Dodaj do ulubionych

Wzrasta moc PiS

13.04.06, 01:06
NIE ....... tylko nie wroclaw.....prosze ...... PIS wiesniaki zadal od wrocka
Obserwuj wątek
    • ireone Re: Wzrasta moc PiS 13.04.06, 01:10
      co oni wygaduja "PO nie chcialo sie dogadac" smiech na sali PO podczas wyborow
      specjalnie nie atakowali PISu bo mieli razem rzadzic....ale Chora kaczka z
      wiecznie usmiechajacym sie marcinkiewiczem nie zrobia nic dobrego nie oddawajcie
      im wroclawia kaczka nie poradzila sobie z warszawa a teraz daliscie jej caly
      kraj !!!! duzo by jeszcze wymieniac ..... PIS mowie stanowczo NIE
      • Gość: Zuzia Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:47
        .. "PO nie chcialo sie dogadać"

Przeczytaj warunki jakie chciała podyktować PO po zajęciu drugiego miejsca w
        wyborach. To było żądanie całej władzy i przeprosin od PiS, że wygrał wybory.
        Fakty wskazują wyraźnie, że PO chciała zachowania dotychczasowego układu władzy
        po Kwaśniewskim i Belce, a nie jakiegoś tam reformowania państwa.
        • Gość: fakir Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: 195.117.40.* 13.04.06, 09:30
          A to ciekawe - zobacz na styl rządzenia PIS - i kto kogo zmusza do bezwzględnego
          akceptowania jego lini rządzenia...

Bardzo dobrze ze PO nie weszło do rządu ideologicznego - bo obecnie tylko to
          idzie do przodu.... W rolnictwie- kompromitacja, KRRIT - totalna żenada,
          ekonomia - pozorne ruchy w podatkach (z tego znaczna częsc zmian zwiększa
          obciązenie podatkowe), Ziobro - wyciszony po kompromitujacych wystąpieniach z
          ostatnich miesięcy, Dorn -szkoda mówic- z kulturą na poziomie przyszłego (?)
          nowego wiceministra - to tylko kilka przykładów,
          > Fakty wskazują wyraźnie, że PO chciała zachowania dotychczasowego układu
          a jakie to fakty?
          • Gość: fakir Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: 195.117.40.* 13.04.06, 09:40
            I jeszcze jedno:
            Przy 800 osobach przyrost o 50% jest rzeczywiście imponujący... :)
            Akurat o karierowiczów i koniunkturalistów :)
        • Gość: drinks Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: *.magma-net.pl 13.04.06, 09:31
          Debilizm tygodnia:

> Fakty wskazują wyraźnie, że PO chciała zachowania dotychczasowego układu
          > władzy po Kwaśniewskim i Belce, a nie jakiegoś tam reformowania państwa.

Fakty w TVN czy Radiu Maryja? Tak głupia myśl że nie będę nawet rozwijał
          tematu, skąd ty się urwałaś, z korepetycji u Kurskiego?
        • jestem-z-ukladu Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! 13.04.06, 09:33
          PO chciało reformować gospodarkę, a PiS chce zreformować naród. Ot, cała
          różnica. Sęk w tym że jakoś nikt się nie pali by z PiSem kreować rasę nowych,
          lepszych obywateli. Nikt poza Lepperem, któremu i tak wszystko jedno jak dorwie
          się do władzy.
        • aro7 Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! 13.04.06, 09:36
          oczywiście lepiej przyjąć warunki Leppera i Dużego Romka i o. Dyrektora za
          głosy słuchaczy..
          K&K myśleli , że nimi pokierują, już im się to nawet udało , w pakcie stab.
          mieli wszystko i nawet tego nie potrafili utrzymać,
          poczytaj sobie czym w demokracjach są małe partie, które swoimi głosami dają
          większość partii rządzącej, to one często stawiają warunki
        • Gość: BB Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: 213.199.196.* 14.04.06, 18:49
          Zuzia, podpisuję się oboma rękami pod Twym komentarzem
        • Gość: fakir Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 18:54
          krótkie pytanie - jakie fakty?
      • Gość: dzidzi Re: Wzrasta moc PiS IP: *.magit.com.pl 13.04.06, 10:57
        a ja tam PIS lubię. I od kiedy rządzą to piję
        więcej piwa, bo jak się otwiera puszkę to słychać PISSSSSSSS.
        Trzym się kochany Kaczorku - słoneczko naszego stawu.
      • Gość: Elba karierowicze przed wyborami pełnym strumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:02
        płyną do PISuaru
        Zawsze tak było, że do "zwycięskiej" parti prą tłumy cwaniaczków i miernot.
        Nieważny jest program, idee. Ważny jest stołek, posadka, układy
        - kto na to liczy zaPISuje się do PISu. A że PIS takich ludzi przyjmuje
        to jasne jest jak to się skończy... Oby jak najszybciej.
    • Gość: Demostenes Tak było z Solidarnością, PZPR..... IP: 213.199.196.* 13.04.06, 02:08
      Jak pokazuje praktyka wiele osób (choć nie twierdzę że większość)
      upatruje "korzyści" z bycia w partii politycznej będącej "na fali". Oczywiście
      mogę się mylić ale z długoletnich obserwacji widzę, że po sukcesie partii
      zaczyna powiększać ona swe struktury o osoby różnej prowiniencji często w myśl
      zasady że z prądem to i największe g..... płyną.
      A od wieśniaków bym nie wyzywał - każdy ma prawo do swoich przekonań -
      niekoniecznie każdemu muszą się one podobać.
      Mój post traktujcie jako zdanie socjologa i politologa a nie krytykę
      jakiegokolwiek ugrupowania (z PO i SLD było podobnie we Wrocławiu - różne typy
      spod ciemnej gwiazdy próbowały swych sił w nich...)
      • ireone Re: Tak było z Solidarnością, PZPR..... 13.04.06, 05:00
        wiesz to jest tak ze przez takich ludzi nie moge nie chce mi sie wracac do
        polski porobje otworzyc interes ale jest taka lipa wszedzie musze palcic jakies
        podatki a to od ziemi wporwadzanch do spolki a to za cos innego ja ta kase
        zarobile ciezka praca i wieloma wyzeczeniami i nie oddam jej nikomu nie bede
        spalacal jakies glopot becikowych i innych darmozjadow ..... wiec niech PIS sie
        odwali bo w polsce nie bedzie moldych juz nie ma
    • Gość: kloaka Re: Wzrasta moc PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:24
      Polacy zawsze mieli inklinacje do wstępowania do Jedynej Słusznej Partii. I nie
      byli to koniunkturaliści wcale. Oni tak z wiary ducha i potrzeby chwili.

" Babcie wszystkich pisuarów - łączcie się"
      • Gość: Kamil Re: Wzrasta moc PiS IP: 213.199.196.* 14.04.06, 18:55
        PiS-owi przybywa nie tylko członków ale również wielu sumpatyków. I trudno się
        dziwić po tym co pokazuje PO, a zwłaszcza jej liderzy.
    • Gość: greg PiS a wrocek IP: 156.17.8.* 13.04.06, 08:50
      Pisz wyraźniej, co takiego PiS żądał od wrocka?
    • Gość: peacemaker Biada! ratujcie Wroclaw! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 09:49
      Biada nam biada, oj biada!

Ratuj nas Michnik przed zaklamaniem, ratuj nas Balcerowicz przed bezrobociem,
      ratuj Schetyna przed kombinatorstwem i ukladami, Ratuj nas Piskorski przed
      zlodziejstwem! Ratujcie nas ludzie przed ciemnogrodem! Biada nam, biada, biada!

Juz zyc sie nie da w tym miescie, chyba sie do Walbrzycha przeprowadze ;))))

Oj biada nam ciemnym, biada
      • Gość: fakir Re: Biada! ratujcie Wroclaw! IP: 195.117.40.* 13.04.06, 11:28
        A idzże, akurat to miasto jest przykładem "rozkwitu gospodarzcego"....:)
    • Gość: leslaw Re: Wzrasta moc PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:53
      PiS-dzielcy rosną w szeregach po rozdrapanie Polski ale zarażeni ptasią (czytaj
      kaczą) grypą będą podlegali wybiciu całego stada !
    • Gość: Breslauer Re: Wzrasta moc PiS IP: 62.87.161.* 13.04.06, 10:13
      To nie PIS ma problemy z rzadzeniem, tylko Wybiorcza z rzeczywistoscia !!!
    • Gość: lemon czyli jednak PiS rządzi skutecznie IP: 62.87.177.* 13.04.06, 13:01
      PiS pokazało, że ten co z nimi jest dobry i ma szanse być obdarowanym. Ten co
      nie z nimi jest be, zostanie rozliczony i nie ma dla niego miejsca w ich IV
      rzeczpospolitej (mała litera zamierzona). Czyli rządzą skutecznie, bo osiągają
      zamierzony cel, a to, że cele tej partii nie mają nic wspólnego z dobrem kraju
      i narodu...
      No cóż, a ten Pan Leon z Legnicy, ze spółki zależnej od KGHM - trzeba się
      ratować, bo miotła zamiata od góry, a swoich może nie zamiecie.
      • Gość: Realistka No nieeeee, to nie są koniunkturaliści, he, he IP: *.neurosoft.pl 13.04.06, 13:51
        Oni mówią o przebudowie i zreformowaniu tego kraju.
        Tylko że rząd, choć przecież rządzi wspaniale (wszyscy widzimy, jak wspaniale),
        na razie nie rozpoczął żadnej istotnej reformy, bo podobno "trak nie można
        rządzić".
        Paranoja.
        I tych nowych PiSaków przekonała dotyczczasowa skuteczność PISu.
        Nie wierzę! Skuteczność w czym??

O sorry, jest jedna rzecz - skutecznie dorwali się do żłoba i bardzo skutecznie
        się go trzymają. I to zapewne są argumenty, które przekonały nowych członków do
        PiSu. To partia, gdzie skutecznie można zrobić karierę, o ile ma się
        odpowiednie cechy charakteru. Np. umiejętność dojścia do kompromisu z własnym
        sumieniem w przypadku dylematu: zwąchać się z Samoobroną, czy nie? Czy wyroki
        Leppera są przeszkodą dla Prawa i Sprawiedliwiości, czy nie są żadną?

No tak, w kierowanie się takimi takimi argumentami to mogę uwierzyć.

Czuwaj!
        • Gość: fakir Re: No nieeeee, to nie są koniunkturaliści, he, h IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 22:34
          Sa skuteczni w bezwględnym trzymaniu się zdobytej władzy oraz koniunkturalnym
          jej wykorzystywaniu...
    • Gość: smartur Koniunkturalizm we wrocławskim PIS-ie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 15:32
      Akurat znam jednego sympatycznego wrocławskiego PIS-iaka. Nawet kandydował do
      Sejmu. Kiedyś rozmawialiśmy o jego oczekiwaniu na "należny mu stołek" i
      usłyszałem coś takiego:

"No stary, zainwestowałem w ten cyrk, to teraz chcę coś z tego mieć. Nie mów, że
      cechuje mnie koniunkturalizm i serwilizm, bo zajmowanie stanowisk to naturalna
      konsekwencja wygranych wyborów."

No i facet "w naturalny sposób" dostał jakieś mało znaczące stanowisko w
      urzędzie, który zajmuje się sprawami nie związanymi z jego wykształceniem czy
      doświadczeniem zawodowym.

Teraz będzie się przechadzał po gabinecie z miną mułły i udawał eksperta. Jego
      mocodawcy będą tuszować niekompetencję kolegi i udawać, że wszystko jest OK.
    • robak_wroc Re: Wzrasta moc PiS 13.04.06, 16:09
      u mnie jako rodowitego wroclawiaka jedyne co wzrasta na pis to mocz :D
    • Gość: as Re: Wzrasta moc PiS.............................. . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:53
      gdanszczanin.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?35390
      • Gość: smartur Re: Wzrasta moc PiS.............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 21:33
        Gdańszczaninie! Jak się promujesz, to pozwól, że skomentuję. Pisz KRÓCEJ i
        bardziej od siebie. Pogłębiaj teksty refleksją. Nie nadużywaj klawiszy [CTRL+C]
        + [CTRL+V]. Znajdź ciekawszą inspirację niż GW i spisek żydowski. Na początek
        spróbuj np. o ślimakach. Tyle złośliwości ;)

Teraz bez złośliwości. Intrygujący blog i dobrze, że o nim informujesz.
        Zamierzam przeczytać cały zgromadzony materiał. Oby Twój blog - w odróżnieniu od
        np. książek Daenikena - był tak samo ciekawy jak wiarygodny.

Pozdrawiam.

• Gość: gh Re: Wzrasta moc PiS nowa gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:28
      wirtualnemedia.pl/document,,1009169,ASP_Dziennik_ma_miec_sprzedaz_na_poziomie_150_tys._egz..html
    • Gość: styx Zasięg olewania wzrośnie IP: *.ipt.aol.com 13.04.06, 23:46
      Wzrost mocy PiS-u oznacza zwiększenie zasięgu lewanych spraw przez PiS.
    • Gość: 666 Re: Wzrasta moc PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:50
      Wzrasta moc PiSd
      • Gość: koniak_konia Re: Wzrasta moc PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 18:27
        Pragnący synekur, pchający się do PISu, to V kolumna Ciemnej Strony Mocy.
        Prawie, jak do ZMS - hehehehehe.
    • duzapizzanawynos Tak, ja bede PISwieśniakiem ... 14.04.06, 20:50
      Tak, ja bede PISwieśniakiem, już nim jestem, tylko jeszcze sie nie zapisałem,
      ale na dniach to zrobie, a najgorzsze dla takich jak Ty jest pewnie to że
      skończyłem prawdziwe dzienne studia na UW ( Socjologia ) zarabiam całkiem
      nieźle, jestem a-religijnym młodym człowiekiem który bardziej pasuje do
      "lebaralnego" PO niz "moherowego" PIS-u, tyle że to co tacy jak ty wiedzą o PIS
      i PO to tylko tyle co pisze żydokomunistyczna gazeta taka jak GW, koleś masz
      problem ;-]
      • Gość: fakir Re: Tak, ja bede PISwieśniakiem ... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 22:31
        > Tak, ja bede PISwieśniakiem, już nim jestem, tylko jeszcze sie nie zapisałem,
        > ale na dniach to zrobie, a najgorzsze dla takich jak Ty jest pewnie to że
        > skończyłem prawdziwe dzienne studia na UW
        zapisz sie zapisz - kolejny który wali obraźliwymi sloganami - Kaczyńskim
        takich potrzeba - wiernych za parę haseł o łże-elitach, zydokomunie, prawdziwych
        Polakach - ale broń Boże samodzielnie myslących - toz to niebezpieczna
        konkurencja wewnątrzpartyjna...
        • Gość: Leontio PIS Golem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 12:19
          teraz ci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka