Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: Wojtek iława Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:17
      Wogole to jest glupia Gra ale tez i bardzo madra i nie do przejscia:D
      Teraz nie garm w normalna tibie !
      Gram i interesuje sie Open tibia Serverami (OTS)
      xD
      Pozdro 4 all :P
    • Gość: mierzwon Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.dsV.agh.edu.pl 18.04.06, 23:17
      a który miał lv?? :D jak ponad 70 to też bym zabił :D Ale co fakt to fakt gra uzależnia jak nic innego z czym się spotkałem w życiu. no prawie... dla uzależnionych: rzućcie to, dla tych co nie mają stycznoci: nie zaczynajcie! ten artykuł to cała prawda o Tibii <wiem co mówie, sam straciłem z 3 lata życia>
      • Gość: PUx Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:51
        NIE TAK BYC NIE MOZE tibia jest super zdarz sie psychol--.
    • Gość: Refes Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:18
      Bzdura kazdy rodzic sam odpowiada za swoje dziecko to niech nanie uwaza i go pilnuje a nie pozwala mu grac wiecznie gdyby mu niepozwalal od pozatku to by go to tak niewciaglo
    • Gość: filip Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:26
      no coz ciekawe co by mi zrobil kolega za troche krysztalow na ogame - moze
      zaczniemy handlowac np sex z 13 latkiem za 13k mineralow czy gazu :P
    • Gość: buzji:) Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:26
      Tylko downy grają w tą grę, same nooby znam paru takich naprawde maja zryty
      gar;P
    • Gość: Frey Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:31
      W sumie to 100% prawdy jest w artykule, bolsenej prawdy.
      Naszczęście da się od tego odejść i to dość łatwo.
    • Gość: praktor Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:37
      Tibia rządzi! Też gram w nią dużo czasu dziennie.. Nie uczę się wcale ale jakoś
      przechodzę z klasy do klasy:D Ale sam osobiście również mogę powiedzieć, że ta
      gra uzależnia..
      • Gość: Mis Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:50
        Sam gram w tibie po kilkanascie godzin (w tygodniu gdzies 3-5godz. ,a w weekend
        od 5 nawet do 10godz.). W szkole dobre oceny a nic sie nie ucze i nie jestem
        uzalezniony. Pozatym nie gram dla pieniędzy tylko dla przyjemność i NIGDY nie
        sprzedam mojej postaci poniewaz jest moja i ma 5 lat ;] A gościa rozumiem
        troche go poniosło no i tyle. Naprawde naciagnięty ten artykuł na max`a.
        Mieszkam w Krakowie i jak chodziłem do podstawówki to prawie każdy grał i gra w
        tibie i nikt nie sprzedawał accountów tylko hakerzy.
        Hahahahahahaahahahahah grać żeby zarobić!!?!! hahaahahahahahahahahahaahaha
        W tą gre sie gra dla przyjemności!!
        Pozatym po ukazaniu się tego artykułu mam nadzieje ze wzroście liczba polskich
        graczy grających w Tibie.
    • buzji Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 18.04.06, 23:37
      Tylko downy grają w tą grę, same nooby, znam paru takich i naprawdę mają zryty
      gar:P
    • buzji Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 18.04.06, 23:48
      wszedzie stychac jak mowia tylko o tibi glowa juz peka... ilez mozna wkolo
      gadac o jednym i tym samym:P normalnie tylko podejsc i natrzaskac w ryj:P...
      najgorsze jest to jak spotkaja sie w autobusie jadac albo wracajac ze szkoly i
      pieprza o tym ktory lvl nabili, kogo ujebali, albo jakie maja uzbrojenie.. na
      litosc boska kogo to obchodzi:P....mam cos lepszego: jak ktos ich zabije
      oglaszaja żałobę:P to juz sa szczyty podownienia:P <lol2>szkoda czasu i
      pieniedzy na ta gre...tyle mam jak narazie do powiedzenia nara:)
    • Gość: Tucc of Jamera Tibia Forever! IP: *.68.93.197.mielec93.tnp.pl 18.04.06, 23:48
      Jeśli umiemy nad sobą zapanowac i gramy dla przyjemności to Tibia jest naprawde
      przyjemną, niegroźną grą =] Z przewagą przyjemności xD
    • Gość: eben Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.broker.com.pl 19.04.06, 00:00
      I loveeee this gamee xDDDD weźcie pod uwage pozytywne strony gry.. dzieiciaki
      na forum ucza sie angielskiego; ]] pozdro; ]
    • Gość: fryderykoryfiko ile postów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:05
      i kto to będzie czytał?
      Ja też tu byłem
    • Gość: crims Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 195.205.189.* 19.04.06, 00:11
      hmmm z*****a gra!! hmm.... w*l s*e na pysk hmm... stara hyba cie nie karmila
      hmm... daj se spokój hmm kazdy w to gral i bedzie gral hmm.. cYa
    • Gość: judasz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 00:14
      heheh, sam gram w tibie i jakos starej krzeslem nie okladam ;p gre jak kazda
      inna tylko te lebki nie maja co innego do roboty i graja calymi dniami, nie
      rozumiem ludzi ktorzy w GRE wkladaja realna kase sa debilemi i nic wiecej

pozdro dla normalnych ludzi grajacych w tibie ;]
      • Gość: anonim_je Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.06, 00:29
        tibia jest fajna ludze graja nawet w to 10 latki ja mam 12 lat gralem w tibie
        ale z nią skonczylem bo bym omalo co rozwalil klawiature pięściami teraz niemam
        co robic i gram w final fantasy 9 wiec tibia mnie nieinteresuje co prawda
        ludzie sprzedaja postacie i bronie za rl kase duzo ludzi ceni dobre eq a inni
        super skille więc sie niedziwcie ze koles co matka bezrobotna okladal ja
        krzeslem a moze tak chcial jej pomóc i selnąc postac by jej kase za kompa oddac
        • Gość: carcariass Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 19.04.06, 00:35
          oj synek ale ty glupoty piszesz... chlopak pobil matke krzeslem, bo nei dala mu
          zarobic, zeby ptoem mogl oddac jej pieniadze? :) smieszne... poza tym, znam
          OGROMNIE wielka liczbe przypadkow, kiedy dzieciaki (i nie tylko) wszczynaja
          bojki i klotnie z powodu Tibii... moim zdaniem Autor ma racje... piszecie, ze
          to od czlowieka zalezni, czy sie uzalezni... no i to jest racja, ale moim
          zdaniem autor wlasnie przez ten artykul chce przedstawic to, w jaki sposob gr
          moze dzialac na kogos, kto nie za bardzo potrafi panowac nad wlasnymi
          nerwami... moim zdaniem bardzo dobry artykul, sama prawda...
    • Gość: Kramar Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:35
      Tez gram w tibie :P ale jak bym juz tak bardzo chcial zarobic pieniadze to wolal
      bym sprzedac kompa niz postac do tibi :) niesadze ze da sie wyzyc z robienia i
      sprzedawania charow na tibi<< RoTfl

Fakt... mozna czasem dednac z takiego czy innego powodu :P
      Kto pojdzie ze mna wysadzic elektrownie w powietrze? :) zabili mi chara :D
    • Gość: phanoramiks oj wciaga IP: 83.16.228.* 19.04.06, 01:22
      tez gralem w tibie ale niemialm nadzwyczjanych rezultatów. tak mnie wciagnela
      ze potrafilem przesiedziec cala noc pzred komputerem a potem szedlem do szkoly
      i tak jeszcze jedna noc a potem spalem kolejna i tak w kulka zeby jak najmniej
      gry stracic!! mozna grac ale z umiarem i nie dla zysku tylko dala przyjemnosci
    • Gość: RERI Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wi.res.rr.com 19.04.06, 01:44
      Gra wciaga rzeczywiscie, ale ja nie potrafilabym wysiedziec kilkanascie godzin
      na kompie ; O Zreszta artykul mi sie nei bardzo podoba duzo faktow
      poprzekrecanych i ten tytul " nie moga przestac grac bo straca duze pieniadze"
      HauhAUhAhUHAHUAHuhAH
      sa osoby ze graja dla pieniedzy ale to chyba wyjatki wiekszosc gra dla zabawy i
      dl apokazania ze sa lepsi.. Po wylaczeniu kompa zostaje w jeszcze w grze
      HAUhauhAUhaUHAUhAUHAUhaU jasne jak jest na battle. ZDOBADZCIELEPSZE INFORMACJE A
      POZNIEJ ROBCIE JAKIS ARYTYKUL......-.-
    • nexen Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 19.04.06, 03:08
      Ja wiem że sezon jest lekko martwy i sensacja nie jest latwa do znalezienia...
      Ale tak niezetelnego gniota dawno nie widzoalem. Moze jednak warto pozostac w
      klimatach kryzysu iranskiego, leppermana u bram czy pieczonych kaczat?

Well. Nie od dzis wiadomo ze gry uzalerzniaja. O ile trudno bylo zejsc z glodu
      przu pac-manie to juz przy counter strike`u (czy raczej przez scyznie powodowane
      ta gra) pore osob wyladowalo na tamtym swiecie.

Dla czego arkadia? Dlaczego nie world of warcraft? Bo na tego ostatniego trzeba
      znacznie wieeeeecej pieniedzy. Od sprzetu zaczynajac (to jednak gra wydana rok
      temu a nie w epoce komputera łupanego) oraz opłaty miesieczne.

W chinach z powodu gier tego typu (jak arkadia i world of warcraft) zginelo z
      wycieczenia juz (nie znam dokladnej liczby) kilka osob.

Jesli swiat realny jest (jaki jest... kazdy widzi) niezbyt atrakcyjny dla
      mlodych (i nie tylko, w gry - o zgrozo dla dewotow - graja ludzie dorosli)
      szukaja oni "innych" miejsc gdzie moglo by sie poczuc "dobrze". Czyli po prostu
      - byc soba, byc akceptowanym, miec z kim i o czym porozmawiac.

Jesli wiec ten mlody czlowiek atakuje matke - ktora zniszczyla mu to co
      stanowilo sens jego zycia (jak wiemy niezbyt bylo ono ciekawe... bezrobotna
      matka raczej nie ma szans na pokazanie mu "jasniejszej" strony zycia) - to
      traktowac to powinnismy jako krzyk rozpaczy. Mlode pokolenie ma gdzies swiat
      ktory zas ma mlodych w tym ze samym, ciemnym miejscu.

Na ich "niby" szczescie maja mozliwosc ucieczki. Kiedys uciekalo sie w swiat
      ksiazek, sny i inne "mary". Dzis by stac sie "kims kim jestem ale nie moge byc"
      wystarczy wejsc w jeden z wirtualnych swiatow.

Boli mnie ze zaatakowano "bezbronna" arkadie - a nie World of Warcraft czy inna
      gre za ktora stoi potezny koncern - i z ktorej zyski dla takiego koncernu sa
      krociowe. Zabrakło odwagi? Czy może jednak "redaktor" nie odrobil pracy domowej.
      • Gość: Gość JESTEM POST 1120 IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.04.06, 03:34
        HURRAAAA!!!!!
    • Gość: kindziuk Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 19.04.06, 05:43
      ...i odciąga ludzi od kościoła i tacy.
    • Gość: Pan Satyros Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 06:15
      Tibia to nic niewarta gra MMO tylko to że jest darmowa robi z niej rzecz w pewnym sensie atrakcyjną :/ Bezsens fabuły, idiotyzm "questów" i grafika jak z przed 10 lat,DNO DNO i po stokroć DNO!!
    • Gość: siostra :-( Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 06:34
      Przez Tibie życie naszej rodziny bardzo się zmieniło, ponieważ mój niegdyś
      kochany, dobry i miły braciszek zamienil się w potwora. Mam juz tego dość. On
      twierdzi, że nie jest uzależniony, że gra po to, aby zapełnic nudę... ale
      przeciez nie mozna cały dzień się nudzić :-( z tym nic nie da sie zrobić, bo
      ilekroć powtarzamy mu, żeby skończył, albo zrobił sobie przerwę, to jest bardzo
      agresywny. Dlaczego? :-(
      • dramat89zabrze Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 19.04.06, 23:21
        tego nic nie zmieni jesli spedza po 5 godzin na tibi to jest powarzny problem
        jestem sam uzlerzniony. Zycie się zamienia w koszmar zła koncetracia masz racie
        rzycie się zamienia w potwur
    • Gość: baska~ OMG nie robcie ze wszystkich maniakow !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:14
      co za oszolom to pisal???? w tibie sie nie gra zeby zarabiac (bo za to sa
      postacie kasowane) tylko dla przyjemnosci...
      ten ziomek co matke obil to jakis maniak, ludzie naprawde myslicie ze wszyscy
      sa tacy??? a ta matka zamias go jakos odizolowac od tibii to mu jeszcze kompa
      kupila i widac jak to sie skonczylo -.-
      ja gram w tibie juz niecale 2 lata i jakos nikogo przez to nie obilam, trzeba
      po prostu odrozniac swiat gry od rl, jak ktos ma z tym problemy to niech nie
      zaczyna grac bo tak to sie skonczy
      a co do samej tibii... uczy!!! =P ja sie np. nauczylam angielskiego, jak gadam
      z amerykaninami to mowia ze dobrze umie po angielsku; (w szkole zrobilam tylko
      present simple i tak to ciagniemy przez 3 lata gimnazjum) a teraz jestem jedna
      z najlepszych z kl w angielskim (razem z tymi co chodza do szkol jezykowych...)
      w tibie po prostu trzeba umiec grac i miec umiaru troche to wszystko bedzie
      ok :)
      a ten chlopak to naprawde leczyc sie musi chyba, bo on jest chory -.- jemu
      trzeba tylko wspolczuc, matce jeszcze bardziej
      • Gość: oszolom Re: OMG nie robcie ze wszystkich maniakow !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 00:11
        hahah a Ty odrozniasz od rzeczywistosci i zamiast tak napisac napisalas RL (real life) bo tak sie pisze w Tibii, nom pozazdroscic xDDDDD
    • Gość: Kulek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:40
      Ja w sumie nie gram nałogowo po 2-3 godz. dziennie ale grać po kilkanasćie godz.
      na dobe to przesada.
    • Gość: Maniak Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:05
      Tibia Rządzi!! aaaa
    • Gość: Pelti Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 193.110.123.* 19.04.06, 08:15
      Tibia to byla ale lat temu wiele. Widocznie autor zbyt dlugo czekal na
      publikacje albo swe osady opiera na jednym czlowieczku co pobil mame :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka