Dodaj do ulubionych

Ortopeda dr Pozowski - opinie

24.05.06, 17:50
Pozdrawiam serdecznie

Szukam dobrego ortopedy we Wrocławiu. Polecono mi nazwisko dr Pozowskiego.
Czy ktoś słyszał coś więcej o jego osobie? Chodzi mi oczywiście o jego
kompetencje w zawodzie, bo ostatnio miałem problemy z powodu złej diagnozy
lekarskiej i najpierw chciałbym ewentualnie sprawdzić, co o danym lekarzu
mówią ludzie...
Z góry dziekuje za wszelkie uwagi.

Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: 213.199.196.* 24.05.06, 20:37
      bdb - nic dodać nic ująć - świadczą z resztą tłumy do niego...
      • Gość: bezkonserwantow Odradzam Wojskowy przy Weigla !!! IP: 213.199.196.* 30.05.06, 16:46
        Chlew totalny (pod prysznic trzeba chodzić na inny oddział), dzwonek na
        pooperacyjnej jeden na 4 łóżka, piguły, poza wyjątkami - chamówka (chyba że
        podpłacisz). Spieprzyli mi tam artroskopie (sprzęt psuł się podczas zabiegu -
        siadał monitor, ruski rzęch pamiętający chyba czasy Breżniewa), znieczulenie
        robi ortopeda (na anastezjologów ich nie stać czy co?).
        Sporo osób chwali tam dra Wodzisławskiego - ale zapomnij o bezpłatnej operacji,
        w korytarzu 3/4 kolejki wymieniało się opiniami nie "czy", ale "ile" się mu daje
        w kopertę.
        Jedyne kogo wspominam tam jako dobrego fachowca i b. dobrego człowieka to dr
        Tokarczuk
        • melisa28 fakt 30.05.06, 17:18
          Też odradzam. Mają dobrych fachowców od bioder, ale jak nie posmarujesz, nie
          pojedziesz, a przynajmniej - długo sobie poczekasz. Warunki sanitarne
          przynajmniej 2 lata temu były po prostu KOSZMARNE. Szpital polowy w Iraku ma
          lepsze. Mają "zabytkowy" sprzęt do narkozy i - jak tu czytam - nie tylko ten
          jest zabytkowy
      • Gość: melisa Koszarowa - szpital IP: 213.199.196.* 30.05.06, 16:49
        a tu: dr Pobiedzińska, dr Sankowski i w ogóle większość. Część z nich przeszła
        ze szpitala Rydgiera - a to była (zanim nie zamknęli szpitala) najlepsza
        ortopedia w mieście
        • Gość: bezkonserwantow Potwierdzam Sankowskiego IP: 213.199.196.* 30.05.06, 17:00
          JEDYNY lekarz co do którego nie mam wątpliwości, że nie bierze w tym mieście w
          łapę (choć ucieszy się z fajnych piłeczek tenisowych, bo to jego pasja. Zamiast
          kwiatków i czekoladek). Może nie jakiś filar ortopedii, ale kompetentny, uczciwy
          i nie traktuje pacjentów przedmiotowo. Niestety nie operował mnie, ale znam go z
          przychodni w EuroMediCare (Pilczycka, w ramach NFZ). Pacjenci z kolejki też go
          chwalą;)
          W Euromedicare masz jeszcze dra Andrzejewskiego - gbur ale dobry do "kolan"
          (zdaje sie jednak że w EMC kroi tylko w klasie bizness, nie jestem pewna)
          • Gość: artek Skoro nie bierze IP: 213.199.196.* 31.05.06, 12:54
            to tylko czekać, aż wyjedzie. No chyba że to jakiś Judym II, to kiepsko widzę
            jego przyszłość w tym kraju
    • Gość: xxx Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:43
      dr Leskow polecam
    • Gość: @@@@ dr Pozowski - the Best !!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.06, 20:58
      Nawet nie czytaj następnych postów !
      To zdecydowanie NAJLEPSZY chirurg - ortopeda we Wrocławiu !
      Oczywiście w ramach swojej ortopedycznej specjalności, mojej mamie wstawiał
      kilka lat temu 2 endoprotezy stawu biodrowego. W ramach tzw. kasy chorych, bez
      żadnego podpłacania. Ale prywatnie też przyjmuje. Jak już ktoś do niego trafia,
      to nie dzieli pacjentów na lepszych i gorszych, każdemu oferuje całą swoją
      wiedzę jednakowo.
      • Gość: jacek j. Re: dr Pozowski - the Best !!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.05.06, 20:09
        byłem pacjentem Dr Pozowskiego.Miałem operację kręgosłupa w 1990 roku i do tej
        pory nie mam żadnych problemów.Zdecydowanie wszystkim polecam dr. Pozowskiego!!!
    • Gość: rodzic Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.05.06, 22:29
      Pozowskiego znam od kilkunastu lat i moge powiedzieć w 100% że to łapówkarz.
      Niestety pomimo wziecia forsy nie potrafił pomóc. Po 11 dniach z założonymi
      rękami powiedział -"jestem bezsilny" forsy nie oddał a dziecko musiało byc
      leczone na ortopedii w Poznaniu
      • Gość: stefanox Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.06, 07:59
        Właśnie dlatego cała służba zdrowia jest do d...
        Lekarze trzymają się razem nawet gdy bardzo śmierdzi. To ich główny problem
        fałszywa solidarność zawodowa.
        Szkoda tylko , że nie zgłosiłeś tej łapówki na policję .
        Trzeba dać i natychmiast zgłosić ,to jedyna metoda na mafię.
      • sapere Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie 25.05.06, 09:31
        Od pacjentów dra Pozowskiego słyszałem wyłącznie pozytywne opinie, natomiast ja
        zetknąłem się z nim w kompletnie "niemedycznych" okolicznościach. Chciałem
        kupić od państwa Pozowskich mieszkanie na Grabiszynku. Zapłaciłem spory
        zadatek, ale późniejszy bieg wydarzeń sprawił, że musiałem wycofać się z
        przyrzeczonej umowy. Pan Pozowski miałby w majestacie prawa wszelkie powody ku
        temu, aby wpłacony przeze mnie zdatek zatrzymać, ale okazał się nader
        PRZYZWOITYM człowiekiem i wpłacone z tego tytułu pieniądze zwrócił mi co do
        grosza. Dlatego też nie jestem skłonny dać wiary powyższym rewelacjom o jego
        rzekomym łapownictwie.

Gość portalu: rodzic napisał(a):

> Pozowskiego znam od kilkunastu lat i moge powiedzieć w 100% że to łapówkarz.
        > Niestety pomimo wziecia forsy nie potrafił pomóc. Po 11 dniach z założonymi
        > rękami powiedział -"jestem bezsilny" forsy nie oddał a dziecko musiało byc
        > leczone na ortopedii w Poznaniu
    • borys30wr1 Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie 25.05.06, 09:12
      pare lat temu miałem u niego robic kolano , ale zrezygnowałem bo nie robił
      artroskopii tylko tradycyjnie otwierał , zrobiłem w kolejowym u dr
      Andrzejewskiego , specjalista od kolan , bdb ale tez komercyjny jezeli
      rozumiesz, zalezy co chcesz zrobic , jezeli kolano to kolejowy , biodra wiem ze
      dobrze robia w wojskowym
      • Gość: iza Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:17
        on specjalizuje sie w "biodrach" i na pewno nie jest w tym zły
        • Gość: piechtor Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:29
          slowem KONOWAŁ!!! kiepski, a jak mu nie zaplacisz to nie specjalnie sie
          przyklada.
        • Gość: rodzic Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.05.06, 13:27
          W dupie a nie biodrach.Przepraszam za słowa, ale moje dziecko ma własnie
          coxitis.Obecnie ma wstawioną endoproteze i na obydwa biodra naciecie
          walganizujace.Wykonana w Poznaniu na Czerwca bo Wrocław jest za głupi przy
          takim rozpoznaniu u dzieci.
          • Gość: guarana Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.ufp.pt / *.net.novis.pt 25.05.06, 14:46
            jedne mıasta sa lepsze w ortopedıı.ınne w kardiochırurgıı,nıe mozna wymagac by
            wroclaw byl we wszystkım najlepszy
            • Gość: iaz Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:03
              mówicie łapówkarz, a który z nich nie jest łapówkarzem?
              • Gość: hmm Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: 213.199.196.* 25.05.06, 23:04
                ...a pokażcie mi biednego lekarza....
                • Gość: Agulak Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.05.06, 11:03
                  Młodzi lekarze, którzy wyjeżdżają za chlebem. Między innymi moja siostra -
                  kardiolog dziecięcy. PO 10 latach pracy w zawodzie, przy jednoczesnej pomocy
                  rodziców dorobiła się malucha
                  • Gość: xx Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.ufp.pt / *.net.novis.pt 26.05.06, 14:07
                    moja mama czekala 10 lat zeby nazbıerac na samochod a teraz go cıagle
                    splaca.nıgdy w zycıu nıe wzıela lapowkı.a wrecz przecıwnıe.jest pedıatra ı jak
                    jezdzıla na wıyty do bıednych rodzın to nıe brala od nıch anı zlotowkı a
                    dzıecıom kupowala zabawkı
              • Gość: ujk Re: Ortopeda dr Pozowski - opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.06, 15:49
                Dr Judym nie był łapówkarzem, ale to fikcja literacka. Owszem jest znikoma
                liczba lekarzy którzy nie biorą. Ci zasługują na szczególny szacunek.
                Z drugiej strony prawda jest też taka, że lekarze dlatego biorą bo ludzie im
                dają. A najczęściej dają niepotrzebnie. Na największe potępienie zasługują ci
                lekarze, którzy zdegenerowali się do tego stopnia że sami wprost żądają
                pieniędzy od chorych. Lub pod płaszczykiem prywatnej praktyki przyjmują na
                szpitalne oddziały gdzie "normalnie" pracują. Niech Religa zabierze się za to! A
                ludzie niech nie wyrywają się i przestaną wsuwać koperty wraz z butelkami.
                Doszło nawet już do takiego zdegerowania, że jak sam podsłuchałem kiedyś rozmowę
                lekarzy - "dobry chirurg, to taki co biorąc kopertę wyczuwa palcami ile i jakie
                są w niej banknoty".....
                Nie wiem czy jest jeszcze w Polsce bardziej skorumpowany zawód? Ale chcą 100%
                podwyżki. Czy jeśli chodzi o łapówy także???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka