Dodaj do ulubionych

Władek F szefem UW

IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 15.10.01, 00:18
Ciekawy jestem jak wrocławianie przyjęli to, że Frasyniuk został wybrany
przewodniczącym Unii Wolności ? Mnie się wydaje, że tej inteligenckiej (tak się
do tej pory uważało) partii (a dzisiaj już raczej partyjce...) zwolenników to
raczej nie przysporzy, a już całą pewnością ani w Warszawie, ani tym bardziej w
Krakowie...
Grzegorz
Obserwuj wątek
    • Gość: daag Re: Władek F szefem UW IP: *.*.*.* 15.10.01, 08:30
      a ja po wyborach miałem taki zamiar, żeby zacząć płacić składkę członkowską w
      uw ale wyczekałem. po wybraniu władka na szefa porzuciłem pomysł. myślałem, że
      unia przejdzie jakieś katharsis ale z władkiem na czele?? chyba nie tędy droga.
      • Gość: hausner Re: Władek F szefem UW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 08:51
        Tyle gadania o partyjce z 1% poparciem.
      • Gość: sew Re: Władek F szefem UW IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 15.10.01, 09:28
        napisz konkretnie co u Władka jest nie tak?
        • Gość: daag Re: Władek F szefem UW IP: *.*.*.* 15.10.01, 16:03
          no cóż, nie mam pod ręką żadnych dokumentów w oparciu o które mógłbym
          powiedzieć: władek umoczył dupę tu w tym aferzysku i w tamtym. dlatego nie
          zamierzam powtarzać spekulacji, które a nuż mogą go skrzywdzić. ale samo to, że
          co jakiś czas pojawia się jego nazwisko przy opisywanych w gazetach przekrętach
          daje do myślenia. do tego to wyrzekanie się tego, że dzięki swojej politycznej
          pozycji dorobił się jako takich pieniędzy jest średnio w porządku. wszyscy
          wiemy, że posłowie I czy II kadencji naprawdę szybko z biednych zahukanych
          społeczników doszli do sporych majątków. więc po co udawać? ale to co ostatnio
          mnie zadziwiło to jego zaciekła polemika z korwinem-mikke, która zakończyła się
          przed sądem. władek nie panował nad tym co mówi przed kamerami. jak na mój gust
          to z jego ust sączył się totalny bełkot, który poważnemu politykowi nie
          przystoi. w grę wchodziły pewnie osobiste zadrażnienia i emocje go poniosły. w
          pamięci mam też tarcia wewnątrzunijne, kiedy to dwa wrocławskie obozy (władek
          kontra protaś?) licytowały się sfałszowanymi głosami przy okazji jakiegoś
          przedwyborczego zjazdu. smród na cały kraj.
          dodatkowo taka dygresja: czy unii uda się utrzymać swój wizerunek partii
          inteligenckiej po tym jak profesor oddaje ster władzy w ręce władka? zobaczymy.
          i jeszcze ciekawostka (nie znam źródła, zaledwie słyszałem to od znajomego więc
          może należy to potraktować na pół gwizdka). na jakimś spotkaniu władek
          wskazując przyczyny spadku wymiany handlowej z rosją zawyrokował: kryzys w
          rosji i... zawalenie mostu w wyszkowie!
    • Gość: sew Re: Władek F szefem UW IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 15.10.01, 09:31
      Mamy we Wrocławiu w końcu szefa partii na Polskę! To krok dobry, to krok późny.
      Frasyniuk ze swoimi talentami oratorskimi, nie-profesorskim obyciem, i nie
      afiszowaniem się kombatancką przeszłoscią był dobry na czas kampanii wyborczej,
      i należało ten ruch zrobić zamiast Geremka, albo jeszcze wcześniej. Choć
      jednocześnie Frasyniuk również był przeciw zbliżeniu z Olechowskim, czy
      poparciem go w wyborach i mamy z tego PO.

P.S. Przepraszam, nie zauważyłem tego tematu i założyłem taki sam wątek
      (podobnie jak UW nie zauważyła potencjału PO i mamy dwa jednakowe wątki)
      • repo Re: Władek F szefem UW 15.10.01, 10:09
        W naszym mieście Frasyniuk kojarzy się przede wszystkim z kilkoma aferami
        lokalnymi. Jakieś parkingi, komisy, tereny kupowane i sprzedawane na dziwnych
        zasadach, nawet Wyborcza kilka razy o tym pisała. Czy się nadaje i co zrobi
        jako szef UW czas pokaże. Wydaje się, że ta partia traktuje go jak deskę
        ratunku, wyraża wolę zmian, odnowy. Czy Władek sprosta tym romantycznym
        oczekiwaniom? Jeśli wskrzesi resztki uczciwości, to może tak(wszak ma już z
        czego żyć). Ale gratulacje należą się, czemu nie.
        • Gość: spoden Re: Władek F szefem UW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.01, 19:43
          a ja się ciesze,że wybrali Frasyniuka(dziwi mnie,że mówicie o nim "władek"-
          znacie go osobiście?) bo to
          - świeża krew w unii,która wykazywala pewne objawy "skostnienia"
          - bo jest z Wrocławia
          - bo go po prostu lubie

pozdrawiam
    • Gość: krnąbrny Re: Władek F szefem UW IP: *.pl 15.10.01, 21:20
      Władziu to nich lepiej za fajere autobusu wróci - będzie dla miasta większy
      pożytek
    • Gość: derwisz Re: Władek F szefem UW IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.10.01, 21:39
      Mogł być elektryk prezydentem, mechanik samochodowy - wicepremierem, może
      szofer być liderem partii, która uważa się za inteligencką. Zrobi z tymi
      jajogłowymi porządek i powstanie wreszcie partia wszystkich Polaków.
      • roberto65 Re: Władek F szefem UW 15.10.01, 22:13
        ...no jestem naprawdę ciekaw jak radzić będzie sobie UW pod przewodnictwem
        W.F...
        • Gość: Wojtas Re: Władek F szefem UW IP: *.euv-frankfurt-o.de 15.10.01, 23:34
          Jak wy wszyscy swietnie znacie sie na polityce !!! A Frasyniuk to dla was po
          prostu Wladek, Wladzio itp. Proponuje troche szacunku bo to nie wy a on
          siedzial w wiezieniu min. po to zebyscie gamonie mogli teraz wymadrzac sie na
          tym forum.
          • Gość: Zsypek Nie tylko on siedzial, gamoniu jeden IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 00:01
            Gość portalu: Wojtas napisał(a):

> Jak wy wszyscy swietnie znacie sie na polityce !!! A Frasyniuk to dla was po
            > prostu Wladek, Wladzio itp. Proponuje troche szacunku bo to nie wy a on
            > siedzial w wiezieniu min. po to zebyscie gamonie mogli teraz wymadrzac sie na
            > tym forum.

To po pierwsze. A po drugie, gamoniu jeden, po czym tu poznajesz czy sie ludzie
            znaja na polityce? Telepatycznie czy po charakterze pisma? A po trzecie, za
            Gomulki byl taki styl, ze sie legitymizowano wyksztalceniem w lasach kabackich.
            To jak siedzial w wiezieniu to pewnie uwazasz, ze moze byc i politykiem, i
            agronomem i amerykanskim astronauta, co?!!
          • Gość: Grzegorz Re: Władek F szefem UW IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 16.10.01, 00:03
            Gość portalu: Wojtas napisał(a): min:

A Frasyniuk to dla was po prostu Wladek, Wladzio itp. Proponuje troche szacunku
            bo to nie wy a on siedzial w wiezieniu min. po to zebyscie gamonie mogli teraz
            wymadrzac sie na tym forum.

a skąd ty wiesz mądralo, że ktoś z nas nie siedział w wieieniu, za to samo co on ?
            tak dobrze to wszystko widać z faterlandu ? Ze względu na to co robiłem przez
            ostatnie ponad dwadzieścia lat, chociaż akurat nie na Dolnym Śląsku, Frasyniuk
            zawsze dla mnie był i będzie Władkiem - w tym też wyraża się mój szacunek do
            niego, przy wszystkich wątpliwościach, które mam w związku z tym ostatnim
            wyborem...
            Grzegorz

• Gość: Zsypek Re: Władek F szefem UW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 00:06
              > a skąd ty wiesz mądralo, że ktoś z nas nie siedział w wieieniu, za to samo co o
              > n ?
              > tak dobrze to wszystko widać z faterlandu ?
              > Grzegorz
              >
              No wlasnie, pozdro dla glosu rozsadku.
              • Gość: krnąbrny a ja nie siedziałem IP: *.pl 17.10.01, 08:13
                a ja nie siedziałem w więzieniu i pobyt w nim nie zawsze musi byc
                odzwierciedleniem patriotyzmu i wiedzy politycznej /to raz/
                a dwa to ,że Pana Władysława Frasyniuka uważam z apolityka cieńkiego jak kompot
                z desek.
                Jest typowym przykładem styropianowaca , który w przeciwieństwie do wielu moich
                rodaków oraz innych ludzi epoki soliodarności po prostu się dorobił.
                Zyczę mu zdrowie i drze szacunkiem ale kochać i jęczeć nad losem 2% uni
                wolności nie zamierzam.
                Ludzie mają głowy i potrafią wnioski wyciągać a Pan Władysław niech zdrowym
                bedzie.....
              • repo Re: Władek F szefem UW 17.10.01, 13:01
                Dołączam pozdrowienia z tego samego powodu.
            • Gość: Wojtas Re: Władek F szefem UW IP: *.umwd.pl 17.10.01, 12:51
              Po tym poznaje gamoniu jeden, że tak się tu wszyscy znają na polityce, że co
              druga wypowiedź to szczyt elokwencji i znawstwa na tematy polityczne - nie
              oglądajcie tyle telewizora, a więcej myślcie o tym co się dzieje w kraju.
              • Gość: krnabrny Re: Władek F szefem UW IP: 10.85.101.* / *.dhl.com 17.10.01, 13:55
                uważam iż uzywanie słowa gamoń w stosunku do adwersarza tylko z powodu iż ma
                inne zdanie dyskredytuje ciebie w jakiejkoliwk rzeczowej dyskusji.
                Można polemizować i droczyć się , mieć swoje zdanie itd ale po co się od razu
                obrażać?
                • Gość: Zsypek Re: Władek F szefem UW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 16:50
                  Dzieki
    • Gość: duzY Re: Władek F szefem UW IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.10.01, 14:02
      na mój gust będzie dobrym grabarzem dla tej partii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka