Gość: gwiazda Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 00:21 NAJLEPSZY JEST MAREK OBSZARNY LYSOL Z STUDIA TVP3 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania G. Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 01:01 O tak! Dopóki nie wypowie pierwszego zdania! Jak nosił okulary, to przynajmniej wyglądał na inteligentnego, a teraz jak krecik w tych szkłach! Malutkie oczka i niewiele do powiedzenia!Żałosny! A kiedyś nawet mi się podobał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Marek Koszmarny... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.03, 09:33 ...gwiazdą wszystkich programów! Może i łysol z brzuszkiem, ale za to wdzięczy się do widzów (i słuchaczy) jak członek (sic!) klubu gejowskiego "Tęcza". Ma wszelkie sznase stać się męską Wandą Ziębicką. Coś jak Koło Gospodyń Wiejskich: "...tańczy, śpiewa, podskakuje; krawaty wiąże...". Potrafi poprowadzić wszystko i o każdej porze. Jeszcze trochę i zostanie mu jedynie prowadzenia tramwaju nocnego linii 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivi zloty interes IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 18:32 Telewizja Wroclaw wymyslila program Zloty interes, ciekawe dla kogo bedzie ten zloty interes. Chyba im brakuje kasy, ze taki program beda robili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.03, 11:47 Czy Marek Obszarny zostanie dyrektorem programowym TVP3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania G. Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 20:18 Gość portalu: aron napisał(a): > Czy Marek Obszarny zostanie dyrektorem programowym TVP3 Tylko nie on!!!!!!! Co on takiego ma do zaproponowania? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 22:06 Marek Obszarny DYREKTOREM!!!! ??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania G. Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 23:49 Gość portalu: wim napisał(a): > Marek Obszarny DYREKTOREM!!!! ??????????????????????? Tak napisał aron, ja też jestem mocno zaskoczona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.03, 20:19 Osobiście - gdybym była osobą zamożną - zapłaciłabym panu Obszarnemu miesięcznie 5 tys. zł, by nie występował na wizji. Kolejne 5 tys. zł dałabym mu za to, by nie przyprowadzał do swojego weekendowego programu (czy TO w ogóle można nazwać PROGRAMEM?) mało rozgarniętych panien, które popełniają błędy językowe. Jest taka jedna, dość korpulentna, z krótkimi włosami (pani Agata?), która pastwi się nad widzami mówiąc, cytuję: bedo zamiast będą, mówioł zamiast mówią, etc... Chyba nie ma na nich mocnych, bo dwa dni temu ta mało inteligentna panna omawiała prognozę pogody... (czy pani z cygańską wymową, chyba Kaczorowska, już dostatecznie nie kompromituje tej telewizji...?). Na szczęście jest ładna pani Ładosz (nomen omen :)), która daje nadzieję, że kończy się czas podstarzałych paszczakowatych pań z układów (Sz.P. Wolniewicz, czy mogłaby pani zrobić coś ze szczęką? Bardzo irytuje mnie pani mimika...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.03, 12:50 Przykre, ze Wrocław ma tak słabą Telewizję Regionalną, zapewne wynika z tego, że nie ma kim zrobić programu. Przyglądając się przez kilka dni tej telewizji, a raczej jej programowi. Można śmiało powiedzieć, że nie wykreowała żadnej nowej postaci. Wszystkie osoby, które tylko zaczęły się wybijać na tej antenie, to czym prędzej wyjechały do Warszawy. No, cóż. We Wrocławiu z pełną odpowiedzialnością można powiedzieć, ze nie ma mediów - prasy, radia czy telewizji. Wrocław w tej kwestii wypada bardzo prowincjonalnie w stosunku do innych miast w Polsce. Wychodzi we Wrocławiu parę czarno-białych gazetek, jakieś dwa radia. PR we Wrocławiu nie istnieje. To jest żałosne, że tak duże miasto, które miło pierwszą prywatną telewizję. W TVP3 widać, ze nie potrafią odświeżyć zespołu redakcyjnego a wynik jest taki jak widzimy w telewizorach. Pojawiło się pytanie, czy M.Obszarny zostanie dyrektorem. Chyba jest, to mało trafny wybór. Tej telewizji jest potrzebny dobry, kreatywny dyrektor i nie koniecznie miejscowy z Wrocławia. Może TVP3 powinna sięgnąć po kogoś z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.03, 20:49 Nie zgodzę się, że we Wrocławiu nie ma mediów - jedna TV3 nie może świadczyć o całym rynku mediów. Ale zgodzę się, że trzeba w TV3 wymienić wszystkich. I niech sobie będą nawet z Warszawy, czy innej Alaski, byleby coś zrobili. Ale żeby tak się stało jednego dnia powinni z Wrocławia wywalić wszystkich bezwładnych i bezgłowych szefów, ekipę dziennikarzy i część tych najbrzydszych prezenterów. I tego samego dnia przyjąc ludzi kreatywnych i kompetentnych. Ale chyba nigdy się tak nie stanie. Za dużo w tym telewizyjnym biznesie ruchów politycznych, za mało troski o widza. Ten ostatni ma płacić i siedzieć cicho... A propos - czyż nie pięknie pani Sondej zrobiła dzisiejszy reportaż kopiując wszystko ze Słowa Polskiego? Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 11:40 A ja będę się upierała, ze nie ma we Wrocławiu „medeiow”. TV3 jest liderem słabości medialnej w naszym mieście. Wracając do tematu. Wrocławski rynek medialny dotychczas nie wykreował żadnego dziennikarza. Po za jednym przypadkiem Magdy Mołek. Ale co uroda czyni. Do dzisiaj nie ma we Wrocławiu nazwisk tzw. „wytrychów” Nie tylko w Telewizji ale i w Prasie. Dlatego nasz rynek medialny jest spostrzegany jako dziennikarstwo prowincjonalne, tak mówi się o naszych dziennikarzach w Warszawie. Nie mamy w tym mieście felietonistów, rzetelnych publicystów. I to właśnie się również przenosi na TV3. Pani Sondej kopiuje materiał z gazety do swego programu i to bezkarnie, bo takiego dziennikarstwa jest nauczona. Szkoda mi młodzieży, która studiuje na Uwr. Dziennikarstwo. Tam są często wykładowcami ludzie z Telewizji czy Radia, którym nie udało się w życiu. Telewizja jak i Prasa musi w swych zespołach wyszukać postaci dziennikarskich, w które by zainwestowała i pomogła w wykreowaniu. Wszyscy nie mogą być najlepszymi dziennikarzami. Najgorszym przykładem jest kreowanie red. Majchra w TV3. Przecież ta telewizja ma dość dobrego dziennikarza i powinna inwestować w niego, ma namyśli W. Chudziaka. Wydaje mnie się, ze w Tv3 brak jest ludzi z pomysłami, bardzo przypadkowo obsadzeni i to za pomocą innych sił. A najważniejsze dla nich są wynagrodzenia, to jest demoralizujące. I ta TV3 nigdy nie będzie dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahoj Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.03, 22:46 Gość portalu: ara napisał(a): Wrocławski rynek > medialny dotychczas nie wykreował żadnego dziennikarza. > Po za jednym przypadkiem Magdy Mołek. Ale co uroda czyni. Do dzisiaj nie ma we > Wrocławiu nazwisk tzw. „wytrychów” A Wanda Ziemibicka??? ;-))) > Dlatego nasz rynek medialny jest spostrzegany jako dziennikarstwo > prowincjonalne, tak mówi się o naszych dziennikarzach w Warszawie. Nie mamy w > > tym mieście felietonistów, rzetelnych publicystów. I to właśnie się również > przenosi na TV3. Pani Sondej kopiuje materiał z gazety do swego programu i to > bezkarnie, bo takiego dziennikarstwa jest nauczona. Szkoda mi młodzieży, która > studiuje na Uwr. Dziennikarstwo. Tam są często wykładowcami ludzie z Telewizji > czy Radia, którym nie udało się w życiu. A w tym miejscu muszę zaprotestować! Ja studiuję dziennikarstwo, znam wszystkich wykładowców i są tylko 2 osoby z TV, jedna z radia - reszta to kadra pseudo-naukowa... I wiecie co? To właśnie ci "źli z TV" są najlepsi, a przynajmniej najciekawsi... A swoją drogą - silnych mediów nie mamy, bo... nie ma na nie pieniędzy... Jeżeli wszystkie znane mi redakcje (bezpośrednio lub przez bliskich znajomych) zatrudniają na lichą wierszówkę lub honoraria, bez perspektywy etatu (podobno w ulubionej TV3 również tak jest)... to ja wolę zmienić zawód. Podobnie myśli większość moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Zlikwidujmy Telewizję Wroclaw TVP3! Od zaraz! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 14:56 Z postów wynika, że nie podoba nam się nic, co robi (partoli???) wrocławska TV3. Skoro kraj jest w ciężkiej sytuacji, a my nie zamierzamy wspierać naszym abonamentem lokalnego ośrodka, to czy nie lepiej byłoby zamknąć to, co jest? Potem można by sprzedać teren i wyposażenie (może jakiś Murdoch chciałby zainwestować we Wrocławiu ? :))) i czekać na zmiany... A nawet jakby nie było żadnej lokalnej agendy jakiejkolwiek TV w naszym mieście, to i tak nikt by tego nie zauważył. Tak mi się wydaje... Swoją drogą zajmują dość atrakcyjną działkę w mieście - po sprzedaży starczyłoby na wielki bankiet pożegnalny dla całego miasta i okolic. To by było :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technik Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.03, 17:54 Prosze przyjśc w czwaretek wieczorem to holu TV i zobaczyć tłum ludzi, którzy przychodza do red. Sondej. Rozmowy z nimi trwaja do poźnej nocy. To śa te "Zrzynane tematy z gazety". Jest faktem, że jak temat jest nośny, to i gazeta się pożywi. Obserwuję to jako człowiek z tv techniki. ps. jest takie powiedzenie: nie trzeba być kurą, aby ocenic smak jajecznicy" Tutaj wiekszość się wymądrza, dowodząc, że jajko znosi kogut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 18:09 Co prawda jest tu wiele złośliwośći ale i wile racji. Na stale nie mieszkam we Wrocławiu i mam możliwość porównania z WOT-em czyli Warszawą. Wroclawska TV nie ma czym siś pochwalić regionalnie. Zlecalam emisję reklamy w tej telewizji, co zobaczylem na emisji. Należało założyć słuchawki, jak oni to przegrywają, chyba na VHS-ach.A co do poziomu dzienniakrzy, to tu na forum maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.03, 13:21 Anka-es, Masz racje ta telewizja straszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - czyżby zmiany???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 23:58 Szanowni Forumowicze. Albo mi się wydaje, albo od kilku dni nie ma niektórych skrzywionych gąb na wizji naszej cudnej wrocławskiej państwowej Telewizji :) Otóż dzienniki ostatnio czyta niejaka pani Maura Ładosz, całkiem ładna dziewczyna. Za to pani Wolniewicz straszy regularnie w "jedynce" rano prowadząc jakieś dęte i nerwowe rozmówki z politykami. Niestety - zapędzają ją w kozi róg... Może ktoś z kierownictwa TV3 W-w przeczytał i przemyślał nasze posty? A może to tylko echo grało....? Nie wiem. Ale opisujcie swoje spostrzeżenia - może dzięki nam pani Obara już więcej nie poprowadzi żadnego programu na żywo (na Orkiestrze przesadziła...), a może zniknie i pan Obszarny?! I nie będzie straszyła pani od pogody z cygańską wymową i druga pani od pogody, blond pani Agata! Zróbmy coś :)) Może za miesiąc dwa oprócz prezenterek i programy się poprawią... Przecież nie od razu Kraków zbudowano :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka es Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - czyżby zmiany???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.03, 18:43 Gość portalu: widziadło napisał(a): > Szanowni Forumowicze. > Albo mi się wydaje, albo od kilku dni nie ma niektórych skrzywionych gąb na > wizji naszej cudnej wrocławskiej państwowej Telewizji :) > Otóż dzienniki ostatnio czyta niejaka pani Maura Ładosz, całkiem ładna > dziewczyna. Za to pani Wolniewicz straszy regularnie w "jedynce" rano prowadząc > > jakieś dęte i nerwowe rozmówki z politykami. Niestety - zapędzają ją w kozi > róg... > Może ktoś z kierownictwa TV3 W-w przeczytał i przemyślał nasze posty? Wątpię - Obara wciąż straszy (nieraz boję się przełączyć na trójkę), a Fakty prowadził ostatnio jakiś klown - Durski albo Górski (niestety, wymowę miał nienajlepszą) - ja naprawdę nie chcę oglądać dziąseł prezentera przy każdym słowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczkowska Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - czyżby zmiany???? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 20:14 Dlaczego cyganska? bo nie rozumiem?chetnie poczytam uwagi byleby byly uzasdnione sensowna argumentacja?dlaczego cyganska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinior Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - czyżby zmiany???? IP: 195.245.213.* 24.02.03, 18:35 Gość portalu: Kaczkowska napisał(a): > Dlaczego cyganska? bo nie rozumiem?chetnie poczytam uwagi byleby byly > uzasdnione sensowna argumentacja?dlaczego cyganska??? a co masz coś przeciwko mniejszościom??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczkowska Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - czyżby zmiany???? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 11:22 Do Pinior: Nie nie mam nic przeciwko mniejszoscia.Pani "Widziadlo"zarzuca mi "cyganska wymowe"Pytam dlaczego cyganska? Retoryka Widziadla jest na zenujacym poziomie.Krytyka:tak, plytka :nie.A tak w ogole to zapraszam na Karkonoska-zobaczymy co Pani Krytyk potrafi...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Marek Koszmarny dyrektorem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.03, 09:52 ...Radia i Telewizji Wrocław! Popieram. Kto jeszcze - niech się szybciorem dopisze. Chłop ma właściwe doświadczenie. Należał do organizacji, prowadził to i owo, jest inteligentny i seksowny, wie wszystko, w Radiu Wrocław zajmował się tzw. Public Relations. W tymże Radiu w 1997 roku prowadził na spółkę z niejakim Robertem Gawłowskim audycje z cyklu "My a powódź", niosąc otuchę powodzianom w regionie. Oczywiście, lista ta nie wyczerpuje nawet w malutkiej części listy zalet Redaktora. Biorąc pod uwagę dotychczasowy dobór kadry zarządzającej w publicznych mediach wrocławskich (np. Wiesława W. - Prezes PRW) - Marek Koszmarny jest idealnym kandydatem. Zatem - KOSZMARNY NA DYREKTORA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 21:42 SWIETNIE ROBI LODA SZEFOM I PLACI HARACZ TO SZPION SOWIECKI. Odpowiedz Link Zgłoś
mika Re: Telewizja Wroclaw TVP3 12.01.03, 17:32 tak wiec slawomir jeneralski tez musi byc z tvp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 22:05 Ahoj, myślę, że masz racje. Należy i to głośno zaprotestować. Szkoda, że studiujesz we Wrocławiu dziennikarstwo a nie w Warszawie. Uważam, że to strata czasu i energii włożonej w twe studia we Wrocławiu. Oczywiście każdy ma prawo wyboru. W Warszawie na studiach już po drugim roku wyłapywani są ciekawi studenci i coś się im tam proponuje. Jest tam wielu wykładowców ze znanych tytułów czy TV . Natomiast u nas wykładowcy nie mają co do zaproponowania młodzieży. Najwyżej mogą opowiadać dygresje ze swojej dawnej pracy w telewizji czy radiu. Ci z telewizji mogą ciekawie opowiadać i nic po za tym. Dzisiaj TV Wrocław pokazała swą siłę i p. Marek udający młodzieżowca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.03, 00:08 dawno tu nie zaglądałam, ale w tej chwili zmusił mnie do tego finał WOŚP! i prezenterka Obara (powinno chyba być OBORA), która bardziej nadaje się na ekspedientkę w mięsnym niż na prezenterkę! litości! obszarny przy niej to rasowy TV-man Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 16:48 Gość portalu: ojoj napisał(a): > dawno tu nie zaglądałam, ale w tej chwili zmusił mnie do tego finał WOŚP! > i prezenterka Obara (powinno chyba być OBORA), która bardziej nadaje się na > ekspedientkę w mięsnym niż na prezenterkę! litości! obszarny przy niej to > rasowy TV-man OJOJ!!! MASZ RACJE Po za tym, ze powiedzmy ladna blondynka , to dlugo nic................... M.Obszarny w konkurencji z takimi w TV3 ,to wygrywa w przedbiegach. Moje Typy !!! Majcher Obara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.03, 13:14 Ale pasztet pokazali podczas WOSP Obszarny byl najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkoleska Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: 195.245.213.* 24.02.03, 18:38 Gość portalu: ojoj napisał(a): > dawno tu nie zaglądałam, ale w tej chwili zmusił mnie do tego finał WOŚP! > i prezenterka Obara (powinno chyba być OBORA), która bardziej nadaje się na > ekspedientkę w mięsnym niż na prezenterkę! litości! obszarny przy niej to > rasowy TV-man No a Obora nieźle się prowadzi...tak słyszałam, te dziennikareczki mają niezłe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSER Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: *.mad.wroc.pl 01.03.03, 09:51 Gość portalu: ojoj napisał(a): > dawno tu nie zaglądałam, ale w tej chwili zmusił mnie do tego finał WOŚP! > i prezenterka Obara (powinno chyba być OBORA), która bardziej nadaje się na > ekspedientkę w mięsnym niż na prezenterkę! litości! obszarny przy niej to > rasowy TV-man myślę że ilość żółci przelewającej się po tym forum sugeruje stany chorobowe .Leczyć się kochani,leczyć a jak nie to pilotem....Jeśli chodzi o panią Obarę to myślę że nie trzeba będzie dlugo czekać na to że Warszawa się nią zainteresuje i będziecie wspominać jak Mołek....A tak swoją drogą to podziwiam wasze zaangażowanie i poświęcenie....jeśli TV3taka straszna to może się nie katujcie...no chyba że wy zawodowo umoczeni i sfrustrowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - Ahoj IP: *.man.polbox.pl 18.04.03, 22:20 Gość portalu: POSER napisał(a): > Gość portalu: ojoj napisał(a): > > > dawno tu nie zaglądałam, ale w tej chwili zmusił mnie do tego finał WOŚP! > > i prezenterka Obara (powinno chyba być OBORA), która bardziej nadaje się n > a > > ekspedientkę w mięsnym niż na prezenterkę! litości! obszarny przy niej to > > rasowy TV-man > myślę że ilość żółci przelewającej się po tym forum sugeruje stany > chorobowe .Leczyć się kochani,leczyć a jak nie to pilotem....Jeśli chodzi o > panią Obarę to myślę że nie trzeba będzie dlugo czekać na to że Warszawa się > nią zainteresuje i będziecie wspominać jak Mołek....A tak swoją drogą to > podziwiam wasze zaangażowanie i poświęcenie....jeśli TV3taka straszna to może > się nie katujcie...no chyba że wy zawodowo umoczeni i sfrustrowani. No i sie doczekaliscie!!! Kasia Obara robi kariere w Dwojce, a wy mozecie obejsc sie ze smakiem!!! Widzialem ja ostatnio w Pytaniu na śniadanie i w niedziele przez Panorama zapowiadala programy na wieczor. Rewelacja! Swietnie wygladala i mądrze mowiła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.03, 15:07 Dziubek od sportu jest Ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 18:33 Dzisiaj w TVP3, Renata Kawa reklamowała serial sensacyjny „Gorący temat” Nie wiedziałem, że ten pasztet jest produkowany we Wrocławiu. Widziałem jeden odcinek w TVP2 , film z serii nikt nic nie wie, jak w przysłowiowym Czeskim kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivi Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 20:51 Dzisiaj TV Wroclaw pokazala Fakty za Odry. Wymyslono powiedzmy wspolny serwis informacyjny z ORF z Brandenburgii.Po co to i komu to mialo sluzyc. Zapewniam, ze nikt nie wie. To, ze na autostradach niemieckich jest slisko, ze pokazali tam stluczki samochodow w Niemczech czy prowadzone badania nad BSE. Te materialy nic nie wnosily. Jest to nastepne dymanie naszych pieniedzy w powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ka1 Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 11:03 No dobra, spróbujmy jeszcze raz poszukać jednego uczciwie i poprawnie zrobionego programu. Obiecuję przez weekend oglądać bacznie TV3 i zrecenzować. Zachęcam do wspólpracy, bo jak dotychczas raczej skrytykowaliśmy wszystko w czambuł, a może teraZ CZAS NA KONSTRUKTYWNE PROPOZYCJE. lICZĘ, ŻE W KOŃCU NASZE UWAGI PRZECZYTA KTOŚ WŁAŚCIWY W TV! MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 13:52 Gość portalu: em-ka1 napisał(a): > No dobra, spróbujmy jeszcze raz poszukać jednego uczciwie i poprawnie > zrobionego programu. Obiecuję przez weekend oglądać bacznie TV3 i zrecenzować. > Zachęcam do wspólpracy, bo jak dotychczas raczej skrytykowaliśmy wszystko w > czambuł, a może teraZ CZAS NA KONSTRUKTYWNE PROPOZYCJE. lICZĘ, ŻE W KOŃCU NASZE > > UWAGI PRZECZYTA KTOŚ WŁAŚCIWY W TV! > MK Myślę, ze jest to świetny pomyśl. Można by pójść dalej wyznaczyć sobie program do wspólnego obejrzenia i jego zrecenzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ka1 Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 16:14 To co, masz coś konkretnego na myśli? Może niedzielnego bo wtedy więcej osób ma szansę zdążyć. Czekam na propozycje, ale też idę na telegazetę sprawdzić czym w ogóle uraczy nas regionalna. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-raper Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 18:30 Dzisiaj w redakcji rolnej nadali "ODĘ DO BIOPALIW" w wykonaniu zurnalisty , który o mało co nie płaszczył sie przed swoimi rozmówcami w gestach wiernopoddańczych. Takie "dziennikarstwo" mnie muli do reszty. Przestaję w ogóle zagladać do TVP3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivi Nowy program - Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.03, 14:36 Fakty za Odry, miałem przyjemność oglądać to w piątek. Program nawiązuje do stylistyki Faktów i jej scenografii. Przez krótki okres scenografia Faktów była rzeczywiście wizytówką tego programu. Obecnie nie można tak powiedzieć. Scenografia Faktów w skali od 1 do 5 . Przyznałbym nie więcej jak 3. Płaska, źle poświecona i zawsze fatalny dźwięk. Wracając do Faktów za Odry. Nasuwa mi się pytania, dla kogo ten program i o czym on jest. W programie zostały wyemitowane nieaktualne informacje z Niemiec. Informacje jakie były mogły jedynie laweciarzy zainteresować. To, że na autostradzie Niemieckiej rozbił się samochód, a następny news, że autostrady są bardzo śliskie. W drugim planie widać było z jaką prędkością pędzą samochody, może było to źle przetłumaczone. W tym samym czasie kiedy był zapewne przygotowywane Fakty za Odry w Berlinie odbywały się jedne z większych w Europie Targów Żywności, o tej imprezie można było się dowiedzieć z ogólnopolskiego dziennika –Panorama, Wiadomości. Ale dziennikarze Faktów nie śledzą wydarzeń tylko pokazują co im przypadnie. Spróbuję ocenić to w skali 1 do 5 Program trwał ok. 10 minut, Prezenter - to nie jest najmocniejszy punkt tego programu 3 scenografia - 2+ prezenter przyklejony do scenografii oprawa graficzna 3+ ( nowa czołówka) oprawa muzyczna – brak 1 tempo programu - materiały nie rzucające na kolana, jest największa słabość tego programu, teksty nie nadzwyczajne Lepiej było poczekać i pokazać dobrze przygotowany program Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron FATY ZZA ODRY - to jest oryginal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.03, 15:07 Program tak samo wyglada jak ich strona tego programu Tak wyglada tytul tego programu: FATY ZZA ODRY fakty.itvp.pl/ViewPage.php?Cat=1&id=2003/01/17/4051 Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro ZLOSLIWCY 21.01.03, 05:42 Pastwicie sie nad ta lokalna telewizja, gdyz nikt was do pracy nie chce przyjac.Wylapujecie bledy innych, a sami nic nie macie ciekawego do za- prezentowania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlosliwiec Re: ZLOSLIWCY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 17:49 szpiro napisał: > Pastwicie sie nad ta lokalna telewizja, gdyz nikt was do pracy nie chce > przyjac.Wylapujecie bledy innych, a sami nic nie macie ciekawego do za- > prezentowania . Odezwal sie ktos z telewizji ?? Wiele osob ma tu racje i moze wyrazac swoje poglady nt publicznej stcji TV3Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYX Re: ZLOSLIWCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:58 CO TEZ TAM PRACUJESZ MIERNOTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 15:53 Gość portalu: tivi napisał(a): > Brakuje na tym forum miejsca w ktorym mozna bylo by pisac o tym czym nas > raczy TV Wroclaw na antenie. A mysle, ze jest co pisac. Obszarny na Dyrektora !!!!!!! To bedzie najlepsza TV Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Ben TVP 3. Było coś dobrego? IP: 195.117.149.* 27.01.03, 16:02 Ciekawy wątek z TVP3! A przy okazji chciałem poprosić wszystkich by przypomnieli sobie czasy, gdy TVP 3 się jeszcze oglądało. Mam wrażenie, że były takie czasy, jakieś 8 czy 5 lat temu. Czy są jakieś programy lub ich twórcy, którzy utkwili wam w pamięci i to ... utkwili pozytywnie?!? Czy ktoś jeszcze pamięta, np. taki program muzyczny Pałer i Romka Rege? To była jazda! Może warto wrócić do pewnych twórców lub pomysłów? Napiszcie o tym! Zresztą chyba w tamtych czasach to była bardziej interaktywna telewizja i "dolnośląska" nie tylko poprzez newsy, ale przez normalny kontakt z widzem. Jeszcze nawet parę lat temu była świeższa, bo było sporo młodych ludzi z dziwnymi pomysłami i "programy na żywo". Teraz to się tam prawie nic takiego nie robi. No to ja głosuję, na Romka i program Pałer. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivi Re: TVP 3. Było coś dobrego? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 23:20 Gość portalu: Big Ben napisał(a): > Ciekawy wątek z TVP3! A przy okazji chciałem poprosić wszystkich by > przypomnieli sobie czasy, gdy TVP 3 się jeszcze oglądało. Mam wrażenie, że były > > takie czasy, jakieś 8 czy 5 lat temu. Czy są jakieś programy lub ich twórcy, > którzy utkwili wam w pamięci i to ... utkwili pozytywnie?!? Czy ktoś jeszcze > pamięta, np. taki program muzyczny Pałer i Romka Rege? To była jazda! Może > warto wrócić do pewnych twórców lub pomysłów? Napiszcie o tym! Zresztą chyba w > tamtych czasach to była bardziej interaktywna telewizja i "dolnośląska" nie > tylko poprzez newsy, ale przez normalny kontakt z widzem. Jeszcze nawet parę > lat temu była świeższa, bo było sporo młodych ludzi z dziwnymi pomysłami > i "programy na żywo". Teraz to się tam prawie nic takiego nie robi. No to ja > głosuję, na Romka i program Pałer. A wy? Chcemy Palera !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivi Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 17:53 Tu jest nie zle namieszane z wypowiedziami, trudno zauwazyc aktualna wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - zmiany...? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.03, 22:41 Rzeczywiście, mój post wskoczył gdzieś w górę, choć powinien był być na samym dole... Ale nic to :)))) Ze zmian kiszka... Dziś pogodę czytała niejaka Kaczkowska, ksywka Carmen :)) Cóż za cygański akcent, tak zaciąga, że płaczę przed ekranem :// Niestety, zauważyłam, że śliczna pani Pawlinow zachorowała na wolniewiczowatość. Zaczęła kręcić szczęką jak jej dużo starsza koleżanka. Oj, pani Magdaleno, bardzo panią proszę! Tylko nie szczęka, błagam! Już pani Kawa i Wolniewicz połamały! Czy chce się pani okaleczyć!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 23:19 Miałem przyjemność oglądać dzisiaj Fakty-Komentarz. Prowadzone przez p.Majchra. Zastanawia mnie to do tej pory czy to była przyjemność. Raczej to do przyjemności nie należało oglądanie dziennikarza, który miał problemy z układaniem zdań i odmianą. Problemy z układaniem zdań mogą wynikać z nadpobudliwości lub problemem wymowy. Natomiast odmiana ? No cóż. Ciekawy jestem czy w TV Wrocław , są prowadzone ćwiczenia z prezenterami. Idąc dalej, zapewne w tej telewizji są magnetowidy VHS i można po programie zobaczyć jakie popełniło się błędy, żeby unikać na przyszłość. Zapowiadana była na wieczór rozmowa tego dziennikarza z politykami z SLD-e . Zdecydowanie ciekawszy był program na innych antenach i w związku z tym nie oglądałem. Zastanawiam się czy to nie jest dziennikarz lansowany przez to ugrupowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 12:15 On nie ma problemow z ukladaniem zdan. On poprostu sie jąka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanTv Dykcja! Panie i Panowie. IP: 195.117.149.* 28.01.03, 18:12 Każdy, kto oglądał lub ogląda TVP3, zwłaszcza programy informacyjne zastanawia się czy problemy z dykcją to już norma we Wrocławskiej Telewizji. Kiedy oglądam rozmowy pana Pawła - słyszę prócz dwóch poważnych wad wymowy ( seplenienie i problem z wymową głoski "r", słyszę również szczękościsk i brak skoncentrowania objawiający się lekkim jąkaniem i szukaniem myśli, co powoduje niepoprawne konstruowanie pytań. Nie zgodzę się również, co do pozytywnych ocen pani Pauliny - problem ze zgłoskami "s, sz, ś, ć" jest w jej przypadku nie do przeskoczenia i nawet poważne korepetycje u znakomitych szkoleniowców Pani Profesor Małachowskiej i Pani Profesor Lombardo - Autorytety znane wszystkim tym, którzy kiedykolwiek szkolili się do publicznych występów, nic tu nie pomoże. Kolejna osoba, która powinna zastanowić się nad występami przed kamerą, to pani od pogody - chyba Kaczkowska. O, zgrozo! Tu nie chodzi już o problemy dykcyjne, ale o brak podstawowej wiedzy o języku polskim, jego wymowy, połączone ze szczękościskiem, który powoduje właśnie to ... om, a nie ą! No i na koniec panowie Czyszkowski i "ten młody od sportu - ale nie Dziubek" - tu też nerwy robią swoje, a wystarczyłoby tylko trochę ćwiczeń rozluźniających przed nagraniem. W przypadku obu "młodych" można jeszcze mieć nadzieje, że jak w siebie zainwestują, to jakieś efekty poprawy będą miały miejsce. Z drugiej strony jednak ciekawe dlaczego osoby odpowiedzialne za program TVP3, które chyba też mają uszy, tego nie słyszą. Jeżeli nie słyszą, to znaczy, że nie powinny tam pracować, a jeśli słyszą, to dlaczego nic nie robią, by choć wymienionym osobom pomóc? A jeśli prawdą jest, że pan Dyrektor TVP3 był kiedyś recenzentem programów TVP3 w Gazecie Wyborczej i domyślam się, za "celną krytykę" Dyrektorem tej telewizji został, to chyba jest jakiś żart!!! Bo to, co nam ten "przybytek" przynosi do recenzji się nawet nie nadaje. Czas na posumowanie. Każdą recenzję pan Pułki ( kłaniam się nisko Panie Leszku ) "połykam" wprost ze stron Gazety, lecz to wcale nie znaczy, że pan Pułka ma zostać Dyrektorem Teatru Polskiego lub innego ( bez urazy Panie Leszku ). Apel - do Gazety Wyborczej i jej szefostwa: Droga Gazeto! Nie podrzucaj innym "kukułczych jaj" na Dyrektorów!!! Ps. Wymieniony tekst dotyczy tylko i wyłącznie prezenterów. Kwestia zawartości i formy produkowanych programów przez TVP3, to osobny problem. Niestety "świat telewizji światowej" poszedł już trochę do przodu, od czasu kiedy wymyślono programy familijne typu "Weekend, Weekend". Nawet "Big Brother" to już "formatowy" ramol, a my we Wrocławiu wciąż "telewizyjnie" tkwimy w 1978 roku! Panie i Panowie mamy 2003 rok, obudźcie się albo ... czas pomyśleć o emeryturze. Wszystkiego dobrego w nowym roku..... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 30.01.03, 17:47 Telewizja Wrocławska jest tak nowoczesna jak samochód Warszawa na naszych drogach. Wydaje mi się, że jest to spowodowane powstaniem jednej wielkiej kliki, gdzie dopuszcza się do stołków osoby z tzw. :genami". A szkoda, bo Dolny Śląsk jest naprawdę atrakcyjny. Innym problemem mediów wrocławskich jest trwający nieustannie wyścig szczurów, gdzie trzeba się wykazać wrednością, przebiegłością i sprytem... I tu przegrywają osoby kompetentne, wrażliwe, chcące realizować wizje sukcesu nie jednostki, ale regionu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - propozycje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.03, 23:11 Jest źle i będzie jeszcze gorzej. Może podpowiedzmy szefom wrocławskiej TV, co chcielibyśmy mieć na antenie? Ja pierwsza: lepszy program informacyjny (dziś, czyli w sobotę dominowały info z regionu; to dobrze, ale może i w mieście Wrocławiu, a nie Opolu też mamy jakieś wydarzenia...) i sprawniejsi prezenterzy (proszę o pozostanie panie Pawlinow oraz Ładosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivi FanTv - swietnie opisales ta telewizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 14:00 FanTv, świetnie zdemaskował uroki tej telewizji. Ale należałoby również spojrzeć na sposób realizacji programów. Fakty-komentarze wyglądają jakby były robione w piwnicy, źle oświetlone i zawsze poziom dźwięku po przełączeniu z TVP2 jest skandalicznie niski. To wygląda jak z lat siedemdziesiątych. Scenografia pozostałych programów podobnie wygląda jak cała ta telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
x5-410 Beznadzieja 03.02.03, 16:22 Całkowity dramat i porażka. Należy ten kanał zlikwidować. Raz na miesiąc jakaś ciekawa pozycja, a tak to nudy, powtórki i pseudointelektualizm, którego nikt nie ogląda. Jedyne co oglądam, to "Stan zagrożenia" i czasami jakiś dokument - ale rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Beznadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 20:42 ogladasz stan zagrozenia czyzbys chcial sie tam zobaczyc .to zenujacy program i na dodatek zle robiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Telewizja Wroclaw TVP3 - i co dalej ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 21:51 Poruszono tu szereg niedoskonałości tej telewizji. Począwszy od prezenterów do technik realizacyjnych. Pomysł na program Weekend weekend absolutnie jest wyczerpany w sposobie prowadzenia jak i realizacji. Takie programy robiono w czasach świetności PRL-u. Prowadzący ten program, kamerę uważa, za lusterko i czeka na odpowiedz znanego powiedzenia „ lustereczko powiedz, kto jest najpiękniejszy...” O ! Zgrozo. Fakty stają się coraz bardziej nudnym informacyjnym programem. W fatalnej oprawie scenograficznej. Panowie odpowiedzialni za tą telewizję, popatrzcie na inne stacje, choćby w Europie. Jak są realizowane programy informacyjne i w jakiej oprawie. Dalej nie mogę zrozumieć piątkowe wydania Fakty z za Odry. Po co i dla kogo ? Zapewne TVP Wrocław korzysta z pieniędzy Unijnych i realizuje bezmyślny program. Fan-Tv słusznie zwrócił uwagę, że Pan Paweł ma lęk przed wypowiedzeniem czegokolwiek. A co najgorsze, to wada wymowy. Może dyrekcji odpowiada taki człowiek. A może za recenzje pisane w jakieś zakładowej gazecie dostał etat w tej instytucji. Pogoda. Tam oprócz wspomnianej przez FanTV pani, jest Pan, który podskakuje, gestykuluje z przesadą. Jak gdyby miał za chwilę wystąpić na arenie. Regionalna 3, tak to chyba się nazywa. Program, który prowadzi młoda blondynka. Zapewne nie zachęci do oglądania proponowanych przez tą Panią programów. Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Telewizja Wroclaw TVP3 - i co dalej ? 05.02.03, 13:23 Gość portalu: wania napisał(a): > technik realizacyjnych. Pomysł na program Weekend weekend absolutnie jest > wyczerpany w sposobie prowadzenia jak i realizacji. Takie programy robiono w > czasach świetności PRL-u. Widziałeś(-aś) Fox News? Najpopularniejsza w Stanach telewizja informacyjna, ma większą oglądalność niż CNN. Tam przez cały dzień większość programu nadaje się właśnie w konwencji podobnej do stylu "Weekend, weekend". flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim SUPER TRÓJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 13:12 No, cóż. Telewizja Wrocław jest nieprzemakalna. To co serwuje widzom, to papka nie do strawienia. A jak już widzę wspomnianego wcześniej p. Pawła, to wnioskuję, że nic już się nie da zrobić w tej instytucji. Nie lepsze są postacie typu Pani Kawa, Obszarny... Nie mogę zrozumieć, dlaczego super trojka trwa przez 5 minut z Panią Renatą. Czy to jest promocja tej Pani czy programu. Powtarzające się zdania, fragmenty programów i oczywiście wszędzie ta postać mizdrząca się do kamery. Tak wygląda super trójka. Nigdy nie mogłem zobaczyć tej Pani w całości, bo może chodzi o rozmiar biustu – super trójka. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: SUPER TRÓJKA 05.02.03, 14:33 Gość portalu: wim napisał(a): > Nie mogę zrozumieć, dlaczego super trojka trwa przez 5 minut z Panią Renatą. > Czy to jest promocja tej Pani czy programu. Powtarzające się zdania, fragmenty > programów i oczywiście wszędzie ta postać mizdrząca się do kamery. Tak wygląda > super trójka. Nigdy nie mogłem zobaczyć tej Pani w całości, bo może chodzi o > rozmiar biustu – super trójka. To ja życzę sobie, żeby puszczali tą panią od rana do wieczora, a najlepiej w konwencji odkrywania dzikich, dolnośląskich plaż ... :-) Dźwięk każdy może sobie sam wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wim Re: SUPER TRÓJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 11:36 map4 napisał: > Gość portalu: wim napisał(a): > > > Nie mogę zrozumieć, dlaczego super trojka trwa przez 5 > minut z Panią Renatą. > > Czy to jest promocja tej Pani czy programu. > Powtarzające się zdania, fragmenty > > programów i oczywiście wszędzie ta postać mizdrząca się > do kamery. Tak wygląda > > super trójka. Nigdy nie mogłem zobaczyć tej Pani w > całości, bo może chodzi o > > rozmiar biustu – super trójka. > > To ja życzę sobie, żeby puszczali tą panią od rana do > wieczora, a najlepiej w konwencji odkrywania dzikich, > dolnośląskich plaż ... :-) > Dźwięk każdy może sobie sam wyłączyć. Przepraszam, ze urazilem Twoje gusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramon Re: SUPER TRÓJKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 12:36 Gość portalu: wim napisał(a): > map4 napisał: > > > Gość portalu: wim napisał(a): > > > > > Nie mogę zrozumieć, dlaczego super trojka trwa przez 5 > > minut z Panią Renatą. > > > Czy to jest promocja tej Pani czy programu. > > Powtarzające się zdania, fragmenty > > > programów i oczywiście wszędzie ta postać mizdrząca się > > do kamery. Tak wygląda > > > super trójka. Nigdy nie mogłem zobaczyć tej Pani w > > całości, bo może chodzi o > > > rozmiar biustu – super trójka. > > > > To ja życzę sobie, żeby puszczali tą panią od rana do > > wieczora, a najlepiej w konwencji odkrywania dzikich, > > dolnośląskich plaż ... :-) > > Dźwięk każdy może sobie sam wyłączyć. > Przepraszam, ze urazilem Twoje gusta To jest fajna laseczka, co wy chcecie d tej telewizji, czepcie sie szpitali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryk2 Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 22:30 ta telewizja jest do totalnej bani, po co o tym dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanTv Super ... co? IP: 195.117.149.* 10.02.03, 18:31 Długo mnie tu nie było, a widzę, że pojawił się wątek Super 3! Chciałbym zwrócić uwagę wszystkich forumowiczów na to, czym ten program jest -jak się domyślam, jego ideą jest promowanie ciekawych propozycji programowych TVP 3. Miałem okazję ostatnio zobaczyć "ten program promocyjny", a jak wszyscy wiemy, coś, co promuje powinno "ślnić i przyciągać uwagę", pominę zatem fakt, że prowadząca stał na "w plenerze, padał śnieg" na tle ZARDZEWIAŁEGO PŁOTU!!!, a kamera wykonywała dziwne, niczego nie wnoszące ruchy - czasem pokazywała chodnik i zarośla!!! Ja nie mam pretensji do pani Kawy, bo to nie jej wina, tylko reżysera, tylko czy pan reżyser wie co robi? To było o formie teraz o treści - no więc w w programie promocyjnym Telewizji Wrocław, zobaczyłem "materiał promocyjny" serialu "Gorący temat" i niby wszystko jest ok., ..... z tym, że ten serial nadawany jest w Programie 2!!! czyli nic z programem Telewizji Wrocław wspólnego nie ma!!! Rozumiem, że TVP 3 i TVP 2 to ta sama firma, ale na Boga, z oglądalności i wpływów z reklam obie te jednostki rozliczają się osobno!!! Gdzie tu sens???!!! Po tym co zobaczyłem, zacząłem poważnie zastanawiać się, czy ludzie, którzy kierują tą stacją zdają sobie sprawę z podstawowych ( książkowych ) działań programowych i promocyjnych, które stosowane są przez media na całym świecie? Idąc dalej - tym sposobem naszą regionalną antenę, możemy oddać w ręce "obce" i domyślam się - za darmo. No bo po co promować swoją antenę, jak można cudzą, no chyba, że na swojej nie ma się niczego interesującego! Jeśli tak, to jest się usprawiedliwionym - z drugiej strony to wtedy trzeba się zastanowić nad tym, by taki interesujący program wyprodukować. Konkludując - jeśli się nie mylę, to właśnie TVP jako całość osiągnęła w zeszłym roku największy wzrost, a także wpływ ze sprzedaży czasu reklamowego, ze wszystkich stacji telewizyjnych w Polsce. Zastanawiam się jaki procent tego zysku trafił do ośrodków regionalnych ( nie licząc abonamentu ) i jak przez Telewizję Wrocław został wydany. Śmiem postawić tezę, że nawet przy skromnym, całorocznym budżecie, stać by było tą stancję na przygotowanie przynajmniej jednego, średniej klasy programu telewizyjnego, na słusznym "regionalnym" poziomie, np. informacyjnego lub rozrywkowego, zwłaszcza kiedy nie trzeba płacić za kamery i studia, które są na stanie TVP. W skrócie - kosztem są jedynie sprawni i zdolni autorzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 14:02 Mnie natomiast Pan Majcher sie bardzo podoba, nie wiem czemu tak piszecie zle o czlowieku. Jest bardzo kompetentny, sprawny, ze denerwuje sie w studio.Wy tez denerwoalibyscie sie w telewizji. Majcher to moj idol TV Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 21:12 Gość portalu: Luiza napisał(a): > Mnie natomiast Pan Majcher sie bardzo podoba, nie wiem czemu tak piszecie zle o > > czlowieku. Jest bardzo kompetentny, sprawny, ze denerwuje sie w studio.Wy tez > denerwoalibyscie sie w telewizji. Majcher to moj idol TV Wroclaw Luiza czy Ciebie poje...., co ty piszesz. Moze Ty tam pracujesz i Majcher Ciebie glaszcze. Luiza skad spadls Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.03, 00:40 Majcher to choć śmieszne nazwisko ma, ale pani Swornowska..????? Gdyby głupota mogła latać ta pani szybowałaby niczym F16 lub jaki kondor. Orzeł? (była tam też w TV3 taka jedna brzydka Orzeł, ale ją z litości z wizji zdjęli) Kaczka? Gęś może.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Chmielewski Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 17.02.03, 20:04 Ludzie skad w Was tyle bezinteresownej nienawisci? Telewizja publiczna powinna byc marna i bez reklam. Gdy probuja z niej cos zrobic to wychodzi sprawa Kwiatkowskiego i Czarzastego. Profesjonalizmu szukajcie w komercyjnych stacjach. Mialem okazje bezposrednio zetknac sie z P. Majchrem i uwazam go za czlowieka nieuprzejmego, ale po co go katowac za: nazwisko, zone i bledy? Wasze uwagi sa do chrzanu, tak jak TVP3, a ich przegladniecie rownie nuzace jak program Pawla.:-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucha Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 23:14 mi sie tez podoba i chcem zeby mi zrobil dziecko i bedzie takie mondre jak on i mamusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: 195.117.126.* 19.02.03, 20:39 We Wroclawiu mowi sie o zmainie dyrektora TV Wroclaw, prawdopodobnie ma to nastapic w kwietniu. Moze ta telewizja sie poprawi i beda lepsze programy. Ciekawego kto bedzie, najlepiej gdyby to byl mlody czlowiek, bo bedzie mial swieze spojrzenie na programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 21:21 Gość portalu: janek napisał(a): > We Wroclawiu mowi sie o zmainie dyrektora TV Wroclaw, prawdopodobnie ma to > nastapic w kwietniu. Moze ta telewizja sie poprawi i beda lepsze programy. > Ciekawego kto bedzie, najlepiej gdyby to byl mlody czlowiek, bo bedzie mial > swieze spojrzenie na programy A skad to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 23:21 Gość portalu: janek napisał(a): > We Wroclawiu mowi sie o zmainie dyrektora TV Wroclaw, prawdopodobnie ma to > nastapic w kwietniu. Moze ta telewizja sie poprawi i beda lepsze programy. > Ciekawego kto bedzie, najlepiej gdyby to byl mlody czlowiek, bo bedzie mial > swieze spojrzenie na programy Janek nie rob jaj z tej telwizzji, bardzo Ciebie prosze. To jest nie prawda, ze zmienia dyrektora we Wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziadło Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 11:47 A skąd wiesz, Luizo, że nie będzie takich kroków? Skąd w ogóle pogłoski dotyczące zmiany stanowisk? Czyżby mieli lecieć od góry do dołu? (tzn. od Kwiatkowskiego do tych w ośrodkach? Fajnie byłoby wiedzieć coś więcej... Może rzeczywiście świeża krew coś tu zmieni? Może program będzie lepszy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibm Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 19:37 Gość portalu: widziadło napisał(a): > A skąd wiesz, Luizo, że nie będzie takich kroków? Skąd w ogóle pogłoski > dotyczące zmiany stanowisk? Czyżby mieli lecieć od góry do dołu? (tzn. od > Kwiatkowskiego do tych w ośrodkach? > Fajnie byłoby wiedzieć coś więcej... > Może rzeczywiście świeża krew coś tu zmieni? Może program będzie lepszy...? Tak sie mowi na miescie, ze maja odwolac dyrektora tv wroclaw, kiedy?? Podobniez przed wakacjami, zeby mial czas na dlugie i przyjemne wakacje. Kto wie czy to nie bedzie kwiecien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robikjr Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: 213.25.141.* 03.03.03, 19:48 Moi drodzy! TVP3 powinien zostać zamknięty na cztery spusty bo szkoda prądu.Zwolni się częstotliwość i można wrzucić jakiś lepszy program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buziaczek Re: Telewizja Wroclaw TVP3 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 09:51 piszecie o dziewczynach, a wiecie jaki ch przystojnych mają operator. jest taki jeden w długich włosach. stał z kamerą obok mnie na Piosence Aktorskiej. fajny towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Telewizja Wroclaw TVP3 IP: 195.245.213.* 19.03.03, 12:10 TV Wrocław to nie tylko "Fakty", ale też pare innych "warstw", np. "Telegazeta". Co o niej sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś