Gość: Wojtek iława Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:17 Wogole to jest glupia Gra ale tez i bardzo madra i nie do przejscia:D Teraz nie garm w normalna tibie ! Gram i interesuje sie Open tibia Serverami (OTS) xD Pozdro 4 all :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mierzwon Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.dsV.agh.edu.pl 18.04.06, 23:17 a który miał lv?? :D jak ponad 70 to też bym zabił :D Ale co fakt to fakt gra uzależnia jak nic innego z czym się spotkałem w życiu. no prawie... dla uzależnionych: rzućcie to, dla tych co nie mają stycznoci: nie zaczynajcie! ten artykuł to cała prawda o Tibii <wiem co mówie, sam straciłem z 3 lata życia> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUx Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:51 NIE TAK BYC NIE MOZE tibia jest super zdarz sie psychol--. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refes Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:18 Bzdura kazdy rodzic sam odpowiada za swoje dziecko to niech nanie uwaza i go pilnuje a nie pozwala mu grac wiecznie gdyby mu niepozwalal od pozatku to by go to tak niewciaglo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:26 no coz ciekawe co by mi zrobil kolega za troche krysztalow na ogame - moze zaczniemy handlowac np sex z 13 latkiem za 13k mineralow czy gazu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzji:) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:26 Tylko downy grają w tą grę, same nooby znam paru takich naprawde maja zryty gar;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frey Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:31 W sumie to 100% prawdy jest w artykule, bolsenej prawdy. Naszczęście da się od tego odejść i to dość łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktor Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:37 Tibia rządzi! Też gram w nią dużo czasu dziennie.. Nie uczę się wcale ale jakoś przechodzę z klasy do klasy:D Ale sam osobiście również mogę powiedzieć, że ta gra uzależnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:50 Sam gram w tibie po kilkanascie godzin (w tygodniu gdzies 3-5godz. ,a w weekend od 5 nawet do 10godz.). W szkole dobre oceny a nic sie nie ucze i nie jestem uzalezniony. Pozatym nie gram dla pieniędzy tylko dla przyjemność i NIGDY nie sprzedam mojej postaci poniewaz jest moja i ma 5 lat ;] A gościa rozumiem troche go poniosło no i tyle. Naprawde naciagnięty ten artykuł na max`a. Mieszkam w Krakowie i jak chodziłem do podstawówki to prawie każdy grał i gra w tibie i nikt nie sprzedawał accountów tylko hakerzy. Hahahahahahaahahahahah grać żeby zarobić!!?!! hahaahahahahahahahahahaahaha W tą gre sie gra dla przyjemności!! Pozatym po ukazaniu się tego artykułu mam nadzieje ze wzroście liczba polskich graczy grających w Tibie. Odpowiedz Link Zgłoś
buzji Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 18.04.06, 23:37 Tylko downy grają w tą grę, same nooby, znam paru takich i naprawdę mają zryty gar:P Odpowiedz Link Zgłoś
buzji Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 18.04.06, 23:48 wszedzie stychac jak mowia tylko o tibi glowa juz peka... ilez mozna wkolo gadac o jednym i tym samym:P normalnie tylko podejsc i natrzaskac w ryj:P... najgorsze jest to jak spotkaja sie w autobusie jadac albo wracajac ze szkoly i pieprza o tym ktory lvl nabili, kogo ujebali, albo jakie maja uzbrojenie.. na litosc boska kogo to obchodzi:P....mam cos lepszego: jak ktos ich zabije oglaszaja żałobę:P to juz sa szczyty podownienia:P <lol2>szkoda czasu i pieniedzy na ta gre...tyle mam jak narazie do powiedzenia nara:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tucc of Jamera Tibia Forever! IP: *.68.93.197.mielec93.tnp.pl 18.04.06, 23:48 Jeśli umiemy nad sobą zapanowac i gramy dla przyjemności to Tibia jest naprawde przyjemną, niegroźną grą =] Z przewagą przyjemności xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eben Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.broker.com.pl 19.04.06, 00:00 I loveeee this gamee xDDDD weźcie pod uwage pozytywne strony gry.. dzieiciaki na forum ucza sie angielskiego; ]] pozdro; ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryderykoryfiko ile postów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:05 i kto to będzie czytał? Ja też tu byłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crims Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 195.205.189.* 19.04.06, 00:11 hmmm z*****a gra!! hmm.... w*l s*e na pysk hmm... stara hyba cie nie karmila hmm... daj se spokój hmm kazdy w to gral i bedzie gral hmm.. cYa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judasz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 00:14 heheh, sam gram w tibie i jakos starej krzeslem nie okladam ;p gre jak kazda inna tylko te lebki nie maja co innego do roboty i graja calymi dniami, nie rozumiem ludzi ktorzy w GRE wkladaja realna kase sa debilemi i nic wiecej pozdro dla normalnych ludzi grajacych w tibie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim_je Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.06, 00:29 tibia jest fajna ludze graja nawet w to 10 latki ja mam 12 lat gralem w tibie ale z nią skonczylem bo bym omalo co rozwalil klawiature pięściami teraz niemam co robic i gram w final fantasy 9 wiec tibia mnie nieinteresuje co prawda ludzie sprzedaja postacie i bronie za rl kase duzo ludzi ceni dobre eq a inni super skille więc sie niedziwcie ze koles co matka bezrobotna okladal ja krzeslem a moze tak chcial jej pomóc i selnąc postac by jej kase za kompa oddac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carcariass Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 00:35 oj synek ale ty glupoty piszesz... chlopak pobil matke krzeslem, bo nei dala mu zarobic, zeby ptoem mogl oddac jej pieniadze? :) smieszne... poza tym, znam OGROMNIE wielka liczbe przypadkow, kiedy dzieciaki (i nie tylko) wszczynaja bojki i klotnie z powodu Tibii... moim zdaniem Autor ma racje... piszecie, ze to od czlowieka zalezni, czy sie uzalezni... no i to jest racja, ale moim zdaniem autor wlasnie przez ten artykul chce przedstawic to, w jaki sposob gr moze dzialac na kogos, kto nie za bardzo potrafi panowac nad wlasnymi nerwami... moim zdaniem bardzo dobry artykul, sama prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kramar Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:35 Tez gram w tibie :P ale jak bym juz tak bardzo chcial zarobic pieniadze to wolal bym sprzedac kompa niz postac do tibi :) niesadze ze da sie wyzyc z robienia i sprzedawania charow na tibi<< RoTfl Fakt... mozna czasem dednac z takiego czy innego powodu :P Kto pojdzie ze mna wysadzic elektrownie w powietrze? :) zabili mi chara :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phanoramiks oj wciaga IP: 83.16.228.* 19.04.06, 01:22 tez gralem w tibie ale niemialm nadzwyczjanych rezultatów. tak mnie wciagnela ze potrafilem przesiedziec cala noc pzred komputerem a potem szedlem do szkoly i tak jeszcze jedna noc a potem spalem kolejna i tak w kulka zeby jak najmniej gry stracic!! mozna grac ale z umiarem i nie dla zysku tylko dala przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RERI Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wi.res.rr.com 19.04.06, 01:44 Gra wciaga rzeczywiscie, ale ja nie potrafilabym wysiedziec kilkanascie godzin na kompie ; O Zreszta artykul mi sie nei bardzo podoba duzo faktow poprzekrecanych i ten tytul " nie moga przestac grac bo straca duze pieniadze" HauhAUhAhUHAHUAHuhAH sa osoby ze graja dla pieniedzy ale to chyba wyjatki wiekszosc gra dla zabawy i dl apokazania ze sa lepsi.. Po wylaczeniu kompa zostaje w jeszcze w grze HAUhauhAUhaUHAUhAUHAUhaU jasne jak jest na battle. ZDOBADZCIELEPSZE INFORMACJE A POZNIEJ ROBCIE JAKIS ARYTYKUL......-.- Odpowiedz Link Zgłoś
nexen Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 19.04.06, 03:08 Ja wiem że sezon jest lekko martwy i sensacja nie jest latwa do znalezienia... Ale tak niezetelnego gniota dawno nie widzoalem. Moze jednak warto pozostac w klimatach kryzysu iranskiego, leppermana u bram czy pieczonych kaczat? Well. Nie od dzis wiadomo ze gry uzalerzniaja. O ile trudno bylo zejsc z glodu przu pac-manie to juz przy counter strike`u (czy raczej przez scyznie powodowane ta gra) pore osob wyladowalo na tamtym swiecie. Dla czego arkadia? Dlaczego nie world of warcraft? Bo na tego ostatniego trzeba znacznie wieeeeecej pieniedzy. Od sprzetu zaczynajac (to jednak gra wydana rok temu a nie w epoce komputera łupanego) oraz opłaty miesieczne. W chinach z powodu gier tego typu (jak arkadia i world of warcraft) zginelo z wycieczenia juz (nie znam dokladnej liczby) kilka osob. Jesli swiat realny jest (jaki jest... kazdy widzi) niezbyt atrakcyjny dla mlodych (i nie tylko, w gry - o zgrozo dla dewotow - graja ludzie dorosli) szukaja oni "innych" miejsc gdzie moglo by sie poczuc "dobrze". Czyli po prostu - byc soba, byc akceptowanym, miec z kim i o czym porozmawiac. Jesli wiec ten mlody czlowiek atakuje matke - ktora zniszczyla mu to co stanowilo sens jego zycia (jak wiemy niezbyt bylo ono ciekawe... bezrobotna matka raczej nie ma szans na pokazanie mu "jasniejszej" strony zycia) - to traktowac to powinnismy jako krzyk rozpaczy. Mlode pokolenie ma gdzies swiat ktory zas ma mlodych w tym ze samym, ciemnym miejscu. Na ich "niby" szczescie maja mozliwosc ucieczki. Kiedys uciekalo sie w swiat ksiazek, sny i inne "mary". Dzis by stac sie "kims kim jestem ale nie moge byc" wystarczy wejsc w jeden z wirtualnych swiatow. Boli mnie ze zaatakowano "bezbronna" arkadie - a nie World of Warcraft czy inna gre za ktora stoi potezny koncern - i z ktorej zyski dla takiego koncernu sa krociowe. Zabrakło odwagi? Czy może jednak "redaktor" nie odrobil pracy domowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość JESTEM POST 1120 IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.04.06, 03:34 HURRAAAA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindziuk Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 19.04.06, 05:43 ...i odciąga ludzi od kościoła i tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Satyros Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 06:15 Tibia to nic niewarta gra MMO tylko to że jest darmowa robi z niej rzecz w pewnym sensie atrakcyjną :/ Bezsens fabuły, idiotyzm "questów" i grafika jak z przed 10 lat,DNO DNO i po stokroć DNO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra :-( Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 06:34 Przez Tibie życie naszej rodziny bardzo się zmieniło, ponieważ mój niegdyś kochany, dobry i miły braciszek zamienil się w potwora. Mam juz tego dość. On twierdzi, że nie jest uzależniony, że gra po to, aby zapełnic nudę... ale przeciez nie mozna cały dzień się nudzić :-( z tym nic nie da sie zrobić, bo ilekroć powtarzamy mu, żeby skończył, albo zrobił sobie przerwę, to jest bardzo agresywny. Dlaczego? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dramat89zabrze Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 19.04.06, 23:21 tego nic nie zmieni jesli spedza po 5 godzin na tibi to jest powarzny problem jestem sam uzlerzniony. Zycie się zamienia w koszmar zła koncetracia masz racie rzycie się zamienia w potwur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska~ OMG nie robcie ze wszystkich maniakow !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:14 co za oszolom to pisal???? w tibie sie nie gra zeby zarabiac (bo za to sa postacie kasowane) tylko dla przyjemnosci... ten ziomek co matke obil to jakis maniak, ludzie naprawde myslicie ze wszyscy sa tacy??? a ta matka zamias go jakos odizolowac od tibii to mu jeszcze kompa kupila i widac jak to sie skonczylo -.- ja gram w tibie juz niecale 2 lata i jakos nikogo przez to nie obilam, trzeba po prostu odrozniac swiat gry od rl, jak ktos ma z tym problemy to niech nie zaczyna grac bo tak to sie skonczy a co do samej tibii... uczy!!! =P ja sie np. nauczylam angielskiego, jak gadam z amerykaninami to mowia ze dobrze umie po angielsku; (w szkole zrobilam tylko present simple i tak to ciagniemy przez 3 lata gimnazjum) a teraz jestem jedna z najlepszych z kl w angielskim (razem z tymi co chodza do szkol jezykowych...) w tibie po prostu trzeba umiec grac i miec umiaru troche to wszystko bedzie ok :) a ten chlopak to naprawde leczyc sie musi chyba, bo on jest chory -.- jemu trzeba tylko wspolczuc, matce jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Re: OMG nie robcie ze wszystkich maniakow !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 00:11 hahah a Ty odrozniasz od rzeczywistosci i zamiast tak napisac napisalas RL (real life) bo tak sie pisze w Tibii, nom pozazdroscic xDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:40 Ja w sumie nie gram nałogowo po 2-3 godz. dziennie ale grać po kilkanasćie godz. na dobe to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:05 Tibia Rządzi!! aaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelti Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 193.110.123.* 19.04.06, 08:15 Tibia to byla ale lat temu wiele. Widocznie autor zbyt dlugo czekal na publikacje albo swe osady opiera na jednym czlowieczku co pobil mame :) Odpowiedz Link Zgłoś