Dodaj do ulubionych

Media Markt Heil !

26.03.06, 17:57
Kanały niemiecko języczne emitują reklamy Media Markt zbudowane na
stereotypie Polaka . Tak więc trzej panowie z Polski mówiący z akcentem
pojawiają się w sklepie MM . Naprzeciw nich stają dwaj pracownicy i słynny
szef kowboj . Nie chcą Polaków wpuścić do sklepu , a Polacy rzucają się im na
szyję ze słowami radości , że Niemcy i Polska będą grać w Mundialu .
Polacy wchodzą do sklepu , a Niemcy do siebie ;
- ci Polacy to jednak porządni ludzie - mówi jeden z nich i pokazuje zegarek
na ręce - jeszcze mam mój zegarek.
Kamera oddala plan , tu wszyscy panowie Niemcy stoją bez spodni .
Polacy zadowoleni oddalają się obwieszeni jakimiś przedmotami i chóralnie
mówią do kamery ;
- ich bin doch nicht blod - nie jestem głupi .
To tyle reklamy .
Osobiście mam dość niemieckiego chamstwa , buty i psucia ciągle relacji .?
kolejne młode pokolenia ludzi (reklama jest do nich kierowana)dowie się co o
Polakach należy myśleć.
Czy MM w Polsce pokaże starych Niemców na wycieczce do Breslau z puszką gazu
pod pachą ?
Czekam i już robi się niedobrze .
Obserwuj wątek
    • robak_wroc Re: Media Markt Heil ! 26.03.06, 18:31
      podpalic ich ;>
      • Gość: byly wroclawiak:( Re: Media Markt Heil ! IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 26.03.06, 20:58
        w szkoku jestem
      • inquisition To niech z Polski spadają 26.03.06, 23:29
        jak im się nie podoba
    • kklement To Twoja fantazja czy prawdziwa reklama ? 26.03.06, 21:46
      Jeśli to prawdziwa reklama, to właściciel MM powinien wylecieć z Polski jak z
      procy.
    • Gość: gazeciorek Re: Media Markt Heil ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.06, 21:48
      bo Niemcy to taki naród, co to Polaków wysmieje i upokorzy a potem się dziwi,
      dlaczego ich nie lubimy. Szkoda mi tych ludzi...
    • marcinek101 !!! Zbojkotować !!! Szwabów !!! 26.03.06, 22:58
      Można się oburzać na forum bo i jest na co! Proponuje wysłać do ich centrali w
      Polsce Centrala@mediamarkt.pl ;tel. (22) 517-11-00; fax (22) 517-11-09
      kilka ostrych słów i zapowiedzieć, że rezygnujemy z zakupów w ich debilnie i
      chamsko reklamowanych sklepach, gdyż nie odpowiada nam reklama, która nas
      obraża. Powstrzymanie się od zakupów w tej sieci na kilka tygodni byłoby
      wystarczającym sygnałem "nie dla idiotów", że przegieli. Zresztą czego wymagać
      to przecież niemcy naród, któremu zawdzięczamy między innymi: adolfa hitlera,
      komory gazowe, obozy koncetracyjne, II Wojnę światową. Nie zaszkodzi też
      poinformować o tej sprawie MSZ np: Departament Strategii i Planowania Polityki
      Zagranicznej dsip@msz.gov.pl. Ja osobiście już dzisisj dziękuję im
      za "współpracę" i więcej nie zamierzam u nich nic kupować o czym nie omieszkam
      ich poinformować.
      pozdr. M
      • jan-w Re: !!! Zbojkotować !!! Szwabów !!! 26.03.06, 23:14
        Też to zrobiłem. Natomiast nie można potępiać wszystkich Niemców, za wybryk
        karierowiczów z mm.
        • marcinek101 Re: !!! Zbojkotować !!! Szwabów !!! 26.03.06, 23:16
          jan-w napisał:

> Też to zrobiłem. Natomiast nie można potępiać wszystkich Niemców, za wybryk
          > karierowiczów z mm.

Nie potępiam wszystkich niemców tylko przypominam ich zasługi stereotyp za
          stereotyp

pozdr. M
          • jan-w Re: !!! Zbojkotować !!! Szwabów !!! 26.03.06, 23:26
            Niestety. Tu masz rację.
        • Gość: mariusz Re: !!! Zbojkotować !!! Szwabów !!! IP: 62.111.218.* 27.03.06, 15:43
          oto link
          www.mediamarkt.de/fanausruester/spotstv/videoplayer.php?datei=/fanausruester/spotstv/Polen
      • Gość: Pix Re: !!! Zbojkotować !!! Szwabów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:15
        Media Markt Tylko dla idiotów.W styczniu kupowałem sprzęt na Bielanach który w
        MM wyceniony był na 1500 zł.W RTV kupiłem go za 1100zł.A co do reklamy? Sram na
        Gebelsów.
      • tia666 zbanowac faszystow 26.03.06, 23:27
    • Gość: 666 Re: Media Markt Heil ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:23
      brak wam poczucia humoru. za dużo w kościele przesiadujecie.
    • brzoza36 Re: Media Markt Heil ! 26.03.06, 23:27
      Dla Waszej informacji .
      Umieściłem ten wątek w Krakowie i Warszawie , warto obserwować .
      Co do treści ;
      tak , tym chamom niemieckim należy się odpowiedź , jednak znając słabość
      charakterów proponuję raczej wyznaczyć np. jedną sobotę = 01.04.2006 czyli ...
      Prima aprilis !!! Co Wy na to ? Zaprośmy do współpracy GW.
      W sobotę 01.04. nie kupuję u faszysty !
      brzoza
      • zielonki Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 00:07
        szok!
    • Gość: axxz Re: Media Markt Heil ! IP: *.e-wro.net.pl 26.03.06, 23:54
      z siebie też się śmieją (grubasy).
      no ale naszą nację potraktowali po chamsku. chociaz u nas pewnie taki sam żart
      byłby o Rosjanach.
      • brzoza36 Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 00:03
        Nie sądzę , Rosjanie nie wstydzą się siebie i swojego języka , a poza tym cały
        świat u ich stóp , wytarczy pojechać do zamorskich krajów.
        • Gość: Bartek Re: Media Markt Heil ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 00:08
          Dajcie spokój, reklama zrobiona naprawdę dowcipnie, a poza tym ciężko na ten
          stereotyp Polaka-złodzieja zapracowaliśmy. Pomysł bojkotu uważam za dziecinadę -
          nie ma się co obrażać. A że w media-markcie zdarza się kupić badziewie to inna
          sprawa.
          • marcinek101 Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 00:24
            Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Dajcie spokój, reklama zrobiona naprawdę dowcipnie, a poza tym ciężko na ten
            > stereotyp Polaka-złodzieja zapracowaliśmy. Pomysł bojkotu uważam za
            dziecinadę

Ciebie to bawi innych nie. Jak zaczniemy tu wyciągać na jakie stereotypy
            zapracowali sobie niemcy to dojdziemy do takich rzezczy o których z uśmiechem
            mówić nie wypada np: ludobójstwo. Nie mówię że wszyscy niemcy to mordercy. Ale
            hitlera wybrło około 90% społeczeństwa nieckiego a to daje do myślenia! Ja nie
            kradne i nie życzę sobie być obrażany przez idiotyczne szwabskie reklamy. A co
            do bojkotu zdiwłbyś jak to jest skuteczne w innych krajach np. amerykański
            bojkot frncuskich win i serów.
            Jak napisłem wcześniej Ciebie to bawi, ale większość obraża - to kwestia
            indywidualna..
            pozdr. M
          • Gość: Thomilla Do przemyślenia... IP: *.206.113.33.telsat.wroc.pl 27.03.06, 00:38
            Taki niestety jest stereotyp Polaka w Niemczech.Choćby chcieli to innego nie
            wymyślą.Minie dobrych parę lat nim się on zmieni.Na jaki? To zależy tylko od nas.

Jesteśmy jednymi z ich najbliższych sąsiadów, a seria tych spotów jest o
            stereotypach narodowych.Niewypadałoby więc nas pominąć.A jeżeli nie pomijać,to
            co? Zmienić stereotyp? Zastanówcie się...

Druga kwestia do zastanowienia: co lepsze stereotyp Polaka-złodzieja-cwaniaka,
            czy Włocha mafioza lub lenia?(wiem mafiozo lepszy wyższa półka...;) )

Szczęśliwy ten, co umie śmiać się z samego siebie...
          • absurdello Przepraszam bardzo ale ja nie jestem złodziejem 27.03.06, 04:22
            a za granicą zachowywałem się zgodnie z przepisami, mnie ten spot obraża.
            • Gość: Thomilla Re: Przepraszam bardzo ale ja nie jestem złodziej IP: *.206.113.33.telsat.wroc.pl 27.03.06, 14:21
              A czy to Ty jesteś pokazany na tym spocie?
              Tu nie chodzi o Ciebie tylko o stereotyp...
      • Gość: joe_glodomor Re: Media Markt Heil ! IP: *.ols.vectranet.pl 27.03.06, 00:07
        presse@mediamarkt.de

tam też można pisać i dzielić się wrażeniami!
    • Gość: jowej Re: Media Markt Heil ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 00:11
      Ciężko na taki wizerunek pracowaliśmy.
      fakty.interia.pl/news?inf=731893
      • marcinek101 niemcy też na swój wizerunek "zapracowali" 27.03.06, 00:30
        Wpisz w google'a ludobójstwo i zobacz co wyskoczy na pierwszy miejscu
        pl.wikipedia.org/wiki/Ludob%C3%B3jstwo . I jeszcze jedno jak obrażają
        niemców to niemcy solidarnie się bronią, za to Polak jeszcze drugiemu
        dokopie... To smutne
        pozdr. M
        • Gość: Bartek Re: niemcy też na swój wizerunek "zapracowali" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 01:30
          Czyż nie jest przesadą wyciąganie ludobójstwa by bronić się przed reklamą?
          Wypadałoby zachować jakieś proporcje. A w ogóle to chyba jednak masz kompleksy,
          Kolego.
          • Gość: Paulo Re: niemcy też na swój wizerunek "zapracowali" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 01:46
            Nie sądze żeby miał jakieś kompleksy.Myślę,że duża część naszego społeczeństwa
            zwłaszcza ta młodsza na dźwięk słowa "Niemiec" czy "Niemka" kojarzy tego
            obywatela/obywatelkę z mroczną przeszłością i od razu narzucają mu się
            skojarzenia :np Hitler ,faszysta itp , itd. Stereotypy przełąmać jest na prawdę
            bardzo ciężko a niektóre mamy po prostu zakorzenione.
          • marcinek101 Re: niemcy też na swój wizerunek "zapracowali" 27.03.06, 01:49
            Sam widzisz postrzeganie całej nacji przez pryzmat stereotypów nie jest dobrym
            rozwiązaniem, ale to ty pierwszy wyciągasz stereotyp: Polak-złodziej, ja
            odpowiadam niemiec-morderca. I tak na koniec to nie ja i moje kompleksy są
            powodem tego całego zamieszania, więc się z łaski swojej się personalnie do
            doczepiaj. Bo skoro taki wizerunek Polaka jak w tej reklamie Ciebie nie oburza
            to może...
            Ale bez osobistych wycieczek.
            pozdr. M
            • qrka_wodnaa wysłałam do "uwagi" 27.03.06, 08:27
              zobaczymy co zrobią lubią sensację wiec moze przy okazji nas msz coś zrobi chocby mały liścik.........protestacyjny
    • kklement Plują, a niektórzy twierdzą, że to deszcz pada. 27.03.06, 08:32
      Trzeba być pozbawionym krzty honoru, żeby nie być urażonym tą chamską reklamą.
      To prawda, że w latach 80-tych i 90-tych w Niemczech pojawiło się trochę
      szumowin z Polski, które zaprezentowały się z jak najgorszej strony.

Ale tego typu stereotypy powinny być zwalczane, a nie promowane. Ta reklama,
      pokazująca Polaków, jako złodziei i prymitywów, to nie jest program satyryczny,
      ale wyrachwany sposób na zdobycie niemieckiego klienta. Podsyca, a jednocześnie
      bazuje na niej, pogardę żywioną przez wielu Niemców dla Polaków. Pogardę
      wynikającą NIE TYLKO z wyczynów złodziejaszków, ale WYRASTAJĄCĄ Z RASIZMU I
      SZOWINIZMU ! To ta sama pogarda i "stereotypy", jak chcą to zwać niektórzy,
      poprowadziły Niemców do wojny napastniczej i ludobójstwa.

Chciałbym, żebyście wszyscy zrozumieli, że w żywotnym interesie nas wszystkich
      jest ZMIANA TEGO STEREOTYPU ! Uważacie, że nic się nie stało, że to śmieszne i
      ha ha ha. Zrozumcie, że po obejrzeniu kilkanaście razy takiej reklamy niemiecki
      konusment nawet na poziomie podświadomości nie będzie skłonny kupić w sklepie
      produktu made_in_poland. Polskim firmom nadal będzie ciężko wchodzić na
      niemiecki rynek usług itp. Wy sami, będąc w Niemczech, będzie postrzegani przez
      pryzmat tej reklamy ! Nie przeszkadza Wam to ?

To, co wkurza mnie najbardziej, to fakt, że w Niemczech MM opluwa Polaków,
      natomiast w Polsce chce zarabiać na nich.

Dlatego uważam, że Media Markt powinien dostać za ten "żarcik" ostro po
      czterech literach. Szefostwo MM z Niemiec powinno zostać uznane za personae non
      gratae w Polsce, a sama firma powinna z Polski wylecieć.

Chcemy być szanowani ? Szanujmy sami siebie !
      • qrka_wodnaa Re: Plują, a niektórzy twierdzą, że to deszcz pad 27.03.06, 08:47
        kklement popieram cie w 200% czy my mając utarty stereotyp cygana_złodzieja promujemy ten wizerunek ?? NIEE
        masz racje szanujmy siebie żeby być szanowanymi
        mam nadzieje ze jak na bielanch powstanie ten amerykański sklepi ze sprzetem to mm sie zwinie do domciu

>
      • bunia_bunia kklement 27.03.06, 08:49

podzielam twój pogląd w 100%
        • Gość: joma24 Re: kklement IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 10:18
          skandal !
    • map4 Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 11:37
      brzoza36 napisał:

> Kanały niemiecko języczne emitują reklamy Media Markt zbudowane na
      > stereotypie Polaka .

Oglądnąłem sobie tą reklamę, dzięki za sznurek.

Jestem ostatnim, który bronić będzie firmę MediaMarkt Saturn GmbH, zauważę
      jedynie, że kontrowersyjne oraz (dyplomatycznie rzecz ujmując) mało wiarygodne
      reklamy są motorem napędzającym sprzedaż tej marki. Gdyby to nie chwytało, firma
      ta nigdy nie pozwoliłaby sobie na emisję takiej reklamy. Nie wściekajcie się
      więc na firmę, która po imieniu nazywa, wyśmiewa i eksploatuje obraz Polaka w
      oczach Niemca, zastanówcie się lepiej jak go zmienić.

Dużo można by mówić o odpowiedzialności za słowo, prezentowaniu pewnego poziomu,
      dbałości o stosunki sąsiedzkie, dalekowzroczności prowadzonego przez siebie
      biznesu, itd, itp. Firma MediaMarkt Saturn GmbH ma wszystkie te szczytne cele po
      prostu w dupie, odwołując się do najniższych instynktów, lęków i uprzedzeń
      kierujących jej klientami. Jej niekłamany sukces rynkowy wywołuje moje
      przerażenie, gdyż uświadamia mi, ilu debili w obu naszych krajach daje się na to
      łapać.

Niestety - taka jest cena wolności słowa. Tolerować te reklamy musimy, podobnie
      jak tolerować musimy zarówno Urbana jak i Rydzyka.

Jedyne, co możemy zrobić - możemy omijać sklepy tej sieci szerokim łukiem.

Znając już troszeczkę niemiecki system prawny nie widzę możliwości zabronienia
      emisji tej reklamy. W przeciwieństwie do Polski bowiem za Odrą panuje wolność
      wyrażania poglądów. Więcej nawet - wolność wyrażania poglądów jest ważniejsza od
      chrony dobrego imienia, a już szczególnie wtedy, kiedy dobre imię jednego narodu
      szargają sobie jego przedstawiciele na co dzień sami.

Reasumując: mamy prawo się oburzać, mamy prawo sklepy tej firmy olewać, nie mamy
      prawa napuścić na tą firmę prokuratora.
      Tak wygląda ciemna strona prawa do wolnego wyrażania poglądów.
      • Gość: polacco Re: Media Markt Heil ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 11:41
        współczuję Polakom mieszkającym w Niemczech...
        • Gość: felka Re: Media Markt Heil ! IP: *.os1.kn.pl 27.03.06, 11:50
          To bardzo smutne że tak przedstawiają Polaków.
          Dlaczego nas tak nie lubią???
          • map4 Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 12:16
            Gość portalu: felka napisał(a):

> To bardzo smutne że tak przedstawiają Polaków.
            > Dlaczego nas tak nie lubią???

Ponieważ solidnie sobie tam na to miano zapracowaliśmy.
            Ponieważ myślenie stereotypami jest wygodne.
            Ponieważ odpowiedzialnością za własne błędy najłatwiej obciąża się obcych.
            Ponieważ wywyższaniem się we własnych oczach kosztem biedniejszych sąsiadów
            polepsza się sobie samopoczucie.
            Ponieważ pomiatanie domniemanie gorszą nacją pozwala Niemcom czuć się elitą.

W dawnym systemie według tego samego psychologicznego mechanizmu Partia każde
            narzekanie na słabość Polski kwestionowała przytaczając przykłady, że u nas jest
            lepiej niż w Albanii.

Po prostu, mobbing w czystej postaci.
      • marcinek101 Nie trzeba prokuratora odpowiedź - Media Markt /nt 27.03.06, 14:26
        map4 napisał:

> Dużo można by mówić o odpowiedzialności za słowo, prezentowaniu pewnego
        poziomu,dbałości o stosunki sąsiedzkie, dalekowzroczności prowadzonego przez
        siebie biznesu, itd, itp. Firma MediaMarkt Saturn GmbH ma wszystkie te szczytne
        cele po prostu w dupie, odwołując się do najniższych instynktów, lęków i
        uprzedzeń kierujących jej klientami. Jej niekłamany sukces rynkowy wywołuje moje
        > przerażenie, gdyż uświadamia mi, ilu debili w obu naszych krajach daje się na
        to łapać
        >
        >
        > Niestety - taka jest cena wolności słowa. Tolerować te reklamy musimy,
        podobnie jak tolerować musimy zarówno Urbana jak i Rydzyka.
        >
        > Jedyne, co możemy zrobić - możemy omijać sklepy tej sieci szerokim łukiem.
        >
        > Znając już troszeczkę niemiecki system prawny nie widzę możliwości zabronienia
        > emisji tej reklamy. W przeciwieństwie do Polski bowiem za Odrą panuje wolność
        > wyrażania poglądów. Więcej nawet - wolność wyrażania poglądów jest ważniejsza
        od ochrony dobrego imienia, a już szczególnie wtedy, kiedy dobre imię jednego
        narodu szargają sobie jego przedstawiciele na co dzień sami.
        >
        > Reasumując: mamy prawo się oburzać, mamy prawo sklepy tej firmy olewać, nie
        mamy prawa napuścić na tą firmę prokuratora.
        > Tak wygląda ciemna strona prawa do wolnego wyrażania poglądów.

Ma czy nie ma w dupie jak piszesz, to mnie nie za bardzo interesuje na mojego
        mejla odpowiedzieli w ten sposób:

Dzień dobry,

uprzejmie informuję, że Media Markt w Niemczech jest niezależną organizacją.
        Reklama powstała i została wyemitowana bez wiedzy Media Markt w Polsce.

Wyraziliśmy swoją dezaprobatę i zażądaliśmy zaprzestania emisji reklam.

Po naszej interwencji została zatrzymana emisja spotów radiowych, w ciągu
        godziny zostaną one również usunięte ze strony internetowej.

Z poważaniem

Wioletta Batóg

Media Markt

ul. Ostrobramska 79

04-175 Warszawa

Tel. 022 5171186

Nie trzeba prokuratora firma żyje z klientów a jak się klienci obrażą i oni
        będą mieli firmę w dupie to się firma zastanowi i to dw dobrze wolność słowa to
        święta rzeecz ale z tym jest związana odpowiedzialność za słowa, które się
        wypowiada i tylko tyle i aż tyle
        pozdr. M
        • map4 Re: Nie trzeba prokuratora odpowiedź - Media Mark 27.03.06, 15:02
          marcinek101 napisał:

> Dzień dobry,
          >
          > uprzejmie informuję, że Media Markt w Niemczech jest niezależną organizacją.

?

Firma MediaMarkt Saturn GmbH należy w większości do koncernu Metro AG.
          Nie wiem jak to jest w Polsce (strona internetowa milczy na temat właścicieli i
          formy organizacyjnej polskiej odnogi MM - brawo !), lecz wychodzę z założenia,
          że w Polsce jest podobnie lub nawet tak samo.

> Reklama powstała i została wyemitowana bez wiedzy Media Markt w Polsce.

MM w Niemczech i MM w Polsce są spółkami zależnymi w ramach jednego koncernu.
          Hałas wytwarzany przez dział propagandy MM Polska bierze się ze strachu przed
          bojkotem ze strony polskich klientów, czyli przed strachem przed załamaniem się
          obrotów. Dobrze. Świetnie. Tak właśnie być powinno.

> Wyraziliśmy swoją dezaprobatę i zażądaliśmy zaprzestania emisji reklam.

Well done. Wątpię jednak, że ta awantura kogoś w centrali MM przekona do zmiany
          strategii marketingowej.
        • kklement Brawo ! 27.03.06, 15:23
      • Gość: Thomilla Re: Media Markt Heil ! IP: *.206.113.33.telsat.wroc.pl 27.03.06, 14:30
        map4.Jeden z niewielu głosów rozsądku.
    • Gość: polacco Re: Media Markt Heil ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 12:09
      a pamiętacie "O jeden most za daleko"? Był tam epizod jak dowódca oddaje innemu
      pod komendę polski oddział ze słowami (mniej więcej): "to dobrzy żołnierze,
      ale uważajcie na portfele"
    • 999s Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 12:15
      o zdaje się, że zdjeli tę dowcipna reklamę z Polakami
    • mystela Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 12:31
      Niesmaczne... wstyd i jeszcze raz wstyd.
    • Gość: ciekawy DAJCIE linke do tej reklamy.. nt IP: *.e-wro.net.pl 27.03.06, 14:14
      • kklement Już zniknęła. Chyba dotarło do nich, że ... 27.03.06, 15:12
        ... w Polsce zapowiada się straszliwa awantura z tego powodu. I podkulili
        ogony.

Na chama czasem trzeba tupnąć i ryknąć :)
        • hetman_koronny Re: my już nie chcemy przeprosin, my chcemy zemsty 27.03.06, 15:40
          my już nie chcemy przeprosin, my chcemy krwi!!!
          To co naród niemiecki wyrządził Polakom od 1410 roku nigdy nie będzie
          zapomniane.
          Za kilkanascie tygodni Mistrzostwa Świata w Niemczech.
          dzisiaj niemcy prosza policje z Polski o wsparcie , boją sie kibiców z naszej
          ojczyzny.

Wiadomo , że tysiące kibiców z Polski , w tym "hooligans" z tasakami , nożami ,
          kastetami, będą działać wspólnie z "hooligans" z Anglii, Holandii, aby
          wspólnymi siłami udowodnić , że ataki niemców w latach 40 na nasze kraje były
          ogromnym błędem.
          Błędem za który Niemcy będą płacić, dopóki istnieje nasza planeta!
          • hetman_koronny Re: my już nie chcemy przeprosin, my chcemy zemst 27.03.06, 15:44
            kto jedzie na mistrzostwa?
            wpisujcie się....

Polacy już rozgromili Niemców na jednej ustawce, byli ranni

teraz podobno będzie grupa:
            POLSKA-ANGLIA-HOLANDIA przeciwnik Niemcy

ja już od kilku miesiecy trenujemy na siłowni po 4 godziny dziennie, potem
            trennig krav-maga.

• Gość: mariusz LINK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.218.* 27.03.06, 15:44
        www.mediamarkt.de/fanausruester/spotstv/videoplayer.php?datei=/fanausruester/spotstv/Polen
        • hetman_koronny Re: my już nie chcemy przeprosin, my chcemy zemsty 27.03.06, 15:51
          ważne żeby było nas z min. 30 tysięcy.Wtedy jesteśmy skazani na zwycięstwo!

Ja np. już dzisiaj nie potrzebuje brać odżywek , aby ćwiczyc ponad 4 godziny na
          siłowni .Wystarczy mi ta informacja o Media Markt i ten wątek!
      • Gość: mariusz Re: DAJCIE linke do tej reklamy.. nt IP: 62.111.218.* 27.03.06, 15:52
        juz cwaniaczki usuneły go ze swojej strony
    • map4 Re: Media Markt Heil ! 27.03.06, 16:26
      Kupą, mości panowie !

Wystarczyło troszkę pokrzyczeć i przywołaliśmy ich do rozumu.
      Co wcale mojego zdania o tych sprzedawcach nie zmieni.
      Po porządnych ludziach należałoby oczekiwać posypania głowy popiołem i żarliwego
      zapewnienia, że "nigdy, przenigdy więcej ..."

Właśnie, po porządnych ludziach/firmach można byłoby tego oczekiwać ...
    • Gość: pmxxx Re: Media Markt Heil ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:19
      wysłałem do nich mail
    • Gość: stefano Re: Media Markt Heil ! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.06, 21:35
      martwi mnie Warszawskie forum , katycznie jest cenzurowane , posty brzozy i
      jeszcze innych wrocławian zostały usunięte .
      Jakaś kobieta ?
      Siedzi i czyta , a potem niszczy jak niszczarka ?
    • map4 Re: Media Markt Je t'aime ! 28.03.06, 09:39
      Wczoraj oglądnąłem w niemieckiej telewizji reklamę MM z tej samej serii, tym
      razem było o Francuzach:

francuzka zbliża się z wybranym aparatem fotograficznym do szeryfa, po czym z
      uroczym akcentem mówi do niego dając mu aparat "pokaż mi go".
      Szeryf trzyma ten aparat na wysokości penisa, włącza go, po czym z aparatu
      wysuwa się dłuuuugi obiektyw. Szeryf się czerwieni, rzuca parę haseł mających za
      zadanie napędzić sprzedaż, kurtyna.

Jakie to szczęście, że Francuzi nie są Polakami. Gdyby tak było, to po emisji
      tej reklamy na pewno wysłali by parę rakiet wypchanych uranem na Berlin ...
      • Gość: gość Re: Media Markt Je t'aime ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:42
        hehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka