ireone 13.04.06, 01:06 NIE ....... tylko nie wroclaw.....prosze ...... PIS wiesniaki zadal od wrocka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ireone Re: Wzrasta moc PiS 13.04.06, 01:10 co oni wygaduja "PO nie chcialo sie dogadac" smiech na sali PO podczas wyborow specjalnie nie atakowali PISu bo mieli razem rzadzic....ale Chora kaczka z wiecznie usmiechajacym sie marcinkiewiczem nie zrobia nic dobrego nie oddawajcie im wroclawia kaczka nie poradzila sobie z warszawa a teraz daliscie jej caly kraj !!!! duzo by jeszcze wymieniac ..... PIS mowie stanowczo NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:47 .. "PO nie chcialo sie dogadać" Przeczytaj warunki jakie chciała podyktować PO po zajęciu drugiego miejsca w wyborach. To było żądanie całej władzy i przeprosin od PiS, że wygrał wybory. Fakty wskazują wyraźnie, że PO chciała zachowania dotychczasowego układu władzy po Kwaśniewskim i Belce, a nie jakiegoś tam reformowania państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: 195.117.40.* 13.04.06, 09:30 A to ciekawe - zobacz na styl rządzenia PIS - i kto kogo zmusza do bezwzględnego akceptowania jego lini rządzenia... Bardzo dobrze ze PO nie weszło do rządu ideologicznego - bo obecnie tylko to idzie do przodu.... W rolnictwie- kompromitacja, KRRIT - totalna żenada, ekonomia - pozorne ruchy w podatkach (z tego znaczna częsc zmian zwiększa obciązenie podatkowe), Ziobro - wyciszony po kompromitujacych wystąpieniach z ostatnich miesięcy, Dorn -szkoda mówic- z kulturą na poziomie przyszłego (?) nowego wiceministra - to tylko kilka przykładów, > Fakty wskazują wyraźnie, że PO chciała zachowania dotychczasowego układu a jakie to fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: 195.117.40.* 13.04.06, 09:40 I jeszcze jedno: Przy 800 osobach przyrost o 50% jest rzeczywiście imponujący... :) Akurat o karierowiczów i koniunkturalistów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: *.magma-net.pl 13.04.06, 09:31 Debilizm tygodnia: > Fakty wskazują wyraźnie, że PO chciała zachowania dotychczasowego układu > władzy po Kwaśniewskim i Belce, a nie jakiegoś tam reformowania państwa. Fakty w TVN czy Radiu Maryja? Tak głupia myśl że nie będę nawet rozwijał tematu, skąd ty się urwałaś, z korepetycji u Kurskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! 13.04.06, 09:33 PO chciało reformować gospodarkę, a PiS chce zreformować naród. Ot, cała różnica. Sęk w tym że jakoś nikt się nie pali by z PiSem kreować rasę nowych, lepszych obywateli. Nikt poza Lepperem, któremu i tak wszystko jedno jak dorwie się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! 13.04.06, 09:36 oczywiście lepiej przyjąć warunki Leppera i Dużego Romka i o. Dyrektora za głosy słuchaczy.. K&K myśleli , że nimi pokierują, już im się to nawet udało , w pakcie stab. mieli wszystko i nawet tego nie potrafili utrzymać, poczytaj sobie czym w demokracjach są małe partie, które swoimi głosami dają większość partii rządzącej, to one często stawiają warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: 213.199.196.* 14.04.06, 18:49 Zuzia, podpisuję się oboma rękami pod Twym komentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Wzrasta moc PiS i bardzo dobrze !!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 18:54 krótkie pytanie - jakie fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzi Re: Wzrasta moc PiS IP: *.magit.com.pl 13.04.06, 10:57 a ja tam PIS lubię. I od kiedy rządzą to piję więcej piwa, bo jak się otwiera puszkę to słychać PISSSSSSSS. Trzym się kochany Kaczorku - słoneczko naszego stawu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elba karierowicze przed wyborami pełnym strumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:02 płyną do PISuaru Zawsze tak było, że do "zwycięskiej" parti prą tłumy cwaniaczków i miernot. Nieważny jest program, idee. Ważny jest stołek, posadka, układy - kto na to liczy zaPISuje się do PISu. A że PIS takich ludzi przyjmuje to jasne jest jak to się skończy... Oby jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demostenes Tak było z Solidarnością, PZPR..... IP: 213.199.196.* 13.04.06, 02:08 Jak pokazuje praktyka wiele osób (choć nie twierdzę że większość) upatruje "korzyści" z bycia w partii politycznej będącej "na fali". Oczywiście mogę się mylić ale z długoletnich obserwacji widzę, że po sukcesie partii zaczyna powiększać ona swe struktury o osoby różnej prowiniencji często w myśl zasady że z prądem to i największe g..... płyną. A od wieśniaków bym nie wyzywał - każdy ma prawo do swoich przekonań - niekoniecznie każdemu muszą się one podobać. Mój post traktujcie jako zdanie socjologa i politologa a nie krytykę jakiegokolwiek ugrupowania (z PO i SLD było podobnie we Wrocławiu - różne typy spod ciemnej gwiazdy próbowały swych sił w nich...) Odpowiedz Link Zgłoś
ireone Re: Tak było z Solidarnością, PZPR..... 13.04.06, 05:00 wiesz to jest tak ze przez takich ludzi nie moge nie chce mi sie wracac do polski porobje otworzyc interes ale jest taka lipa wszedzie musze palcic jakies podatki a to od ziemi wporwadzanch do spolki a to za cos innego ja ta kase zarobile ciezka praca i wieloma wyzeczeniami i nie oddam jej nikomu nie bede spalacal jakies glopot becikowych i innych darmozjadow ..... wiec niech PIS sie odwali bo w polsce nie bedzie moldych juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloaka Re: Wzrasta moc PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:24 Polacy zawsze mieli inklinacje do wstępowania do Jedynej Słusznej Partii. I nie byli to koniunkturaliści wcale. Oni tak z wiary ducha i potrzeby chwili. " Babcie wszystkich pisuarów - łączcie się" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Wzrasta moc PiS IP: 213.199.196.* 14.04.06, 18:55 PiS-owi przybywa nie tylko członków ale również wielu sumpatyków. I trudno się dziwić po tym co pokazuje PO, a zwłaszcza jej liderzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg PiS a wrocek IP: 156.17.8.* 13.04.06, 08:50 Pisz wyraźniej, co takiego PiS żądał od wrocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peacemaker Biada! ratujcie Wroclaw! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 09:49 Biada nam biada, oj biada! Ratuj nas Michnik przed zaklamaniem, ratuj nas Balcerowicz przed bezrobociem, ratuj Schetyna przed kombinatorstwem i ukladami, Ratuj nas Piskorski przed zlodziejstwem! Ratujcie nas ludzie przed ciemnogrodem! Biada nam, biada, biada! Juz zyc sie nie da w tym miescie, chyba sie do Walbrzycha przeprowadze ;)))) Oj biada nam ciemnym, biada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Biada! ratujcie Wroclaw! IP: 195.117.40.* 13.04.06, 11:28 A idzże, akurat to miasto jest przykładem "rozkwitu gospodarzcego"....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw Re: Wzrasta moc PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:53 PiS-dzielcy rosną w szeregach po rozdrapanie Polski ale zarażeni ptasią (czytaj kaczą) grypą będą podlegali wybiciu całego stada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: Wzrasta moc PiS IP: 62.87.161.* 13.04.06, 10:13 To nie PIS ma problemy z rzadzeniem, tylko Wybiorcza z rzeczywistoscia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon czyli jednak PiS rządzi skutecznie IP: 62.87.177.* 13.04.06, 13:01 PiS pokazało, że ten co z nimi jest dobry i ma szanse być obdarowanym. Ten co nie z nimi jest be, zostanie rozliczony i nie ma dla niego miejsca w ich IV rzeczpospolitej (mała litera zamierzona). Czyli rządzą skutecznie, bo osiągają zamierzony cel, a to, że cele tej partii nie mają nic wspólnego z dobrem kraju i narodu... No cóż, a ten Pan Leon z Legnicy, ze spółki zależnej od KGHM - trzeba się ratować, bo miotła zamiata od góry, a swoich może nie zamiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka No nieeeee, to nie są koniunkturaliści, he, he IP: *.neurosoft.pl 13.04.06, 13:51 Oni mówią o przebudowie i zreformowaniu tego kraju. Tylko że rząd, choć przecież rządzi wspaniale (wszyscy widzimy, jak wspaniale), na razie nie rozpoczął żadnej istotnej reformy, bo podobno "trak nie można rządzić". Paranoja. I tych nowych PiSaków przekonała dotyczczasowa skuteczność PISu. Nie wierzę! Skuteczność w czym?? O sorry, jest jedna rzecz - skutecznie dorwali się do żłoba i bardzo skutecznie się go trzymają. I to zapewne są argumenty, które przekonały nowych członków do PiSu. To partia, gdzie skutecznie można zrobić karierę, o ile ma się odpowiednie cechy charakteru. Np. umiejętność dojścia do kompromisu z własnym sumieniem w przypadku dylematu: zwąchać się z Samoobroną, czy nie? Czy wyroki Leppera są przeszkodą dla Prawa i Sprawiedliwiości, czy nie są żadną? No tak, w kierowanie się takimi takimi argumentami to mogę uwierzyć. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: No nieeeee, to nie są koniunkturaliści, he, h IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 22:34 Sa skuteczni w bezwględnym trzymaniu się zdobytej władzy oraz koniunkturalnym jej wykorzystywaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartur Koniunkturalizm we wrocławskim PIS-ie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 15:32 Akurat znam jednego sympatycznego wrocławskiego PIS-iaka. Nawet kandydował do Sejmu. Kiedyś rozmawialiśmy o jego oczekiwaniu na "należny mu stołek" i usłyszałem coś takiego: "No stary, zainwestowałem w ten cyrk, to teraz chcę coś z tego mieć. Nie mów, że cechuje mnie koniunkturalizm i serwilizm, bo zajmowanie stanowisk to naturalna konsekwencja wygranych wyborów." No i facet "w naturalny sposób" dostał jakieś mało znaczące stanowisko w urzędzie, który zajmuje się sprawami nie związanymi z jego wykształceniem czy doświadczeniem zawodowym. Teraz będzie się przechadzał po gabinecie z miną mułły i udawał eksperta. Jego mocodawcy będą tuszować niekompetencję kolegi i udawać, że wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Wzrasta moc PiS 13.04.06, 16:09 u mnie jako rodowitego wroclawiaka jedyne co wzrasta na pis to mocz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Wzrasta moc PiS.............................. . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:53 gdanszczanin.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?35390 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartur Re: Wzrasta moc PiS.............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 21:33 Gdańszczaninie! Jak się promujesz, to pozwól, że skomentuję. Pisz KRÓCEJ i bardziej od siebie. Pogłębiaj teksty refleksją. Nie nadużywaj klawiszy [CTRL+C] + [CTRL+V]. Znajdź ciekawszą inspirację niż GW i spisek żydowski. Na początek spróbuj np. o ślimakach. Tyle złośliwości ;) Teraz bez złośliwości. Intrygujący blog i dobrze, że o nim informujesz. Zamierzam przeczytać cały zgromadzony materiał. Oby Twój blog - w odróżnieniu od np. książek Daenikena - był tak samo ciekawy jak wiarygodny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Wzrasta moc PiS nowa gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:28 wirtualnemedia.pl/document,,1009169,ASP_Dziennik_ma_miec_sprzedaz_na_poziomie_150_tys._egz..html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Zasięg olewania wzrośnie IP: *.ipt.aol.com 13.04.06, 23:46 Wzrost mocy PiS-u oznacza zwiększenie zasięgu lewanych spraw przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Wzrasta moc PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:50 Wzrasta moc PiSd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniak_konia Re: Wzrasta moc PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 18:27 Pragnący synekur, pchający się do PISu, to V kolumna Ciemnej Strony Mocy. Prawie, jak do ZMS - hehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
duzapizzanawynos Tak, ja bede PISwieśniakiem ... 14.04.06, 20:50 Tak, ja bede PISwieśniakiem, już nim jestem, tylko jeszcze sie nie zapisałem, ale na dniach to zrobie, a najgorzsze dla takich jak Ty jest pewnie to że skończyłem prawdziwe dzienne studia na UW ( Socjologia ) zarabiam całkiem nieźle, jestem a-religijnym młodym człowiekiem który bardziej pasuje do "lebaralnego" PO niz "moherowego" PIS-u, tyle że to co tacy jak ty wiedzą o PIS i PO to tylko tyle co pisze żydokomunistyczna gazeta taka jak GW, koleś masz problem ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Tak, ja bede PISwieśniakiem ... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.04.06, 22:31 > Tak, ja bede PISwieśniakiem, już nim jestem, tylko jeszcze sie nie zapisałem, > ale na dniach to zrobie, a najgorzsze dla takich jak Ty jest pewnie to że > skończyłem prawdziwe dzienne studia na UW zapisz sie zapisz - kolejny który wali obraźliwymi sloganami - Kaczyńskim takich potrzeba - wiernych za parę haseł o łże-elitach, zydokomunie, prawdziwych Polakach - ale broń Boże samodzielnie myslących - toz to niebezpieczna konkurencja wewnątrzpartyjna... Odpowiedz Link Zgłoś