Dodaj do ulubionych

Oasis, Giza (4*)

16.05.04, 15:49
Bardzo milutki hotel. Duże pokoje z ogromnymi łazienkami zlokalizowane w
parterowych pawilonach na ternie rozległego ogrodu. Jeden z najlepszych
basenów w Kairze. Znakomite jedzonko. W pokojach dwa łóżka king size,
telewizor, lodówka, klimatyzacja, łazienka ze wszystkimi udogodnieniami.
www.oasis.com.eg
Obserwuj wątek
    • tgwiazda Re: Oasis, Cairo-Giza 13.06.04, 15:13
      This Hotel is very clean and of a good standard the staff are excellent and it
      is spotless. In order to visit the pyramids you will have to take a cab for
      about 5 mins. Get a cab from just outside the hotel gates and not from the
      lobby as it is a lot cheaper. There is a good selection of food and drink in
      the hotel and the pool is excellent. Dining in the evening can be around the
      pool or indoors. Plenty of space and I would recommend this hotel to anyone. I
      visited this hotel in May 2003. Cairo is an interesting city so if you go to
      Cairo expect it to be what it is. Although the city can be dirty this hotel is
      spotless. Beware of people in the city telling you untruths or helping you out
      in order that they can get you into their shops... having said this the
      egyptian people are very nice.
    • jorn Re: Oasis, Giza (4*) 23.06.04, 14:44
      Jest to najlepszy hotel czterogwiazdkowy, jaki widziałem (przynajmniej z tych
      oferowanych w ramach ofert wczasowych)

Pozdrawiam
    • tunhotel Re: Oasis, Giza (4*) 12.10.04, 11:33
      Jest to przepiekny hotel polozony jakies 10 minut drogi od centrum. Od razu
      pisze-nie widac z jego okien Piramid. Sa to bungalowy polozone w przepieknym
      ogrodzie. bardzo nowoczesne, czyste, przestronne pokoje z lazienka. I teraz w
      skali od 1-6 daje:
      -pokoje i lazienka 6
      -czystosc 6
      -jedzenie 6
      -obsluga 1
      -ogolne wrazenie 5
      Na terenie hotelu jest bardzo cicho i przytulnie. Jest bardzo ladnie i
      czysto. Przy basenie mozna cos zjesc i wypalic szisze. I od 18-30 mozna w
      zasadzie tylko to, bo wtedy na srodku basenu montuja fontanne i nie mozna juz
      plywac indifferent
      Nie ma robactw. Co 2 dzien , wieczorem chodzi czlowiek z opryskiwaczem na
      plecach i po jego zabiegu-nie ma ani biegajacych, ani latajacych stworzen w
      ogrodzie.
      Polecam ten hotelik.
      Pozdrawiam cieplutko smile

Iwonka
    • tunhotel Re: Oasis, Giza (4*) 12.10.04, 11:35
      hotel oasis w kairze.

nocowałam w tym hotelu niestety tylko raz i niestety tylko jedną noc we
      wrześniu 2003 podczas dwudniowej wycieczki do kairu - z eximem (bo takie
      pytania też się pojawiały), ale wrażenie jest więcej niż pozytywne

pokoje są po prostu piękne, łóżka niesamowicie wygodne, z bardzo miękkimi
      materacami (oczywiście co kto lubi), dość przestronne, ale bez przesady za to
      łazienka jest b. duża, oczywiście czyste, pachnące ręczniki, suszarka w
      łazience, toaleta, bidet, duża wanna. (nie pogardziłabym taką łazienką u siebie
      w domu - niestety mieszkam w bloku sad )
      w pokoju tv, lodówka, klimatyzacja, telefon.
      pokoje umieszczone w bungalowach na terenie ogrodu, umieszczone na parterze
      (jedyny mankament - to mało jak dla mnie wiarygodne zamknięcie drzwi -
      przeszklonych - ale z pokoju nic nie zginęło)
      wyżywienie było fantastyczne, zarówno na śniadaniu jak i obiadokolacji, wybór
      ogromny, nie dało się wszystkiego spróbować.
      opis jest b. lakoniczny i niewiele mówiący bo spędziłam w tym hotelu zaledwie
      parę godzin, ale z pewnością polecałabym również na dłuższy pobyt.
      hotel prowadzi wieczorne animacje, można usiąść wieczorem w barze przy hotelu -
      napić się sakkali i zapalić sziszę.
      (zwłaszcza, że zakup piwa w kairze w sklepie może przysporzyć trudności, moi
      znajomi zjechali pół miasta i udało się dopiero na jakiejś
      tamtejszej "melinie" )

co do obsługi hotelu nie bardzo mogę sie wypowiedzieć bo praktycznie nie miałam
      z nimi styczności. w hotelu są ustawione bramki przez które trzeba przechodzić
      wchodząc i wychodząc, ale bez problemu udało się wnieść do hotelu zdobyczną
      sakkalę.

justm@gazeta.pl
    • tunhotel Re: Oasis, Giza (4*) 12.10.04, 11:37
      Hotel jest naprawdę dobry i zasługuje na 4*. Ja w nim spędziłem wprawdzie tylko
      1 noc ale było super. Teren ogromny mnóstwo pokoi (ja miałem bungalow nr. 2990)
      Dbają w nim o czystość i zieleń gdzie jej jest naprawdę sporo. Przy restauracji
      piękny basen z fontanną tam facet gra na pianinie aż miło (jak na filmach
      amerykańskich). Jedzonko dobre kolacje jadłem w restauracji tej bliżej basenu a
      śniadanko w restauracji wewnętzrnej w głębi hotelu (od recepcji w lewo). Szkoda
      że nie zrobiłem fotek mam jedynie film na wideo (tak bym umieścił na jakiejś
      stronie).W pokojach klimatyzacja ręcznie sterowana, ładnie umeblowane i
      oświetlone wnętrze, telefon, lampki, biurko TV. Z programów TV było kilka
      polskich TV polonia, TVN i TV4. Łazienka jest łądna i czysta. Na terenie hotelu
      jest fajny plac zabaw dla dzieci. Ogólnie POLECAM!!!

dinokajman@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka