Dodaj do ulubionych

dziury- indolencja zdik-u

03.02.06, 19:51
nie wiem jakiej siły trzeba użyć, żeby choć trochę poprawić efektywność pracy
zdiku. Nie chce tu dołączać do wyliczanki najbardziej dziurawych ulic,
których po prostu nie da się załatać i już dawno powinny zostac
wyremontowane. Od kilku tygodni obserwuje jednak rozrastające się dziury-
rozpadliny na al. karkonoskiej przy rozwidleniu ze śleżną. Ta trasa to
najważniejsza droga wlotowa do miasta. Od miesiąca nikt nie pokwapił się,
żeby te dziury załatać- kilka dziur na których mozna połamac resory. Jestem
ciekawy który darmozjad bierze pieniądze za monitorowanie tej trasy i ile już
jest wniosków z zdik-u o wypłacenie odszkodowania.
Obserwuj wątek
    • piotrpilinko Re: dziury- indolencja zdik-u 03.02.06, 20:03
      Nie mam pojęcia, ale tak wyglądają wszystkie ważniejsze drogi w mieście (o tych mniej ważnych lepiej nie pisać, bo nie wypada używać określeń uważanych powszechnie za obelżywe). Wrocław ma najgorsze drogi w całym kraju a tu jeszcze panowie mają inicjatywy organizowania wielkich imprez. Euro 2012 - buhaha, Polska by została mistrzem Europy, bo pozostałe drużyny utkwiły by w korkach ;o)
      - brak obwodnicy,
      - cały ruch tranzytowy skierowany po kilku mostach o stosunkowo niewielkiej przepustowości (i przez środek miasta),
      - tragicznie skonfigurowana sygnalizacja świetlna,
      - brak dróg - bo więcej jest dziur niż asfaltu...

W czterech słowach: dno i metr mułu...
      • Gość: Łoś_bimbacz szkodliwy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:22
        trolowata tendencyjność nie potrafi dostrzec faktu, że dzięki dynamicznej
        wyboistości rośnie sprzedaż cześci zamiennych do zawieszenia, a mechanicy
        mają robotę. Dynamizm wymaga poświęcenia ze strony szeregowych obywateli.
        • piotrpilinko Re: szkodliwy wątek 04.02.06, 09:22
          Tak, wiem, jestem szkodnikiem. Usiłuję omijać większość dziur, a przez resztę przejeżdżać z prędkością 20km/h - co nie daje biednym sprzedawcom amortyzatorów okazji do wykazania... Zresztą - i tak te 20km/h to marzenie, kiedy w piątek potrzeba ponad 2godzin na przejechanie Wrocławia...
    • Gość: wiking Re: dziury- indolencja zdik-u IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.02.06, 21:06
      To co się dzieje teraz z ulicami Wrocławia przechodzi pojęcie każdego, kto choć
      raz wydostał się poza wrocławską "metropolię". Nawet jak na standardy polskie to
      jest po prostu straszne. Komplementem byłoby stwierdzenie, że ZDiK całkowicie
      przestał panować nad stanem dróg, jest to po prostu organ do działalności
      którego pasuje tylko jedno określenie - sabotażystowski.
      • Gość: eeeeeetam Kolorado-Klecińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:10
        Klecińska upodabnia się do Wielkiego Kanionu ,jadąc maluchem nie wystaję ponad
        brzegi dziur.A ZDIK do dziś nie pozdejmował oznakowań na Reja/Sienkiewicza -
        dalej Reja jest ślepą ulicą. Moze ich tam zasypało w tym ZDIKU.
        • Gość: polack zwiazek dyrektorow i kierownikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 00:22
          glosujcie dalej na dupkiewicza
        • robak_wroc Re: Kolorado-Klecińska 05.02.06, 02:07
          mam nawet fotke zrobiona kilka dni temu na ktorej wlasnie widac znak ze to slepa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka