Dodaj do ulubionych

Internet z telewizji Vectra

22.06.06, 23:38
Czy ktoś z Was ma dostęp do internetu z telewizji Vectra i mógłby się ze mną
podzielić opinią na temat tej usługi? Jak to działa, czy nie ma problemów?
Czy podłaczenie jest kłopotliwe?
Mam już dość płacenia za neostradę, ale z drugiej strony wiem, że neostrada
działa bez zarzutu, a tu ryzykuję kłopoty.
Będę wdzięczna za opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ocean Re: Internet z telewizji Vectra IP: *.media4.pl 22.06.06, 23:52
      a czy vectra to nie sa tereny gdzie dziala tez Media4 i KomNet? czyli Gądów? min
    • Gość: Kamil Re: Internet z telewizji Vectra IP: 88.156.93.* 23.06.06, 10:51
      Ja mam neta z vectry 128kb/s dziala poprawnie, chociaz 2 czy 3 krotnie w ciagu 3
      miesiecy nie bylo neta. Denerwuje mnie ze aby zalozyc internet w vectrze trzeba
      wykupic pakiet kablowki z oplata miesieczna ok 50 zl. Jezeli zakladalbym
      ponownie internet to prawdopodobnie zdecydowalbym sie ponownie na Vectre
      • Gość: jklk Re: Internet z telewizji Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 20:30
        Mieszkam koło Grabiszyńskiej i u nas chyba tylko Vectra jest dostępna - nie
        słyszałam o Media4 i KomNet. Co do kablówki Vectry to własnie i tak ją już mam
        (nie wiem, czy potrzebnie, ale przywykliśmy już, choc to kupę kasy).
        Dzięki za opinie, proszę o jeszcze :)
    • Gość: Pikey Re: Internet z telewizji Vectra IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 23.06.06, 20:35
      Mam VectraNet od grudnia 2004. Do stycznia 2006 byłem zadowolony z usługi
      (zdarzyła się jedna większa przerwa, która trwała prawie 1 dzień, poza tym
      kilka mniejszych). U mnie do większej awarii doszło natomiast w styczniu.
      Trwała ona 16 dni. Powodem było o ile dobrze pamiętam przerwanie kabli.
      Kablówka działała bez zarzutu, natomiast jak poinformowano mnie "sygnał jest
      zbyt słaby, żeby Internet działał poprawnie". Na pytanie ile potrwa naprawa
      pierwsza odpowiedź brzmiała, że szukają miejsca w którym przerwano kabel i jak
      znajdą to wszystko będzie ok. Po kilku dniach natomiast (to nie żart!!!)
      poinformowano mnie, ze czekają z naprawą aż ziemia "rozmarznie". Na pytanie czy
      za ten 16 dniowy okres przerwy dostanę odliczenie od pierwotnej opłaty dostałem
      odpowiedź twierdzącą. Oczywiście do dzisiaj żadnego rozlicznenia nie
      otrzymałem, wieć wygląda na to, że w niedługim czasie czeka mnie wizyta w
      Vectrze (w końcu mam trochę czasu).
      Od tego czasu są okresy, kiedy Internet działa bez zarzutu. Często jednak
      zdarzają się przerwy. Trwają one zazwyczaj od kilkunastu minut do godziny,
      jednak jest to denerwujące.
      Mieszkam na Hubach i z tego co wiem ta awaria dotyczyła kilku ulic wląsnie w
      tej dzielnicy.
    • Gość: baśka Re: Internet z telewizji Vectra IP: *.e-wro.net.pl 23.06.06, 20:59
      Mam internet z e-Wro od roku /ul.Komandorska/ i jestem b.zadawolona. Nie ma
      problemów nigdy. Z tego co wiem nie wszędzie mają swoją linię. Trzeba sprawdzić
      na www.e-wro.pl tel 071/7965454. Abonament 67,10. Polecam
    • Gość: hej hej Re: Internet z telewizji Vectra IP: 88.156.92.* 23.06.06, 22:11
      MAM ROk internet z vectry i jesem zadowolony, mialem kilka przerw od kilkunastu
      minut do kilku godzin, plus jedna awarie wymagajaca interwencji technika ale
      pojawil sie blyskawicznie, w piatek wieczorem dzwonilem a sobota rano juz byl.
      smialo moge polecic.
      • Gość: WB Re: Internet z telewizji Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:44
        Odradzam, miałem internet od początku, kiedy pojawił się w Vectrze,bardzo
        awaryjny, no i ten przymusowy haracz w postaci abonamentu na kablówkę w
        wysokości chyba 47 zł. Teraz mam Neostradę i żadnych problemów.Wielokrotnie
        interweniowałem w biurze Vectry, ale oni są niereformowalni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka