Dodaj do ulubionych

Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP?

30.12.05, 10:34
Dla jasności powiem że nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem RM, bo z
wieloma rzeczami się tam nie zgadzam, ale popatrzcie że w wielu sprawach ma
rację. Ten film pokazywał prawdę a prawda jest taka że Wśop i inne akcje
Owasiaka pozwalają na jakieś new-age'owe znaczki i zachowania(alkohol, dragi)
które są przyczyną zła. nie dajcie sie nabrać na gadki Owsiaka!
Obserwuj wątek
    • rocco-siffredi idź precz! 30.12.05, 10:51
      a kysz , a kysz siło nieczysta! niech cię zimny wiatr zmyje do wisły razem z
      innym ptactwem domowym!
    • capo_di_tutti_capi Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 10:57
      Bzdury piszesz i tyle. Zauważ (choć pewnie cieżki ci będzie) co jest prawdziwym
      przesłaniem Wilekiej orkiestry i co dotychczas za zebraną kasę kupiono polskim
      szpitalom. Czyżby za wąskie horyzonty?
      • pisowiec2 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 11:00
        ja ciebie nie obrażam pisząc o twoich horyzontach, dobrze? a czy ktoś z
        krzykaczy owsiaka wie ile kasy wydał na dzieciaki Caritas?
        o wiele więcej niż owsiak!!!
        Ale mam wrażenie ze we Wrocławiu wszyscy są owsiakiem zachwyceni i bezkrytyczni.
        A to nie jest tak że RM tylko przeinacza, czasem warto miec info z kilku zródeł
        a nie tylko powiązanych z Michnikiem
        • capo_di_tutti_capi Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 11:10
          pisowiec2 napisała:

> ja ciebie nie obrażam pisząc o twoich horyzontach, dobrze?

Ależ nie chciałem Cię obrazić, zadałem tylko pytanie...

> krzykaczy owsiaka wie ile kasy wydał na dzieciaki Caritas?
          > o wiele więcej niż owsiak!!!

I to ma być argumentem contra?

> A to nie jest tak że RM tylko przeinacza, czasem warto miec info z kilku
          zródeł

A jednak czujesz cichą sympatię do wszechstacji:)
        • Gość: Rak Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.05, 16:47
          Wszedłem na stronę Caritas. Wynika z tego jasno, że Caritas na dzieciaki wydał
          nie "o wiele wiecej niz Owsiak", lecz o wiele mniej niż Owsiak. Rzecz jednak
          nie w tym. Owsiakowi (a także np. mi) nie przeszkadza działalność Caritasu. Co
          więcej, uważamy ją za wielce pożyteczną. To ludziom takim, jak ty przeszkadza,
          że ktoś (np. Owsiak) może robić coś dobrego, coś charytatywnego poza czujnym
          wzrokiem kościoła katolickiego. To rzeczywiscie porzerażające, trzeba tego
          zakazać! Trzeba pokazac ludziom, że na ptzystanku ktos pił piwo, a nad jakimś
          namiotem była flaga z lisciem! A może, idąc tropem twojego myslenia, trzeba
          zakazać pielgrzymek do Częstochowy? Byłem na jednej kilkanascie lat temu:
          pijaństwo i "przesypianie" się parek pielgrzymów na porządku dziennym.
          Poza ty Polska nie jest krajem katolickim, jak ci sie wydaje. Jeszcze nie
          jestesmy krajem wyznaniowym,, choć do tego tacy jak ty zdają się zdążąć. Polska
          jest tylko krajem, w którym większośc to katolicy. Wbrew pozorom to ogromna
          róznica!
        • 1410_tenrok Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 03.01.06, 17:39
          Ty durny zakuty psie! Pisze to, jako ojciec malego dziecka. Byłem w szpitalu i
          widziałem co Jurek i jego wspaniała inicjatywa zrobiła dla polskiej pediatrii i
          natologii. To chamskie wszawe pieprzenie Twoje i tych innych czarnych durni,
          którzy nie reprezentują ani Boga ani Pana Jezusa ani Matki Przenajswietszej,
          jest bełkotem. Jestescie po prostu bandą debili, ktorzy czepiają sie jedynej
          porzadnej iunicjatywy. Wasza obecnosc i wasze wredne gadanie jest dowodem na
          brak sprawiedliwosci bozej, bo juz dawno powinna takich gadaczy spotkac sodoma
          i gomora.
    • matmichal Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 11:06
      polska nie jest państwem katolickim!!!! to nie watykan!! tylko większość
      przyznaje się do tej wiary! przeczytaj konstytucję!!!!!:)
      • pisowiec2 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 11:38
        Polska jest krajem katolickim, tak jak jest europejskim . skoro 90%Polaków
        deklaruje się jako katolicy to znaczy że jest katolicka i już. Tak modna
        polityczna poprawność , chęć nie obrażania żadnej mniejszośći prowadzi do
        dyskryminowania większości-katolików.
        Rydzyk może w wielu sprawach przegina, upolitycznia ale wierzę że to w sumie
        dobry człowiek i patriota i stworzył jakąś alternatywę dla Michnika, dobrze że
        ma wsparcie w rządzie
        • matmichal Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 16:58
          jako nauczyciel proponuję powró d do szkoły!!! no ale za 2 razem napisałeś to
          poprawnie z małej litery, a poza tym jak tak nie lubisz michnika i wyborczej to
          co ty tu robisz??
        • 1410_tenrok Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 03.01.06, 17:40
          Rydzyk jest ruskim agentem i nie głosi słowa Bożego tylko nienawiść.
    • Gość: tomek Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: 80.50.169.* 30.12.05, 11:52
      osobiście nie cierpię RM (chciaż jestem katolikiem), bo ta stacja nie ma nic
      wspólnego z religią. Ale niestety w tym przypadku rację ma właśnie RM. Stacja
      może trochę demonizuje to zjawisko, ale prawda jest taka, że hasła Owsiaka
      typu "wolność" "pokój", są tylko przykrywką do naćpania się i uwalenia.
      • Gość: ewa Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 13:52
        No to jestem bardzo ciekawa, ile pieniędzy wydał Caritas na dzieci. Wal śmiało.
        Porównamy z rezultatami akcji Owsiaka. A od kiedy to propagowanie New Age`u
        jest w Polsce zakazane (Owsiak tego zreszta nie robi)? A w ogóle to Polska nie
        jest jeszcze panstwem wyznaniowym i mam nadzieję, że nigdy nie będzie. To, co
        się obecnie dzieje to łabędzi śpiew mułłów i ich fanatycznych wyznawców.
        Nawiasem mówiąc, trochę mnie dziwi, że słuchacze RM umieją posługiwać się
        komputerem.
        • olita23 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 14:10
          brawo brawo...pogodamy jak sam wezmiesz udzial w woodstocku. i zobaczysz co sie
          tam dzieje...ile mlodziezy nie pije?? ile nie probowalo trawki?? a ile z nich
          jest dziewicami i 100% katolikami?? prosze...chyba ze tolerujesz taki paradoks
          jak ja ostatnio uslyszalam: jestem dziewica, czekam do slubu, praktykuje tylko
          seks analny...buhahaha.....

na szczescie polska nie jest krajem wyznaniowym..a jak bedzie..to zobaczymy ilu
          takich prawdziwicyh katolikow bedzie...na krucjate bracie pissowcu!!przeciw WOSP!!
          • tomek854 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 23:12
            > jak ja ostatnio uslyszalam: jestem dziewica, czekam do slubu, praktykuje tylko
            > seks analny...buhahaha.....

O, to dobre jest - koleżanka mi to opowiadała... ...jako najlepszy tekst z pielgrzymki do Częstochowy ;-)
        • Gość: uuu Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.e-wro.net.pl 30.12.05, 14:11
          Gość portalu: ewa napisał(a):
          Nawiasem mówiąc, trochę mnie dziwi, że słuchacze RM umieją posługiwać się
          > komputerem.

To nie słuchacze. To wnusio na komunię dostał komputer i umie go użyć, jak
          moherowa babcia poproszą;-)
          • Gość: JUH-as Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:39
            A ja bylem na woodstocku wiele razy i przyznaje ze to co pokazala tv trwam to
            nic innego jak cala prawda. Pijanstwo i cpanie nie zaczyna sie na samym polu
            namiotowym, jest duzo wczesniej. Jaraja juz w pociągach, piją i to cale
            przedzialy a nawet wagony. Ziomale z woodstocku zawsze sie odnajda w pociagu i
            juz tam tworza specgrupy do picia i cpania. Na polu namiotowym jest tak samo
            tyle ze dochodzi mega sex. Ja tego nie potepiam, bo mi to odpowiada ale prawda
            jest taka jak pokazuje tv trwam. Pytanie tylko, co z tego? hahahaha!
            • Gość: 666 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:41
              a co taka cipka jak ty tam robiła? od tylca cię czasem nie zapieli? jak jesteś
              taki wycmokany synalek to siedź na dupie w domu, a nie w świat wychodzisz i
              głosisz, jakie zdeprawowanie się szerzy wszendy owendy.
    • Gość: tomek Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: 80.50.169.* 30.12.05, 16:10
      co zaś do Caritasu i WOŚP. Pieniądze zebrane przez WOŚP to ułamek tego, co
      zbiera caritas. Nie chcę podawać konkretnych sum, ale proporcje są ok 1-10
      (mogę się mylić). Z resztą niedawno było xoś na ten temat w wyborczej więć
      poszukaj i sprawdź
      • Gość: metrofanka Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.12.05, 18:09
        Zbiera...W to nie wątpię...
        Na stocznię też już taki jeden, sukienkowy zbierał i nie przekazał
        stoczniowcom...
        Salezjanie też byli kryształowi, a teraz wyszło szydło z worka.
        Owsiak rozlicza się ze zbiórki w sposób czytelny i rzetelny. Pieniądze wydaje
        racjonalnie i dlatego Polacy go wspierają. Sukienkowym to nie w smak, bo
        kombinują, jakby tu pozbyć się konkurencji...Tyle kasiory do wyrwania...
      • Gość: ewa Re: do tomka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 19:36
        Otóż mylisz się. Caritas nie wydał na dzieci nawet jednej dziesiątej tego, co
        WOŚP. Przeczytaj dokładnie ten tekst w GW i przestań dezinformować. Po prostu
        klechy mydlą ludziom oczy swoim rzekomym monopolem na dobroczynność i
        miłosierdzie. W końcu czymś trzeba usprawiedliwić bezprzykładną pazerność i
        bezwstydne grabienie dobra publicznego.
      • tomek854 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 23:14
        Ja poszukałem w innym kierunku. Fundacja WOŚP jest właścicielem dwóch samochodów. A Caritas? Wystarczy popatrzeć na Katedralnej ile ich parkuje. WOŚP za moich czasów kiedy zdarzało mi się tam działać jeździł starym transporterem. A Caritas: mercedesy dostawcze... Lublinem pomocy nieść nie łaska, drodzy księżulkowie? ;)
    • janosik6 klecho wynocha z forum .. 30.12.05, 16:28
      ty osle jeden , idz powiedz to w twarz dziecia uratowanym jak i innym
      chorym.Pewnikiem dostaniesz z buta w morde swoja smierdzaca.
      • Gość: 666 Re: klecho wynocha z forum .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:43
        zgadzam się. powiedz dzieciakom z inkubatorów, że ich życie uratowane zostało
        dzięki sprzętowi, który w gruncie rzeczy nikomu nie jest potrzebny. durny
        szmaciarzu potrafisz tylko pianę bić. zdychaj.
        • pisowiec2 Re: klecho wynocha z forum .. 30.12.05, 19:02
          możecie sobie szczekać, wielbiciele liberałów i postkomuny, a rządzi wiadomo
          kto, cienkie bolki
          • Gość: matt Re: klecho wynocha z forum .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:06
            no własnie wiadomo kto-żydzi!!!
          • Gość: 666 Re: klecho wynocha z forum .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:26
            zamiast ostatniego przecinka powinieneś postawić dwukropek lub myślnik.
          • 1410_tenrok Re: klecho wynocha z forum .. 03.01.06, 17:41
            Rządzi brat i jego własny prezydent.......
        • Gość: Matternhorn Re: klecho wynocha z forum .. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 30.12.05, 19:33
          Zainspirowaliście mnie do poszperania w necie w poszukiwaniu informacji na te
          tematy ;)
          Sprawa wygląda następująco, za 2004 rok:
          WOSP zebrała ponad 27 mln zł datków, natomiast Caritas zebrał z datków ponad 13
          mln zł. Tak więc wygrana WOŚP, ale Caritas dostał dodatcje z budżetu państwa i
          UE - ponad 2 mln zł, dostał także "darowizny usług i rzeczowe" - ponad 19 mln.

Sami oceńcie kto więcej zebrał.
          • Gość: ewa Re: do Matterhorna. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.05, 08:37
            Oczywiście nie chodzi o licytowanie się zasługami - byłoby wspaniale, gdyby
            Caritas zebrał 10 razy więcej niż WOŚP. Znam dane, które przytoczyłeś. Caritas
            otrzymuje duże sumy z podatków (1% odpisu w PIT), a także dotacje panstwowe. No
            i bardzo dobrze. Są to jednak pieniądze przeznaczone na całość charytatywnej
            działalności tej organizacji, na szeroko rozumianą pomoc społeczną (przede
            wszystkim żywność). A my rozmawiamy o pomocy medycznej dla dzieci - tu fundacja
            Owsiaka jest bezkonkurencyjna, w tym najlepszym sensie słowa. Dyskredytowanie
            działalności Owsiaka jest haniebne, choć oczywiście każdego wolno i trzeba
            krytykować. To ciągle wolny kraj - mimo zakusów religijnych fanatyków i kk.
    • mesty8 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 20:24
      dlaczego katolicki kraj pozwala na radio maryja, na opluwanie wszystkich i
      wszystkiego co nie jest po drodze księdzu dyrektorowi? dlaczego katolicki kraj
      pozwala by w sejmie znaleźli się ludzie pozdrawiający się faszystowskimi
      gestami? dlaczego katolicki kraj pozwala by dzieci żyły na ulicy obok przepychu
      plebanii bursztynowych ołtarzy, złotych szat klech? dlaczego katolicki kraj
      pozwala na karanie jednych surowo za przysłowiowe kradzieże kur, a nie reaguje
      na kradzież w imie umacniania jedynie słusznej rozgłośni? no dlaczego? i
      dlaczego tacy ludzie jak ty mają błone na oczach? dlaczego? powiedz ile zebrał
      caritas, choćby ze świec, a ile wydał i na co? dlaczego kościół katolicki
      obawia się noworocznej akcji WOŚP nie chodzi o woodstock, czyżby bał się
      konkurencji? niech nawet WOŚP zbierze sto złotych i kupi za to prześciERadła to
      i tak jest to chwalebne. narkotyki i alkohol są na każdym festiwalu rockowym, a
      także z tego co słyszałem na pielgrzymkach. zaraz się oburzysz że nie! a gdzie
      na pielgrzymkach! niestety takie są fakty. czemu się czepiać owsiaka, czep się
      salezjan przez których kilkaset osób będzie spłacało kredyty które dla nich
      zaciągnęli. co? niewygodny temat? to może skąd ojciec rydzyk wziął pieniądze na
      swoją gigantyczną szkołę? też tabu? a dlaczego tych pieniędzy nie przeznaczył na
      pomoc choćby dla tych emerytek które otumanił i które mu swoje renty przysyłają?
      dlaczego?
      • Gość: 666 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:34
        dodam do tego pana jankowskiego, któren to za życia stawia sobie pomniki oraz
        liczne dotacje od państwa dostaje, choć sam sra na złotych nocnikach. oczywiście
        pieniądze dałoby się mądrzej zainwestować, ale do tego potrzebny by był ktoś
        mądry, a nie nawiedzony.
        • matmichal Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 30.12.05, 22:15
          podobno złoto to dobra inwestycja:)
      • tomek854 Brawo mesty8! 30.12.05, 23:17
        od siebie jeszcze tylko dodam - film o woodstocku pokazuje prawdę, ale nie całą prawdę. Ja też mogę nakręcić film o Kościele pokazujący tylko prawdę. Będzie tam o Salezjanach, o Jankowskim o księdzu pedofilu z Tylawy i o księdzu, który ostatnio pobił dziecko na religii. W przebitkach będę pokazywał bogate plebanie kontrastujące z biedą okolicznych zabudowań. I co, czy to będzie kłamstwo? Na pewno nie. Ale uczciwe pokazanie prawdy o Kościele Katolickim też nie będzie.
      • Gość: ziutek uzupelnienie do wypowiedzi mesty8 IP: *.os1.kn.pl 31.12.05, 09:03
        Ja bym dodał. Dlaczego katolicki kraj pozwala, żeby marszałkiem sejmu był Marek
        Jurek, człowiek w moim rozumieniu - morderca? To on woził ryngraf M.B wraz z
        podziękowaniami za wymordowanie tysięcy ludzi o innych poglądach do Pinocheta -
        uznanego wg prawa międzynarodowego za ludobójcę. Marek Jurek to największa
        porażka rządzącej formacji. Marek Jurek gdyby miał odrobinę honoru, powinien
        strzelić sobie w łeb albo zniknąć z oczu społeczeństwu. Co do WOŚP
        odpowiedziałbym klechom ich językiem. Nie dajesz na WOŚP to wypad. Ja daje i
        nie życzę sobie, zebyś klecho decydował na co mam przeznaczyć moje pieniądze.
    • la_equis Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 31.12.05, 00:15
      Katolicki kraj pozwala. A kto ma zabronić? W katolickim kraju to pewnie ksiądz,
      który goni kwestujących spod kościoła. Ale jakoś już sami wierni spieszący na
      naborzeństwo, wrzucają banknoty z własnej nieprzymuszonej woli. Zrozum, że
      większość polaków akceptuje WOŚP bo widzi efekty. Nie chcesz - nie dajesz.

A co do Caritasu, to miałam tą sposobność mieszkać na ostrowie, gdzie był
      magazyn. Ciężarówki z pomocą jeździły codziennie, a potrzebującym rzucano
      zazwyczaj karton z używanymi butami. Do wybory do koloru. No, ale w sumie
      okoliczne klasztory też muszą jeść.
      • mesty8 Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 31.12.05, 00:30
        wszedzie są patologie, tylko dlaczego można mówić że lewica to złodzieje!,
        rozkradli polske! a jak wspomnisz coś o rydzyku salezjanach czy jankowskim to
        zaraz podnosi się krzyk, że to atak na kościół?
        • matmichal Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 31.12.05, 00:59
          no bo to tak po prostu działa -jak by powiedział nasz forumowy psychiatra-to
          samonapędzająca się psychoza lękowa:) ale to właśnie słuchaczy radyja
          jednoczy!!!
    • Gość: Benek X Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.magma-net.pl 31.12.05, 01:06
      Dalczego Watykan pozwala na RM?
    • matmichal Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 31.12.05, 01:19
      a dlaczego ruscy pozwolili emitowac RM z Uralu??:)
      • pisowiec2 szczekajcie szczekajcie 31.12.05, 10:13
        coś dużo w was nienawiści, tylko wiecie co? pokażcie mi kogoś kto wygra z prof.
        Kaczyńskim wybory za 5 lat, pokażcie mi kto wygra wybory z PiS
        • Gość: m Re: szczekajcie szczekajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 10:45
          sprawdzianem nie będą wybory samorządowe! zobaczymy kto wygra we wrocławiu!
          napewno nie pis!!!
        • Gość: pikuś Re: szczekajcie szczekajcie IP: 194.204.171.* 31.12.05, 14:30
          Słuchaj ty pisowiec. To nie jest żadna wygrana. To wielki bandytyzm polityczny
          i oszustwo wyborców ( normalka). Wbij sobie do łba, że 60% wyborców nie chciało
          brać udziału w tej farsie. Na ten twój zakichany PiS głosowało raptem 13 osób
          ze 100 uprawnionych. Na PO 12 osób. Wasza wygrana jest prawie żadna a
          dostaliście jednego człeka na 100 więcej ponieważ OBIECYWALIŚCIE a nawet
          przysięgaliście, że nigdy sie nie skundlicie ze Samoobroną a koalicja będzie z
          PO. Życie pokazało poraz kolejny, że jesteście oszuści. Już raz byliście z AWS-
          em na śmietniku i taka jest wasza prezyszłość z "profesorem" włącznie. Powtórzę
          co już ktoś napisał. Nic ci do moich pieniędzy i tylko ja decyduje na co je
          przeznaczyć.
        • Gość: Rak Re: szczekajcie szczekajcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.05, 16:49
          Kaczyński nie jest profesorem!!!!! To taki sam przekręt jak z mgr Kwaśniewskim.
          Kaczyński jest dr hab, a był profesorem uczelnianym (ale to stanowisko a nie
          tytuł!) gdy pracował na uczelni. A teraz nie pracuje na uczelni i profesorem w
          żadnym wypadku nie jest!!!
        • Gość: ewa Re: do pisowca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.05, 18:44
          Kaczyński nie jest profesorem - nie posiada takiego tytułu. Jest doktorem
          habilitowanym.
        • 1410_tenrok Re: szczekajcie szczekajcie 03.01.06, 17:42
          Każdy! Do tego czasu będzie jak po kazdy wyborach. PiS sie wyPISi i tyle...
    • Gość: drinks A co, boli cię, że WOSP to nie pomysł Rydzyka? IP: *.magma-net.pl 31.12.05, 10:44
      twój post jest idiotyczny, świadczy tylko o jego autorze.
      Albo jesteś zwykłym prowokatorem, jakich tutaj sporo.
      • rocco-siffredi Katolicki kraj pozwala bo katolicyzm to fajna 31.12.05, 10:57
        katolicyzm to fajna sprawa(co z tego że dopiero 30 lat temu uznał, że ziemia
        jest okrągła i śmiga do okoła słońca) i ma mało wspólnego z bandą chorych na
        władzę frajerów nawet jeśli noszą sutanny
        • mesty8 słusznie rocco 31.12.05, 11:00
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3091110.html
          • Gość: drinks Czyżby jednak rozłam w KK? Będą 2 Kościoły? IP: *.magma-net.pl 31.12.05, 11:06
            Bo skoro o tym już trąbią sami biskupi (część z nich), to chyba nie jest to
            takie nierealne.
            Jankowski podniósł głowę kiedy zobaczył, jak urósł Rydzyk i jedo Radio MaWRyja.
            Ten kraj nie przestanie mnie zadziwiać
    • Gość: Paweł Z. Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? IP: *.os1.kn.pl 31.12.05, 11:39
      A ja dla jasności powiem, że nie jestem zwolennikiem RM ani PiS.
      Ledwo to towarzystwo rozpoczęło rządy, a już usiuje przejąć pełnię władzy w
      mediach publicznych. Niedługo zwolennicy RM nie będą musieli oglądać
      Telewizji "Trwam". Wystarczy, że włączą publiczną jedynkę - będzie tam to samo.
      Zima zaatakowała i za komuny na ulicach w takiej sytuacji byłoby wojsko. A
      koleżeństwo z PiS załatwia sobie i znajomym ciepłe posadki - nie ma czasu na
      duperele.
      Owsiak przez lata swojej działalności zmobilizował mnóstwo ludzi i zebrał
      mnóstwo pieniędzy po to, by pomóc innym ludziom. Należą mu się za to słowa
      podziękowania. Zamiast tego atakują go miernoty, które nigdy nie shańbiły się
      pomocą potrzebującym, bo miały na głowie budowę doczesnego przepychu. Jest to
      moralnie odrażające i odsłania podwójną moralność wielu polskich katolików.
      • rocco-siffredi oszołomy sio z naszego miasta, sio! 01.01.06, 15:47
        j.w.
    • Gość: jekdok Ja nieśmiało w kwestii formalnej: pisowiec2?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:12
      Toż to skrajna nielojalność, żeby nie powiedzieć sabotaż!!! Przecież
      powszechnie wiadomym jest, że to jest "piskaczek2" lub
      ewentualnie "pisbaranówn" (nie obrażając baranów oczywiście) gdzie
      n=30229031(uprawnionych do głosowania)*0,4057(frekwencja)*0,2699(współczynnik
      oszołomienia)*(1-y)(y-trudny do oszacowania współczynnik wyrachowania)- czyżby
      w wyniku otrzymalibyśmy, że "imię jego (...) Milijon - bo za milijony kocham i
      cierpię katusze". No chyba, że siedząc w środku wiesz na pewno, że tych
      owieczek na pewno jest tylko 2. Sądząc po sposobie i sile argumentacji znasz
      przynajmniej jedną z nich ;-).
    • 1410_tenrok Re: Dlaczego Katolicki kraj pozwala na WŚOP? 03.01.06, 17:43
      idz sie wyPIś
      • pisowiec2 szczekajcie szczekajcie 03.01.06, 18:19
        myślicie ze PO porządzi długo we Wrocławiu? Myślicie że Wrocław jest jakimś
        wyjątkowym miastem ,wyspą? Poczekajcie do wyborów samorządowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka