anu_anu 05.05.06, 23:31 Mam nadzieję, że niezależnie od wszystkiego wyścigi będą się odbywać. Nie bywam tam często, zwykle raz czy dwa razy w sezonie - ale Partynice sa pięknym terenem a obiekty po remoncie są naprawdę ładne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ekolog I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:45 Męczenie koni za gminne pieniądze - toż to prawdziwa masakra. Drogi się rozlatują, a na gry i zabawy dla kasty bogatych urzędasów szmal się znajduje bez problemu - paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz 05.05.06, 23:48 Człowieku, byłeś kiedyś na takiej imprezie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:27 A ja tobie zycze zebys na nastepnej była koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz 06.05.06, 04:15 Gość portalu: Ekolog napisał(a): > A ja tobie zycze zebys na nastepnej była koniem. A ja natomiast życzę Ci abyś trochę popracował w mojej firmie. Po miesiącu pogadamy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:41 co to za firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paka Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:37 Chyba Ekolog nie zauwaza, ze chodzi tu nie o niemoznosc rozegrania wyscigow we Wrocku, a o obstawianie wynikow gonitw. A to wielka roznica. Tak jak wielka roznica jest czytanie tekstu i jego zrozumienie. Powodzenia nastepnym razem zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:36 Cytuję za innym uczestnikiem forum: "Nie ma sensu urządzać gonitw bez zakładów." Rozumiesz teraz, czemu my, ludzie wrażliwi na krzywdę zwierząt, się cieszymy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.wroclaw.mm.pl 07.05.06, 09:23 Oj Ekolog, Ekolog, przestań Marksa czytać, bo myślisz kategoriami niczym z okresu funkcjonowania systemu feudalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:43 mówisz o tym zdarzeniu z pomorza, gdzie rodzinka katolików trzymała wuja w kurniku na łańcuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:52 tak, takim właśnie łańcuchem przykuć wszystkie konie do żłobów, żeby się biedaki nie męczyły bieganiem i naturalnie trawę będa żreć bo na nic innego nie wystarczy pieniędzy. pięknie będzie i ekologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżdziec Re: I bardzo dobrze - nie będziecie męczyć zwierz IP: *.pl / 80.50.252.* 07.05.06, 22:24 co ty gadasz, jakie meczenie? te konie sa odpowiednio przygotowywane poprzez starannie dobrany trening to wyścigów, a patrzenie takimi kategoriami ze meczarnia dla zwierzat to moze wogóle wszytkie wypuścić na wolność bo jakby nie patrzeć każda hjie wola jest meczeniem zwierzat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.e-wro.net.pl 06.05.06, 00:16 "Organizacją zakładów mógłby się zająć Totalizator Sportowy, ale decyzję muszą podjąć urzędnicy aż trzech ministerstw: Rolnictwa (organizuje wyścigi), Finansów (udziela licencji na taką działalność) i Skarbu (odpowiada za Totalizatora). A ci nie mogą się dogadać." No to już widzę, jak teraz Andrzej Lepper dogada się z Zytą Gilowską! Partynice to jedno z najfajniejszych miejsc we Wrocławiu, nie pozwólmy mu umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdziec_bez_glowy ja chce zakładów!!!! IP: *.gwarnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSowariaci Re: PiS kładzie rozrywkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:59 Żałosne rządy PiSuarów di nieudaczników zniszczyły nam nawet rozrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Partynic Re: PiS kładzie rozrywkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:28 no niedokładnie- Sopot i Służewiec mają olbrzymie problemy od kilku już lat... na razie mimo że sezon wrocławski zacyzna się później, to rozrywki są- gród średniowieczny, gonitwy tzw. amatorskie, koncerty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
now_i_am_yeti Re: PiS kładzie rozrywkę 07.05.06, 22:29 Ależ problem; dla ilu osób to była rozrywka dla kilkuset? Bo we Wrocławiu jest jakieś 600 tys. mieszkańców, których guzik obchodzi czy można obstawiać wyniki czy nie. A jak kochają wyścigi, to i tak przyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbw Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:02 koreanczycy lubią wyscigi, będą zawiedzeni. Gonitwy bez zakladów nie mają sensu. Ratowanie Slużewca to szczyt glupoty. Tylko we Wroclawiu jest klimat do wyścigów konnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dwpp Re: Wyścigi bez zakładów 06.05.06, 21:30 Nie ma sensu urządzać gonitw bez zakładów.Ale krewni królika ,którzy są urzędasami w tych róznych instytucjach nie mają pojęcia o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeznik Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.ipt.aol.com 06.05.06, 22:13 bardzo dobrze- chyba lepiej zeby te konie beigaly a nie zeby je we Wloszech przerobli na kanapki z salami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:28 Aby przedstawić wam prawdziwy scenariusz: 1. Najpierw biegają szczute przez treserów 2. Potem są transportowane do Wloch w nieludzkich warunkach 3. A na końcu zabijane na kanapki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:17 Widziałem - ty też gdybyś nie była zajęta wcinaniem hamburgera, zauważyła. W sieci również jest sporo materiałów na temat znęcania się nad końmi, np: milosnik.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?90254 Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Wyścigi bez zakładów 07.05.06, 13:06 Czy z faktu, że ktoś nie umie dyskutować należy wysnuć wniosek, że trzeba zamknąć to forum? Jeżeli ktoś znęca się nad koniem - należy mu go zabrać. Natomiast konie stojące na Partynicach nie są nadmiernie eksploatowane. O ile wiem, ludzie (zwykle młodzi) jeżdżący na Partynicach organizują zbiórki pieniędzy aby ratować konie wyzyskiwane. Można również kupić na Allegro ich opaski - a zysk idzie własnie na pomoc koniom. Jak chcesz zrobić coś pożytecznego - zaangażuj się w takie działanie, puste gadanie o wyzysku nikomu nie pomoże. PS Gdybyś kiedyś był na Partynicach może być zauważył, że tam raczej nie ma hamburgerów (w każdym razie ja nie zauważyłam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:20 "Natomiast konie stojące na Partynicach nie są nadmiernie eksploatowane." OK - zamienisz się z tym koniem? TAK/NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Wyścigi bez zakładów 07.05.06, 15:40 Nie zamienię się bo się nie da. I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:46 Wynika z tego, żebyś w sprawach tego, co jest przyjemne dla koni, a co okrutne, nie wypowiadała. Bo nie masz o tym zielonego pojęcia. A patrząc na ich katowanie z przyjemnością, jesteś zwykłą lalką bez duszy. Jasne? Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Wyścigi bez zakładów 07.05.06, 15:49 Odpowiedz mi na pytanie, czy przestaniesz bić swoją żonę. TAK/NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Wyścigi bez zakładów 07.05.06, 16:17 Jak widać nie zawsze cokolwiek wynika z pytania i odpowiedzi na nie (nawet jeżeli jest to brak odpowiedzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:21 Nie biję. Ani żony, ani psa, ani dzieci, ani nikogo. A co to ma do rzeczy w sprawie waszego okrucieństwa wobec koni? Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Wyścigi bez zakładów 07.05.06, 17:20 Tyle samo co moja chęć (lub jej brak) do zamieniania się z koniem. Wg mnie zamknięcie torów spowoduje tyle, że konie pojadą na rzeź zamiast na tory. NIe wiem czy to taka atrakcyjna zamiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Wyścigi bez zakładów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 02:06 Znowu zle rozumujesz, konie najpierw pojda na tor, a potem na rzeź. A dla nich to podwojna kara, zamiast pojedynczej, którą im fundujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Artykuł sponsorowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 03:25 W ostatnim NIE jest opisany dokładnie przekręt z wyścigami, widać Wybiórcza dalej pisze na zamówienie tych panów z artykułu. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś