Gość: Keraj 2 IP: *.qc.sympatico.ca 02.01.03, 10:06 Jest ktos z 57 ej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marianek Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.alstom.pl 14.01.03, 13:21 ...a liści, jażem jest..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonczek Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 00:44 Cześć! Chodziłam do 57, mam wspomnienia nienajlepsze ale........ No właśnie do podstawówki chodzi się w końcu tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
michalwilk Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 24.02.03, 23:07 ja chodzilem do tej szkoly, ktora juz nie istnieje, bo jest tam teraz gimnazjum: ((, lubilem moja podstawowke, Galosowa i innych:) konczylem w 95' a potem przenioslem sie na druga strone podworka do 7 lo pozdrawiam WILQ (michal Wilk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.03, 16:29 michalwilk napisała: > ja chodzilem do tej szkoly, ktora juz nie istnieje, bo jest tam teraz gimnazjum > : > ((, lubilem moja podstawowke, Galosowa i innych:) konczylem w 95' a potem > przenioslem sie na druga strone podworka do 7 lo > > pozdrawiam WILQ (michal Wilk) A Kucińską pamietacie????? Albo Guźniczak chemiczkę????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: 217.30.133.* 20.04.03, 23:09 Kucińska? Coś mi to mówi ale dokładnie nie pamiętam czego ona uczyła. Najbardziej utkwiła mi w pamięci pani Wilk, do tej pory pamiętam jej " Raz, dwa, trzy Krysieńko bo Cie zaraz zamorduję!!!!!!!!!" :-))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.03, 09:22 Gość portalu: Aga napisał(a): > Kucińska? Coś mi to mówi ale dokładnie nie pamiętam czego ona uczyła. > Najbardziej utkwiła mi w pamięci pani Wilk, do tej pory pamiętam jej " Raz, > dwa, trzy Krysieńko bo Cie zaraz zamorduję!!!!!!!!!" :-))))). Kucińska Polskiego uczyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 10.06.03, 22:40 Gość portalu: robak napisał(a): > michalwilk napisała: > > > ja chodzilem do tej szkoly, ktora juz nie istnieje, bo jest tam teraz > gimnazjum > > : > > ((, lubilem moja podstawowke, Galosowa i innych:) konczylem w 95' a potem > > przenioslem sie na druga strone podworka do 7 lo > > > > pozdrawiam WILQ (michal Wilk) > > > A Kucińską pamietacie????? Albo Guźniczak chemiczkę????? jej, przed chwila dopiero zobaczyłam ten wątek chociaż na forum już trochę siedzę!!! ja skończyłam SP 57 w 1994 jeśli dobrze liczę!!! pewnie ze pamiętam Panią Kucińską , cudowna kobieta, do dziś ją wspominam!!! Panią Galos, Pania Choromańską i Pania Kacperek , i tą pania od biologii chyba Michalczak czy jakoś tam!! miłe wspomnienia, a Pana Stankiewicza z ZPT :PPP a Panią Góralewicz - moja wychowawczyni!!!!!!! czy jest ktoś z tego rocznika,dobrze byłoby powspominać stare dzieje, np bal 8- klasisty w kinie Oko!! pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 10.06.03, 22:42 Gość portalu: robak napisał(a): > michalwilk napisała: > > > ja chodzilem do tej szkoly, ktora juz nie istnieje, bo jest tam teraz > gimnazjum > > : > > ((, lubilem moja podstawowke, Galosowa i innych:) konczylem w 95' a potem > > przenioslem sie na druga strone podworka do 7 lo > > > > pozdrawiam WILQ (michal Wilk) > > > A Kucińską pamietacie????? Albo Guźniczak chemiczkę????? a kolegę Robaka to ja pamięta chyba , był jeden Robak w moim roczniku... jeśli to ten robak co go spotkałam we Włoszech na obozie płetwonurków to miło!!!! aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.03, 22:01 diabelek2 napisała: > Gość portalu: robak napisał(a): > > > michalwilk napisała: > > > > > ja chodzilem do tej szkoly, ktora juz nie istnieje, bo jest tam teraz > > > gimnazjum > > > : > > > ((, lubilem moja podstawowke, Galosowa i innych:) konczylem w 95' a p > otem > > > przenioslem sie na druga strone podworka do 7 lo > > > > > > pozdrawiam WILQ (michal Wilk) > > > > > > A Kucińską pamietacie????? Albo Guźniczak chemiczkę????? > > > a kolegę Robaka to ja pamięta chyba , był jeden Robak w moim roczniku... > jeśli to ten robak co go spotkałam we Włoszech na obozie płetwonurków to > miło!!!! > aga Robak chodził ze mną do klasy (pozdrawiam serdecznie) wychowawcą był Antkowiak. A i bal mieliśmy w OKU :) Fajnie było Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 13.06.03, 08:55 Gość portalu: E napisał(a): > Robak chodził ze mną do klasy (pozdrawiam serdecznie) wychowawcą był Antkowiak. O ile tym razem pamieć mnie nie myli, to p. Antkowiak był od ZPT Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 06.06.03, 08:46 Wczesne lata 80te, grupowe przenosiny z 33, którą w ramach walki z Solidarnością rozwiązano i zamieniono na VII LO. O ile pamiętam (3, 4 klasa) nawet nie było jakiegos wilkiego tepnienia ze strony "starych" uczniów 57 w stosunku do nabytków z drugiej strony podwórka (bo obie szkoły dzielił tylko dziedziniec). No ale może inaczej było w straszych klasach. Szczególnie ciepło wspominam p. Kasperek od polskiego i p. Marka Szwabę od historii. Jestem ciekaw czy jeszcze tam uczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 10.06.03, 22:43 fox napisał: > Wczesne lata 80te, grupowe przenosiny z 33, którą w ramach walki z > Solidarnością rozwiązano i zamieniono na VII LO. > > O ile pamiętam (3, 4 klasa) nawet nie było jakiegos wilkiego tepnienia ze > strony "starych" uczniów 57 w stosunku do nabytków z drugiej strony podwórka > (bo obie szkoły dzielił tylko dziedziniec). No ale może inaczej było w > straszych klasach. > Szczególnie ciepło wspominam p. Kasperek od polskiego i p. Marka Szwabę od > historii. Jestem ciekaw czy jeszcze tam uczą ? pani Kasperek uczyła matematyki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 11.06.03, 08:09 diabelek2 napisała: > pani Kasperek uczyła matematyki!!! > Niestety chyba sie starzeje, bo rzeczywiście jak sie głeboko zastanowiłem, to rzeczywiscie musze przyznac Ci rację - to była rzeczywiscie matematyka. Wytłumaczeniem jest to, że p. Kasperek uczyła mnie tylko rok, bo potem poszła na urlop macierzynski, a ja po roku przeprowadziłem sie i zmieniłem szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
repo Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! 29.08.03, 14:54 ciekawe czy ktoś pamieta panią Adasik(uczyła matematyki)a p.Olechniewiczowa była dyrektorką. P. Galos była moją wychowawczynią...jak nazywała się polonistka...? Miała takie niemiecko-brzmiące nazwisko...Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.delaval.com 02.09.03, 12:09 Polonistka z jakos niemieckim mianem- Ludwika HOLDENMAYER- mija wychowawczyni - w latach jak na polpietrze schodow nauczycielskich krolowal Karolek Swierczewski a spiewu uczyl p.Senczuk , matematyki - Jasinska - Mroczek , ze o Majdurze nie wspomne ( wf) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosik Re: SP57 na Jemiolowej !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 18:44 Adasik była moją wychowawczynią, a Galosową pamiętam bardzo dobrze, polonistka o niemiecko brzmiacym nazwisku?? nie pamietam. Mnie uczyła polskiego MIchalska. Ach te cudowne lata 80!! :-) pozdrawiam wszystkich z klasy "8c" rocznik '82 Odpowiedz Link Zgłoś