Gość: baba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 11:17 Jak w temacie, wpisujcie na listę swoich ulubionych, których polecacie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Natalia Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:41 Pewnie i tak skasują post, ale niech tam. Dla mnie ( a właściwie mojego dziecka) najlepszy jest dr Aleksandrowicz z naszego szpitala. Pełen profesjonalizm !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaremax Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 29.06.06, 20:50 dr.Aleksandrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
nilats2 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 29.06.06, 21:19 Tylko dr Muszkowa ale nie wiem czy ona jeszcze pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba_jg Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:47 Polecam dr Ewę Pomarańską. Na codzień lekarza CPiA w Karpaczu. Przyjmuje też w przychodni Adiuwant w JG, ul. Piłsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 30.06.06, 02:12 No dobra, muszę polecić - ale proszę nie uznawać tego za nepotyzm, obiektywnie uważam, że jest bardzo dobrym pediatrą ;-PP Typuję panią ordynator oddziału dziecięcego, Annę Widlińską-Podlachę :) PS. Dodam jeszcze, że robi najlepszą sałatkę gyros na świecie :DDD i znakomicie usypia dzieci :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agulka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 18:37 JOanna Koralewska Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 06.07.06, 22:20 Joanna Koralewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basha Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.06, 22:05 Ale nie podajecie nawet miast. Domyślam się że dr Koralewska jest z wrocławia. Czy przyjmuje ona gdzieś na nfz? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia794 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 15.07.06, 21:29 Z Ołtaszyna pani dr Anna Krzyszowska- Kamińska mama Julci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama4 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 82.177.103.* 17.07.06, 21:42 Dr Grzegorz Rajca, ma gabinet prywatny przy ul. Zielnej na Psim Polu we Wrocławiu. Uratował życie naszemu dziecku i w tym okresie nas ratował od załamania psychicznego. Znamy się od 7 lat i nasze dzieci go uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elin Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 82.160.195.* 29.11.06, 16:06 Bardzo proszę o informację gdzie we Wrocławiu przyjmuje dr Rajca, nr telefonu itp.z góry serdecznie dziekuję... elinek7@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.os1.kn.pl 30.11.06, 16:25 > Dr Grzegorz Rajca, Jego tata był znakomitym lekarzem, miło że poszedł w ślady ojca i pomaga maluszkom.Chodzi mi o tego p. dr z Jedności Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:30 jego tata mnie leczył jak byłam dzieckiem - kazał mnie zabrać na amen ze żłobka, bo inaczej powiedział, nie podejmie się leczenia - na zdrowie mi to wyszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 80.48.71.* 06.11.06, 10:17 Ja również z czystym sumieniem polecam dr Rajcę, który leczy 3 dzieci w mojej rodzinie. Fantastyczny człowiek, świetne podejście do dzieci, cierpliwie tłumaczy i wyjaśnia wszelkie wątpliwości. Moja córcia go uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 08.11.06, 15:34 Ojciec tego doktora Rajcy też był pediatrą - leczył mnie i moich braci w dzieciństwie. Uratował zycie mojemu bratu, gdy tez zapadł na bardzo rzadką chorobę. Był wspaniałym człowiekim. Zmarł na raka. Nie znam jego syna, ale jeśli bede miała dzieci to pewnie trafie z imi własnie do niego. A mój brat to dziś chodzi stawiac świeczkę na grobie dr rajcy - i zawsze jest tam mnówstwo zniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: was Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.magma-net.pl 08.11.06, 21:28 Dr Grzegorz Rajca jest rzeczywiście świetnym lekarzem, nie tylko dobrym pediatrą, ale też bardzo życzliwym i sympatycznym człowiekiem. Nasze dzieci bardzo go lubią i my (rodzice)też. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2121 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 29.12.06, 12:55 witam prosze mi podac namiary na doktora Rajce z gory dziekuje dorota2121@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Ja również na pricv poprosze o namiary na doktora. 13.02.07, 20:23 Rajcę....dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:45 dr Waldemar Gołębiowski pracuje w Klinice Hematologii na Bujwida i w Hospicjum Dziecięcym Odpowiedz Link Zgłoś
misia_32 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 14.11.06, 18:35 Witam, ja również jak większość osób tego wątku polecam dr Grzegorza Rajcę - chciałoby się aby każdy lekarz miał takie podejście do drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
surrow Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 29.12.06, 12:42 czy mógłbym prośić naniary na rwronski@poczta.fm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.os1.kn.pl 30.11.06, 16:22 Pani dr Ciesielska z Kliniki przy ul. Wrońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.generacja.pl 29.12.06, 21:57 ciesze sie ze ten lekarz jest tak lubiany ale to ze ktos jest sympatyczny nie swiadczy o jego wyjatkowosci...czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.as.kn.pl 17.05.07, 14:45 Poproszę namiar na dr Rajcę (jeśli możliwe też adres gdzie przyjmuje). Mój adres: malkont2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 13:29 Pani doktor Koralewska przyjmuje prywatnie na Ołtaszynie na ulicy Abrahama ( numeru nie znam).Podobno jest super lekarzem ale u mojego dziecka nie wykryła mononukleozy.Pani doktor Anna Krzeszkowska- Kamińska też przyjmuje na Ołtaszynie w przychodni na Uczniowskiej na NFZ i jest lekarzem rodzinnym.Polecam.To bardzo dobry lekarz i nigdy nie żałuje badań jeśli ma wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elin Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 82.160.195.* 12.02.07, 17:07 Dr Koralewska bazuje na opinii z dawnych czasów. Na dzień dzisiejszy interesuje ją jedynie ilość pacjentów, co niestety nie idzie w parze z jakością świadczonych przez nią usług. Nie polecam...Nie dostrzegła elementarnych rzeczy u naszego Maluszka...:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
sufenta Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 21.01.07, 21:24 Ja dopisuję dr Pejcza-leczy mojego synka,dzieci w rodzinie i dzieci znajomych. Doświadczony,opanowany,ma podejście do dzieci,nie przesadza z lekami.Ordynator oddz. dziecięcego w Trzebnicy Odpowiedz Link Zgłoś
neoaferatu Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 16.02.07, 13:49 Dra Pejcza wezwałam kiedyś do córeczki - noworodka, bo wypisali ja z porodówki z katarem i zaczeła mi w domu kaszleć. Dr Pejcz był bardzo sympatyczny i często powtarzał że wszystko będzie dobrze. Zmierzył córeczce temperaturę i stwierdziwszy gorączkę zalecił mi podawanie co drugie karmienie ziółek zamiast piersi oraz kazał mi brać wit. C. Powiedział że kaszel zmieni się na mokry, dziecko pokaszle i córeczka szybko wyzdrowieje i że nic więcej nie trzeba robić żadnych badań wszystko jest ok. Ja prosiłam go żeby mi powiedział raczej co zrobić gdyby było gorzej. Powiedział że dziecko zacznie szybko oddychać ale był zmęczony moimi pytaniami. Ja byłam zaniepokojona bo to było moje pierwsze dziecko i nie znałam się ani na dzieciach ani na ich chorobach. Jak tylko wyszedł pobiegłam nasłuchiwać jak szybko oddycha moje dziecko, ale wydawało mi się że ona już szybko oddycha! Poza tym jak miałam zmierzyć kiedy będzie szybciej? Mąż był zadowolony a ja zaniepokokojona, bo wydawało mi się, że moje dziecko nie jest bezpieczne chociaż nie wiedziałam dlaczego. Córeczka kaszlała coraz więcej na mokro ale ten kaszel wcale mnie nie cieszył i wezwałam pogotowie. Lekarz z pogotowia zbadał moją córeczkę i stwierdził że dziecko ma rozwiniete obustronne zapalenie płuc i moze się udusić w każdej chwili - określił jego stan jako ciezki i był oburzony postępowaniem dra Pejcza który kaszlacego noworodka z gorączka nie skierował do szpitala chociaż na badania. Dziecko zostało natychmiast przewiezione do szpitala i po kilku godzinach przekazane na reanimację z powodu niewydolnosci oddechowej. Normalni rzetelni uczciwi lekarze uratowali życie mojemu dziecku i obecnie córka jest zupełnie zdrowa. Nigdy nie zapomnę doktora Pejcza i jego sympatycznego, bardzo sympatycznego uśmiechu i olbrzymiego optymizmu. Ja byłam zupełnie zieloną na szczęście czujną matką. Optymizm i sympatyczność to nie wszystko trzeba być jeszcze lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
luasa Re: Oborniki Śl.!!!! 22.01.07, 18:59 A może ktoś zna pediatrę dobrego z Obornik (zależy mi żeby jeździł na wizyty domowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:51 dr Ramzi ze Srody Sląskiej !!!! polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 89.200.212.* 27.02.07, 23:43 Proszę o namiary na dr Grzegorza Rajcę.Z góry dziekuję. mag.leo@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.07, 22:37 dr Joanna Puławska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.ha.pwr.wroc.pl 18.05.07, 18:22 Moge też prosić o namary na Dr Grzegorza Rajca annajucha@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 212.2.100.* 23.05.07, 11:26 czy ktoś zna dr Agatę Skalską, czy to dobry pediatra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralewska-NIE Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:10 Po 13 miesiącach opieki nad naszym dzieckiem- Stanowczo odradzam ! Pani Koralewska to pediatra dla dzieci zdrowych, wizytka pitu, pitu, kasa i kolejny frajer, który nabrał się na przereklamowaną Panią doktor, która jest znudzona/wypalona profesją . Kwalifikacje/doświadczenie – może ma, ale u mojej córki nie wykryła np. trzydniówki, władowała dziecku antybiotyk, gdy po trzech dniach pojawiła się wysypka, kazała przyjechać ponownie. Podczas drugiej wizyty stwierdziła że dziecko ma powiększone węzły chłonne i że jest to trzydniówka. Dlaczego nie sprawdziła węzłów wcześniej?? Bo w między czasie odebrała z dwa telefony no i przerwała badanie żeby wcisnąć domofon. Dla mnie skandal !!! dodatkowo druga wizyta to wynik jej błędnej diagnozy i nie powinna nas kasować tylko przeprosić, ale nie Pani Koralewska skasowała 60 zł jak by jej się należało! Konsultacje telefoniczne – nie łudźcie się że odbierze od Was telefon z prośbą o konsultacje. Nie mam na myśli godz. nocnych. Jeżeli nie jest to czas wizyt w gabinecie to nie ma szans! Ludzie dzwonią w godz. otwarcia gabinetu bo jest to jedyna szansa na uzyskanie od niej porady wówczas przerywa badanie dziecka starszego, jeżeli bada noworodka to słyszy się głos rodzica „proszę zadzwonić za 10 min Pani Dr bada”. Nie wiem szkoda jej kasy na pielęgniarkę, która odbierze telefon ustali termin wizyty wstępnie pomoże. Porażka organizacyjna. Wizyty domowe – brak szans! Nawet jeżeli przez 11 miesięcy jesteśmy/byliśmy jej klientami to miło by było gdyby Pani Koralewska w pilnych sytuacjach podjechała. Oj nie! Trzeba z chorym dzieckiem jechać do niej i siedzieć w poczekalni z innymi (my akurat trafiliśmy na jakiś poślizg czasowy 1,5 h czekania). A z chorym dzieckiem nie wiadomo co zrobić czy wychodzić na zimnice i wracać do domu, czy czekać w poczekalni w towarzystwie innych chorych dzieci. Nie wiem tylko po co Pani Koralewska wywiesiła cennik, w którym napisała ze wizyta domowa kosztuje 100 zł. Ktoś na tym forum bronił Panią Koralewską, że jest gaduła. Jeżeli chce pogadać nie ma sprawy nich wizyta trwa 40 min. a nie 20 z jej poganianiem. Na innym forum dziewczyna opisywała że malutkie dziecko ubierała w poczekalni bo ją lekarka wyprosiła i kazała ubrać dziecko w poczekalni- wiecie co wierzę w to! Uważam że 20 min. na małe dziecko to bardzo mało. Ona kiedyś powiedziała, że lubi jak zaangażowani są oboje z rodziców. Po 13 miesiącach wiem dlaczego – bo jest szybciej. Mamusia ubierze dziecko, tatuś poda książeczkę, mamusia zapłaci, tatuś otworzy drzwi – dowidzenia Państwu Kto tam czeka Karolinka…. Polecam Pana Dr Marka Michalskiego pediatra.gong.pl/ przyjeżdża do domu (wizyta kosztuje100 zł). Bardzo dokładnie i długo bada dziecko. Ponadto nie miałam problemu z dodzwonieniem się do niego i ustaleniem terminu wizyty, on wstępnie zalecił co można zrobić do jego przyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klin Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:42 Dr Ewa Kokocińska - zawsze dostępna po godzinach pracy w ramach NFZ praktykuje prywatnie. W ramach NFZ przyjmuje w NZOZ PRIMA-MED , ul. Daszyńskiego 27 32 23 561 polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:33 co do Michalskiego - nie wiem jakim jest lekarzem, ale mam bardzo złe wspomnienia kiedy mój wcześniak leżał u niego na oddziale z zapaleniem płuc a ja nie mogłam się niczego dowiedzieć, a na moje pytanie o informacje zawarte w karcie informacyjnej, która wisi na łóżku dowiedziałam się, że ona jest dla lekarza, a nie dla mnie! mój mąż kończył wtedy medycynę i gdyby nie łacińska informacja o podejrzeniu wylewu do nadnerczy, pewnie nikt by nas o tym nie poinformował, bo cały czas byliśmy zbywani! a już zupełnym kuriozum był fakt, ze lekarz prowadzący nie mógł nam udzielić żadnych informacji o dziecku - bo pan ordynator ZABRONIł - I KAZAł ZASIęGAć INFORMACJI TYLKO U SIEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 137.191.225.* 18.08.07, 21:48 Widze ze jak lekarz w dupe wlazi i jest na zawolanie to jest OK W Anglii za 100 funtow nikt nie przyjedzie do dziecka ktore ma katarek PozdrO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.am.wroc.pl 08.08.07, 11:13 dr.Pokorna-Kałwak Dagmara wspaniały,uczynny człowiek i świetny specjalista przychodnia Wrocław ul.Syrokomli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 13:30 Czemu sa tu wymieniani tylko mniej znani lub stanowczo przereklamowani pediatrzy prywatni a nikt nie widzi rzetelnie i na co dzien ciezko pracujacych pediatrow ktorych jest we Wroclawiu i w przychodniach i w szpitalach nie malo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:26 ależ ci wszyscy wymienieni pracują albo wiele lat pracowali w szpitalach i poradniach - nie wzięli się z księżyca, zapewniam... a co do nieznanych lekarzy z przychodni - do dziś nie zapomnę, jak do zwykłego kataru mojego 1,5 rocznego synka nie chciałam zawracać głowy zaprzyjaźnionemu neonatologowi i poszłam do przychodni - wszystkie zalecenia były dokładnie odwrotne niż dawał mi zwykle mój lekarz! łącznie z tym, ze przepisano mu lek wykrztuśny, który podaje się dzieciom od 5-go roku życia, a mój syn miał bezwzględny zakaz przyjmowania leków wykrztuśnych (wcześniak, urodzony z niewydolnością oddechową itp., itd..). Oczywiście leczyłam go tak jak zwykle, a przychodnia przydała się tylko do osłuchania dziecka i stwierdzenia, ze nie ma zapalenia płuc czy też oskrzeli. Gdybym leczyła go wg zaleceń przychodnianej lekarki, aż strach pomyśleć ile by to trwało i czym by się to skończyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 12:10 A czy zaprzyjazniony neonatolog nie powiedzial ci, ze leki "wykrztusne" np Mucosolvan sa podawane w formie dozylnej wlasnie wczesniakom z niewydolnoscia oddechowa i to zaraz po urodzeniu? ( mam to wpisane w karcie informacyjnej!) Teraz wszystkie matki wiedza lepiej niz lekarze co i jak nalezy podawac, to ze w ulotce leku jest napisane ze od 5-go roku, nie znaczy ze nie mozna podac go wczesniej, lekarz umie korygowac dawki i wie co robi, a wlasnie ci przereklamowani zaczynaja zawsze od "a co to za weterynarz leczyl pani dziecko", przeczytaj dokladnie dlugi post powyzej o noworodku z zapaleniem pluc i anonimowych ,rzetelnych lekarzach. Niestety wielokrotnie spotkalam sie z nierzetelnoscia tych prywatnych, ktorz plota glupoty byle zatrzymac i pacjenta i kase. Zycze zdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 13:24 ten prywatny leczył moje dziecko za darmo, również dzięki niemu zyje i mimo urodzenia 3 miesiące przed terminem jest w zasadzie zdrowe, cała akcja działa się ponad 10 lat temu, a wtedy przeżywało jakieś 10% tak wcześnie urodzonych dzieci. nie jestem z tych co wiedzą lepiej niż lekarz, ale skoro stosowany przez mojego lekarza wielokrotnie sposób postępowania prowadził do szybkiego wyleczenia najczęściej bez stosowania leków wykrztuśnych i antybiotyków, to nie dziw się, że wolałam nie stosować się do kompletnie odwrotnych zaleceń niż te, które wcześniej zadziałały ok. ( Dziwne że zapisano mojemu dziecku mukolinę, a zabroniono podać rutinoscorbin - bo za małe!) Co do przepisanych leków - ponieważ leczyłam wcześniej dziecko prywatnie, a nie w przychodni, karta informacyjna była prawie pusta - a lekarka, która nas przyjmowała nie zadała sobie trudu, żeby zrobić jakikolwiek wywiad - w końcu to tylko katar, prawda? Nauczyła mnie ta historia natomiast jednego - jeśli tylko jest to możliwe zasięgam opinii lub leczę siebie i dzieci u lekarza, którego znam i któremu ufam. No i sama mówię o wszystkim co może mieć związek z leczeniem lub mi się wydaje, ze może mieć związek - lepiej powiedzieć za dużo niż za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:31 Mukoline mozna podac, rutinoscorbin w tabletkach byl skonstruowany dla doroslych, ale mozna go podzielic, teraz jest w syropie dla dzieci,natomiast zawsze zastanawia mnie zalecenie niektorych pediatrow zeby goraczkujacym dzieciom podac czopek z pyralginy ktora wg farmakologii jest dla dzieci niedozwolona bo bardzo toksyczna, do tego dawka w czopku jest olbrzymia a podzielenie krzywego czopka mija sie z celem. Co do zaufania masz racje, ale mysle ze jest wielu lekarzy ktorym mozna ufac.Przezywalnosc wczesniakow 10 lat temu,dzieki oddzialom intensywnej terapii byla wieksza niz 10 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:09 rok 1993, wcześniak 28tyg ciąży, płec męska - sprawdź jaka była ta przeżywalność, bo o tych 10% słyszałam, jak leżał na intensywnej terapii po urodzeniu od neonatologa... co do Twoich wywodów - naprawdę nie zjadłaś wszystkich rozumów, jak Ci się wydaje... wychowałam trójkę dzieci i co do ich leczenia - mam swoje sprawdzone metody, a dzieci nie są chorowite, chociaż chodziły i do żłobków i do przedszkoli, rzadko kończyło się na antybiotyku, chociaż często chodziły usmarkane tygodniami, ale były to tylko zwykłe przeziębienia... co do pyralginy - zdarzało mi się ja podać w ostateczności kiedy już nic nie pomagało na zbicie wysokiej gorączki - ani leki, ani kąpiele w letniej wodzie, a temperatura rosła niebezpiecznie wysoko.. medycyna uczy pokory - każdy pacjent może inaczej przechodzić chorobę, inaczej reagować na leki itd.... dlatego więcej pokory życzę, a jak będziesz już matką z doświadczeniem, to może zrozumiesz, ze lepiej znasz swoje dziecko niż przypadkowy pediatra z przychodni - ba każde dziecko jest inne a niuanse w jego zachowaniu łatwiej dostrzeże mama niz obcy - i dlatego lekarz powinien współdziałać z rodzicami w procesie leczenia, a nie traktować nas jak osoby trzecie, co zdarza się i w przychodniach i u lekarzy prywatnie praktykujących pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 22:23 Pyralginy nie podaje się na deser tylko wtedy gdy inne leki zawodzą. Dawkę można dobrać do wieku dziecka - po prostu muszą być zrobione w aptece i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: 137.191.225.* 18.08.07, 21:51 Dokladnie Polski pacjent zawsze wie lepiej, nawet w Anglii. Zawsze najwiecej pretensji i wymadrzania sie. Ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola dr Irena Leśniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:13 niestety nie wiem gdzie teraz przyjmuje. Kiedyś pracowała na Ulanowskiego. Miała też prywatny gabinet na ul. Zawiszy Czarnego. Wspaniały, troskliwy lekarz i człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc dr Jerzy Wojciech Janowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 00:24 Kiedys pracowal w Szpitalu Wojskowym na Weigla, rewelacyjny lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaceglarek Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów 23.08.07, 21:45 poprosze o namiary na dr Rajcę: joannaceglarek@interia.pl Ja polecam swoją panią doktor z przychodni na Sądowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.wssk.wroc.pl 20.09.07, 20:49 Nic nie widzęo Pani dr Marciniak Urszuli z Ołtaszyna a ja bym właśńie ją poleciła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beba Re: Ranking najlepszych lekarzy pediatrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 08:56 dr Asia Iwankiewicz jest fantastyczna , pełen profesjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś