Dodaj do ulubionych

Nachlane Juvenalia

11.05.06, 14:48
Z obrzydzeniem "oglądałem" w okolicach Rynku "poczynania" zachlanych
studentów. Juvenalia sprowadzają się, jak widać, do chlania i wrzaskliwych
zachowań. Ale co tam, to mają być jinżynierowie i magistranci.
Obserwuj wątek
    • vratislaviak n1 11.05.06, 15:02
      czyli wszystko w normie tak było ( sam byłemuczestnikiem ) jak widac tak jest i
      niech tak pozostanie

co złego ze studenci chleją przeciez to normalni ludzie

ty patrzysz z obrzydeniem a ja patrze ze współczuciem na liudzi juz "starszych"
      którzy teraz żałuja ze sobie nie poużywali w młodosci czy to z wódeczką czy z
      dziewczynkami :)
      pozdrawiam swietujących studentów, ;)

jeszcze pare lat i czeka was 8 godzinny tryb pracy i 2 tyg urlopu zamiast 3 m-
      cy wakacjii

wyszumcie sie i wyszalejcie
      • wnuk.nerona Re: n1 11.05.06, 15:28
        vratislaviak napisał:

> czyli wszystko w normie tak było ( sam byłemuczestnikiem ) jak widac tak jest
        i
        >
        > niech tak pozostanie
        >
        > co złego ze studenci chleją przeciez to normalni ludzie
        >
        > ty patrzysz z obrzydeniem a ja patrze ze współczuciem na liudzi
        juz "starszych"
        >
        > którzy teraz żałuja ze sobie nie poużywali w młodosci czy to z wódeczką czy z
        > dziewczynkami :)
        > pozdrawiam swietujących studentów, ;)
        >
        > jeszcze pare lat i czeka was 8 godzinny tryb pracy i 2 tyg urlopu zamiast 3
        m-
        > cy wakacjii
        >
        > wyszumcie sie i wyszalejcie

hehehe, "wolnyś i niezależnyś". Seks, dragi i wóda. Ale co tam! Bawimy się, a
        miastowym od nas wara. Kac będzie później.
        • mi.chal Re: n1 11.05.06, 15:31
          Ale ja tu czegos nie rozumiem. Czy nachlani studenci mieli jakis wplyw na wasze zycie? Bo jak nie to wara wam od nich.
      • Gość: Arek Re: n1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:36
        8 godzinny dzięn pracy?! To sa jeszcze takie prace? Większoś cmoich znajomych
        pracuje po 10, a nawet więcej godzin dziennie.
        • Gość: fakir Re: n1 IP: 195.117.40.* 11.05.06, 15:52
          no to zalatw coś w niektórych urzędach państwowych np. po 15-ej :)
          • Gość: leontio Re: n1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:44
            Mnie dziwi, skąd to "biedne bractwo" ma sporo mamony na piwo i wódę? Zapewne
            rodzice musieli niejedną krowę sprzedać, by dzieci "uczyły się" na miastowych.
            I dobrze. Niech poznają miasto i jego uroki, zanim wrócą na łono rodzinne, do
            wiosek i siół pachnących
            • Gość: wydra Re: n1 IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 11.05.06, 17:21
              Wielu studentów znając języki obce pracuje co roku za granicą wskutek czego
              mogą zarobć przez trzy miesiące więcej niż robotnik w fabryce w PL przez cały
              rok. Poza tym za moich czasów studiowania pamietam, że niewielu było studentów
              z "biednych" rodzin. Raczej na studia idą dzieci ludzi o majątkach średnich lub
              powyżej średniej. Poznałem niewielu studentów z rodzin biednych w tym ze wsi,
              którzy mieli ambicje ukończenia studiów i zawsze darzyłem te osoby bardzo dużym
              szacunkiem. Byli to zwykle ludzie ( kobiety i mężczyźni) twardzi, uparci o
              silnym kręgosłupie moralnym i jak to mówią w przenośni - o bardzo twardej dupie.
            • vratislaviak Re: n1 12.05.06, 08:12
              a to przykłąd frustraty o którym pisałem wyżej
              klasyk nad klasyki

wszyscy są gorsi odemnie
              wszyscy są weśniakami
              wszyscy są prostakami
              kiedyś tyle studenci nie pili? bo kiedyś nie było tylu studentów madrarlo a
              pili zawsze Mickiewicz i Słowacki tez grzali wóde i co z nich wyrosło ? dno !

takze na maxa rozśmieszają mnie takie posty

a jak posukujesz poządnych studentów jedź do Torunia do ojca Dyrektora prowadzi
              naprawde suuper fajnoą szkołę wyższa

pozdrawiam studentów dziś ide na koncert
              będzie OK !

ps. Leonito a twoi dziadkowie czasem nie pochodza z tzw siół pachnących
              bueheheh

wszyscy Polacy są wieśniakami jakby niespojrzeć czy to chłopi czy obszarnicy :
              czy szlachta która notabene została wycięta w pięń głównie przez braci słowian
              z zaprzyjaźnionego nam krajuz ziemi Szatana Rosji

w wielkiskróce od juwenaliów poprzez wieśniactwo ojca dyrekttoa na rosji
              kończąć

ale spoko pomachajcie sobie moralnymi szabelkami
        • kielczow2003 Re: n1 11.05.06, 20:02
          to maja jakies lewe prace ten facet pracuje 8 godzin dziennie i naprawde jest
          dobrze wynagradzany.
          keep on pushing men
    • Gość: ostrrrrrrry Re: Nachlane Juvenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:01
      I TO JEST NAJPIĘKNIEJSZE W JUWENALIACH - chlanie, chlanie i chlanie! Jest co
      potem wspominać. Niestety, nie jest mi dane się bawić w tym roku, ale co tam. ZA
      ROK BĘDĘ PIŁ PODWÓJNIE! A poza tym juwenalia są wg. mnie lepsze niż "IMPREZKI"
      w klubach. Fajna muza, w plenerze, nikt się nie wozi. JEST LUUUUZIK!
      • tomek854 Re: Nachlane Juvenalia 12.05.06, 00:00
        Całe szczęście że ja z Juwenaliów mam inne wspomnienia niż chlanie, chlanie, chlanie...
      • Gość: KKW Re: Nachlane Juvenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:25
        PRECZ Z PSEUDO-STUDENTAMI !!!! To są gamonie i nic więcej. Papiery może i
        zdobędą, ale w głowach i tak będzie tylko próżnia
    • Gość: m niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:10
      "to ma byc elita!?!" powiedziała starsza pani do tych świętujących.

• Gość: josip Re: niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:25
        Elita siedzi w domu i kuje do sesji:/
      • Gość: tomek Re: niestety IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.05.06, 18:15
        nie wiem co ma jedno z drugim, znam naprawdę łebskich ludzi którzy na
        juwenaliach ostro imprezowali a teraz mają pobudowane domy na najlepszych
        osiedlach i są zupełnie normalni. Widać niektórym żal dupę ściska, baw się jak
        chcesz bylebyś nie szkodził innemu człowiekowi. Społeczniakom czepiającym się za
        byle gó.. mówię stanowcze nie. Może ci studenci cieszą się, że nie są parówami
        i prentami :P
    • Gość: profesor gorzej jak tylko nachlane IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.06, 00:42
      Ja też patrzę z pewnym dystansem na te juwenalia, a raczej bachanalia....
      Nachlani studenci byli i będą zawsze na juwenaliach, ale to obecne nachlanie to
      jakby wygląda znacznie smutniej niż kiedyś, a przecież wódka ma dalej ten sam
      skład chemiczny... Kompletny brak charakterystycznego kiedyś studenckiego
      humoru, dowcipu. Po prostu obecne juwenalia zeszły do poziomu szczeniackich
      wygłupów licealistów. Tak że nie miara stopnia nachlania jest dla mnie oceną tej
      niestety żałosnej już imprezy. Szkoda, ale jak to studentom odpowiada to musi
      tak zostać.
      • Gość: stary pijak alkoholocy abstynenci i studenci IP: 139.48.210.* 12.05.06, 01:39
        Dobrowolne zatrucie centralnego ukladu nerwowego to samookaleczenie.
        Alkohol zabija.
      • axial_force ci studenci nie wzięli się z powietrza 12.05.06, 14:25
        pochodzą z polskich rodzin, w których najwyraźniej nikt im nie przekazał tego w
        jaki sposób powinni się bawić, robią to tak jak potrafią, są świadectwem upadku
        instytucji rodziny i tradycyjnych wartości

nie ma co ich potępiać bo są "produktami" tej rzeczywistości

wiem co mówię bo sam należę do ich grona

pozdrawiam!
        • Gość: profesor Re: ci studenci nie wzięli się z powietrza IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.06, 17:22
          Dobrze że to potwierdzasz! Skoro ptrafisz jednak patrzeć z tym ze swoim
          dystansem, to jest pociesząjące. Pamiętaj - nigdy nie poddawaj się filozofii
          tłumu, masz własny rozum - pozdrawiam !
        • Gość: profesor Re: ci studenci nie wzięli się z powietrza IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.06, 17:25
          Dobrze że to potwierdzasz, wszystko się zgadza!! Skoro potrafisz jednak patrzeć
          na to ze swoim dystansem, to jest pociesząjące.
          Pamiętaj - nigdy nie poddawaj się filozofii tłumu, masz własny rozum - pozdrawiam !
          • Gość: wino mszalne religijni alkoholicy IP: 139.48.166.* 12.05.06, 18:43
            Picie alkoholu to bardzo religijne zachowanie.

• Gość: EWA Re: Nachlane Juvenalia IP: *.CNet2.Gawex.PL 12.05.06, 21:26
      Homo, może i masz rację, ale dlaczego tak idiotycznie stosujesz cudzysłowy? W
      rezultacie nie bardzo wiadomo, o co ci chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka