomocą ludzi za tak zwaną
        "zupełną darmochę" prowadzi schronisko dla ok 700 zwierząt w tej chwili.

Na stronie przytuliska jest opcja adopcji wirtualnej i dokładnie tak, jak pisał
        lolo_de_bolo - zdjęcia adoptowanych psiaków zamieszczane są na stronie.

Oto link do strony przytuliska: www.schronisko.alpha.pl/s_podstawowe.htm

Serdeczności

Natalia
        • Gość: kasiag Re: Adopcja ONLINE - już poprawnie :) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.01.06, 20:46
          Adopacja na odleglosc (wirtualna) jest tez mozliwa w schronisku dla zwierzat w
          Jeleniej Gorze. Tam niestety trudniej znalezc sponsora i kogos chetnego do
          przgarniecia zwierzaka w realu. Prosze pomozcie im, zwlaszcza, ze tam zima jest
          bardziej sroga niz we Wroclawiu! Miesieczny koszt utrzymania zwierzaka to okolo
          40 zl.
          Szczegoly:
          jelenia.schronisko.net/index.php?cid=1
          Pozrowienia
          Wlascicielka Kotka Chuncfotka
          • Gość: Minio Re: Adopcja ONLINE - już poprawnie :) IP: 217.30.159.* 03.01.06, 09:12
            POMÓŻCIE ZWIERZAKOM!!!
        • Gość: xXx Re: Adopcja ONLINE - już poprawnie :) IP: *.magma-net.pl 05.01.06, 21:43
          Współczuję sąsiadom tej ortodoksyjnej fanatyczce zwierząt prowadzącej przytułek
          dla zwierząt.
    • Gość: ? Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 03.01.06, 15:08
    • kina_80 Re: Schronisko na skarbowcu 03.01.06, 19:27
      Witam!!! Sama mam kotka z tutejszego schroniska (drugiego) i gdybym mogła to
      przygarnęłabym jeszcze inne bezdomne zwierzaki. Jeśli możecie pomóc w
      jakikolwiek sposób to zróbcie TO!!! pzdr K.
      • Gość: XYZ Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 04.01.06, 08:02
        POMÓŻCIE IM!
    • Gość: Minio Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 05.01.06, 08:45
      up
      • miriam11 Re: Schronisko na skarbowcu 05.01.06, 12:52
        Podciągam do góry
        • Gość: XYZ Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 06.01.06, 08:08
          Czy nikt naprawdę nie chce im pomóc? :(
          • miriam11 Re: Schronisko na skarbowcu 11.01.06, 08:10
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Czy nikt naprawdę nie chce im pomóc? :(
            Ojej, nie martw się, może o tym po prostu nie piszą. Tym samym - UP
    • Gość: KK Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 09.01.06, 07:56
      Pomyślcie jak one teraz biedne marzną... :(
    • Gość: k Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 10.01.06, 08:05
      może się ktoś zlituje i przygarnie jakąś sierotę...
    • Gość: x Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 11.01.06, 07:45
      x
    • aga1972 Re: Schronisko na skarbowcu 11.01.06, 09:25
      Mam swojego pupila w domu a drugiego wirtualnego, naprawde zachecam wszystkich
      do opieki chociaz wirtualnej!!!
      jelenia.schronisko.net/index.php?cid=3
    • Gość: kachala Re: Schronisko na skarbowcu IP: 62.111.240.* 12.01.06, 11:48
      up!
    • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 15.01.06, 22:32
      hejka wszystkim!
      takich potrzebujacych schronisk jest bardzo wiele. na zachodzie na przyklad
      kazdy pies w schronisku ma swoj kojec, swoj boks, swoja miske, nieczystosci
      natychmiast sa usuwane spod nog 4nogów. nie ma sie co dziwić, ze z takich
      miejsc, przytulisk ( u nas w Polsce) wydobywa sie niezbyt przyjemny zapach..
      raczej nie praktykuje sie wyprowadzania psow z boksow.
      te psiaki glupieja jak przychodzi ktos.. one wszystkie maja nadzieje w oczach,
      jedne wciskaja pyski pomiedzy kraty, inne skacza na budy, jeszcze inne skomla
      tak by bylo je najglosniej slychac.
      ostatnio jesli mam tylko okazje kupuje jakis 10kg worek psiego jedzenia i jade
      na Skarbowców. boli mnie serducho kiedy widze ta zwierzeca tragedie.. :( zawsze
      pocieknie jakas lza. jest tam masa naprawde swietnych psiakow, kociakow.. nawet
      koziol Kazio jest super gosc ;)
      od tygodnia mam w domu psine zabrana ze Skarbowców.. i wiecie co.. naprawde
      zastanawiam sie kto tak glupi, niemadry i bezmysny mogl ja wyzucic??? ten pies
      to po prostu mala przytulanka, je tyle co kot naplakal, wychowana, grzeczna..
      CUDO! (teraz siedzi ze mna przy komuterze i opiera mordke o klawiature) Bardzo
      wdzieczna psa i conajwazniejsze czuje, ze nas bardzo polubila, widac to w
      kazdym jej gescie, w oczach.. Dopiero po tygodniu, uslyszelismy jak szczeka,
      udowodnila nam tym, ze chyba sie juz czuje u siebie ;)
      jest tam wiele psiakow czekajacych na swoj dom..
      ostatnio bylam swiadkiem jak ktos oddal psa (podobno wlasciciel szedl do
      szpitala), byl to owczarek (piekna czarna sunia) z dwoma slicznymi, puszystymi
      szczeniakami! ta psica byla tak strasznie za swoimi dzieciakami, ze jak je
      zabrano to weta to biedna mamusinka zaczela tak szczekac, ujadac i plakac, ze
      zwróciła wszystko co zjadla, pies po prostu przezyl straszny stres. pozatym
      bardzo lagodna psiunia, uspokajalam ja jakis czas, glaskajac ja, ale musialam w
      koncu zalatwic sprawe ze swoja 4nozna kolezanka.

naprawde POLECAM WSZYSTKIM! odwiedzcie schronisko, zdecydujcie sie na pieska
      jesli macie taka mozliwosc, uratujecie zycie, dacie promyk slonca w tej szarej
      codziennosci, otrzyjcie im lzy rozpaczy i wspomnien o dawnym zyciu a
      podarujcie lzy szczescia. jesli ktos mial juz kontakt z 4nogiem, to naprawde
      nic trudnego zajac sie takim psiakiem, a i dla dobrego samopoczucia i zdrowia
      sie przyda. (podobno kontakt z psem obniza cisnienie krwi, zas kot
      ma 'wlasciwosci' wygrzewajace i dobrze robi na reumatyzm - wiem bo sama mam 2
      psy i kota).
      tak a propos kociakow tez jest masa do przygarniecia..

odwiedzcie stronki, ktorych linki podam ponizej (warto!):

www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/default.html
      www.wroclaw.mm.pl/~piotrwalasek/schronisko/glowna.htm
      www.liz-evans.blog.pl/ (Tosia to moja psica ;) ! ! ! )
      jelenia.schronisko.net/
      kocie-zycie.prv.pl/ (bardzo poruszyla mnia mnie sytuaccja slepego kotka
      (rudego) - w zyciu nie widzialam tak kochanej kociej istotki, on bardzo
      potrzebuje kontaktu z czlowiekiem)

pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i dzieki za zainteresowanie !
      zapraszam do schroniska !

:)

ps. i przepraszam za bledy ;)
      • Gość: KK Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 16.01.06, 08:44
        pomóżcie!!!
    • Gość: up Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 17.01.06, 08:26
      up
    • m0jo APEL 19.01.06, 22:07
      tak,dla przypomniania :)

mrozy ida...moze jednak ktos wesprze schronisko jakims starym kocem, koldra,
      swetrem, gazetami???? moze nie odwlekac adopcji pieska lub kotka do wiosny,
      tylko wziasc go teraz i uchrnonic przed ta przerazajaca zimnica??

• Gość: Minio Re: APEL IP: 217.30.159.* 20.01.06, 08:02
        Byłam tam wczoraj, żeby zawieźć trochę jedzenia. Mam nadzieję, że w ten sposób
        chociaż trochę pomogłam. Wy też coś zróbcie... proszę!!! One naprawdę są
        biedne!!!
        • Gość: wax Gusta i Guściki IP: *.iitd.pan.wroc.pl 20.01.06, 09:01
          jest taki francuski film sprzed dwóch latczy trzech tam wlasnie jest podjeta
          bardzo precyzyjnie kwestia pieknej milosci człowieka wspolczesnego zachodu do
          zwierzat domowych, a brak tej milosci do ludzi k.urwa a zdajecie sobie sprawe
          ile dziennie umiera ludzi w afryce???
          • Gość: ?!? Re: Gusta i Guściki IP: 217.30.159.* 20.01.06, 14:04
            Ludzie są nieszczęśliwi przez własnę głupotę, a zwierzęta... przez ludzką
            głupotę!
          • Gość: gilm Re: Gusta i Guściki IP: *.core.lanet.net.pl 11.10.06, 19:23
            ale tutaj mozesz pomoc a w afryce nie koniecznie
    • gradowa Re: Schronisko na skarbowcu 20.01.06, 16:32
      tak sobie oglądnęłam stronę jeleniogórskiego schroniska i 90% psów wirtualnie
      adoptowanych
      właściwie można powiedzieć, że brakuje psów
      dlaczego na skarbowców nie ma takiej opcji?
      chyba, że nie znalazłam.
      • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 22.01.06, 15:11
        psy adoptowane wirtualnie nie dostaja takich pokladow milosci i ciepla, ktore
        sa im potrzebne.

naprawde warto jest wziasc piesa, sa wdzieczne i maja ogromne poklady milosci,
        straszne pieszczochy, nadrabiaja braki ...
        • Gość: Minio Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 23.01.06, 07:54
          up
        • gradowa Re: Schronisko na skarbowcu 24.01.06, 16:48
          wszystko pięknie, czyli skoro wziąć nie mogę, to mam nie pomagać wcale?
          konkret poproszę. czy we wrocławiu można zwierzaka adoptować wirtualnie?
          • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 24.01.06, 17:02
            gradowa, no nikt w serwisie wroclawskiego schroniska nie podjol sie wystawic
            zwierzeta do adopcji wirtualnej, nie wiem czy to brak pomyslow, czy nie
            potrzebuja takiej pomocy, trzebaby pytac pracownikow. wiec adopcja wirtualna
            jest niemozliwa :(
            pomoc mozesz, zawsze czy to wplacajac jakas kwote na lekarstwa dla zwierzakow,
            albo kupujac jakies kasze, puszki czy przywozac stare koce, swetry.. zagladnij
            www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/potrzebna_pomoc.html

pozdrawiam
            • gradowa Re: Schronisko na skarbowcu 24.01.06, 22:43
              przecież mówię, że we wrocławiu wirtualnie nie można! i dziwię się, że jeszcze
              tego nie uskuteczniają. Taka jelenia, wszystkie prawie psy adoptowane, a u
              nas... ehh
              przecież nie pójdę tak po prostu do schroniska i nie powiem zorganizujcie
              adopcję wirtualną, bo ja jestem chętna.
              muszą znać ten sposób, może to tylko kwestia czasu.
              • Gość: m0jo Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.rlan.pl / 81.219.156.* 25.01.06, 01:15
                sorry ale jestem zakrecona :/ czytam tyle watkow na raz..
                moze to kwestia czasu a moze checi.. pomysl nie jest przeciez zly.
                • Gość: ja Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.core.lanet.net.pl 11.10.06, 19:25
                  nie jestes zakrecona tylko gradowa raz pisze ze nie mozna a raz pyta czy mozna ;)
    • m0jo zimno :( dla zwierzat za zimno :( 24.01.06, 12:06
      up! up! up!
      • miriam11 Re: zimno :( dla zwierzat za zimno :( 24.01.06, 13:49
        UP!!!!!!
        • Gość: Minio Re: zimno :( dla zwierzat za zimno :( IP: 217.30.159.* 25.01.06, 08:33
          up
          • m0jo Re: zimno :( dla zwierzat za zimno :( 25.01.06, 16:39
            UP!
    • Gość: Ania Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:24
      Witam wszystkich mam dwa wspaniałe psy adoptowane we Wrocławiu. Jeden z nich
      (młodszy) kundelek Lakcio jest moim największym skarbem chyba nikt mnie tak nie
      kocha jak on to prawdziwy przyjaciel wierny i oddany. Nigdy nie zaponę tej bidy
      gdy przyprowadziłam ją do domu pogryziony wychudzony z grzybicą i bez sierści
      na tyłecvzku(Lakcio był przypalany)dziś jest spasiony rozwydrzony i wchodzi mi
      na głowę a ja kocham go bardzo i już nie wyobrażam sobie życia. Nie wiedziała
      co zabieram do domu ale taki psiak z uszkodzoną psychiką to prawdziwe wyzwanie
      i tak naprawde to od nas zależy jak go wychowamy. Nie zgadzam się z tym że psy
      rasowe są ładniejesz i że warto kupić szczeniaka z jakieś znanaej hodowli.
      Wschronisku jest mnóstwo rasowych psiaków i szczeniąt. Niestety ja nie mam
      warunków by mieć kolejnego psiaka moja mama też ma psa z bidula adoptowałyśmy
      pięcioletnego owczarka collie.Dziś Bunio ma 11 lat i jest genialny. Nie
      odwiedzam schroniska bo dla mnie to traumatyczne przeżycie ale co miesiąc
      wpłacam stała kwotę na potrzeby schroniska!!!!!!!!!!Apeluje do wszystkich
      którzy mogą i mają warunki przygarnijcie jakiegoś małego albo dużego kundelka
      albo rasowca i dla Was i dla psiaczka będzie to wyzwanie ale warto bo jak
      patrze na Lakcia to wiem że mam kogoś najbliższego i najwierniejszego na
      świecie swojego pieska!!!!!
      • gradowa Re: Schronisko na skarbowcu 25.01.06, 23:40
        dawaj fotki
        • Gość: k Re: Schronisko na skarbowcu IP: *.natpool.mwn.de 26.01.06, 02:17
          ja bym je wszyskie zaadoptowała... i pewnie zdecyduje sie ja na jakiegos
          kunedlka choć szkoda ze tego nie moge zrobic na dzien dzisiejszy!
          • Gość: Minio Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 26.01.06, 08:27
            up
    • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 26.01.06, 11:58
      up! psiaki potrzebuja domow ..
      • Gość: Minio Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 26.01.06, 15:20
        chyba nikt nie chce im pomóc :(:(:(:(:(
    • Gość: XYZ Re: Schronisko na skarbowcu IP: 217.30.159.* 27.01.06, 07:46
      up
    • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 28.01.06, 21:16
      psy adoptowane .. wydaje sie, ze kochaja 2 razy mocniej. a dlaczego?
      dlatego, ze nadrabiaja zmarnowany czas, czas ktory zmarnowal mu czlowiek..
      bo pies ze schronu boi sie by tam nie wrocic..
    • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 31.01.06, 01:01
      ..my nadal sie przypominamy..
    • m0jo Re: Schronisko na skarbowcu 01.02.06, 15:36
      podnosze, gdyz temat nadal aktualny..
      • euonymus Re: Schronisko na skarbowcu 01.02.06, 20:39
        m0jo napisała:

> podnosze, gdyz temat nadal aktualny..
        up :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka