Dodaj do ulubionych

Mount & Blade - poradnik

IP: *.chello.pl 14.04.09, 22:43
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: 2nd [...] IP: 88.156.225.* 14.04.09, 22:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Mieszczuch Mount & Blade - poradnik IP: *.xdsl.centertel.pl 14.04.09, 23:08
      Co do strzelców się nie zgodzę bo sprawdzają się wyśmienicie gdy podczas bitwy odpowiednio wcześnie wycofujemy się na wzniesienie ale takie wysokie smile i tylko patrzymy jak przeciwnicy starający się dostać na szczyt giną smile
    • Gość: Kamas Mount & Blade - poradnik IP: *.chello.pl 14.04.09, 23:27
      "nie chce mi się już w to grać" Niesamowicie motywujące zakończenie.
      A tak z mojej strony to proponuję najpierw mocno zaprzyjaźnić się z jakimś władcą i pod jego skrzydełkami dorobić się jak największej liczby sierżantów. Potem zaatakować jakieś wymęczone miasto i wypowiedzieć posłuszeństwo królowi, gdy będzie je chciał nam zabrać. Jeśli nas bardzo lubi to nam daruje a my będziemy mieli świetny start na drodze do stworzenia własnego państwa. Dorobiłem się tak 5 miast i 7 zamków na 60% trudności. I nadal CHCE MI SIĘ W TO GRAĆ big_grin
    • Gość: DMG Mount & Blade - poradnik IP: 212.180.146.* 14.04.09, 23:28
      Po przeczytaniu nasuwa mi się tylko jedno pytanie: ile autor tego 'artykułu' ma lat?
      Czy nie powinno być przypadkiem ograniczenia zezwalającego na zamieszczanie na GC tekstów jedynie osób pelnoletnich?
    • jabbur Mount & Blade - poradnik 14.04.09, 23:55
      Sprzedam Wam trick od siebie z działki "DRUŻYNA"

1. Dobieramy osoby o podobnych charakterach /wychodzi w rozmowach/ - inaczej się żrą i leci morale.

2. Na początku chodzimy TYLKO z drużyną - najlepiej w pełnym składzie. Taki +/- 8 osobowy team ma dobrą siłę rażenia i bez innych jednostek b. szybko się szkoli. Za rekrutację zabieramy się dopiero, kiedy mamy porządnego levela i chcemy zająć się tworzeniem własnego państwa.

3. Jak to w RPGach - dobry kleryk czyni cuda i mocno obniża koszt wymiany zutylizowanego mięsa armatniego
    • Gość: M&B rocks! Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 00:15
      Oblężenia zamków i miast rozgrywają się zdecydowanie na zbyt małej przestrzeni, gdzie żeby przebić się na mur mamy tylko jedną wieżę oblężniczą, i tak się gniecie stu przeciwników przy tym wąskim wejściu i tłucze jak robactwo moich piechurów. W tym momencie strzelcy są nieocenieni, osłaniani przez zaciężne jednostki z pawężami.

Z tą grą nie należy się śpieszyć, grasz długo jako wędrujący rycerz zbierając doświadczenie i wojsko, przy okazji zobaczysz kto z kim wojuje i do kogo najlepiej się przyłączyć.

Ciekawym aspektem rozgrywki który w ogóle nie został wspomniany jest zdobycie zamku\miasta pod swoją rebelię, które od tej pory(do momentu odbicia) wraz ze wszystkimi podległymi wsiami będzie należało do rebelii gracza. Niestety nie wypróbowałem tego trybu rozgrywki nazbyt długo, więc nie mogę powiedzieć o tym wiele.
    • Gość: gf Mount & Blade - poradnik IP: *.chello.pl 15.04.09, 04:09
      poradnik śmiechawa

• Gość: sex Mount & Blade - poradnik IP: 193.27.6.* 15.04.09, 08:22
      sex
    • Gość: Kaan Mount & Blade - poradnik IP: 62.29.253.* 15.04.09, 09:35
      Słaby ten "poradnik". Pisany na szybko i zbyt chaotycznie.
      Znacznie więcej można się dowiedzieć z strony www.mountblade.info i tamtejszego forum.
    • Gość: berson Mount & Blade - poradnik IP: *.aster.pl 15.04.09, 09:37
      a ja postawilem na luki wink i po jakims czasie 1 strzal 1 trup smile i to w dodatku podczas szarży :]
    • Gość: GeO Mount & Blade - poradnik IP: 213.186.70.* 15.04.09, 12:05
      Mi komfortowa gralo sie z bastardem, do wyboru 1/2h, do tego tarcza na okazje oblezen, porzadny luk i strzaly, wymiennie z jakas bronia drzewcowa. No i porzadny rumak.
      Co do lukow - jak ktos juz wspomnial, dobra pozycja na gorce i jeszcze we wczesnej becie udalo mi sie obronic z mala i slaba armia przed pelnym oddzialem Dark Knightow.
      Co przypomina mi moda z bronia palna - swietny przyklad ze slabia piechota, ale w odpowiedniej ilosci, z muszkietami 'kladzie' ciezka konnice na prawo i lewo. Mialem moze z czterdziestu strzelcow, slabo wytrenowanych na okolo 21 dark knigtow. Bronilem sie na wzgorzu i wygralem, tracac tylko 15 zabitych i rannych. ;D
      Niektore bitwy w M&B maja potencjal do epickosci, szczegolnie jak komputer wygeneruje jakies ciekawe otoczenie [np. raz rzeczka w poprzek mapy, otoczona wysokimi skarpami, opadajacymi tylko w jednym miejscu. Walczylo sie prawie jak w Total War o most, tyle ze w TPP ;]
    • Gość: OldSkull Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 17:00
      To jest poradnik??

Strzelcy sa bardzo dobrzy, ale tylk ow odpowiednich warunkach: na murach, w górach, na brzegu rzeki. Na równinie kawaleria Swadian masakruje niemal wszystko (Khergici są upierdliwi wink na nich najlepsi są kusznicy Rhodoków). Piechota jest głównie do obrony strzelców, podboju zamków oraz ubijania konnych wrogch lordów (inni konni moga mieć problem przy pogoni, ale taki lord będzie drażnił piechotę wink ).

Łuk jest dobry, ale niestety trzeba najpierw władować kilka punktów umiejętności w Power draw i horse archery - a te punkty mozna dać do innych bardziej przydatnych cech.

Koń: zdecydowanie polecam Courser i Heavy Courser - najszybszy, oraz ew. Hunter - nieco wolniejszy, ale bardziej zwrotny. Wszelkie ciężkie konie są słabe, bo są ciężkie - piechotę nimi zadepczemy, ale wrogiej kawalerii nie dogonimy.
    • Gość: Mieszczuch Mount & Blade - poradnik IP: *.xdsl.centertel.pl 15.04.09, 17:52
      Ciężkie konie też są dobre jeśli preferuje się atak bezpośredni we wroga z lancą a gdy wjedzie się we wroga od flanki... Przejeżdża się przez wrogów jak nóż przez masło smile.
    • Gość: Gość Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:35
      Jeżeli Gamecorner chce zamieszczac takie teksty, to niech lepiej da ogloszenia i zglosza sie ludzie pelnoletni majacy literackie podstawy do pisania
    • Gość: Gość Mount & Blade - poradnik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.09, 14:50
      Ja tam zamki zdobyłem wszystkie ale po zdobyciu całej mapy i tak niema końca gry... W M&B można grać bez końca...
    • Gość: Patryk Mount & Blade - poradnik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.09, 14:54
      Mi wystarczył poziom łuku na 231 i za jednym strzalem wszyscy gineli...
    • Gość: Kuba Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 14:50
      Ej, ja dopiero zaczynam grać w tą gre, więc się jeszcze nie znam na tym.Powiecie mi jak mieć własną wioskę?

I, jak dołączyć do jakiejś armi, wykonując zadania u jakiegoś króla czy jak. Prosze odpiszcie
    • Gość: Agrest Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:23
      Więc tak. Nie grałem długo, ale żeby dostawać misję od np. króla musisz zdobyć rozgłos. By to zrobić pokonuj inne armie swoją (musisz mieć najlepiej conajmiej 10 ludzi. Choć im miejszą masz przewagę tym większe zwycięstwo) i np. broń wieśniaków państwa któremy się podlizujesz. Ja tak dostałem pierwszą wioskę ( w nagrodę za dobre sprwawowanie).
    • Gość: Agrest Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:25
      Ah i oczywiście zanim je dostałem to zostałem wasalem króla (gadasz z nim) i wykonałem parę misji od niego.
      Chyba nawet raz mu towarzyszyłem w bitwie (odsiecz).
    • Gość: Agrest Mount & Blade - poradnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:26
      Ah i oczywiście zanim ją (wioskę)dostałem to zostałem wasalem króla (gadasz z nim) i wykonałem parę misji od niego.
      Chyba nawet raz mu towarzyszyłem w bitwie (odsiecz).
    • Gość: gość Mount & Blade - poradnik IP: *.acn.waw.pl 04.09.09, 19:24
      ja tam mam wielki miecz,extra zbroje,łuk wojenny,khergickie strzały i 4 zamki,10 wiosek i curaw(mieasto).mam ponad 2000 reputacji,50000 denarów.chanat khergicki zajął ziemie rhodoków i nordów,a teraz wykanczam waegirów.ogólnie zostały:chanat khergicki i swadia.(waegirów na wykończeniu. tongue_outPPPPPPPP
    • Gość: ese Mount & Blade - poradnik IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.09, 18:21
      bo powinno sie dawac w drzewcowe albo w miecze dwu reczne i luki
    • Gość: ese Mount & Blade - poradnik IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.09, 18:25
      malo motywujoce "nie chce mi się już w to grać" a i sory za bledy a gra jest fajna i wogule grafika do dupy ale czsami nie liczy sie wyglad

• Gość: ese Mount & Blade - poradnik IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.09, 18:32
      i nie nazywaj tego poradnikiem autorze tego "tekstu" poniewaz tu nie ma slowa na temat tego jak grac tu jest napisane tylko jak tobie sie gralo nie ma nic na temat tym kim lepiej zostac do ktorego krolestwa nalezec nic przydatnego

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka